הזלילה חסרת הרסן בכל מזנון וינאי מזדמן, תומר בתחקורים אינסופי, ובהייה מאוכזבת בצלחת ריקה מעוטרת רק בכמה פירות עייפים.
בכל יום, 8265 מתכונים יכשלו כשלון חרוץ עקב החלפה לא מבוקרת של מרגרינה בשמן.
3417 טונות של רביכה שמנונית ירפדו את אתרי הפסולת שלנו עד סוף השנה הקלנדארית.
בסוף השבוע הזה 245611 אנשים בישראל שוב יגישו את אותה עוגה בחושה עם שמן שהכינו כבר 49.3 פעמים בממוצע השנה, לקינוח בארוחת השבת.
העובדות אם כן, מצמררות.
בכל יום, 8265 מתכונים יכשלו כשלון חרוץ עקב החלפה לא מבוקרת של מרגרינה בשמן.
3417 טונות של רביכה שמנונית ירפדו את אתרי הפסולת שלנו עד סוף השנה הקלנדארית.
בסוף השבוע הזה 245611 אנשים בישראל שוב יגישו את אותה עוגה בחושה עם שמן שהכינו כבר 49.3 פעמים בממוצע השנה, לקינוח בארוחת השבת.
העובדות אם כן, מצמררות.
העובדות המומצאות מצמררות אף יותר.
אני מתייחסת לטרנד ההימנעות ממרגרינה, כמו לכל טרנד בנוגע לאילו מאכלים הם מקור-כל-הרוע-דו-ז'ור, בספקנות בריאה. אבל הטרנד הבריאותי וחברי מחרימי המרגרינה גרמו לי להבין ש:
טיפ מס' 2: אפייה עם שמן חסכונית יותר מאפייה עם מרגרינה או חמאה
לא ניתן להתכחש לכך ששמן צמחי הוא זול יותר ממרגרינה, ובטח שהוא זול מחמאה. בקבוק שמן קנולה עולה 6-7 שקל ב-"רמי לוי" ומספיק בדרך כלל ל-4-5 מאפים לפחות. כלומר, עלות השומן במתכון יהיה לרוב פחות משקל וחצי. לעומת זאת, חבילת מרגרינה עולה בערך שלושה שקלים וחצי. הבה נחשוב על זה כך- על כל חבילת מרגרינה שאתם מחליפים בשמן אתם חוסכים 2 שקלים. חיסכון קטן, אין מה להגיד. אבל אם אתם אופים הרבה זה מצטבר.
מאז שהגעתי למסקנה הזו, אני במסע חיפוש בלתי נלאה אחר קינוחים בכלל, ומאפים בפרט, שאפשר להכין עם שמן מבלי לשלם בטעם. כמובן ששום דבר לא משתווה לחמאה. (מממ... חמאה...) אבל אם כבר אופים פרווה אז לפחות שיהיה זול ושכולם יאכלו.
אז הנה עוד מתכון לעוגיות ללא מרגרינה לאוסף - עוגיות מושלגות. המושלגות (שנקראות לפעמים גם עוגיות זברה) תופסות מקום של כבוד בתודעת האפייה הקולקטיבית שלנו, ומסתבר שקל מאוד להכין אותן עם שמן.
מדובר, למי שעד עכשיו חי במערה (בר יוחאי מאחוריך!), בעוגיות שוקולד שמגולגלות באבקת סוכר. באפייה העוגיות מתרחבות ונוצרים סדקים בציפוי הסוכר. כך מתקבלת עוגיה בעלת קונטרסט גבוה ומראה מרשים- לובן אבקתי שמחורץ על ידי בקיעים שחורים-חומים.
בתור בונוס לקמצנים, המתכון עושה שימוש בקקאו במקום בשוקולד מה שמוריד עלויות עוד יותר.
מדובר, למי שעד עכשיו חי במערה (בר יוחאי מאחוריך!), בעוגיות שוקולד שמגולגלות באבקת סוכר. באפייה העוגיות מתרחבות ונוצרים סדקים בציפוי הסוכר. כך מתקבלת עוגיה בעלת קונטרסט גבוה ומראה מרשים- לובן אבקתי שמחורץ על ידי בקיעים שחורים-חומים.
בתור בונוס לקמצנים, המתכון עושה שימוש בקקאו במקום בשוקולד מה שמוריד עלויות עוד יותר.
עוגיות שוקולד "מושלגות" ללא מרגרינה
מבוסס על: מתכון מתוך הספר Debbie Mumm’s Old-Fashioned Cookies, שהובא בבלוג montcarte, עם שינויים קלים שלי.
עלות: בערך 6.5 שקלים
כמות: כ-40 עוגיות.
מרכיבים:
1/3 כוס שמן
1 ו-1/4 כוסות סוכר
כפית וחצי תמצית וניל
1 ביצה
2 חלבונים
1 ו-2/3 כוסות קמח
¾ כוס קקאו
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
½ כפית מלח
בערך ½ כוס אבקת סוכר לגלגול העוגיות (יצא שהשתמשתי בבערך 2/3 שקית).
הוראות:
מערבבים בקערה (ביד או במיקסר) את השמן הסוכר והוניל עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה והחלבונים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מערבבים בקערה נפרדת את הרכיבים היבשים (קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח), מוסיפים לתערובת הראשונה ומערבבים עד להתאחדות (בשלב זה ייתכן ותאלצו לזנוח את המיקסר אם הבצק קשיח מדי).
כעת מומלץ להכניס את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות כדי להקל על יצירת כדורים, אבל לא חובה אם אתם לחוצים בזמן.
מניחים את אבקת הסוכר בקערה, יוצרים כדורים בגודל שבין אגוז מלך למסטיק עגול, מגלגלים בסוכר עד לכיסוי ומניחים בתבנית אפייה שטוחה. אין צורך לשמן אותה, אתם יכולים לרפד בנייר אפייה אם אתם רוצים להימנע משטיפת התבנית.
אופים בטמפ' של 180 מעלות במשך 7-8 דקות, ונותנים לעוגיות להתקרר 2-3 דקות לפני שמורידים אותן מהתבנית.
הי לך, אני שמחה שנקלעתי לבלוג שלך, במיוחד מאחר שבנזוגי ואני גם חוגגים שנינו בבית בחודשים האחרונים, עם הרבה אהבה ומעט מאוד כסף.
השבמחקלכן היה לי קל כל כך לנסות את המתכון של העוגיות האלה עם השמן במקום החמאה, עם הקקאו במקום השוקולד. מודה שהיה לי קשה לוותר על השוקולד אז הוספתי חמישים גרם שהתחבאו במקרר.
