באחד מעלעולי בספר הקינוחים של מוסווד נתקלתי במתכון לחיתוכיות עם חמוציות ושוקולד. הקלתית היתה עם חמאה מומסת, שם קוד ל-נסי להכין את המתכון ולהחליף את החמאה המומסת בשמן! אז התחלתי להכין את המתכון. החלפתי את החמאה בשמן, הוספתי עוד מים ושיניתי כמויות קמח, החלפתי את החמוציות והשוקולד בפירות קיץ חתוכים עם קצת סוכר ואפיתי הכל בתבנית פאי במקום בתבנית מלבנית. בקיצור די אין זכר למתכון המקורי. אבל מה אני אגיד לכם, יצא אחלה פאי, פרווה ללא מרגרינה. סוף סוף!
בקלתית יש קצת יותר רכיבים מאשר 3-4 המרכיבים בבצק פריך רגיל. יש בה קוואקר, שמונע מושיות והופך את הפאי לנגיס ובריא יותר. יש בה גם ביצה שמשפרת את המרקם. מצד שני, את הקלתית מכינים בקלות בקערה אחד ללא מיקסר ושאר עזרים טכנולוגיים, ומשטחים אותו בתבנית עם האצבעות, ללא מערוך ורידודים.
המילוי הוא עניין של טעם אישי. אפשר להשתמש בכל פרי שמתאים לפאי - אפרסקים, שזיפים, תפוחים, אגסים, משמשים, ענבים, דובדבנים... מה שיש במקרר, במיוחד פירות ששוכבים שם המון זמן שאף אחד לא רוצה לאכול סתם כך, אבל חבל לזרוק. אפשר כמובן גם להשתמש בתערובת פירות כמו שעשיתי פה. תהיו גמישים עם כמות הסוכר. אם הפירות מתוקים ובשלים מאוד, יכול להיות שצריך מעט סוכר, אם בכלל. המתכון של היום עושה שימוש בפירות קיץ, ולקראת ראש השנה (אמא'לה! קרוב!) אעלה גרסא תפוחית ומיוחדת שמתאימה לחג.
פאי פירות קיץ, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-12 ש"ח, תלוי בעלות הפירות
כמות: כ-12 מנות
מרכיבים
1.5 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/2 כוס שמן
3-4 כפות מים
כ-5 כוסות פירות קיץ חתוכים, אני השתמשתי ב-4 שזיפים ו-4 אפרסקים
1 כף קמח
6 כפות סוכר, או יותר או פחות לפי הטעם
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקוואקר, הקמח, אבקת האפייה המלח והסוכר. מערבבים פנימה את הביצה והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק לא דביק מדי. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בינונית, רצוי תבנית מתפרקת או תבנית פאי, אבל לא חובה.
מערבבים בקערה (אפשר אותה קערה מהכנת הקלתית, חבל ללכלך עוד אחת...) את הפירות החתוכים, כף הקמח והסוכר ושופכים לתבנית עם הקלתית. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, 45-50 דקות עד שהפירות רכים, ריחניים ומבעבעים.
נראה מעולה, ומגיע בול בזמן!
השבמחקשאלה- יש לי צנצנת של דובדבנים משומרים, נראה לך שאפשר לאמץ אותם למתכון?
שבת שלום
האמת שבדיוק תהיתי. רע זה לא יהיה, אבל נראה לי שדובדבנים משומרים צריכים פחות אפייה. נראה לי ש-45 דקות אפייה עשוי לפרק אותם. אולי הייתי אופה קצת את הקלתית לפני, איזה 10 דקות ואז מכניסה את מלית הדובדבנים ואופה עוד 20 דקות? אני מנחשת פה. אם יש לך ביטחון במטבח ואת מוכנה לנסיונות הייתי אומרת שזה בהחלט שווה נסיון.
מחקהכנתי. מעולה.
השבמחקשילוב מנצח של עוגיית קוואקר ופאי פירות :)
זה נראה לך יתאים גם למילוי אחר שהוא לא פירות?
השבמחקנראה לי שכן אבל מן הסתם זה ישנה את זמני האפייה על פי איזה מילוי מדובר...
מחקתמונת מקסימות ממש ואחלה מתכון!!
השבמחקשמרתי:)
הקוואקר עבה או דק?!
השבמחקדק. אעדכן בפוסט, תודה.
מחקאבל אין שום דבר שמחבר את הפירות, איזו עיסונת?
השבמחקיש שם כף קמח, יחד עם הנוזלים שהפירות מגירים והסוכר, הם נדבקים קצת אחד לשני, אבל בלי להפוך לגוש.
מחקנראה מעולה וינוסה בקרוב! נראה לי שאני אוסיף גם קינמון איפהשהוא שם... רק שאלה:סוכר חום כהה או דמררה?
השבמחקחום כהה. בהצלחה!
מחקמה דעתך? ילך טוב עם מלית אגוזים? יש לי מתכון ישן של סבתות בו מעל הבצק מניחים אגוזים, ושופכים מעל סוכר חום מומס בריץ'.. מה את אומרת? זה מתאים לקלתית הזאת? אני ככ אוהבת פאי אגוזים!
השבמחקנשמע לי אחלה בחלה! רק צריך לוודא שזמן האפייה תואם ולאפות את הבצק קצת לפני אם זמן האפייה של המלית לא מתאים לבצק.
