מזל טוב! הגיע אוגוסט. חודש אבל להורים העובדים. סוף סוף אנחנו זוכים להכיר באופן אישי את הזאטוטים, שעד כה שמענו עליהם רק מסיפורים, כשהם מלווים את אמא או את אבא למשרד. לרוב מדובר באקט נואש, אחד לפני אחרון, לאחר שהקייטנות נגמרו, סבא וסבתא התפטרו, והדודים בקיבוץ נסעו לטורקיה. למקרה שתהיתם האקט הנואש האחרון הוא צפייה בלתי מבוקרת בטלויזיה, וסגירת הפלאפון תוך הוראה שאם יש בכך צורך, שפשוט יתקשרו ישירות למד"א.
לנו עוד אין ילדים, וכשאני רואה את זיק הטירוף והייאוש בעיניים של חברי למשרד אני תוהה איך לעזאזל אני אצליח להתמודד כשיהיו. אולי עד אז יקצרו את החופש הגדול?
אחת ההצעות לשעשוע הילדים בחופש היא התעסקות במטבח. לו היה לכם שקל על כל כתבה שהמליצה להכין איתם עוגיות ייתכן שכבר היה בידיכם מספיק כסף כדי לשלוח את כולם למחזור אוגוסט בקייטנה. ובכן, גם אני אציע לכם להכין איתם עוגיות, אבל לא סתם עוגיות. כשהקשבתי לפרק האחרון של מאסטר שף (אני פותחת את התוכנית בחלון בראוזר ומאזינה לה בזמן שאני עושה דברים אחרים במחשב. כך שזה לא לגמרי מביך להודות בזה, נכון?), שף כלשהו (שזוכה לכל כך הרבה חשיפה בתקשורת ששמו עצמו נעשה קלישאה, ולכן נקרא לו א.ש.), תיאר קובה בסינייה כ"קובה שלא משעבד נשים". חשבתי לעצמי שזהו תיאור נהדר לעוגיות שתכף אציג בפניכם: עוגיות שמשעבדות ילדים. השאירו את הילדים עם כמה גושי בצק, והסבירו להם בצורה שאיננה משתמעת לשתי פנים שאל להם להתקשר אליכם עד שיסיימו להכין את כל הוריאציות של העוגיות המוזכרות להלן, כולל נקיון ושטיפת כלים. זה לגמרי יעבוד נכון?
אמרתי לכם כבר שאין לי עוד ילדים?
הרבה אנשים מגיעים אלי לבלוג בחיפוש אחר רעיונות חדשים למאפים על בסיס שמן. לעיתים קרובות אפשר לגוון מתכון בסיסי, עם רק כמה תוספות קטנות, או עם שינויים בצורה או בטכניקה. אז לכבוד השעמום של אוגוסט, קבלו מתכון אחד (שלמעשה כבר הבאתי פה בעבר) וחמישה וריאציות ברמות קושי שונות - מהקל וכמעט חסר ההתעסקות, עד למסובך אך מגניב ביותר, שיעסיק ילדים (או בלוגרים עייפים) במשך כמות זמן נכבדת.
כדי להקל על ההבנה יש פה מדריך מצולם להכנת העוגיות השונות. יצירת המדריך המצולם הזה הקלה עלי את ההבנה שכנראה לעולם לא אצור עוד מדריכים מצולמים. זה מעצבן, קוטע את הזרימה של הבישול, מלכלך את המצלמה, וככל הנראה נועד רק לבלוגרים עם צלם צמוד, או סתם לאנשים שיותר מוצלחים ממני בחלוקת קשב ושמירה על נקיון וסדר. אז סליחה מראש על האיכות הצילום המעורבת, ובואו נתחיל, יש הרבה עבודה לפנינו.
מתחילים בלהכין את הבצק. אתם יכולים להכין את המתכון שאצרף בסוף הפוסט, או כל מתכון אחר לחיתוכיות שאתם אוהבים.
כבר פה יש לכם את נקודת יציאה מס' 1: אפשר להכין מהבצק הזה את חיתוכיות הריבה המוכרות והאהובות (רק בלי המרגרינה!). לא צריך להתעסק עם רידוד או עם חותכנים. פשוט משטחים 2/3 מהבצק בתבנית בינונית, מורחים מעל כמה כפות ריבה, מפוררים מעל את יתר הבצק, ואופים 20-30 דקות, עד שהפירורים מזהיבים מעט. שימו לב, המתכון שבסוף הפוסט מנפק די הרבה בצק, אז אם אתם מכינים ממנו רק חיתוכיות ריבה אתם עשויים להזדקק ל-2 תבניות.
הידד! יש לנו חיתוכיות ריבה:
אבל חיתוכיות ריבה זה לעצלנים (או סתם לאנשים שפויים שרוצים לבלות 10 דקות ולא 45 דקות בהכנת הקינוח). אנחנו נמשיך לפסגות גבוהות הרבה יותר בעולם העוגיות.