מה שמפתיע הוא שהיעדר טעם החמאה בכלל לא פגם בתוצאה הכוללת. החברשלי מאוד אהב את התוצאה, ולא נעלב כשאמרתי לו שיש לו טעם של ילד בן ארבע שעדיין אפשר לעבוד עליו כשאומרים לו היי, תכף נכין עוגיות שוקולד...
בכל מקרה יש לי רק הערה אחת. אם בחסכנות עסקינן, הרי שהחלטתי להימנע מערבוב של היבשים בקערה נפרדת. הוספתי את כולם ופשוט דאגתי שהכל יתערבב עם הכל. אני שונננאת לשטוף כלים.
בהצלחה עם הבלוג, היה ביקור נעים ובטוח שאחזור.
מוריה
שלום לך!
השבמחקראשית קבלי את:
איזה ריגוש!
האמת היא שגם אני קצת זורקת לפעמים על הערבוב בקערות נפרדות, אבל את יודעת... בלוג... צריך להיות קורקטים... אני פוחדת לדפוק את המתכון למישהו שלא יודע כמה צריך לערבב כדי שלא יהיו גושים לא מעורבבים מצד אחד, ושהבצק לא יעורבב למוות מצד שני. אבל אני מסכימה איתך, למי שלא בשלן מתחיל הרבה פעמים אפשר להחליק את השלב הזה ללא תוצאות הרות אסון.
איזה כיף שבאת לבקר. תודה על הפרגון וחג שמח!
הממ. מוזר. היה אמור להופיע אחרי "קבלי את":
השבמחק----@---
עיטור הכבוד למגיבה הראשונה שאיננה מכר או קרוב משפחה
----@---
סליחה על העיכוב בעיטור.
גוגל מוזר.
שימושי ביותר! תודה רבה על הטיפים, בתור סטודנט שמרבית התפריט שלו הוא...פתיתים, הטיפים הקטנים האלה אדירים! אפשר לאכול ככה אוכל אמיתי, ולחסוף סכום משמעותי
השבמחקאיזה כיף לשמוע שמישהו עושה בזה שימוש!
השבמחקשלום לך,
השבמחקכל כך שמחתי להגיע לבלוג שלך.
כמובן שגם מתכון זה ינוסה בקרוב, במקום מתכון השחיתות לי לעוגיות אלה(200 גר' שוקולד+100 גר חמאה).
דרך אגב, המתכון שלך למטיאס השמנת ותפוחים.....מעולה......שפתיים יישקו.
תמשיכי לפנק אותנו.
יצא מעולה! העוגיות יוצאות יפות להפליא וטעימות. קצרו מחמאות מכל עבר.
השבמחקהעוגיות פשוט נהדרות! זו כבר הפעם השלישית שאני מכינה אותם ומכפילה את המתכון, תודה ויישר כח.
השבמחקהעוגיות פשוט מעולות, יוצאות יפה וטעימות להפליא!
השבמחקאחלה עוגיות טעימות.
השבמחקהדבר המוזר היחיד היה שהן השתתחו בתבנית ונהיו כמו עוגת עוגיות אחת, למרות שהצלחת להפריד אותן לעוגיות,
כנראה עשיתי אותן גדולות מדי, נכון?
אני מניחה שכן. יכול להיות שזה היה שילוב של גודל העוגיות ושלא קיררת אותם?
השבמחקבכל מקרה אני שמחה לשמוע שנהנית :)
שלום רב!
השבמחקעוד לא סיירתי בכל הבלוג אבל כאשר ניסיתי את העוגיות האלה - מצאתי מה שחיפשתי מזמן...אפיתי אותן כבר שלוש פעמים , כל פעם יוצאות אחרת אבל תמיד מעולות .אני אופה עם קמח שיפון מלא או רגיל , קמח כוסמין ושמן זרעי ענבים.קצת מייקר אך הרבה הרבה יותר בריא . לידיעתך שמנים מזוככים אפילו קנולה ,מאד לא בריאים.(אבל פחות גרוע משמן סויה...)בלי או עם כוונה זה מתאים לכל היום גם מההיבט הכשרותי של חלב/בשר....
תבורכי
עליזה
שלום.
השבמחקאת חושבת שאפשר לעשות את העוגיות האלה ללא קקאו?
התכוונת להחליף את הקקאו בשוקולד מומס או משהו? אם כן, אני מניחה שזה יעבוד, אבל קשה לי להגיד מה התחליף המדויק. שווה לבדוק בטבלת המרות לאפייה, כי צריך גם להוריד קצת בכמות השמן אם שמים שוקולד במקום קקאו.
השבמחקאם התכוונת פשוט להחסיר אותו, אז העוגות לא יהיו שוקולדיות. אפשר לנסות להחליף בקמח אם את/ה מתעקש אבל הייתי ממליצה לך פשוט לחפש מתכון אחר שלא מתבסס על מרכיב שאין לך/אתה לא אוהב.
רציתי לשאול מה המרקם שלהן ?? רכות,רטובות ונימוחות כמו בראוניס ?? אני מאוד רוצה לאפות אותן כי התמונות ניראות מעולהה וניראה שקצרו המון מחמאותת .. תודהה
השבמחקהן לא לגמרי פאדג'יות כמו בראוניז מסויימים (טעמתי אתמול פאדג' בראוניז מאלפים אצל חברים אז יש לי סטנדרטים גבוהים בראש עכשיו :), אבל אם מקפידים על זמנים נכונים הן יוצאות רכות ונגיסות וכיפיות. לרוב המגש הראשון יוצא קצת פחות ממושלם, ואז לומדים בהתאם לגודל של העוגיות ולתנור הספציפי מה הזמן המדוייק שיניב את המרקם שאת/ה רוצה.
השבמחקיצא פשוט מעולה!!!
השבמחקתודה רבה על המתכון!
יצאו מעולות-כל הכבוד ותודה לך!
השבמחקהצילו! התערובת יצאה מהמקרר ממש ממש דביקה. שמתי עוד חצי שעה במקרר ואותו דבר. לא התיאשתי, שמתי במקפיא חצי שעה ועדיין דביקה מאוד. איכשהו הצלחתי להכניס כמה עוגיות לתנור, והם יצאו ממש שטוחות אחרי האפיה. אווףףף... מה לא עשיתי בסדר?...
השבמחקהממ... נשמע כאילו לא שמת את כל הרכיבים היבשים? אולי שכחת את הקמח או משהו? אין במתכון הזה כל כך הרבה נוזלים - רק שליש כוס שמן ושווה ערך ל-2 ביצים, וזה על כמויות גדולות של קמח, קקאו וסוכר, אז זה לא אמור לצאת כל כך דביק/נוזלי. עשית שינויים במתכון או שהלכת לפי הכמויות המקוריות?
