אפשר גם לעשות את כל הקלייה על הגז, כדי לקבל טעם מעושן ושרוף - עוטפים את החציל בכמה שכבות נייר כסף, פשוט מניחים אותו על הגז, ומדי כמה דקות מסובבים, עד שכל החציל קלוי ורך.
שיטת הקלייה על הגז קצת מלחיצה אותי- אני לא בטוחה מתי החציל מוכן, ומתי צריך להפוך אותו, צריך להתעסק איתו ולזכור כל פעם לסובב אותו, זה קצת מלכלך לפעמים, צריך הרבה יותר נייר כסף... זה לא שזה סופר מסובך או קשה, אבל זה קצת יותר התעסקות.
לכן מצאתי לעצמי דרך אמצע: אני קולה את החציל כמה דקות על הגז כדי לקבל קצת טעם מעושן, בלי להתעסק איתו או לסובב אותו, ואז אני מעבירה אותו לתנור ליתר הקלייה.
אתם מוזמנים לבחור את צורת הקלייה המועדפת עליכם.
סלט חציל קלוי
מבוסס על: גרסא שלי למתכון עממי
עלות: כ-3 ש"ח
כמות: מלוא הקערה, תספיק כסלט פתיחה לארוחה בת 8 משתתפים (לפחות)
מרכיבים
1 חציל
1 שן שום
חופן גבעולי פטרוזיליה
1 כפית שמן זית
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
קולים את החציל על הגז או בתנור (ראו הסבר לעיל), ונותנים לחציל להתקרר קצת (לא כיף לשרוף את האצבעות ממיץ חציל רותח). חוצים את החציל, מוציאים את תוכנו עם כף, וקוצצים גס.
קוצצים דק את השום והפטרוזיליה ומוסיפים לחציל הקצוץ, יחד עם שמן הזית, המלח, ומעט פלפל גרוס.
משהים מעט כדי שהטעמים יתמזגו, ומתקנים תיבול אם צריך (יכול להיות שתרצו להוסיף עוד מלח. תלוי בגודל החציל).
מגישים קר או בטמפ' החדר, עם לחם.
סטיילינג - ז'ורז'ט כמובן... |
הכי טעים בעולם
השבמחקהסלט נראה מעולה. אולי אפשר להוסיף לו גם איזה עגבניה צלויה או טריה? והסטיילינג מקסים!
השבמחקחציל קלוי זה אחד הדברים האהובים עליי בעולם!!
השבמחקתוספת של טחינה או יוגורט הופכים את הסלט הפשוט הזה לעונג צרוף...
וכמובן תוספת של טחינה זה עוד כמה שקלים במחיר והמון המון טעם.
השבמחקאהבתי.. בשבועיים האחרונים אני טבעונית ומחפשת גיוונים מעניינים לכל השגרה.. עכשיו זה יהיה תחליף לחצילים עם מיונז....
השבמחקאפשר גם לדקור את החציל ולבשל אותו במיקרו. זה לוקח כמה דקות ובעיני זו אותה תוצאה כמו בתנור. אמא שלי כבר מזמן עברה לרכך את החציל במיקרו. זה חוסך ים זמן, וחוסך גם את ההתעסקות עם נייר הכסף שכמובן עדיף תמיד להימנע מבישול בתוך נייר כסף.
השבמחקמגניב, לא חשבתי על זה. אנסה. תודה!
מחקכמה טעויות כתיב ולשון- קוצצים גס ולא קוצצים בגסות (פה המשמעות היא לקצוץ בצורה גסה ואגרסיבית). שמן הזית ולא השמן זית.
השבמחקאחלה בלוג יש לך, אבל טעויות מינוריות כאלה קצת מפריעות לי. סליחה
גיוון- אני טוחן את החציל במעבד מזון עם קצת שמן זית ומלח, יוצא אוורירי ומעולה
השבמחקחחחחח מ
השבמחקלי יש רעיון נהדר! לשמור מחבת שרצינו לזרוק. לשים אותה על אש חזקה ועליה את החציל, אחרי שהוא מתקשה ונשרף בצד אחד מסובבים אותו לצד השני. וכך הגז נשאר נקי והטעם אלוהי. כמובן שיש לשמור את המחבת היעודית לפעמים הבאות
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקניסיתי את השיטה המשולבת ולחלק מנייר האלומיניום נשרף/הותך בשלב הכיריים :(
השבמחקזה אומר שזה היה על הגז יותר מדי זמן או שעשיתי משהו אחר לא נכון?