רוצים בצק ב-2 צבעים? בטח שרוצים! כדי לקבל בצק בצבע חום, מערבבים/לשים 1-2 כפות קקאו לתוך חצי מהבצק. עכשיו יש לנו בצק עוגיות בחום ובלבן, ואפשר להתחיל לעבוד.
מרדדים את הבצק:
והופ! יש לנו כבר את נקודת יציאה מס' 2: אפשר לקרוץ צורות מהבצק המרודד עם חותכנים וליצור עוגיות בצורות ובצבעים. כמו אלה:(אמרתי הופ עם סימן קריאה. מה עובר עלי? )
יש פה גם את נקודת יציאה מס' 2: קורצים צורות, פרח באופן מסורתי, עושים לחצי חור באמצע, אופים, ומכינים סנדויצ'ים עם כחצי כפית ריבה (או ממרח שוקולד, או ממרח נוגט, או חלבה...). כמו אלה:
אבל עוגיות בצורות זה קטן עלינו. אנחנו ממשיכים לכבוש פסגות אתגריות הרבה יותר.
יש לנו בצק ב-2 צבעים נכון? אז מרדדים אותם ל-2 עלים של בצק ב-2 צבעים, ומניחים אותם אחד על השני. מיישרים קצוות ומקבלים עלה, קצת יותר עבה שחלקו העליות לבן והתחתון שחור (או להיפך).
מפה אפשר להמשיך ל-2 כיוונים. נתחיל עם הפשוט יותר - עוגיות ספירלה. לוקחים את העלה הדו צדדי ומגלגלים. ככה:
עד שמקבלים גליל שלם:
מעבירים את הגליל החמוד שלנו להצטננות במקרר או במקפיא כ-10 דקות, כדי שלא נמעך אותו כשנפרוס אותו. לאחר הקירור פורסים בזהירות עם סכין חדה ככה:
וקיבלנו עוגיות ספירלה לתפארת, שנראות ככה:
מגניב נכון?
ולבסוף... האם אתם מוכנים??
(כן!)
לחגורה השחורה!!
(כן!!)
של העוגיות???
(כן!!!!)
טוב, טוב, נכין עוגיות שחמט. מה אתם צועקים?
חוזרים לעלה הדו צדדי שלנו, וחוצים אותנו לכמה חלקים, אני חתכתי אותו ל-4:
עורמים את חתיכות עלה הבצק שלנו לבלוק:
מיישרים את הצדדים...
ומעבירים לקירור של כ-10 דקות.
לאחר הקירור פורסים את הבלוק לפרוסות לאורך:
עכשיו מגיע השלב הקצת מסובך. שימו לב לפרוסות שלכם - יש לכם חום בלמטה ולבן בלמעלה. לוקחים פרוסה ומניחים אותה לפניכם. לוקחים עוד פרוסה ומניחים מעל, רק עם הצבעים לכיוון ההפוך, ככה:
ממשיכים לערום פרוסות כשכל פעם הופכים צד, עד שמקבלים בלוק כזה:
למעשה, סביר שיהיו לכם מספיק פרוסות כדי להכין שני בלוקים:
לי יצא בלוק אחד של 4 פרוסות ובלוק אחד של 6 (כי לא בדיוק פרסתי את הפרוסות ברוחב אחיד). נותנים לבלוקים כמה מעיכות קלות, שידבקו, ומעבירים את הבלוקים המוכנים לקירור של כ-10 דקות. לאחר הקירור פורסים בזהירות, כמו שפרסנו את הספירלות. שכחתי לצלם פה אבל נראה לי שהבנתם את הרעיון. קבלו במקום תמונה של העוגיות נאפות בתנור:
לבסוף תקבלו עוגיות שנראות כמו לוחות שחמט קטנים:
חבריכם לא יבינו איך לעזאזל עשיתם אותם. באמת. היו לנו כמה דיונים מאוד משעשעים בהם כמה חברים, כולל סטודנטים להנדסה, ניסו לשחזר את התהליך, ללא הועיל.
לסיכום, קבלו תמונה קבוצתית (לצערי החיתוכיות נעדרו מהתמונה עקב שילוב של שיכחה וחוסר מקום בצלחת):
אוו...
אז מה היה לנו פה? חיתוכיות ריבה ופירורים, עוגיות בצורות ובצבעים, עוגיות פרח ריבה, עוגיות ספירלה, ועוגיות שחמט מגניבות בטירוף. כולם פרווה, על בסיס שמן, ללא חמאה או מרגרינה, וכולם מאותו המתכון. אני בטוחה שאתם, קוראי היקרים תוכלו לחשוב על עוד שלל גיוונים שאפשר לבצע עם הבצק הורסטילי (יש לזה מילה בעברית תקינה?) הזה.
