נו חברים, שרדתם את פורים? אכלתם המון במבה לולו וסוכריות תרנגול אדומות על מקל? נהניתם?
יופי!
כי...
עוד מעט פסח!
מואהאהאהאהא!!
סליחה. לא התכוונתי לאמר זאת בצורה כל כך בוטה.
אבל ידוע שאחת מתופעות הלוואי החמורות של סיום חג הפורים היא ההתקרבות חסרת הרסן של חג הפסח.
אם אתם מהאנשים שהולכים באמת להעלים את כל החמץ מהבית עד פסח, כדאי שתתחילו לתכנן כבר עכשיו. במיוחד אם אתם מתחזקים מזווה מפואר מלא במגוון סוגי חמץ, כמוני. הכי באסה זה להגיע לשבוע לפני פסח ולגלות מלאי פיתות ועוגות בפריזר, ופירורי לחם ועוגיות ודגנים ופסטה וקרקרים בארון, ולדעת שבחיים לא תוכלו לסיים הכל תוך שבוע.
איך עושים את זה?
מתחילים בלעשות ספירת מלאי של כל החמץ בבית. יש כאלה שלא סומכים על מכירת החמץ בפסח בכלל, יש כאלה שמוכרים קמח ודגנים אבל לא חמץ גמור, יש כאלה שמוכרים רק אריזות סגורות, כל אחד לפי המנהג שלו. אז קחו לכם 20 דקות הערב ועברו על תכולת המקרר, המקפיא והמזווה, כדי לגלות מה אתם רוצים לסיים עד פסח. בתור בונוס אתם עשויים לגלות כל מיני מוצרי מזון שחשבתם שאין לכם ("הנה הקקאו!!" true story), או לחלופין, דברים שהיו פעם מוצרי מזון וכעת הם מקור הריח המוזר הזה במקרר שלא הבנתם מאיפה הוא מגיע.
ברגע שאתם יודעים את מי אתם צריכים לסיים, זה כבר יותר קל.
מתחילים בלצמצם קניות חמץ באופן כללי - אל תקנו עוד קילו של חיטה השבוע אם אתם צריכים רק חצי כוס לחמין. אל תקנו אריזת חסכון של שקדי מרק שלא תספיקו לאכול יותר מחצי ממנה עד פסח. אם אתם מתעתדים לזרוק חצי מהחבילה בעוד חודש, זה לא בדיוק חסכון.
עכשיו שאתם יודעים שכמות החמץ הנכנסת לבית היא מינימלית, צריך להגביר את צריכת החמץ שכבר נמצא שם.
אם רשימת המוצרים שאתם צריכים לסיים תהיה אצלכם בראש, אתם כבר תצליחו לחשוב איך אתם מסיימים הכל תוך חודש. כי חודש זה המון זמן.
גיליתם 2 קילו שיבולת שועל שהתחבאו באחורי המזווה? אולי כדאי להכין עוגיות קוואקר במקום עוגיות השוקולד צ'יפס הרגילות לשבת? גיליתם 3 אריזות ספגטי שנקנו במבצע לפני חצי שנה? כנראה הגיע הזמן לנסות את כל מתכוני הפסטה האלה בספר המתכונים החדש.
לנו יש קילו גריסי פנינה במזווה, ואני מתכוונת לזרוק חופן גריסים לתוך כל המרקים שאכין בשבועות הקרובים. בסוף זה יגמר, ובדרך נהנה ממרקים סמיכים ומשביעים יותר.
אם כך, כשירות לציבור, אשתדל בשבועות עד פסח לספק לכם מתכונים מחסלי חמץ טעימים, פשוטים ופרקטיים, שלא מצריכים אתכם לקנות עוד מלא מוצרי חמץ כדי להכין אותם.
נותרה לכם חצי חבילת מקרוני, קילו פירורי לחם וחבילת גליליות שאתם צריכים לסיים ולא יודעים איך? גשו לעמוד הפייסבוק של בישול בזול וננסה לחשוב על פתרונות יצירתיים לחיסול חמץ.
נתחיל במתכון פסטה קליל במיוחד. הבישול היחיד שמתבצע פה הוא בישול הפסטה, כל יתר המרכיבים נקצצים ומתווספים לפסטה החמה כמו שהם. כך יש לכם פה עוד מתכון לארוחה ב-15 דקות, ואף פחות, אם אתם מצליחים לסיים את הקיצוצים בזמן שהפסטה מתבשלת.