מחקחושבת שאפשר לעשות מזה פאי לימון פרווה? מתה לנסות :-)
השבמחקיש מצב, אבל נראה לי שצריך לאפות את הקלתית בנפרד כי מילוי פאי לימון בדרך כלל מבשלים ומעבירים לקלתית אפויה לא? הכנתי פאי לימון בפעם האחרונה לפני שנים אז אני לא ממש זוכרת...
מחקיצא מצוין! כמה חיפשתי מתכון כזה. תודה!
השבמחקמה זה קוואקר דק?
השבמחקאני מכירה רק את זה:
http://62.90.138.233/blogim/refua1965/images/%7b50DFC702-8956-4F4E-A43C-E4E900D5A204%7d.jpg
זה זה :) קוואקר דק נקרא גם מהיר הכנה
מחקמעולה תודה :)
מחקנראה מעולה!! יש אפשרות להכין מזה גם פאי שוקולד? מה יהיה זמן ההכנה? תודה רבה.. (:
השבמחקאת מתכוונת לשים בפנים מילוי ממתכון קיים? זה מילוי שמצריך אפייה? שלא מצריך אפייה...?
מחקכו, זה מתכון שלא מצריך אפייה. אני שואלת לגבי זמן אפייה לקלתית.. תודה (:
מחקאה אוקי :)
מחקאז הייתי אופה את זה נגיד 20 דקות ורואה מה המצב... אף פעם לא ניסיתי, אבל אני משערת שזה די דומה לבצק פריך רגיל.
ונראה לי סבבה בפאי שוקולד :)
מחקהכנתי ויצא ממש טעים, הבעיה היחידה שהקלתית ממש נדבקה לתבנית ולא הצלחתי לחתוך חתיכות נורמליות. הכל התפרק כשניסיתי לחתוך. אז בסוף אכלנו עם כפית מהתבנית... הכנתי בתבנית פאי מפיירקס.
השבמחקמה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? לשמן את התבנית יעזור?
הממ מוזר לא קרה לי. אבל לשמן תמיד עוזר במקרים כאלה. יכול להיות שהיא היתה לא אפויה מספיק או אפויה יותר מדי בחלק התחתון?
מחקהי, האם אפשר להכין את העוגה ולהקפיא אותה?
השבמחקכן. הכל יהיה טיפה יותר מושי, יכול להיות שהפירות קצת יגירו נוזלים, והקלתית תהיה קצת פחות פריכה, אבל לא בצורה היסטרית.
מחקהאם אפשר לשמור את העוגה במקרר (מחשש מנמלים)?
השבמחקהאם שילוב תפוחים ואגסים בפירות קיץ מתאים?
תודה!
כן וכן :)
מחקחג שמח!
הכנתי לחג,וזה פשוט מושלם!!! שלא לדבר על הריח שהפאי הפיץ בכל הבית... וואו אחד גדול. תודה רבה, חג שמח!
השבמחקאיזה כיף לשמוע :) חג שמח!
מחקהכנתי. פעמיים. פעם ארונה עם תפוחים ואפרסקים. יצא מעולה. האורחים בסוכה טרפו. אגב הכנתי עם קוואקר עבה(זה מה שהיה בבית ויצא מעולה... ישר כח. בבקשה עוד מתכונים.
השבמחקרוצה לוודא... הסוכר החום לקלתית וכפות הסוכר למלית? לא הבנתי מההוראות... אם אני עושה מלית שוקולד ושמה אולי גם איזה ציפוי מרנג, היית ממליצה להוריד סוכר מהקלתית?
השבמחקתודה!
אכן, צודקת זה לא הכי ברור. ה-1/2 כוס זה לבצק וה-6 כפות זה למלית. לגבי מילוי שוקולד... אולי הייתי שמה שליש כוס, אבל אני לא סגורה מה זה יעשה למרקם. יכול להיות שתצטרכי לאזן עם עוד טיפה קמח. בהצלחה, ואם זה עובד אשמח לעדכון.
מחקהיי
השבמחקרציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא!
אשמח לעזרתך :)
בתור רגישה ללקטוז שלא אוהבת להשתמש במרגרינה אני מאוד לך מאוד על המתוכנים שלך! :) רציתי לשאול האם אפשר לייצר מהבצק שנשאר קישוט של פסים מעל? אם כן, צריך לאפות את זה יחד העוגה מההתחלה או להכניס בשלב מאוחר יותר? אני מתכוונת להכין על בסיס המתכון הזה פאי תפוחים ורוצה להגיש יפה :)
השבמחקכיף לשמוע!
מחקלשאלתך, הבצק לא הכי נוח לעבודה מבחינת רידוד וחיתוך לצורות, הוא קצת דביק, אבל אפשר לנסות. הייתי אופה אותם יחד מההתחלה. בהצלחה, ואשמח לשמוע (ולראות!) איך יוצא :)
על הבצק הזה אפשר לשים רסק תפוחים ומעל לסדר רצועות תפוחים?
השבמחקהכנתי יצא מעולה
השבמחקיהיה אפשר להמיר את הסוכר בדבש? לפחות חלקית?
השבמחקתודה הכנו יצא מעולה יש לנו תחרות בישול ושלחנו לשם את הצילום עד כה העוגה גרפה רק מחמאות
השבמחק