רק אזהרה, אם אתם מכינים את הבצק יום לפני ושומרים אותו במקרר ללילה השמן נפרד מעט מהבצק. זה לא סוף העולם ואפשר ללוש אותו חזרה, אבל התעסקות יתר בבצק לא עושה טוב לעוגיות. לכן, עדיף להכין את הבצק סמוך יחסית לזמן הקריצה והאפייה, או לשמור אותו בפריזר.
יאללה. אני זזה לנקות את המצלמה.
הנה המתכון:
חיתוכיות פרווה
מתוך: The Complete American Jewish Cookbook
עלות: כ-6 שקלים
כמות: כ-60 עוגיות, תלוי בגודל כמובן.
מרכיבים:
4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים (אמא שלי מחליפה את המים במיץ תפוזים לגיוון)
1 כוס סוכר
גרידה מלימון אחד (אפשר לוותר אם אין לכם)
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה. אפשר לעשות את זה ביד או במיקסר.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים צורות מהבצק עם חותכנים, ומקשטים בסוכריות אם רוצים. או מכינים עוגיות באחד מהוריאציות האחרות שהזכרתי פה בפוסט.
מניחים בזהירות את העוגיות בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, 10-15 דקות (תלוי בתנור שלכם). שימו לב להפוך את התבניות באמצע האפייה (לסובב כל אחת ולהפוך בין התבנית העליונה לתחתונה) כדי שהעוגיות תאפינה באופן אחיד.
אוהבת!!פשוט אוהבת את הבלוג שלך :))
השבמחקnaisee
מחקוהבלוג אוהב אותך בחזרה! :)
השבמחקבדיוק חיפשתי נואשות אחרי מתכון קליל לימות הקיץ החמים. התלהבתי מהצילומים!!! תודה רבה.
השבמחקהאמת שיש לי רגשות מעורבים כלפי הצילומים. גיליתי שהצבעים במסך המחשב שלי הם קצת לא מאופסים לאחרונה כך שאני צריכה שהמסך יהיה בזוית מסויימת כדי שאראה איך זה נראה במחשב נורמלי...
השבמחקאז תודה לך על זריקת הביטחון :)
ורסטילי = מגוון? הופ! אל תמעיטי בערכה של המילה הכה שימושית הזו.
השבמחקכמה יפות העוגיות שלך (מאחת עד עשר? מלא!), איך אני מקנאה. כשאני ניסיתי להכין עוגיות ספירלה, זה יצא... לא נעים.
אה, והתמונות מהממות - אני יכולה לבהות בבלוקים של השחמט במשך שעות. אגב, זו רק אני, או שבזויות מסוימות הבלוק הפרוס נראה כמו ופל (סליחה, עכשיו קוראים לזה בפלה. איכס) שוקולד ענק של עלית?
אוקיי, סיימתי. שלום. אפשר לקבל בבקשה עוגיית לב אחת - מעדיפה רגילה, אבל מוכנה להתפשר על שוקולד - לטבול בקפה? תודה.
אהבתי את השחמט.כל כך ישר.הן יוצאות פריכות ונימוחות עם שמן?
השבמחקעידית - המרקם לא בדיוק אותו הדבר כי שומן מוצק ושומן נוזלי לא יכולים לתת את אותו המרקם בדיוק. אם אופים אותם לזמן הנכון, לא יותר מדי ולא פחות מדי (ולא לשים את הבצק יותר ממה שצריך - זה גורם לעוגיות להיות קשות) הן יוצאות ממש קרובות למקור מבחינת המרקם. מבחינתי הכל יותר טעים עם חמאה, אבל אם את משווה אותן מול עוגיות עם מרגרינה, לדעתי הן בהחלט טובות באותה מידה, אם לא יותר.
השבמחקמור - אני לא בטוחה לגבי מגוון. הבצק הוא לא מגוון. יש לו שימושים מגוונים. זה לא בדיוק אותו הדבר.
ואם כבר הזכרת את הנושא, אנא הבהירי לי משהו: כשאנשים מזמינים דברים מהבלוגים אחד של השני, זה פרגון בעלמא, ללא ציפיה לפעולה בעולם האמיתי נכון? את לא התכוונת שעכשיו אשלח לך עוגיה בדואר רשום או עם שליח נכון? כי בהתחלה כשראיתי אנשים מדברים ככה בבלוגים - "תשאירי לי את הפרוסה עם הקוקוס" וכאלה, הנחתי שמדובר בשכנים, בני דודים, חברים או משהו, שבאמת מתראים בעולם האמיתי ושומרים אחד לשני פרוסות עוגה. בשלב כלשהו הבנתי שלא ייתכן שחצי מהבלוגרים בארץ גרים בשכנות וכנראה שלפחות בחלק מהמקרים אין כוונה אמיתית לשמירה ו/או העברה של מוצרי מאפה, אלא שזו דרך לבטא שמה שעלה בפוסט נראה טעים.