השתדלו להשתמש בזיתים מתובלים טעימים ולא בסתם זיתים מגולענים מפחית שימורים, המנה נהיית הרבה יותר מעניינת ככה. הזיתים שלי נקנו במשקל ברמי לוי (בפחות מ-4 שקלים למאה גרם) והגיעו עם לימון כבוש ופלפלים חריפים. יאמי :)
פסטה עם עגבניות, זיתים ובזיליקום
מאת: בישול בזול
עלות: כ-14 ש"ח
כמות: כ-4 מנות
מרכיבים
250 גרם (חצי חבילה) פסטה
1-2 כפות שמן זית
1 עגבניה גדולה או 2 בינוניות
70 גרם זיתים מתובלים, מגולענים או לפחות מבוקעים (כי אז יותר קל לגלען אותם)
1/2 כוס עלי בזיליקום (עלים מ 5-6 גבעולים)
1/8-1/4 כפית מלח
כמה סיבובים ממגרסת הפלפל
100 גרם גבינה מלוחה (פטה, בולגרית, משהו בסגנון)
הוראות הכנה
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהפסטה מתבשלת קוצצים את העגבניות, מגלענים את הזיתים אם צריך וקוצצים, ושוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום.
מיד לאחר סינון הפסטה מערבבים לתוכה את שמן הזית, ולאחר מכן את העגבניות, הזיתים, הבזיליקום, המלח והפלפל.
מפוררים מעל כל מנה רבע מהגבינה המלוחה ומגישים חם.
יופי!
כי...
עוד מעט פסח!
מואהאהאהאהא!!
סליחה. לא התכוונתי לאמר זאת בצורה כל כך בוטה.
אבל ידוע שאחת מתופעות הלוואי החמורות של סיום חג הפורים היא ההתקרבות חסרת הרסן של חג הפסח.
אם אתם מהאנשים שהולכים באמת להעלים את כל החמץ מהבית עד פסח, כדאי שתתחילו לתכנן כבר עכשיו. במיוחד אם אתם מתחזקים מזווה מפואר מלא במגוון סוגי חמץ, כמוני. הכי באסה זה להגיע לשבוע לפני פסח ולגלות מלאי פיתות ועוגות בפריזר, ופירורי לחם ועוגיות ודגנים ופסטה וקרקרים בארון, ולדעת שבחיים לא תוכלו לסיים הכל תוך שבוע.
איך עושים את זה?
מתחילים בלעשות ספירת מלאי של כל החמץ בבית. יש כאלה שלא סומכים על מכירת החמץ בפסח בכלל, יש כאלה שמוכרים קמח ודגנים אבל לא חמץ גמור, יש כאלה שמוכרים רק אריזות סגורות, כל אחד לפי המנהג שלו. אז קחו לכם 20 דקות הערב ועברו על תכולת המקרר, המקפיא והמזווה, כדי לגלות מה אתם רוצים לסיים עד פסח. בתור בונוס אתם עשויים לגלות כל מיני מוצרי מזון שחשבתם שאין לכם ("הנה הקקאו!!" true story), או לחלופין, דברים שהיו פעם מוצרי מזון וכעת הם מקור הריח המוזר הזה במקרר שלא הבנתם מאיפה הוא מגיע.
ברגע שאתם יודעים את מי אתם צריכים לסיים, זה כבר יותר קל.
מתחילים בלצמצם קניות חמץ באופן כללי - אל תקנו עוד קילו של חיטה השבוע אם אתם צריכים רק חצי כוס לחמין. אל תקנו אריזת חסכון של שקדי מרק שלא תספיקו לאכול יותר מחצי ממנה עד פסח. אם אתם מתעתדים לזרוק חצי מהחבילה בעוד חודש, זה לא בדיוק חסכון.
עכשיו שאתם יודעים שכמות החמץ הנכנסת לבית היא מינימלית, צריך להגביר את צריכת החמץ שכבר נמצא שם.
אם רשימת המוצרים שאתם צריכים לסיים תהיה אצלכם בראש, אתם כבר תצליחו לחשוב איך אתם מסיימים הכל תוך חודש. כי חודש זה המון זמן.