השבמחקבכל מקרה, נסה/י להוסיף עוד כמה כפות קמח ולראות אם זה משפר את המצב.
תעדכנ/י אותי טוב?
הצלת אותי! הוספתי קמח והתערובת הייתה ממש קלילה לגלגול. יכול להיות שלא שמתי קמח בהתחלה??.. אני זוכרת שהוצאתי אותו מהמקרר, אבל...טוב, כנראה ששכחתי לשים. זה היה מאוחר בערב, אחרי יום עבודה ארוך... תירוצים... נזכרתי גם ששמתי כפית וחצי אבקת אפייה במקום כף וחצי וכנראה בגלל זה יצאו שטוחות.
השבמחקבכל מקרה, הטעם נהדר ! ממש ממכרות!נכנס למחברת המתכונים שלי!
האם לשמור במקרר או בחוץ?
ותודה עבור המענה המהיר.
אורלי.
יש! איזה כיף לשמוע! באמת מסוכן לאפות אחרי יום עבודה ארוך :) את לא רוצה לדעת אילו דברים מפגרים אני עושה לפעמים במטבח אם אני לא מפוקסת... :)
השבמחקאנחנו שומרים את העוגיות בחוץ (בכלי אטום כלשהו), נראה לי שהקור קצת יקשיח אותם. אבל זה לא מאוד קריטי.
ממש תודה שחזרת לעדכן!
תודה לך, וגם עשיתי לייק בפייס !
השבמחקעוגיות מ-ע-ו-ל-ו-ת!!!
השבמחקבדרכי לסבב השני שלי, וכבר הומלצו!
תודה רבה!!!
תודה לך :)
השבמחקשלום!
השבמחקלצערי ניסיתי לאפות את העוגיות, פעלתי שלב אחרי שלב לפי ההוראות, אך במקום עוגיות נימוכות,רכות, תפוחות עטופות אבקת סוכר, יצא לי פיתות קקאו שטוחות דביקות מבפנים וללא אבקת סוכר כלל (האבקה נעלמה לה...)
מה לא עשיתי טוב?
אשמח לעזרה.
נועה
היי נועה,
השבמחקהמממ...
נתחיל עם הסוכר כי את זה אני חושבת שאני יודעת לפתור - קודם כל, צריך לגלגל אותם בנדיבות, בלי להתקמצן. שיהיה על כל עוגיות שכבה נאה של אבקת סוכר. דבר שני, אל תתני להם לשבת יותר מדי זמן לפני האפייה, 10-20 דקות זה בסדר, אבל אל תתני להם להתייבש איזה שעה מחוץ לתנור. אם זה לא עוזר, נסי להוסיף לאבקת הסוכר מעט קורנפלור. שמעתי שזה עוזר לסוכר לא להיבלע.
עכשיו לעוגיות עצמן - קיררת אותן לפני הגלגול? יכול להיות שהן היו צריכות פשוט יותר קירור. הן היו דביקות כשניסית לגלגל אותן?
איך מדדת את המרכיבים שלך? השתמשת בכוס מדידה סטנדרטית או שעשית לפי העין?
אני ממש מרגישה את באסה-תך. אין יותר מעצבן מלקבל תוצר מעאפן אחרי השקעה של זמן ומוצרים...
תודה,
השבמחקקיררתי אותן בערך 40 דקות, אבל באמת לקח לי די הרבה זמן להכין את העוגיות והם היו מחוץ למקרר בערך 35 דקות ואף יותר... השתמשתי בכוס מדידה...
ברגע שאהיה אמיצה מספיק לנסות שוב אשתמש בטיפים ואעדכן..
תודה רבה!
שלום. בדיוק העוגיות שלי בתנור,
השבמחקעשיתי הכל לפי המתכון - גרם גרם לפי מה שרשום, אך ה"בצק" לא כל כך היה בצד ונורא נדבק לידיים, מקווה שייצא לי טוב.
מה צריך לעשות בכדי שלא יידבק לידיים?
היי אנונימי, אני אניח לאור הסטטיסטיקה פה, שאת בחורה ואדבר בלשון נקבה. אם לא, סלח לי...
השבמחקאם את בטוחה שמדדת הכל כמו שצריך ולא שכחת שום דבר וקיררת את הבצק וזה לא עזר, נסי להוסיף עוד כמה כפות קמח ולראות אם זה עוזר. נסי גם להרטיב מעט את הידים כשאת עושה כדורים. זה לרוב עוזר כשמנסים לכדרר תערובת לחה או דביקה מדי.
הבצק לא אמור להיות נוח לעבודה כמו בצק של לחם שאפשר ללוש אותו בכיף, רק מוצק מספיק כדי שאפשר יהיה לעשות ממנו כדורים.
אשמח אם תעדכני איך יצא.
בהצלחה!
אז תודה רבה. בסוף השתמשתי בשתי כפיות על מנת להניח את הבלילה במגש. לא שמתי אבקת סוכר כי לא היה לי.
השבמחקלבסוף, העוגיות יצאו מאוד מאוד טעימות, על אף שנשרפו לי במעט בנגלה הראשונה.
אני לא ותיקה בתחום האפיה ומאוד מכה את עצמי על כשלונותיי במטבח - והפעם הפתעתי אפילו את עצמי.
תודה רבה -- אמשיך להשתמש במתכונים שלך.
שבת שלום.
איזה כיף לשמוע! (ותמיד הנאגלה הראשונה יוצאת דפוקה, ככה זה :)
השבמחקהכי חשוב, לא להתבאס יותר מדי מכישלונות. זה חלק מתהליך הלמידה, ואני בספק אם יש בשלנים או אופים טובים שהגיעו לאן שהם הגיעו בלי אוסף מרשים של כשלונות בדרך. האמת שנראה לי שאני אעלה על זה פוסט בקרוב...
שבוע טוב!
רציתי לשאול אם אפשר לצפות את זה בשוקולד מריר
מחקבטוח! אין דבר בעולם שלא משתדרג מציפוי של שוקולד מריר, מעוגיות ללא מרגרינה ועד טפסים לביטוח הלאומי!
מחקהיי,
השבמחקהטעם נהדר, אבל אולי את יודעת למה הם יצאו לי שטוחות-שטוחות (ממש כמו בייגלה שטוחים!), ולא שמנמנות כמו בתמונה שלך? יכול להיות בגלל שאני אופה אותם בטוסטר-אובן?