אז אם התכוונת שאשלח לך עוגיה במובן הפרגוני מטאפורי, אז בהחלט, בשמחה. אני אפילו אכין לך קפה מטאפורי כהוקרה. אבל אם התכוונת שאת רוצה עוגיה באמת, אצטרך את הכתובת שלך למשלוח דברי דואר :)
אני אגיד לך מה - בואי נתחיל בקפה ועוגיה מטאפוריים, כי בעולם המטאפורי אני רזה ויכולה להרשות לעצמי כמה עוגיות שבא לי :-) אם ארגיש שאני לא באה על סיפוקי (המטאפורי, כמובן!), נתקדם משם.
השבמחקקיצור. כן, בעצם רציתי לומר שהעוגיות שלך יפות. אז מה אם אמרתי את זה במילים האלה בדיוק בתחילת התגובה? אף אחד לא מת מלחזור על עצמו, נכון?
אה, וצודקת - בהקשר הזה המילה "מגוון" לא מתאימה. ורסטילי איט איז.
ורסטילי בעברית זה 'רב צדדי' אבל נראה לי מתאים כאן 'רב תכליתי',
מחקהעוגיות נראות מה זה טעימות!
השבמחקויצא לך כל כך יפה השחמט שזה משהו!
את כבר מכירה את אהבתי לבצקים ללא שומן מוקשה,והכל נראה מצויין...
אני חייבת לציין שהתוכן של התגובות שלך ושל מור כמעט זהות לאלה מהפוסט האחרון של מור...כמה מוזר.
בשבילי חיתוכיות ריבה וירטואליות בלי קפה. תודהההה
פשוט גאוני! גם בלי מרגרינה, וגם שחמט. את השאר עוד ניסיתי עם הילדים (עם מרגרינה), אבל שחמט אף פעם לא חשבתי...
השבמחקתודה רבה! זה נכנס לספר המתכונים :)
ואם כבר את מחלקת עוגיות וירטואליות, אז גם אני אשמח ;) אני רוצה בונבוניירה עם כווולם.
leftoverrecipes- בונבוניירה וירטואלית בדרך אליך :) ויש לך בלוג מעניין. אני עכשיו עוברת עליו...
השבמחקשאלה.
השבמחקראשית נראה מקסים מקסים ועוד פעם מקסים.
שנית:האם לדעתך בחיתוכיות עו בעוגיות הדאבל ניתן להכניס שוקולד נוטלה?ואז עם אותו זמן אפיה?
תודה לך :)
השבמחקבהחלט אפשר להוסיף במקום נוטלה, ממרח חלבה, ריבת חלב... מה שאתם אוהבים. אותו זמן אפייה (ורק לוודא שהייתי ברורה מספיק - את המלית מוסיפים אחרי האפייה. אני לא יודעת אם זה ברור לך או לא אבל עדיף להיות זהירים...).
ראשית תודה על תשובתך הבהירה.
השבמחקשנית לגבי עוגיות הסנדוויץ:
חיתוך ראשון- לעוגיה עגולה, חיתוך שני -עוגיה עם חור.
ואחרי אפיתם- רק הצמדתם והמלית בתוכם?
האם הבנתי נכונה את השלבים?
תאשרי אותי מאחר ואני רצה להכנתם יחד עם הספירלה.
חגורה שחורה אחרי הצבעים האחרים.
תודה ויום כיפי.
נראה לי שהבנת נכונה אבל אחזור כדי לוודא ששנינו הבנו אחת את השניה:
השבמחק(ההוראות בלשון נקבה שכן רוב המעירים פה הן ממין זה. אם מדובר בבחור, סליחה. חוץ מזה צריך קצת אפליה מתקנת. תמיד הכל בזכר. בקיצור...) תקרצי מהבצק כמה עוגיות באותה צורה - עיגול, לב, פרח, מה שאת אוהבת. בחצי מהם תעשי חור באמצע. תסדרי את כל העוגיות על תבנית ותאפי 10-15 דקות עד שהן מזהיבות מעט. כשהעוגיות האפויות מתקררות, את לוקחות זוגות של עוגיות אחד עם חור ואחד בלי, ומצמידה עם חצי כפית מילוי.
בהצלחה!! (ואם יש לך עוד שאלות שאלי בכיף)
תודה תודה תודה.
השבמחקולסיום סיומת, שאלונת קטנטונת:
כאשר מצמידים שתי עוגיות מאותה צורה (אחת- עם חור, השניה- ללא חור) אז
שמים את הריבה או הנוטלה ביניהם רק בחור הנראה לעין או גם טיפה בין שתי העוגיות שייצמד יותר טוב?
סורי על כל השאלות זו פעם ראשונה להכנה שכאלה, ולא בא לי ליפול/להתאכזב.
חן חן.
אכן, אני מורחת על כל העוגיה בלי החור, עם קצת יותר באמצע, שהם באמת יידבקו כמו שצריך.