גיליתם 2 קילו שיבולת שועל שהתחבאו באחורי המזווה? אולי כדאי להכין עוגיות קוואקר במקום עוגיות השוקולד צ'יפס הרגילות לשבת? גיליתם 3 אריזות ספגטי שנקנו במבצע לפני חצי שנה? כנראה הגיע הזמן לנסות את כל מתכוני הפסטה האלה בספר המתכונים החדש.
לנו יש קילו גריסי פנינה במזווה, ואני מתכוונת לזרוק חופן גריסים לתוך כל המרקים שאכין בשבועות הקרובים. בסוף זה יגמר, ובדרך נהנה ממרקים סמיכים ומשביעים יותר.
אם כך, כשירות לציבור, אשתדל בשבועות עד פסח לספק לכם מתכונים מחסלי חמץ טעימים, פשוטים ופרקטיים, שלא מצריכים אתכם לקנות עוד מלא מוצרי חמץ כדי להכין אותם.
נותרה לכם חצי חבילת מקרוני, קילו פירורי לחם וחבילת גליליות שאתם צריכים לסיים ולא יודעים איך? גשו לעמוד הפייסבוק של בישול בזול וננסה לחשוב על פתרונות יצירתיים לחיסול חמץ.
נתחיל במתכון פסטה קליל במיוחד. הבישול היחיד שמתבצע פה הוא בישול הפסטה, כל יתר המרכיבים נקצצים ומתווספים לפסטה החמה כמו שהם. כך יש לכם פה עוד מתכון לארוחה ב-15 דקות, ואף פחות, אם אתם מצליחים לסיים את הקיצוצים בזמן שהפסטה מתבשלת.
השתדלו להשתמש בזיתים מתובלים טעימים ולא בסתם זיתים מגולענים מפחית שימורים, המנה נהיית הרבה יותר מעניינת ככה. הזיתים שלי נקנו במשקל ברמי לוי (בפחות מ-4 שקלים למאה גרם) והגיעו עם לימון כבוש ופלפלים חריפים. יאמי :)
פסטה עם עגבניות, זיתים ובזיליקום
מאת: בישול בזול
עלות: כ-14 ש"ח
כמות: כ-4 מנות
מרכיבים
250 גרם (חצי חבילה) פסטה
1-2 כפות שמן זית
1 עגבניה גדולה או 2 בינוניות
70 גרם זיתים מתובלים, מגולענים או לפחות מבוקעים (כי אז יותר קל לגלען אותם)
1/2 כוס עלי בזיליקום (עלים מ 5-6 גבעולים)
1/8-1/4 כפית מלח
כמה סיבובים ממגרסת הפלפל
100 גרם גבינה מלוחה (פטה, בולגרית, משהו בסגנון)
הוראות הכנה
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בזמן שהפסטה מתבשלת קוצצים את העגבניות, מגלענים את הזיתים אם צריך וקוצצים, ושוטפים וקוצצים את עלי הבזיליקום.
מיד לאחר סינון הפסטה מערבבים לתוכה את שמן הזית, ולאחר מכן את העגבניות, הזיתים, הבזיליקום, המלח והפלפל.
מפוררים מעל כל מנה רבע מהגבינה המלוחה ומגישים חם.
אני השתמשתי בספגטי מחיטה מלאה כי זה מה שהיה פתוח במזווה. אתם מוזמנים להשתמש בכל פסטה בה חשקה נפשכם. |
גיקית שכמותי, לתומי חשבתי שהחורף מתקרב :)
השבמחקהלוואי. אז אולי הגשם היה מנקה את האוויר מכל האבקות של הפרחים |אפצ'י|
מחק"אם אתם מהאנשים שהולכים באמת להעלים את כל החמץ מהבית עד פסח, כדאי שתתחילו לתכנן כבר עכשיו"
השבמחקכאן, כלומר ממש בהתחלה, עצרתי ותהיתי אם זהו.
אם הקשר ביני ובין הפוסט הזה נגדע בעודו באבו :(
סורי בובה,
מבחינתי - כמה שיותר חמץ יותר טוב.
מבחינתי כולם יכולים להיפטר מהחמץ שבמקפיא שלהם - היישר לתוך המקפיא שלי!
נ.ב.
ברור שקראתי עד הסוף.
באמת נראה יאמי!
מזל, פחדתי שאת שוקלת לנתק את הקשר בגלל התכנון המוקדם הגובל על אובססיבי שמתבטא פה, ואת זה צריך לסבול כל השנה, לא רק בפסח ;)
מחקשכרתי חדר במלון לשלושה שבועות הקרובים.
