דפים

איך מתחילים לחסוך?


רוצים לצמצם את הוצאות האוכל אבל אין לכם מושג איך? בדיוק בשבילכם כתבתי את סדרת הפוסטים "מבוא לבישול בזול". שם תמצאו את כל המידע שאתם צריכים כדי להתחיל לחסוך כסף על אוכל עוד היום.

אין פה איזה סוד כמוס או עקרון מסובך ליישום. גם אם אין לכם מושג בתזונה או בכלכלה, גם אם נכשלתם במבחן הארצי בחשבון מאז כיתה א', גם אם אתם שורפי חביתות מדופלמים, אתם יכולים להוריד את כמות הכסף שאתם מוציאים האוכל שלכם.העקרונות החשובים לחסכון באוכל הם פשוטים מאוד, את רובם אפשר להסביר בקלות במשפט או שניים. 

כדי לקבל רעיון כללי של איך מבשלים בזול, אתם אפילו לא צריכים לקרוא את הפוסטים פה. עברו על התיאורים הקצרים, ותדעו בגדול במה מדובר. רוצים לדעת עוד? לחצו על הלינק כדי לקרוא את הפוסטים השלמים שמכילים נימוקים, הרחבות, והמון דוגמאות כדי לשכנע אתכם.
אני ממליצה לכם במיוחד לקרוא את פוסטים 3 ו-4 שמדברים על נושאים עקרוניים יותר, שכדאי לחשוב עליהם. נושאים כמו מה היחס שלנו לזמן שאנחנו משקיעים בהכנת אוכל, מה חשוב לנו באמת בחיים ואיך אנחנו מאזנים בין זמן, כסף ואיכות חיים.

  • מבוא לבישול בזול #1 - עדיף לבשל בבית מאשר לקנות אוכל מוכן ולאכול במסעדות.
  • מבוא לבישול בזול #2 - עדיף להכין דברים בעצמכם מאשר לקנות מוצרים מוכנים ומעובדים.
  • מבוא לבישול בזול #3 - אשליית ה"אבל הזמן שלי שווה כסף!", מוצרי נוחות מעובדים חוסכים לכם זמן, לא כסף.
  • מבוא לבישול בזול #4 - כסף הוא רק אמצעי להשגת המטרות החשובות שלנו בחיים, ואת רוב הדברים החשובים באמת, כמו משפחה אוהבת וחברים טובים, אי אפשר לקנות בכסף.
  • מבוא לבישול בזול #5 - השוואת מחירים, הצעד הכי קל והכי אפקטיבי לחסכון באוכל.
  • מבוא לבישול בזול #6 - עדיף שהרכיבים העיקריים בארוחות שלכם יהיו רכיבים זולים, וחלוקה בין מוצרים זולים שכדאי לבסס עליהם ארוחות, רכיבים בינוניים שכדאי לשלב בארוחות בכמות קטנה יותר, ורכיבים יקרים שכדאי למעט בצריכה שלהם.
  • מבוא לבישול בזול #7 - טיפים שימושיים לקניות, לבישולים ולמה שביניהם.

9 תגובות:

  1. הבלוג שלך מדהים ואת נשמעת אישה סופר חכמה!

    השבמחק
  2. חשוב להשוות מחירים של מוצרים בסופר - http://www.pricez.co.il

    השבמחק
  3. כל המבצעים השבועיים של כל הרשתות באתר אחד - http://www.israflyer.com

    השבמחק
  4. יואו!! נפלתי על הבלוג שלך ממש באקראי! (חפשתי מתכון לקדירה בשר מספר שמונה)עכשיו אני "מעלעלת" בין הפוסטים לריח הנפלא של הקדירה שממלא את הבית.
    הבלוג שלך מדהים! התמכרתי אליו. גם לכתיבה השוטפת והנמרצת, הרעיונות הטיפים והמתכונים... כל הכבוד!

    יום מקסים - לאה

    השבמחק
  5. עליתי על שיטה חדשה לחיסכון בקניות אוכל לבית: הפרדתי את המצרכים בבית ל-2 סוגים: כאלו שהם מאסט - ואם אין אותם בבית מתבאסים (חלב, לחם, ביצים) וסוג שני כאלו שהרבה פעמים צריכים אותם והם חלק מהתפריט אבל אפשר להסתדר בלעדיהם יומיים שלושה (אצלי לדוגמא: קטשופ, קופסאות שימורים, קולה, דבש, גבינה צהובה)

    את הסוג הראשון אני תמיד דואגת שיהיה בבית - אם נשארה רק חבילה אחת של ביצים - דואגים בקניות הבאות לקנות עוד אחת ספייר, אבל מהסוג השני אני לא קונה עד שנגמר לגמרי. מה זה גורם? שכאשר נגמרה לי קופסת התירס, חמוצים האחרונה, אני אסתדר יומיים שלושה בלי - עד הקניות הבאות, אבל במקום זה אני אכין משהו אחר מחומרי גלם שיש לי בבית, כאלו שאולי יושבים קצת יותר מידי זמן וכדאי לסיימם.
    גילית שהטריק הזה חוסך לי די הרבה כסף כל חודש!

    השבמחק
  6. היי אהבתי מאוד את מה שכתבת, זוהי אכן תוכנית חיסכון טובה ועוזרת... הרבה אנשים לא מבינים שמתחילים בדברים הקטנים וכך פתאום מצליחים לחסוך הרבה.

    השבמחק
  7. איזה יופי של בלוג! מאז הקורונה אני מבשל בעיקר בבית לבני הבית, פחות אוכלים בחוץ, פחות קונים מאכלים מוכנים כמו בורקסים. מכינים הכל לבד. תודה. הפוסט הזה מאוד מחזק את מה שכבר ידוע, להכין לבד יותר זול ויותר בריא.

    השבמחק