השבמחקאת מודעת לזה שאת חייבת לחזור ולדווח איך יצא, כי עכשיו גם אני לחוצה - רק שיצא לה טוב... רק שיצא לה טוב... שלא יהיו לי פאדיחות.... :)
אין עליך.
השבמחקברור ברור שאחזיר משוב.
תודה על התמיכה.
יצא נפלא. תודה על ההדרכה.
השבמחקכולם ממש נהנו מהן.
יאי! עשית לי את היום :)
השבמחקשאלה קטנה- הכנתי את העוגיות ובחרתי לעשות את הספירלה רק שהבצק יצא דביק מאוד. הכנסתי למקרר לפני תחילת העבודה וזה לא עזר, עדיין הוא נדבק. יצא סוג של ספירלה אבל לא יפה כמו אצלך. גם השתמשתי בשוקולית ולא בקקאו אז אולי גם זה לא ממש עזר להצלחת העוגיות.
השבמחקמתי הן היו דביקות? כשניסית לרדד אותן? כשניסית לגלגל אותן? כשניסית לחתוך אותן?
השבמחקאם הן היו דביקות ברידוד או בגלגול, שווה לקמח יותר את המשטח כדי לקבל יריעות בצק שאפשר לעבוד איתם בצורה נורמלית. אפשר גם לקמח את המערוך. הם הן היו דביקות בחיתוך, אז פשוט צריך יותר קירור. נסה/י לשים בפריזר במקום במקרר, ולהאריך את השהייה ב-10-20 דקות.
(לפחות שיהיה להבא...)
תודה(: אומנם הבצק היה דביק אבל זה לא הפריע להן להיות טעימות ממש. פעם הבאה אנסה את השחמט(:
השבמחקאני שמחה לשמוע :)
השבמחקשיהיה בהצלחה!
שלום,
השבמחקקודם כל תודה על הבלוג. הוא מרתק ואני מתכוון להכין ממנו לא מעט.
הכנתי את העוגיות לפי המתכון. חלק הקדשתי לחיתוכיות ריבה וחלק לעוגיות ספירלה.
החיתוכיות יצאו סביר. את עוגיות הספירלה אפיתי 8 דקות ואז הן נראו מוכנות והוצאתי אותן. הן באמת היו מוכנות ואפויות טוב גם מבפנים אבל הן יצאו רכות, יצא במרקם ובטעם של עוגה בחושה ולא במרקם של עוגיות חמאה. היה גם טעם לוואי של אבקת אפיה.
האם יכול להיות שאבקת האפיה מיותרת? הרי בעוגיות חמאה לא משתמשים באבקת אפיה.
היי ארז, תודה על המחמאות!
השבמחקרכות מדי... הממ... זה אף פעם לא קרה לי. לרוב זה הפוך- אם לא שמים לב הן יוצאות קשות מדי. בסופו של דבר אתה לא תקבל את אותו המרקם של עוגיות עם חמאה או שומן מוצק אחר. כל מה שאני יכולה להציע לך זה אולי לאפות אותם עוד איזה דקה שיתקשו קצת יותר.
לגבי אבקת האפייה, העוגיות אכן תופחות מעט (בניגוד לעוגיות חמאה שהם סוג של וואט יו סי איז וואט יו גט). אני לא מרגישה בטעם לוואי כשאני מכינה אותם - 1 כפית אבקת אפייה על 2 כוסות קמח נראה לי יחס די סטנדרטי, אבל אם הטעם לא נעים לך (ואתה בחור נסיוני) נסה להפחית קצת מאבקת האפייה. אם אתה במילא מחפש מרקם מוצק יותר, אני מנחשת שזה לא יפגע בעוגיות יותר מדי.
בהצלחה!
תודה. אנסה להכין עם פחות אבקת אפיה. אם כי עכשיו כבר יש לי חשק להכין עוגיות חמאה אמיתיות (יאמי).
השבמחקעוגיות חמאה זה אכן אחד מהדברים הטעימים :) אני אופה עם שמן כדי לחסוך בכסף, וכי לפעמים צריך שהמאפים יהיו פרווה, אבל כשיש לי הזדמנות להכין חלבי...:)
השבמחקתודה רבה, השתמשתי פעם במתכון כלשנו כי אפיתי בבית נטול חמאה, שמסתיר את הקמח בפריזר...ויצא מצוין.אם כי אפוי מעט יותר מדי
השבמחקבפעם השניי,ה במטבח שדלי אפיתי עוגיות חמאה דו צדדיות שזכו לתשואות רבות.
החותכנים שהיו הטריגר לנסות נקנו באיקאה-אין כמו קיפוד בשני צבעים. טרם מילאתי סנאי בממרח אגוזים.
http://www.ikea.co.il/default.asp?catid={B86C150D-943F-4CC1-9016-CF0DF7D93102}&details_type=1&itemid={E7D53AF7-9A4C-450F-9CDB-68B9436FC728}
אוי זה חמוד! וזה רעיון מעולה לגבי הסנאי :) אפשר גם להדביק חצי אגוז לתוך היד שלו עם שוקולד או משהו.
