יום ראשון, 18 במאי 2014

בלוגרים של אש וקרח - כדורי שוקולד לבן ולימון בסגנון המבצר האדום

היום/אתמול/כל אחד בתאריכו הוא חגג השבוע את ל"ג בעומר.

אבל אתם יודעים מי עוד עושה מדורות? נכון צדקתם! חסידיו של רהלור! מה שאומר שהיום הוא יום מעולה להעלאת פוסט (מטריד מעט) במסגרת פרוייקט בלוגרים של אש וקרח. ווהו!



התאספנו, בלוגרי אוכל גיקים מרחבי הרשת, כדי לבשל לעולם את אהבתנו לסדרה הזו. 
וכשאני אומרת סדרה, אני מתכוונת כמובן לסדרת הספרים. סדרת הטלויזיה זה לחלשים, אלה שאין להם כוח לצלוח את אלפי עמודי הסדרה. על אף שהלוגו שלנו לקוח מהסדרה. ואני מזמזמת את שיר הפתיחה תוך כדי כתיבת פוסט זה. טוב נו, גם סדרת הטלויזיה מעט ממכרת.

במסגרת הפרוייקט עלו כבר כמה פוסטים מוצלחים
סורו לראות. אני אחכה.

ובכן חשבתי לי מה אוכל לבשל שיוכל באמת לזקק את מהות הסדרה הנהדרת הזאת לתוך מאכל אחד.
החלטתי ללכת על כדורי שוקולד לבן ולימון.



לא כמחווה לעוגות הלימון של סנסה (כפי שראיתם את זה עשו כבר).
פשוט... בגלל צורת ההגשה.


בתיאבון.


כדורי שוקולד לבן ולימון בסגנון המבצר האדום

מאת: בישול בזול
עלות: כ-9 ש"ח
כמות: כ-15 כדורים

מרכיבים
100 גרם שוקולד לבן
2 כפות שמנת מתוקה
גרידה מחצי לימון
1 כפית מיץ לימון
כ-8 ביסקוויטים מפוררים (או יותר לפי הצורך)

הוראות הכנה
מחממים את השוקולד והשמנת במיקרוגל בפולסים של 20 שניות ומערבבים בין פולס לפולס, עד שהשוקולד נמס.
מערבבים פנימה בעדינות את גרידת הלימון ומיץ הלימון.
מוסיפים בהדרגה את פירורי הביסקוויטים עד שמתקבלת עיסה שאפשר לגלגל. תתחילו עם 6 ביסקוויטים ואז תוסיפו אחד אחד עד שתקבלו מרקם טוב.
מגלגלים לכדורים בגודל מסטיק עגול, מסדרים בזהירות על צלחת (עדיף מרופדת בנייר אפייה) ומעבירים למקרר לקירור של כמה שעות.
כשהכדורים מוצקים אפשר להגיש כמו שהם, או לשפד אותם על קיסמים ולקשט עם שוקולד מריר מומס.


תגובה 1:

  1. איך יכול להיות שאין לפוסט הנהדר הזה תגובות?? פחות על כדורי השוקולד עצמם (אפילו שהם נראים נהדר)...אבל בלוגרים של אש ושל קרח? איזה רעיון מגניב! :)

    השבמחק