היי אורלי,
השבמחקמה היה המרקם של הבצק לפני שאפית אותו? הצלחת לעשות ממנו כדורים? הוא היה קשיח מספיק?
הוספתי עוד בערך שליש כוס קמח, ארחי הקירור, כי היה טיפה דביק לי מידי בידיים. המרקם היה לי קשיח בידיים רק לכמה שניות של גלגול כדור, אם גלגלתי טיפה יותר אז היה מושי ודביק...
מחקהשתמשת בכוס מדידה סטנדרטית? באיזה גודל הביצים שהשתמשת? החום בטוסטר אובן היה נמוך מדי אולי? כמה זמן העוגיות היו בתנור? באמת לא אמורים לגלגל אותם טונה זמן או לתת להם לשבת יותר מדי בטמפ' החדר, אחרת הקירור הולך פייפן. אני לא ממש יודעת מה להגיד לך מעבר לזה. סורי :(
מחקהיי, אולי זה בגלל שהשתמשתי בשוקולית במקום בקקאו? ואת צודקת, הם באמת לא היו קרות כבר כשהכנסתי לתנור, אלא בטמפ' החדר.
מחקבכל מקרה, טעימות מאוד, ואני אנסה שוב !
תודה.
יכול להיות שזה בגלל השוקולית. בגלל שיש כל כך הרבה במתכון יכול להיות שזה משפיע איכשהו על המרקם - נראה לי שבשוקולית יש יותר סוכר ופחות שומן אז אולי...
מחקבכל מקרה, אני שמחה שלפחות הן יצאו טעימות :)
אשמח אם תעדכני אותי איך יוצא בפעם הבאה :)
חי חי,
השבמחקאנ'לא יודעת מה יותר מצחיק.
הכתיבה שלך או שאלות הקוראים.
אחת שמה שוקולית, שנייה אופה בטוסטר אובן ושלישית שוכחת קמח :)
קטעים פה!
היי היי, אני עשיתי דברים משמעותית יותר מפגרים במטבח! כל אחד יכול להתבלבל או לשכוח מרכיב. אני הצלחתי לייצר מוס קרמל במרקם מדוזה שגם סבא שלי ניצול השואה סירב לאכול.
מחקהעוגיות יצאו טעימות , אם כי הם לא השתטחו לי על התבנית , מוזר ???
השבמחקאלא נשארו עגולות כמו שנכנסו , האם את יכולה לומר לי , מה לא עשיתי נכון???
כיוון, שהייתי צריכה למעוך אותן ביד כדי לשטח אותן ...
חוץ מזה שאפיתי אותם לדעתי קצת יותר מדיי ולכן יצאו קשות , אך ממש טעימות!!!
הם נאכלו ז"א נבלעו בכל זאת...
הן לא השתטחו בכלל בכלל? קצת מוזר. אולי שכחת או לא דייקת בכמויות של הנוזלים? או הוספת קצת יותר מדי קמח או קקאו? חוץ מזה אין לי ממש רעיונות... אבל בכל מקרה הן אמורות להשתטח יחסית מעט. הן אמורות להיות די עבות ועגולות.
מחקאם תוודאי שאת לא אופה יותר מדי (לפעמים אני שמה טיימר, אחרת אני שוכחת עד שהאיש שואל אותי מה זה הריח השרוף הזה?), לא ממש משנה באיזו צורה הן :)
עוגיות מעולות... תודה רבה!
השבמחקהיי,
השבמחקמצטרפת לברכות לאתר מקסים, גיליתי אותו היום אבל אני בטח אבקר פה עוד הרבה!
שאלה לגבי העוגיות המושלגות- נראה לך שאפשר להקפיא אותן לאחר האפייה ? (כמובן לאחר קירורן)
אני צריכה להכין כל מיני עוגיות לאירוע בעוד שלושה שבועות, ורוצה להתחיל כבר
מה דעתך? המלצות אחרות יתקבלו גם הן בברכה
היי, ברוכה הבאה :)
מחקלדעתי אפשר להקפיא אותן. באופן כללי את רוב העוגיות אפשר להקפיא. (איזה כיף זה כשהמקפיא מפוצץ בדברים טעימים לכבוד אירוע מתקרב :)
עוגיות מעולות! קיבלתי עליהן מחמאות רבות.
השבמחקתודה רבה ויישר כח!
כמות הקמח לא מספיק ברורה לי במתכון, אני חושבת שזה אותו המצב גם אצל אחרים לאור ריבוי התגובות על עיסה לילה/קשה לגלגול
השבמחקאחד ושני שליש כוסות. אולי אני אשנה את צורת הכתיבה שזה יהיה יותר ברור. תודה!
מחקתודה לך
השבמחקהעוגיות בתנור והריח שגעון.
שלום רב,
השבמחקהעוגיות פשוט מעולות!!!
רציתי לדעת האם מותר להשאיר את הבצק ליותר מיממה במקרר לפני שאופים?
תודה.
שמחה לשמוע :)
מחקאני לא יודעת עד כמה זה רעיון טוב להשאיר אותם במקרר כל כך הרבה זמן, עם ביצים לא מבושלות. אבל אני לא באמת יודעת. מבחינת הבצק, כל עוד זה עטוף לא נראה לי שיקרה לזה שומדבר, אבל מבחינת בקטריות וכאלה אולי עדיף להקפיא ולהפשיר כשרוצים להשתמש.
תודה על התשובה. שוב, העוגיות מדהימות כולם מתלוננים כאן שהם לא יכולים להפסיק לאכול אותם.. :)
מחקלמה העוגיות אחרי שהם התקררו יצאו יבשות קצת ולא פריכות?
השבמחקהעוגיות לא אמורות לצאת פריכות, הן אמורות לצאת קצת רכות ונגיסות. אולי אפית אותם יותר מדי?
מחקשלום לך! אני רוצה להכין את העוגיות אבל כואב לי הלב על שני החלמונים העזובים שיופרדו מהחלבונים...מה אעשה איתם? (אפרופו חסכנות)...
השבמחקמבינה ומזדהה עמוקות. אני מקפיאה אותם בשקית סנדוויץ' סגורה היטב ומפשירה לאט במקרר כשאני צריכה. יש המון מתכונים שדורשים דווקא חלמונים (פודינגים ומוסים וכאלה), אז אני תמיד משתמשת בהם מתישהו.
מחקבצלחה!
אני שמה 2 ביצים לא מפרידה ויוצא טוב
מחקהכנתי לבן לצבא קצר הצלחות והזמינו שוב.