השבמחקהיי!
השבמחקראשית אני מודה לך על הבלוג המצויין
רציתי לשתף כי ניסיתי מספר דברים מהמתכונים.העוגיות יצאו טובות אך הבצק היה מאוד קשה לטיפול עקב דביקותו הרבה.זה נורמלי? אני הוספתי קמח כדי ל"הרגיע" את הדביקות הזו כי לא היה אפשרי לעשות איתו כלום וגם קימוח המשטח והמרדד לא הועיל.בסוף הן יצאו טובות אך מעט קשות לטעמי למרות ההקפדה על הזמנים אבל אהבו אותן הטועמים... :)
גם לגבי פשטידת הקישואים ותפוחי האדמה בנוסח יווני שמתי לב שהם בניחוח אירופאי מבחינת התבלון.מה לדעתך כדאי להוסיף כדי לקבל טעם פיקנטי/חריף יותר?
תודה רבה! :)
אופק
היי אופק! (בן או בת? אני אניח בת מסיבות של אפלייה מתקנת)
השבמחקעוד מגיב גם אמר שהן יצאו לו דביקות, אבל אני קצת לא יודעת מה להגיד. הכנתי את זה הרבה פעמים וזה אף פעם לא קרה לי, לפחות לא ברמה שקצת קמח לא עזר. ניסית לקרר את הבצק במקרר איזה חצי שעה - שעה? יכול להיות שזה יעזור. אם מוסיפים יותר מדי קמח ולשים את הבצק יותר מדי זה בהחלט עשוי לגרום לעוגיות קשות, אבל זה עדיין לא מסביר את הבעיה המקורית. את משתמשת בכוסות מדידה סטנדרטיות או עושה לפי העין?
לגבי המתכונים האחרים, נראה לי שתפוחי האדמה יקבלו בכיף צ'ילי גרוס אם אתם מחובבי החריף, אולי גם פלפל חריף טרי קצוץ. אבל הטעמים כבר לא ממש עדינים - יש שם כמויות של לימון ושום. נראה לי שתבלינים אחרים קצת יאפילו על הטעם הייחודי שלו. אפשר פשוט להגדיל כמויות עם הכמות הנוכחית לא מספיקה.
לגבי הפשטידה, אפשר לנסות לקחת את זה לכיוון של פפריקה חריפה ,כמון, כוסברה. אף פעם לא ניסיתי, אבל זה עשוי להיות מעניין.
תודה לך ובהצלחה!
ברוח ראש השנה - מצאתי כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1336041 רעיון חמוד להכנת חותכן רימון. ניסיתי אותו על העוגיות שלך והן יצאו ממש יפות, רק נשרפו בתנור :-(. בפעם הבאה אשתדל לא לרחף...
השבמחקאני מתכוונת לנצל את הרעיון של החותכן הזה ליצירת עוד צורות מעניינות.
אוו אני מתה על הבלוג הזה! יש לה רעיונות מעולים.
השבמחקאם את מוצאת עוד צורות מעניינות ליצור בצורה הזו תעדכני טוב? אני שמחה גם כשהחותכנים זולים ולא רק העוגיות עצמן :)
(ובהצלחה עם הפיקוס בפעם הבאה... :)
תודה תחיה. העוגיות בצורת רימון הן רעיון מצויין. אכין כאלו לראש השנה.
השבמחקגם מרתה האם עושה כאלה!!! (או לפחות את אותה הצורה!!)
השבמחקhttp://www.marthastewart.com/314590/checkerboard-cookies?czone=food/holiday-cookies-center/holiday-cookies-recipes
מה?! אני אתבע אותה המעתיקנית הזו!
השבמחק:)
יופידו!
השבמחקאמנם לקח לי המון זמן, אבל בסוף מצאתי זמן וכוח לשחק עוד קצת עם החותכנים (ואפילו הוצאתי את העוגיות בזמן!). עשיתי רק צורה אחת, ברווז, אבל אם הצלחתי את זה - נראה לי שפחות או יותר הכל אפשרי...
יש דרך להעביר לך תמונות?
יאי איזה כיף לשמוע! את רוצה להעלות את התמונות לדף הפייסבוק?
השבמחקכדי לתת עוד טאץ' של בריאות, נראה לך שאפשר להכין את העוגיות עם קמח מלא?
השבמחקהיי, סורי שאני עונה רק עכשיו.
מחקאני אף פעם לא ניסיתי עם קמח מלא, אבל אין סיבה שלא. אולי תצטרך להוסיף עוד קצת נוזלים. ואולי כדאי להכין חצי מתכון בפעם הראשונה כדי לראות איך זה יוצא. אם תכין אשמח אם תעדכן.
בהצלחה ולילה טוב!