השבמחקאישתי הולכת להפוך את הבית לקראת פסח,וממש אין לי חשק לריב איתה על הנקיון.
מעדיף לחיות בחוץ. (סתם)
המנה הזו מזכירה לי את מנת הדגל במסעדת "ספגטים"
שנת 2000 הפעם הראשונה שטעמתי והתמכרתי "פסטה בולגרו"
אותה מנה כמו שלך רק בהוספת חומץ בלסמי.
תענוג של פוסט
חזור אחרי "אבק זה לא חמץ!"
מחק(בטוחני שזה לא ישכנע אותה אבל זה שווה נסיון :)
תודה לך :)
אצלנו בבית קוראים לפסטות כאלו, בהן מכינים את הרוטב בזמן שהפסטה מתבשלת, "פסטה פשוטה".
השבמחקיש לי רק שאלה אחת - איך מחצי חבילת פסטה יוצאות ארבע מנות??
אכן פסטה פשוטה :) הכי טוב להכין אחרי שחוזרים מאוחר מקנייה בסופר. ככה מוודאים שיש זיתים וגבינה טרייה, ותוך רבע שעה מהכניסה הביתה יש אוכל על השולחן, ובתקווה גם הקניות במקום.
השבמחקלגבי הכמויות, מממ... לוידעת, ככה זה יוצא לנו - ארוחת ערב לי ולאיש + שאריות שמספיקות ל-2 ארוחות צהרים.
אם מדובר באנשים רעבים במיוחד אולי זה 3 מנות, אבל חצי חבילה עם כל התוספות ממלא בסוף איזה חצי סיר.
אכן רעיון מצויין לפעמים האלו שאין כוח ממש לבשל אבל מתחשק אוכל שמרגיש מבושל (החמץ פחות מדאיג אותי)
השבמחקאת חושבת שאולי זה יעבוד עם בזיליקום יבש? כי הטרי מתקלקל מהר ואף פעם לא מספיקים לסיים אותו ולכן כמעט ולא קונים....
יעבור כן, אבל ממש לא יתקבל אותו טעם. לבזיליקום טרי יש טעם וארומה מאוד חזקים ואופייניים והמיובש... צל חיוור. אם כבר הייתי מחליפה באורגנו מיובש, שיש לו טעם קצת יותר נעים לדעתי.
מחקיכול להיות שקוביות הבזיליקום הקפואות יעשו את העבודה. אני צריכה לנסות באמת.
ולגבי זה שהוא מתקלקל ולא מסיימים, אני קוצצת ומקפיאה בזיליקום כשאני רואה שכבר לא אשתמש במה שנשאר- מערבבים את הבזיליקום הקצוץ עם קצת מים, משטחים בתבנית, מקפיאים ואז שוברים לחתיכות. כך מקבלים בזיליקום טרי קפוא מעשה בית.
אולי אני צריכה באמת לנסות להקפיא את זה עם מים
מחקכי כשניסיתי להקפיא בזיליקום כמו שאני מקפיאה פטרוזיליה (קצוצה דק בקופסה) זה לא הלך טוב בכלל...
בכל מקרה הכנתי היום עם בזיליקום טרי ויצא אחלה
תודה על עוד מתכון מוצלח :)
בדיוק. זה יוצא שחור כזה נכון?
מחקתודה לך על הפידבק!
נשמע יאמי ובאופן כללי אני ממש אוהבת את הבלוג שלך!
השבמחקאני כבר התחלתי בבירור אוכל הרבה לפני פורים חחחחח
השבמחקוהפסקתי לקנות חלק מהדברים.
אבל פסטה עם רוטב עגבניות ובזיליקום(!!) אני מוכנה לאכול כל יום
כל דבר עם בזיליקום - ישר בשבילי
לא קל להשיג תמיד בזיליקום טרי (וגם כשר לאכילה), אבל כשיש אני ישר קונה.
אהבתי מאד את המתכון!
יצא אדיר.
השבמחקאמנם הגשתי קר אבל יצא מאוד נחמד.
שייך לפוסט אחר אבל גם עוגת השקולד הבחושה יצאה מעולה.
ובכלל - כן, אני בשטף של רגשות נחמדים - את הכתובת שלי ברגע שאני רוצה להכין משהו או להנות מכתיבה טובה.