השבמחקאת העוגיות המושלגות הייתי מכינה בעבר עם 300 גרם שוקולד היום אני מכינה את המתכון הזה ואין הבדל בטעם אז לדעתי זה המתכון המנצח.
כל שבוע אני אופה להם עוגיות החלפתי את המרגרינה הלא בריאה בשמן והם ממש לא מרגישים בהבדל.
כל הכבוד
מתכון מעולה! תודה!!!
השבמחקשלום וברכה "בישול בזול" (אני לא יודעת את שמך עמך הסליחה)
השבמחק,
רציתי להגיד ישר כוחך על ההשתדלות של השימוש בחומרים זולים.
אך רציתי לשאול אם את יכולה להכניס מתכונים גם עם קמח מלא ולא רק לבן (למי שאסור).
אני ממש רוצה להכין את המתכונים שלך אבל הדבר הפעוט הזה מונע ממני.
אשמח לתגובה
יצא מעולה!!!!
השבמחקעשיתי מקמח מלא ויצא נפלא
ריבקי, החלפת את כל הקמח במתכון או רק חלק? אני משתדלת להחליף איפה שרק אפשר :)
מחקנעלמה לי התגובה המתלהבת שכתבתי.
השבמחקאז אכתוב שוב - העוגיות מעולות!
ראיתי מתכונים עם חומרים שאני לא מחזיקה בבית, וגיגלתי 'עוגיות מושלגות עם שמן'. כשראיתי שהתוצאה היא מאצלך הבנתי שמצאתי את מה שחיפשתי.
זה יצא פשוט נהדר, אפילו שנגלה אחת אפיתי בטעות קצת יותר מדי.
עדיין הכל חוסל (ויצאו כ-60-70 עוגיות! ודווקא לא קטנות...)
בהחלט נכנס למאגר המתכונים המשפחתי שלנו...
תודה!
יואו זה יצא ככ טעים וככ פשוט להכין
השבמחקהמון תודה
ממש כייף לי להכנס ולקחת מתכונים
תודה
מיכל
הי ביזול
השבמחקחשקה נפשי להכין את העוגיות היפות האלו למשלוחי המנות אבל אין לי מספיק קקאו.. איך לדעתך אוכל להמיר בשוקולית ביחס לכמויות הקקאו והסוכר?
תודה!
היי,
מחקאני תמיד מנסה לעזור לאנשים עם החלפות והמרות, אבל החלפה של קקאו ושוקולית זה פשוט לא מומלץ. שוקולית זה בעיקר סוכר, עם טיפה קקאו וחומרי טעם וריח, ולדעתי החלפה כזאת פשוט לא תלך. לא יתקבל בכלל הצבע והטעם השוקולדי העז שקקאו יכול לתת, ואין לי מושג מה יהיה עם המרקם והמתיקות של העוגייה עצמה עם תוספת סוכר שכזו.
אם בא לך להתנסות את/ה מוזמנ/ת ואני יותר מאשמח לדעת איך יצא, אבל אישית הייתי או קונה קקאו, או בוחרת מתכון אחר. סורי...
ועכשיו שמתי לב שקוראים לך הילה אז הייתי יכולה להימנע מהסלשים ולכתוב בנקבה :)
מחקבסוף פחדתי להמר והכנתי בדיוק לפי המתכון
מחקהעוגיות יצאו יפיפיות נימוחות ומדהימות
לי אישית היה קצת מתוק מידי אז אולי אפחית את כמות הסוכר בבצק העוגיות.
ממש כיף להגיד שהעוגיות בלי חמאה ובלי מרגרינה! תודה רבה:)
יאי תודה על העדכון!
מחקאני רוצה להכין היום עבור משלוחי מנות
השבמחקהאם כדאי להקפיא? או מספיק שישבו בקופסא אטומה?
יש לציין כי מעולם לא הכנתי את העוגיות הנ"ל..
ובאופן כללי מעולם לא הקפאתי עוגיות משום סוג (רק עוגות) ואין לי מושג איך הן מתנהגות
תודה
נראה לי שהן תהיינה קצת יותר טריות אם תקפיאי, במיוחד אם את חוגגת את פורים בשני. צריך גם לקחת בחשבון שלפעמים אנשים שומרים את העוגיות כמה ימים ולא אוכלים מיד.
מחקככלל עוגיות שורדות הקפאה בסבבה. וודאי שהן בכלי או שקית אטומה, ששום דבר לא מועך או שובר אותן, ותני להן להפשיר בסביבה יבשה, שלא תירטבנה מקרח שנדבק לשקית או אדים.
בהצלחה!
הייי,
השבמחקחייבת לספר שהכנתי את העוגיות לראשונה, יצאו טעימות ויפיפיות.
כמובן שבהתחלה לא האמינו לי שאני הכנתי, חשבו שקניתי .....
תודה רבה על מתכון פשוט טעים ויפה.
טל
ו-ו-א-ו! העוגיות הכי טעימות שאכלתי מזה זמן רב, ממש רכות ונמסות בפה.
השבמחקגם אני התקשיתי מעט ליצור כדורים, אבל בעזרת תוספת קמח וידיים רטובות בסוף הצליח.
הכנתי אתמול ויצא מעולה! שמתי שתי ביצים במקום 1 + חלבונים כי השורשים הפולנים שלי אינם מאפשרים לי להשליך לפח שני חלמונים ובאמת שאין לי מה לעשות איתם (לא מכינה מוס). גם שמתי חצי כוס קמח מלא והשאר רגיל.
השבמחקהבצק יצא במרקם מעולה לעבודה וגלגול וההשלגה יצאה ממש יפה. מה שכן, הן לא השתטחו בתבנית ונשארו כמו קרמבואים קטנים. טוב נו... זה לא בהכרח רע כי ככה הן יותר צ'ואיות בפנים ופריכות מבחוץ. השארתי אותן להתקרר כשעתיים והן קצת התייבשו (לעומת אלו שאכלתי מיד אחרי שהתקרר) אבל כאמור, עדיין מעולות. זכורות לי מילדות עוגיות כאלו אבל המתכון אבד לפני שנים (וגם בטח הכיל מרגרינה).
תודה רבה!
רק להגיד תודה! איזה עוגיות מושלמות! גם אני הכנתי עם 2 בייצים שלמות (אין לי מה לעשות עם החלמונים שישארו!), ויצא פשוט מושלם וקצר מחמאות. לגמרי יהפכו לעוגיות הקבועות שלי להביא לאירועים בהם צריך קינוח "פרווה". אז תודה!
השבמחקהי
השבמחקאפשר להחליף את בקקאו בשוקולית?