תקשיבי! יצא מעולה! יותר טעים מהעוגיות סבתא של קרין גורן (ומבחינתי זאת מחמאה ענקית, ואגב עשיתי מקמח מלא בדיוק באותן כמויות של המתכון (אני משתמשת בקמח רובינפלד- הוא לא דורש נוזלים נוספים) ויצא מצויין! תודה רבה! (נסחפתי עם סימני הקריאה...)
השבמחקיש לי שאלה. העוגיות בסופו של דבר יוצאות רכות, או פריכות וקראנצ'יות?
השבמחקתודה רבה, שי.
הן יוצאות איפהשהוא באמצע. לא פריכות עד לרמה קראנצ'ית אבל גם לא רכות לגמרי. ככל שאופים אותן יותר הן נהיות יותר קשות/פריכות.
מחקמקווה שזה עזר...
אפשר להשתמש גם בקמח ללא גלוטן לטובת הציאליקים ?
השבמחקמעולם לא השתמשתי בעצמי בקמח כזה אז קשה לי לענות לך. אם המרת בעבר קמח רגיל בקמח ללא גלוטן במתכוני עוגיות ויצא בסדר, אני מניחה שזה יעבוד גם פה. בהצלחה! (ואשמח אם תעדכנ/י איך יצא, לטוב או לרע, לטובת קוראים אחרים שעשויים להתעניין)
מחקשלום רב,
השבמחקהכנתי היום את המתכון והיה מעולה!!!!
קשה להאמין שאין בהם חמאה/ מרגרינה.
כן ירבו! תודה :)
היי..היום אני פוגשת בבלוג שלך לראשונה..אהבתי:)
השבמחקהכנתי את העוגיות למחר..אנחנו חוגגים לבן שלי יום הולדת שנתיים...
לצערי לשתי הרבה את הבצק מאחר ולא הצלחתי לעשות משבצות הכל נמעך ברגע שחתכתי עם הסכין גם לא את הספירלה אז הלכתי על צורות שאמורות להראות כמו שיש מאחר וכמו שאמרתי הצבעים התאחדו..
מקווה שיצא טעים גם עם עיבוד יתר של הבצק:)
תודה יקירה..
אירית
אם אני מעוניינת להחליף את השמן בחמאה, בכמה חמאה צריך להשתמש? האם אלה אותן הוראות ואותן כמויות?
השבמחקאם את משתמשת בחמאה עדיף מראש לחפש מתכון ייעודי. חבל להתעסק עם החלפות כשיש המון מתכונים טובים ופשוטים לחיתוכיות באינטרנט. המתכון הזה נראה טוב נגיד
מחקhttp://sf.tapuz.co.il/article-771-2-3353-91418/
הכנתי את העוגיות האלה: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=1487375&skip=1 מהבצק שלך, תעסוקה רבה לילדה והתוצאה חמודה טעימה ופחות לא בריאה. אז תודה!!
השבמחקאם אני רוצה לעשות חצי כמות, פשוט לחלק את הכמויות ב2?
השבמחקבמקום 4 כוסות קמח, 2 כוסות? במקום 2 כפיות אבקת אפייה אז אחת?
ביצה במקום 2 וכולי?
בדיוק!
מחקחוץ מהעובדה שאסור לאפות בקומות הכל טובב;-))
השבמחקתמיד חיפשתי מתכון לעוגיות שניתן לשמור בצנצנת ולא מצאתי משהו שארצה להכין יותר מפעם אחת...לפני שעתיים הכנתי עם בני בן השנה וחצי את העוגיות האלה והתמכרתי... אני ובני מתגנבים למטבח לקחת עוד אחת ועוד אחת...
השבמחקתודה רבה רבה על המתכון המנצח!!!
נשמע כל כך טוב שאני גוזרת ושומרת! בטוח אנסה בקרוב.
השבמחקלמה הבצק יצא דביק מאוד
השבמחקבטוח שמדדת נכון את הרכיבים? השתמשת בכוסות וכפות מדידה סטנדרטיות? רידדת על משטח מקומח?
מחקהבצק יצא ממש דביק ולא ניתן לעבוד איתו. שמתי אותו במקרר 10 דקות והייתי צריכה להוסיף הרבה קמח כדי שיהיה אפשר לעבוד איתו אח"כ
השבמחקיצא לי מעולה!!! תודה רבה :)
השבמחקהכנתי את העוגויות ספירלה והחלפתי לקמח מלא ויצאו לי מצוינות!
השבמחקתודה רבה! גם טעים גם בריא!
הכנתי לכבוד שבת את עוגיות השבלול והחיתוכיות עם ריבה 100% הכל מקמח כוסמין ובמקום כוס סוכר שמתי חצי כוס דבש יצא מתוק וטעים ואפילו הדבש נתן מרקם לעוגיות שנעשו עם חמאה:)
השבמחקתודה על המתכון המדהים אני אימצתי:) :)
לילה טוב טוב אחלה של עוגיות רק שלי הן יצאו עבות אבל טעימותתת ישר כוח
השבמחקתודה על מתכון מעולה!!
