יום שבת, 13 בדצמבר 2014

קאפקייקס מטבעות שוקולד - קינוח לחנוכה למי שמאס בסופגניות

נראה שכולם כבר קפצו על טרנד הסופגניה בטעמים, ואנחנו מזמן כבר לא מוגבלים לרולדין ודומיו. כיום תוכלו למצוא סופגניות בטעמי שוקולד בלגי עם קרם ויסקי וואסאבי, וברולה פיסטוק פונצ' בננה תחת כל עץ רענן. גם במכולת השכונתית בטח אפשר לקנות שישיית סופגניות מיני במלית קציפת חרוסת או עם גלייז למונגראס-כוסברה במחיר ששווה לכל כיס (של יצחק תשובה). 
מה לא?
אולי אני צריכה לפתוח מאפיית סופגניות אקסטרים. 

מתים על סופגניות מעצבים אבל שונאים את הקלוריות?
חדש! ביזול - סופגניות אקסטרים
נסו את טעמינו החדשים: 

הבריאה - במילוי קרם מוקה-סלק-סרפד עם פירורי פריכיות אורז
שחור על שחור - סופגנייה מבצק שוקולד בניחוח עשבי תבלין ואספלט
סופגניית צה"ל - מטוגנת בשמן מכונות בכבישה קרה עם צ'ייסר של יין פטישים

ביזול - סופגניות אקסטרים 
טעמים שירגשו אתכם כל הדרך למכון הגסטרו!

(שלום אני ביזול ויש לי חוש הומור מגעיל. למקרה שלא הבנתם עד עכשיו)

כעת, לפני שניגש לעניינינו הריני להזכירכם שאם אתם רוצים ליהנות מסופגניות בטעמים מפונפנים בלי למשכן כליה, אתם יכולים לקנות סופגניות ריקות זולות ולפנפן אותם בעצמכם עם שלל מילויים וציפויים קלים להכנה. ראו פוסט קודם שלי עם רעיונות בנושא.

ועכשיו לנושא שלשמו התכנסנו - קינוח לחנוכה שאיננו סופגניה.
אילו עוד סממנים יש לחג חוץ משמן ואוכל מטוגן? מטבעות שוקולד כמובן! אפשר לקשט איתם כל עוגה כדי להפוך אותה לחגיגית וחנוכה-ית יותר. אני הלכתי על קאפקייקס, כדי לשמור על הכיף שבקינוח האישי, ושוקולד, כי נו, מי לא אוהב שוקולד? מתכון הקאפקייקס עלה פה כבר בבלוג לפני אי אלו שנים, והוא המתכון האולטימטיבי בעיני לעוגת שוקולד בחושה. הציפוי מוסיף עוד קצת עושר וברק לקאפקייקס, אבל הוא לא חובה. אתם יכולים להשתמש באיזה ציפוי שאתם רוצים - קצפת, קרם חמאה, או להשמיט לגמרי. הקאפקייקס והציפוי פרווה ללא מרגרינה כמובן, אם עניין הפרווה חשוב לכם, ודאו שאתם משתמשים במטבעות שוקולד מריר ולא חלב...


קאפקייקס מטבעות שוקולד

מבוסס על: מתכון העוגה מפה, מתכון הציפוי מפה, שניהם עם קצת שינויים שלי
עלות: כ-26 ש"ח
כמות: כ-26 קאפקייקס (פלוס מינוס. תלוי עד כמה אתם ממלאים את המנז'טים)

מרכיבים
לקאפקייקס:
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
3/4 כוס קקאו
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס מים או מיץ (או חלב אם אתם מכינים חלבי)
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 כוס קפה חם

לציפוי:
3 כפות קורנפלור
3 כפות קקאו
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קפה מוכן, או מים, אם אתם לא חובבי קפה
50 גרם שוקולד מריר
מטבעות שוקולד כמספר הקאפקייקס (3 חבילות יספיקו עם ספיירים)

הוראות הכנה
מכינים את הקאפקייקס:
מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח. 
עושים שקע בתערובת היבשה, מוסיפים לתוכה את כל יתר המרכיבים, למעט הקפה, ומערבבים עד שהבלילה אחידה, ללא גושים. 
מוסיפים את הקפה ומערבבים שוב עד שהבלילה מתאחדת.
מעבירים לתבנית שקעים עם מנז'טים, ממלאים כל מנז'ט עד 2/3 מגובהו בערך, ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, עד שהקאפקייקס מתייצבים,-20 דקות.

כשהקאפקייקס מוכנים מכינים את הציפוי:
מערבבים בסיר קטן את הקורנפלור, הקקאו והסוכר. מוסיפים בהדרגה את הקפה/מים, כל פעם מוסיפים קצת ומערבבים, עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.
מדליקים את האש ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתעבה מעט ומתחילה לרתוח. נותנים לה לרתוח דקה ומכבים את האש.
מוסיפים לסיר את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ונבלע בציפוי.