תודה ;-)
ממש לא, סורי. שוקולית זה הרוב סוכר וממש לא מהווה תחליף.
מחקכפי שאת יכולה לראות למעלה, יש שם מגיבה מתוסכלת שהחליפה בשוקולית ולא יצא לה טוב...
היי בישול בזול..
השבמחקמסכימה עם כל מילה פה...הבלוג שלך ענק...את קורעת...
הרגת אותי עם הצבי ננינג'ה..
ניסיתי כמה וכמה מתכונים הם טובים ממש!(לא פלצניים! כמו שאני אוהבת)
(האחרונות שהכנתי היו העגיות קוואקר ואוטומטית נכנסו לספר...)
טוב, אני לא כזאת מבוגרת ,(22 בכ'ז) אבל את מירב שנות נערותי , בייחוד בסופשים ביליתי בלהכין עוגות ועוגיות לשבת(לדברי אימי ,אין לה אתזה...,) או לחלופין בהריסת וקלקול עוד ועוד מצרכים יקרים...חחח תמיד אני חושבת על זה שמצויין שהוצאתי את כל המפח נפש על ההורים והאחים שלי אחרי שלא הצלחתי..ואילו בעלי שיחיה נהנה מכל טוב הארץ.....חח
בכל מקרה, את המתכון לעוגיות אלה עוד לא ניסיתי... להכין כאלה במתכונים אחרים כן ניסיתי...אבל הם יצאו עלפנים(כנראה שהבצק היה במפ' החדר יותר מידי...כפי שלמדתי מהתגובות), אבל משו מפריע לי במתכון
למה שתי חלבונים ולא להפריד שלוש בייצים..??
אני ממש לא מבינה בתרכובות...אבל את יודעת כמה קשה לעמוד בפני עינהם החלמוניות של החלמונים המעפעפים אליי מן הפח?!?!? חחח
יש לך רעיון מה לעשות איתם?
(שלא תחשבי שאני כזאת קמצנית, אני כבר מתחילה להכין....סתם אני אוהבת להשתמש בתיאורים ...המ.... לא פשוטים...)
:) חייכתני
מחקבהחלט לזרוק חלמונים זה רע. אז קודם כל, אפשר להקפיא אותם ולשמור למתכון שצריך יותר חלמונים - קרם פטיסייר, בצק פריך וכו'.
אבל המתכון המשלים המושלם בעיני הוא לעוגיות לימון מושלגות שצריכות בדיוק 2 חלמונים http://bishulbezol.blogspot.co.il/2013/02/blog-post.html
את גדולה! תודה אנסה גם אותן...
השבמחקתקשיבי המתכונים שלך פצצות! לא היה מתכון שלא יצא מושלם!!
הכנתי אותן אתמול...הן יצאו סוףף .. ברור שהן נכנסות לספר, והנה אני נגשת להכין שוב אותן כי הנגלה הראשונה נעלמה לה...אני מניחה בקיבותיהם של חבריו של בעלי...
חחח רק עדכון לגבי החלמונים של אתמול....הם הצטרפו בשמחה לקציצות בשר שהכנתי לשבת...
אז...
שלום לך ותודה רבה על האתר המקסים, אני ממש חדשה פה וממש בא לי כבר להתחיל להכין מטעמים...
השבמחקשאלה- אני יכולה להחליף את הקמח ל-70% מלא? האם לדעתך כדאי לשנות גם את כמות הנוזלים?
היו כמה מגיבים שאמרו שהכינו עם מלא ויצא סבבה, לא יודעת להגיד לך לגבי הנוזלים. נראה לי כדאי להכין לפי המתכון ולראות מה מצב הבצק, עד כמה הוא ניתן לגלגול, ואם הוא צריך עוד נוזלים או לא.
מחקהי, אני עשיתי את המתכון הנ"ל עם קמח מלא (70% של חב' "עץ השדה") ויצא מעולה.
מחקכמות הנוזלים ששמתי היא בדיוק כמו כמות הנוזלים המצויינת במתכון המקורי באתר זה...
בהצלחה
תודה!
מחקהיי היי! הכנתי את העוגיות היום...! טעמתי אחת מהתנור ויצא רך ונפלא..אבל אז הקטנה התעוררה ובכתה ובכתה ובכתה ..ושכחתי אותם בתנור (שהיה מכובה כמובן..) אך עדיין הן יצאו בסוף אבנים קטנות (אבל עדיין טעימות יש לציין!) אז רק חשוב להזכיר לכל המכינים להוציא אותן ישר מהתנור ולא להשאיר כי חבל על הרכות !!
השבמחקאכן, התנור נשאר חם מאוד גם אחרי שמכבים אותו... לפחות נהנית מעוגייה אחת לפני שהן התקשו :)
מחקהי,
השבמחקהעוגיות יצאו פשוט מצוינות!!! רכות וטעימות :)
טיפ קטן- לאחר שמפדרים "נגלה" שלמה של עוגיות באבקת סוכר, יוצא שהעוגיות הראשונות שפודרו- קצת אבד זוהרן...
ממליצה לפדר את העוגיות פעם נוספת- לפני כניסתן לתנור.
תודה על הבלוג המקסים.. נהנית ממנו כל פעם מחדש!!!
אחלה טיפ :)
מחקהכנתי עכשיו עם ביתי בת העשר (אחלה תעסוקה בחופשת סוכות) ויצאו מדהימות!!!! החלפתי את הסוכר שבתערובת בסוכר חום דמררה וגם את הציפוי עשינו מסוכר דמררה שטחנו במכונת סוכר של סבתא.
השבמחקמתכון מדהים... כבר מעלה תמונה לדף הפייס שלכם ;)
חג שמח.
ממיכל ושי.
היי לך..;-)
השבמחקשבוע טוב ומבורך
קרתה לי תאונה חחח לא משו קריטי אבל אני ישתף,כתבת לערבב את היבשים לא ממש התעכבתי על הסוגריים,עברתי עליהם בריפרוף ויצא שערבבתי שם גם את הסוכר שאותו היה צריך להוסיף לרטובים ולערבב, וזה למה?? העוגת שוקולד הקבועה שלי של גרין גורן אגב גם היא על בסיס שמן(אני דוגלת באפייה פרווה על בסיס שמן הן מבחינת כשרות והן מבחינה בריאותית) בקיצור בעוגה הזאת אופן ההכנה ממש דומה ואוטומטית ערבבתי את כל היבשים יחד כולל הסוכר.לא ויתרתי..והמשכתי עד הסוף.קיבלתי בצק די יבש מאחר והביצים שבהם השתמשתי היו ממש קטנים בגודל של ביצי יונה ממש ככה,למה רשום עליהם מדיום אם כך..? שאלה טובה! ולכן הוספתי עוד קצת חלמון ועוד קצת חלבון וערבבתי עד לקבלת כדור בצק חלק ומעט מבריק..נוטה יותר ליבש מאשר לדביק כמו שהבנתי פה בתגובות..כעת הבצק בקירור.אה כן שכחתי להגיד שמשום מה נגמר לי הקמח (דבר נדיר,אני אופה כמעט כל יום,טוב אולי בגלל זה;-)) אז את שתי כפות הקמח שהיו חסרות לי השלמתי בקונפלור..מקווה לטוב! בעזרת ד נחזור לעדכן..אין עלייך אלופהה!!!!