השבמחקלמדתי לפסיכומטרי והרגשתי שאני חייבת להכין *משהו* (מכירה את ההרגשה? :) ) וזה היה פשוט מושלם, בצק נוח לעבודה, עוגיות טעימות שנאפות מהר ויצירה D:
:) בהחלט מכירה את ההרגשה!
מחקמה הכוס הסטנדרטית שלך? 240 מל? מצטערת פשוט בכל מתכון באינטרנט אני רואה כוס מדידה סטנדרטית אחרת.... תודה
השבמחקאכן, 240 מ"ל.
מחקהבלוג שלך מדהים.את משמחת המון אנשים ובעיי זו ברכה :)
השבמחקאפשר להחליף את הקמח הלבן במלא? או לחפש מתכון יעודי? :)
עם אלרגיה לביצים וחלב
השבמחקאז את החלב נהפוך למוצרי פרווה אבל לגבי ביצה מה אפשר לעשות???
נראה לי שכדאי לחפש מראש מתכון בלי ביצים, או פשוט מתכונים טבעוניים. בהמרות כאלה אני לא מבינה, סורי.
מחקחדשה באתר,
השבמחקצר לי לאכזב, אך הבצק יצא לי דביק אחרי 30 דקות במקרר. וגם הוספתי קמח ולא עזר בכלל.
לא הצלחתי להכין כלום מהתמונות היפות הנ"ל.
הכל נדבק וממש אי אפשר לעבוד עם הבצק.
וואו! הכנתי חיתוכיות וספירלה והן יצאו כל כך טעימות!
השבמחקגם ממש קלות להכנה והבצק נוח לעבודה.
כל הכבוד על המתכון המצויין ועל הבלוג הזה בכלל.
דרך אגב, השתמשתי בחצי כוס שמן+שתי כפות שמן קוקוס והמרקם יצא פריך, דומה מאוד לעוגיות שמכינים עם מרגרינה או חמאה.
הכנתי היום..יצא יבש חמוד לא וואו וגם שרפתי תאצבע..נו מקווה שפעם הבאה אצליח יותר
השבמחקהי,
השבמחקתודה על המתכוון המצוין.
שאלה: את החיתוכיות ריבה את חותכת לקוביות לפני או אחרי האפיה?
תודה
אפיתי היום
השבמחקעוגיות ריבה יצא סוףףףףףףףףףףףף הדרך!
תודה רבה !
הי, הטם אפשר להכין את הבצק לילה קודם ולהשאיר במקרר, להשתמש אחר הצהריים למחרת? רוצה להכין מראש לפעילות עם ילדים אחה״צ. ...
השבמחקהאם אפשר לשמור את הבצק בקירור לכמה שעות?
השבמחקכן
מחקהיי, ניראה ממש מעניין המתכון וכל התגובות פה בכלל עושות חשק להכין..
השבמחקניראה לך שילך לי לעשות עם הבצק הפילאי הנ"ל אוזני המן??
הי. הרבה זמן חיפשתי מתכון מוצלח לחיתוכיות ריבה בלי מרגרינה וסופסוף מצאתי!! מתכון מעולההה! קל ברמות להכנה, ויוצא טעים מאד. בזמן העבודה עם הבצק היה צורך לקמח את המערוך ואת הבצק הדביק..
השבמחקהי אשמח לדעת באיזה כוס למדידה השתמשת..
השבמחקיש כאלה שאומרים שלא משנה באיזה כוס להשתמש העיקר באותה כוס למדידה של כל מרכיבים.
ויש כאלה שאומרים שכוס קמח= 140 גרם קמח וכוס נוזלים= 240 מ"ל
אז כדי שיצא לי טוב אשמח לדעת לפי מה למדוד..
תודה :)
תודה רבה ! בדיוק מה שחיפשתי! מאמצת !
השבמחקבעלי לא מעודד שימוש במרגרינה ואני אוהבת לאפות עבורו דברים האהובים אז הצלת אותי בזכות המתכון שלך לבעלי יהי ה עוגיות טעימות
השבמחקהמתכון מעולה, טעים ופשוט ובעיקר, פרווה!!!
השבמחקמומלץ מאוד!
מכינים שוב ושוב. המתכון המועדף!
היי יקרה
השבמחקאפשר להחליף את מיץ הלימון בחומץ?
נראה לי שעדיף להשמיט וזהו. לא קריטי.
מחקפוסט מונומנטלי.
השבמחק10 שנים ואני עדיין חוזרת אליו.
את יכולה להיות סטנדפיסיטית! כתיבה מהממת!
השבמחקיופי של מתכון תודה רבה. הכנתי בצורת דובי. אפשר לצרף תמונה?
השבמחק