יום שני, 20 בספטמבר 2010

Mdrizzle, פסטו פטרוזיליה

קשה לצלם פסטו!
רשומה מהירה למתכון מהיר.
גם לכם תמיד נשאר איזה חצי צרור מסכן של פטרוזיליה במקרר לאחר ימי בישולים אינטנסיביים? זה תמיד קורה לי. אני יודעת שספק אם הוא יחזיק עד שבוע הבא, אז או שאני דוחפת אותו לכל תבשיל אפשרי במהלך השבוע (גלידת פטרוזיליה מישהו?), או שאני דוחפת אותו לאחורי המקרר בתקווה שכשאמצא אותו שוב הוא כבר יהיה בלתי ניתן לזיהוי ורגשות האשמה על זריקת האוכל יהיו קלים יותר.
תקופת החגים השנה מועדת במיוחד לפורענות פטרוזיליה. מחליטים להשקיע, קונים צרור או יותר לכל הבישולים של ראש השנה, אך אויה! את הפטרוזיליה המיותמת אי אפשר אפילו לנצל בשבת הבאה, שכן יום כיפור התנחל לו שם. ועד שיגיע סוכות ואיתו התירוץ הבא לבשל, הפטרוזיליה כבר מזמן עברה ממוצק לנוזל ואף החלה את המעבר מצומח לחי.
סוף העולם שמאלה
וכך עמדתי  לפני יומיים, מול הבריזה הקרירה של המקרר, כשאדוות קטנות של רגשות אשמה ליכחו את ליבי, בראותי את מחצית הצרור המיותם. ואז נזכרתי ב-Mdrizzle.
היה לי את הזכות לגור אצל משפחה מיוחדת מאוד, קרוב לסוף העולם. למדתי מהם המון, בין היתר, את סוד ה-Mdrizzle. אני לא יודעת אם אני כותבת את זה נכון, או אם יש בכלל דרך נכונה לכתוב את המילה, שקרוב לוודאי הומצאה על ידי אחד מבני המשפחה כדי לתאר את תערובת הפלא של שלושה מרכיבים פשוטים: פטרוזיליה, שום ושמן זית.
והנה הסוד לפניכם: פטרוזיליה קצוצה עם הרבה שום ושמן זית זה דבר נפלא. את המרקחת הזאת הם היו אוכלים כל שבת עם החלה. עונג שבת.
אז הנה. זה מה שעושים עם פטרוזיליה מיותמת בתום הבישולים. מכינים Mdrizzle, או פסטו פטרוזיליה, למי שרוצה להישמע פחות מגוכח (אך פחות אוטנטי!). כל הפרוצדורה לוקחת 3 דקות, אם כבר יש לכם בחוץ סכין וקרש חיתוך, ואתם בשוונג, אז אפילו פחות. על אף שפחות או יותר אמרתי כל מה שיש להגיד אכתוב את זה כמתכון מסודר למען הסדר הטוב.


פסטו פטרוזיליה (Mdrizzle)
עלות: 2-3 שקלים בערך
כמות: רבע כוס פסטו על כל חצי כוס פטרוזיליה


טעים מאוד עם שניצל, כפי שנזכרתי לאחר שאכלתי את הפוטו שוט.
מרכיבים:
1/2 כוס גבעולי פטרוזיליה דחוסים קצת
1-2 שיני שום (בהתאם למידת השום-יות הרצויה)
שמן זית לכיסוי
מעט מלח ופלפל


הוראות הכנה:
מורידים את קצוות גבעולי הפטרוזיליה אם הם מגעילים, אם לא, אין צורך.
קוצצים דק את הפטרוזיליה והשום ביחד.
שמים בצנצנת קטנה וממלאים בשמן זית עד שהפטרוזיליה מכוסה.
מוסיפים קמצוץ מלח וקמצוץ פלפל, מנערים ומניחים בצד כמה שעות כדי לתת לטעמים להתמזג.
מגישים בטמפרטורת החדר, עם חלה, בשרים על האש, שניצל, כשדרוג לסנדוויץ' וכו' וכו'.



4 תגובות:

  1. אולי קשה לצלם פסטו, אבל התמונה שלך יצאה נהדרת בכל קנה מידה.
    כל הכבוד גם לתמונה וגם למתכון.
    יופי של בלוג, יופי של רעיון ויופי של מתכונים.
    נכנס מיידית למועדפים שלי.
    בקרוב עולה קוביית הבלוגים שלי ותקבלי מקום של כבוד.
    חיבוק ואיחול גדול של הצלחה.
    אריאלה.

    השבמחק
  2. ואו, סלבית בבלוג שלי! איזה כבוד! :)
    ממש ממש תודה על הפרגון!

    השבמחק
  3. אחחחחח... פסטו זה דבר כל כך טעיםםםםםםם
    תודה רבה על המתכון!

    השבמחק
  4. אם תחליפי את שמן הזית בשמן רגיל (קנולה, תירס, סויה...) תקבלי צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי, שאוכלים יחד עם בשר (כמו שאשכנזיה כמוני אוכלת סחוג: רק מעט, על תקן תיבול. כמו קטשופ. אני מקווה שהייתי קוהרנטית).

    השבמחק