קודם כל קרעת אותי מצחוק עם התגובות שלך :))
מחקלגבי הסוכר, גם במתכון שלי לעוגה אני מערבבת את הסוכר עם היבשים. אני לא יודעת אם זאת הסיבה של קרין, אבל הסיבה שאני עושה ככה בעוגה היא שיש שם המון מרכיבים יבשים שצריכים להתערבב עם חלק מאוד רטוב (יש שם המון נוזלים, בניגוד לעוגיות שם יש רק ביצים ושמן). כשמערבבים אבקה עם נוזל לפעמים נוצרים גושים. אם הכנת פעם מנה חמה ונשארו לך גושים מגעילים של אבקת מרק את יודעת על מה אני מדברת. אבל כשמערבבים פנימה גם סוכר, אני מוצאת שהגרגרים שלו עוזרים למנוע קצת את יצירת הגושים. אולי כי הם איכשהו מתפזרים ומועכים מבפנים את הגושים או משהו. זה סתם משהו ששמתי לב אליו אחרי שהכנתי כל מיני מתכוני עוגות. איכשהו בעוגיות אף פעם לא היתה לי את הבעיה הזאת אז ערבבתי את הסוכר עם השמן כמו שעושים כשמכינים את העוגיות עם חמאה/מרגרינה ומקציפים איתם את הסוכר.
חזרתי לעדכן,
השבמחקאממממממ...
מדהים,מדהים,מדהים!
זאת ההוכחה החותכת שבעזרת מצרכים בסיסייםכמו במתכון הזה,הכי בסיסיים של אפייה ניתן להשיג תוצאות מדהימות!!! ללא ספק נכנס לרשימת מתכוני העוגיות שלי הרבה זמן שרציתי להכין את העוגיות האלה ובגלל כמויות החמאה נאלצתי לוותר,התאפקתי שלא להוסיף קצת שוקולד מריר והצלחתי!! גאה בעצמי,אין צורך בגרם של שוקולד מריר פשוט מקסים! תודה רבהה ;-) לדעתי חשוב לציין במתכון שאת העוגיות מוציאים עוד שהם רכות למגע ,די מתפוררות והם מתקשות בצינון,אנשים שלא בדיוק בתחום עוד יאפו אותם עד מוות. ביקרתי בבלוג שצירפת למתכון,איפה שהם מופיעות במקור,במתכון הזה התוצאה יוצאת פי מאה יותר טוב הסדקים,ניגודי הצבעים,מרתקק ישר כח,מדהימה את עושה לי חיים קלים בבלוג שלך בתור אחת שאופה 90 אחוז פרווה על בסיס שמן אוהבתתת :-)
אני ממש חופרת אה? כן זאת התגובה השלישית שלי בזה אחר זה
השבמחקאבל ההיתי חייבת לציין את השינויים המטורפים מאז שכתבת את המתכון פה.בקבוק שמן עולה כ10₪ חמאה/מרגרינה בסביבות ה5₪ מעולה שציינת את המחירים בבלוג זה רק מחדד לנו באיזה ג'ונגל של עליית מחירים אנחנו חיים.
אני ההיתי הודיה ,כמעט16,אשדוד
חחחח סורי על החפירות ;-)
אצלנו עוד אפשר למצוא שמן ב-7-8 שקל מדי פעם אבל את צודקת, אין ספק שהמחירים עלו. וואו דיכאון לראות את המספרים האלה...
מחקואל תתנצלי על החפירות. מה זה עשית לי מצברוח טוב ואני ממש ממש שמחה שיצא לך טוב :)
תודה רבה!!!! הכנתי מקמח מלא, יצא פשוט מדהים!!!
השבמחקאיזה כיף :)
כבר מלא זמן אני מתכננת להכין את העוגיות האלה יחד עם העוגיות לימון המושלגות, וביום שישי סוף-סוף עשיתי את זה.
השבמחקשני סוגי העוגיות יצאו מצויין!
בגלל שהייתי בלחץ לפני כניסת שבת לא נתתי להן יותר מדי זמן בתנור, אלא ממש דקות ספורות כמו שרשום במתכון והן יצאו רכות ונימוחות. במיוחד אהבתי את השוקולדיות יוצאת הדופן של העוגיות שוקולד, לא להאמין שיש בהן רק קקאו!
ואגב, נגמרה לי האבקת סוכר באמצע, אז גלגלתי את העוגיות שוקולד בשוקולית ויצא אחלה.
תודה על המתכונים הכיפיים :-)
לביזול ההורסת!
השבמחקנכנסתי היום לאתר שלך, וחוץ מלנסות את המתכונים אני משתעשעת על הסגנון הנשפך והקורע.
תמשיכי ככה ונתחיל לנסות את המתכונים!
חיה,
האם צריך לשטח את הכדורים? או שכך אופים אותם?
השבמחקאופים ככה, לא צריך לשטח
מחקעשיתי גרסה טבעונית עם רסק תפוחים במקום הביצים.
השבמחקיצא מעולה, קשה להפסיק לנשנש....
אני מתכוונת להכין אותן שוב עם שינוי טעם (אולי עם קינמון במקום קקאו).
שאלה - כמה זמן אפשר לשמור אותן מחוץ למקרר ?
הי,
השבמחקשאלה- מניחים את העוגיות בתבנית בתור עיגולים או שמועכים אותן לצורה של עוגיה?
הייי
השבמחקתוכלי בבקשה לכתוב לי את המתכון בגרמים? אני ממש ממש אשמח אחרת אני מסתבכת... תודה :)
מצטערת, אני לא יודעת מה ההמרה בגרמים, אני לא משתמשת במשקל. יש אתרים עם המרות ברשת, את יכולה להיעזר בהם...
מחקהיי,
השבמחקהמתכון נראה מצוין ואנסה אותו בקרוב. רק לפני כן, שאלות "רק לוודא":
1. האם היחסים נשמרים בהכפלת הכמויות? למשל, אני רוצה כ60 עוגיות, אז אוכל להכפיל את כל החומרים פי חצי?