נותנים לציפוי להתקרר עד לטמפרטורת החדר ומצפים את הקאפקייקס:
מניחים בין חצי כף לכף של ציפוי במרכז כל קאפקייק ומורחים קצת כלפי חוץ כדי שהקאפקייקס יצופו באופן אחיד (הציפוי יהיה מעט נוזלי ודביק, זה בסדר). נועצים מטבע שוקולד בכל קאפקייק.


איך המנז'ט נשאר ככה יפה ונקי אחרי האפייה? סוד גלוי - אופי את הקאפקייק במנז'ט אחד (אני משתמשת בלבנים הפושטיים, מס' 4),
ואז אחרי האפייה מניחים כל קאפקייק בתוך עוד מנז'ט, חדש ומבריק.


13 תגובות:

  1. הי
    דבר ראשון, שתדעי שאני מעריצה סמויה שלך
    טוב, לא ממש מעריצה, אבל נהנית מאד לקרוא את בלוגייך והגיגיך
    וגם לא ממש סמויה, כי כבר כתבתי לך כמה פעמים תגובות

    לעניננו
    האם חייבים לשים את המנג'טים בתוך תבנית שקעים
    או שאפשר להניח אותם ישר על התבנית השטוחה של התנור
    כי יש לי רק תבנית עם 6 שקעים
    ואין לי סבלנות לעשות כל כך הרבה נגלות

    תמשיכי להעלות פוסטים בתדירות גבוהה!
    את מחייה את נפשי בעבודה :)


    נ.ב.
    בנוגע לפריחת ציפויי ומילויי הסופגניות
    מה שלי חסר זה מתכון חדש לסופגניה עצמה
    מה יעשו כל אלו שלא סובלים את הטעם של הסופגניות (כמוני)
    ורק מתגרים ממה שמבחוץ ומבפנים
    בינתיים, פשוט לא אוכלים סופגניות (סוף סוף משהו שאני מצליחה להתגבר עליו ובקלות)

    השבמחק
    תשובות
    1. וואו לגמרי שחכתי לענות לך לא-מעריצה סמויה, סליחה!
      ככל שהקאפקייקס יותר גדולים, כך הם יותר צריכים את התמיכה של תבנית שקעים. אם את מכינה מיני קאפקייקס עם מנז'טים בגודל 2, אפשר להסתדר בלי תבנית שקעים אם את מסדרת אותם יפה וגורמת להם לתמוך אחד בשני. בקאפקייקס יותר גדולים ניסיתי בלי תבנית שקעית, וזכיתי לעוגה מלבנית עם חתיכות מנז'ט בפנים. לא נעים. אולי אם ממלאים אותם פחות זה יעבוד, אבל אני די בטראומה.

      לגבי הסופגניות, אני לגמרי איתך. אולי פשוט צריך לעשות את כל המילויים והציפויים על בריוש או משהו.

      מחק
    2. בסוף קניתי תבניות אלומיניום ואני ממחזרת אותן שוב ושוב עם מנז'טים

      מחק
  2. הי,
    הקישורים לא עובדים!

    השבמחק
  3. נראה מצויין, אשמח לנסות
    רק שאלה קטנה לפני כן...
    במתכונים שבהם כמות הסודה לשתיה גדולה יחסית (ואבקת אפיה יש אפילו פחות) מתפתח לפעמים טעם לא נעים למאפה המוכן שמזכיר את הסודה לשתיה. האם כאן זה לא קורה? תודה רבה מראש!

    השבמחק
    תשובות
    1. במתכון הזה לא, כנראה כי יש כמויות יחסית גדולות מהרכיבים האחרים. אם את/ה פוחד/ת, אפשר לצמצם לכף סודה. עשיתי את זה פעם כשנגמר לנו ויצא בסדר.

      מחק
    2. התכוונתי לכפית כמובן, ולא לכף...

      מחק
  4. שלום בישול בזול! תודה רבה על האתר המתוק שלך, הוא פשוט אחלה.. רציתי לשאול האם יש לך רעיון לעוגת רולדה שתצא שווה ובזול? ממש רוצה להכין למשלוחי מנות...

    השבמחק
    תשובות
    1. יש לי אחלה מתכון לעוגה עצמה פה:
      http://bishulbezol.blogspot.co.il/2013/08/blog-post_30.html
      למילוי אפשר להשתמש בריבה, ריבת חלב, שוקולד מומס עם קצת שמנת, קצפת מחוזקת בפודינג... מה שיש.
      וסליחה על השאלה, אבל את/ה ברצינות מתכוון להכין רולדה לכל משלוח? זה קצת הרבה עבודה. מקווה שאין בתכנון עשרות משלוחים...
      בהצלחה בכל מקרה!

      מחק
  5. עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות! עוגוניות!

    השבמחק