אולי זה אומר שהיא תהיה מעצבת פנים מהוללה. או לחילופין, מוכרת מצטיינת באיקאה ("קחו את הכוורת הזאת, היא מהממת... ממ... שבבית בציפוי מלמין... גוון ליבנה... וואו... קשה להפסיק להביט בו...").
והנה תוך כדי זה שדיברתי על איך שאני לא רוצה להפוך לאמאבלוגרית דיברתי עליה במשך פיסקה וחצי. זה קורה לי גם עם חברים. אנחנו סוף סוף יוצאים מהבית, נפגשים עם בני אנוש מבוגרים... ומדברים על הרגלי השינה שלה ואיך חיינו השתנו מאז הלידה. כשאני מדברת בטלפון ויצא שדיברתי יותר מ-5 (או 10, או 20...) דקות ברציפות על עצמי ועל הילדה, האיש מופיע מולי ולוחש בקול "תשאלי אותה גם מה שלומה!!".
בקיצור, אני עוד מחפשת את האיזון. לכן מיעטתי לכתוב בשבועות האחרונים. לא היה לי יותר מדי מה להגיד מעבר לניתוחים מעמיקים אודות תנוחת ההחזקה היעילה ביותר לשחרור גרעפסים. אולי זה ישתנה עכשיו שחזרתי לעבודה - אתחכך קצת יותר עם העולם החיצוני, ויהיו לי עוד כמה גירויים בחיים.
את סוף חופשת הלידה ניצלתי למרתון ניסויים קולינרים, בינות החתלה להאכלה, כדי שיהיה לי סטוק של מתכונים מנוסים ומצולמים לשבועות אחרי החזרה לעבודה. ככה"נ אני הולכת להפוך לאחד ההורים הלחוצים והמתמרנים, ומעט הזמן הפנוי שאיכשהו נוצר לי לקראת סוף חופשת הלידה יתפוגג כליל. אז אולי לא יהיה לי שום דבר אינטילגנטי להגיד, אבל מתכונים יהיו!
ועכשיו למתכון.
אמא שלי מכינה סלט חצילים ממש טעים. החצילים יוצאים רכים וכיפיים, וכל העניין נעשה ללא טיגון. כל המשפחה שלי מסכימה שעל אף שלטגן זה טעים, זה גם מציק ומסריח. את פרוסות החציל קולים בתנור, אז חותכים אותם לקוביות, מערבבים מיד עם הרוטב ומכסים. משהו שם עם החום וההשרייה של החצילים ברוטב הופך אותם לרכים ונהדרים. אמא מכינה את החצילים עם שום ופטרוזיליה, את שלי אני מכינה עם סויה ולימון. אתם יכולים להכין את שתי האופציות ולראות את מי אתם אוהבים יותר.
סלט חצילים בשום ופטרוזיליה/סויה ולימון
מאת: אמא של בישול בזול ובישול בזול
עלות: כ-6 ש"ח
כמות: קערה בינונית שתספיק לכ-4 מנות כתוספת, או יותר, אם אתם מגישים אותה כחלק ממנת סלטים מורחבת
מרכיבים
1 חציל גדול
לגרסת השום ופטרוזיליה:
2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי או חומץ בן יין
1 שן שום מעוך
חופן פטרוזיליה קצוצה
לגרסת הסויה והלימון:
2 כפות שמן
2 כפות סויה
3 כפות מיץ לימון
גרידה מלימון אחד
1 שן שום מעוך
1/2 פלפל חריף קצוץ (או לפי הטעם)
הוראות הכנה
פורסים את החציל לעיגולים בעובי 1-2 ס"מ. מסדרים בתבנית בשכבה אחת. מרססים במעט תרסיס שמן או מטפטפים מעליהם מעט שמן ומנסים לפזר אותו קצת עם האצבעות. קולים את החצילים בתנור בחום בינוני- גבוה (הטמפרטורה המדוייקת לא ממש משנה, תעשו לפי מה שנמצא במילא בתנור באותו זמן) עד שהם מתרככים ומתחילים להשחים. אז הופכים את פרוסות החציל וקולים עוד כמה דקות עד שגם הצד השני משחים. מוציאים את החצילים ונותנים להם להתקרר רק עד שאפשר לחתוך אותם בלי לחטוף כוויה.
עורמים כל פעם כמה פרוסות חציל אחד על השני וחותכים את הפרוסות לקוביות. מעבירים את הפרוסות לקערה עם מכסה, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב - רוטב השום והפטרוזיליה או רוטב הסויה והלימון, מכסים ומשהים במשך שעה לפחות, כדי שהחציל יתרכך ויספוג את טעמי הרוטב.
מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
נכון שהם נראים מטוגנים?? אגב, עד לסגירת הגליון הביזולית חזרה לחייך לאמא. על אף שהשידה עדיין מובילה עלי בהרבה אני לא מתלוננת. |
אוי טעים טעים! גם אמא שלי מכינה בדיוק ככה
השבמחקחציל קלוי עם פטרוזיליה ושום ומיץ לימון וזה מדהים!
את כותבת מצויין!!!
השבמחקלי באופן אישי אין שום בעיה עם סיפורי תינוקות. כשאני אהיה אמא אני אחפור על הילדים שלי בלי שום בושה :) רחל, אחלה סלט! ינוסה בקרוב.
השבמחקהאם למלוח אותם קודם להוציא את המרירות?
השבמחקדוגרי, בחיים לא המלחתי חציל... (אז התשובה היא לא :)
מחקהחציל תמיד היה בעיניי מלך הירקות. המלכה, כמובן, היא העגבניה. נראה טעים, ינוסה בקרוב.
השבמחקהיי, פעם ראשונה שהכנתי מפה משהו ויצא טעים מאוד..
השבמחקהכנתי לשבת את הגרסה עם הסויה והלימון (בלי פלפל חריף וגרידת הלימון)
ויצא משהו, חוסל בשניות וקיבל מחמאות וזה כל כך קל להכין ובלי לטגן כך שבכלל חיים קלים..
המון המון תודה על המתכון.
יום טוב ♥
ממש ממש טעים!
השבמחקרק היה לי חסר מלח
עשיתי את השום ופטרוזיליה
אני יעשה שוב עם קצת מלח
תודה :)
עברי? דבר וכתוב בעברית
מחקאנ עושה- הווה
אני אעשה- עתיד
אתה תעשה- עתיד
הוא יעשה- עתיד
ואין ביטוי כמו אני יעשה!!!
אחלה של סלט מאד טעים. תודה.
השבמחקלמה צריך שמן? אני קולה פרוסות חצילים בתנור בלי שמן וזה יוצא אחלה.
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקהשמן הוא חלק מהרוטב או רק לשלב של התנור? אני מתכוונת לרוטב השני - סויה ולימון. פשוט לא כתוב שמן זית.
מחקאכן, השמן לרוטב. אני לא חושבת ששמן זית מתאים כל כך לסויה, אבל זו העדפה אישית.
מחק