2. כיצד מאחסנים ולכמה זמן ניתן לשמור את העוגיות?
תודה רבה :)
נכון מאוד!
מחקתודה על מתכון קל מהיר ומעולה! יצאו פאג'יות ויפיפיות.מראש הכפלתי את הכמות ( מזל כי חצי חוסלו!) ועשיתי עם מיקסר ידני, בקערה אחת. את נהדרת! שבת שלום!
השבמחקתודה רבה!!
השבמחקבעלי הרבה זמן מבקש שאכין את העוגיות האלו ונמנעתי כי כל המתכונים נראו לי מורכבים וההתעסקות עם האבקת סוכר מלכלכת וכו....
אתמול נתקלתי במתכון שלך והחלטתי להכין, יצא מעולה פלוס פלוס פלוס!!!
תודה ענקית!!
הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה, תודה לך!
השבמחקהכנתי מקודם אם העוגיות והן יצאו מעולות ממש! צריך להתאפק לא לחסל את כל התבנית.
השבמחקהמון תודה לך!
ובאופן כללי, אני מאוד נהנית מהבלוג ומשתמשת בהרבה מתכונים- קלים, פשוטים, זולים, והכי חשוב טעימים!
*את העוגיות, כמובן
מחקהאם
השבמחקאפשר להמיר את הקקאו בשוקולית?
לא.
מחקאני יכולה לערבב את החומרים היבשים ואז בסוף להוסיף אתהרטובים?
השבמחקסביר להניח שיצא בסדר, אבל מעולם לא ניסיתי בעצמי. מה שכן, אם את עושה את זה, תערבבי את הסוכר עם היבשים.
השבמחקעוגיות מעולות!!
השבמחקהמתכון הקבוע לכל שבת וגם בלי מרגרינה, תןדה!!
הכנתי את העוגיות בעקבות התגובות המרוצות. יצאו פצצה!מהממות! אולי פעם הבאה נכין יותר כי חצי הלכו בעודן חמות... :-) תודה רבה רבה!!!
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקעוגיות מ-ע-ו-ל-ו-ת-! מתחסלות עוד לפני שבת...
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקהי, דבר ראשון רציתי להגיד תודה רבה על האתר המעולה!
השבמחקהכנתי את המתכון של העוגיות כבר כמה פעמים והוא תמיד יוצא טעים!
רק שהבצק מאד מאד רך בצורה שקשה לעבוד איתו, גם אחרי שעה קירור.
היום הכנתי שוב והחלפתי את הקקאו בשוקולית. הבצק יצא רך מדי והעוגיה לא מוכנה בזמן.
אשמח לדעת אם יש לך איפים בשבילי איך להקשות את הבצק. ואם השוקולית קשורה.
תודה!!
הודיה
הי, דבר ראשון רציתי להגיד תודה רבה על האתר המעולה!
השבמחקהכנתי את המתכון של העוגיות כבר כמה פעמים והוא תמיד יוצא טעים!
רק שהבצק מאד מאד רך בצורה שקשה לעבוד איתו, גם אחרי שעה קירור.
היום הכנתי שוב והחלפתי את הקקאו בשוקולית. הבצק יצא רך מדי והעוגיה לא מוכנה בזמן.
אשמח לדעת אם יש לך איפים בשבילי איך להקשות את הבצק. ואם השוקולית קשורה.
תודה!!
הודיה
המידות במתכון הן אוניברסליות?
השבמחקרציתי לשתף בקיצור דרך להכנת העוגיות.
השבמחקמהבצק המוכן יוצרים מלבן בעובי של 2-3 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא. אפשר להשאיר את הבצק גם כמה שבועות במקפיא, מוכן לשעת הצורך.
כשהבצק קפוא היטב, מוציאים מהמקפיא, בעזרת סכין חדה, גדולה וחזקה חותכים אותו בעודו קפוא לקוביות, את הקוביות, כפי שהן מכניסים לאבקת סוכר (לא צריך אחת אחת, הרבה ביחד) ומשם לתבנית. העוגיות אומנם מרובעות, אבל לא פחות טעימות, ובלי הצורך לגלגל אחת אחת.
נפגעתי ושבורת לב כשבעיה גדולה מאוד קרתה בנישואים שלי לפני 7 חודשים, ביני לבין בעלי. כל כך נורא שהוא לקח את התיק לבית המשפט לגירושין. הוא אמר שהוא לעולם לא רוצה להיות איתי שוב ושהוא לא אוהב אותי יותר. אז הוא ארז מהבית וגרם לי ולילדים שלי לעבור הרבה כאב. ניסיתי כל דרך אפשרית להחזיר אותו, אחרי הרבה תחנונים, אבל הכל ללא הועיל. והוא אישר שהוא קיבל את ההחלטה שלו, ושהוא לא רצה לראות אותי שוב. וכך ערב אחד, כשחזרתי מהעבודה, פגשתי את חברתי הוותיקה שחיפשה את בעלי. אז הסברתי לו את כל הדברים, והוא אמר לי שהדרך היחידה להחזיר את בעלי היא לבקר קוסם בשביל לחש, כי זה באמת עבד גם בשבילו. אז אף פעם לא האמנתי בקסם, אבל לא הייתה לי ברירה אלא למלא אחר עצתו. לאחר מכן הוא נתן לי את כתובת האימייל של מטיל הכישוף שהוא ביקר. (drapata4@gmail.com) אז למחרת בבוקר שלחתי דואר לכתובת שהוא נתן לי, והקוסם הבטיח לי שאקבל בעל תוך שלושה ימים. איזו אמירה מדהימה!! אף פעם לא האמנתי, אז הוא דיבר איתי ואמר לי כל מה שאני צריך לעשות. ואז יומיים, באופן כל כך מפתיע, בעלי שלא התקשר אליי ב-7 החודשים האחרונים התקשר אליי להודיע לי שהוא חוזר. כל כך מדהים!! אז הוא חזר באותו יום, עם הרבה אהבה ושמחה, והתנצל על טעותו ועל הכאב שהוא גרם לי ולילדיי. ואז מאותו יום, הקשר שלנו היה עכשיו חזק יותר ממה שהיה קודם, בעזרת הגלגל. לכן, אני אמליץ לך, אם יש לך בעיות, צור קשר עם DR APATA, אתה יכול גם להגיע אליו באמצעות gmail: (drapata4@gmail.com) או באמצעות WhatsApp או Viber בכתובת: (+66 81 302 8552).
השבמחק