יום שישי, 15 באוקטובר 2010

סקסיזם, גוגל, ועוגיות ג'ינג'ר ללא מרגרינה

לפני שנתחיל קוראי היקרים, אציג בפניכם אתגר. מצאו את ההבדלים בין 2 הכותרות הללו, אחד מקורי, ואחד משופץ (כנראה בעקבות תגובות נזעמות מצד הקוראים):

Google's Marissa Mayer, vice president of search user experience and design, has failed to transform Google search into a streamlined product.

Google's Marissa Mayer, vice president of search product and user experience, might be cute, but she has failed to transform Google search into a streamlined product.

הצלחתם? לא? טוב, אתן לכם רמז: אחד מהם ענייני, ואחד מצמצם אישה חכמה ומוצלחת (הרבה יותר משכותב המאמר הנלוז אי פעם יהיה) לסך תווי פניה וצבע שיערה.
בעעכס. רטרו במובן המאוד גרוע של המילה. חשבתי שהפסיקו כבר לייצר את סוג הסקסיזם הזה.
אמנם זה לא פורסם באתר ענק ורב השפעה, אבל עדיין. בא לי לדקור את הכותב בעין עם הדיפלומה שלי. או שמא אדקור אותו בעין עם הכתבה המבשרת על מכירתו של הסטארט אפ המוצלח והמהפכני שיזמתי בטריליונטאלפים כסף. טרם יצרתי סטארט אפ שכזה, אבל יש דברים ששווה להשקיע עבורם, כמו דקירת גברים סקסיסטים בעין.
ולך מריסה, אם את מחפשת מחליפה שלחי לי אימייל (הוי הלוואי). ואם לא בא לך להרצות באיזה אוניברסיטה או לעבוד ב-Oracle, את יכולה להשתלט במקומי על הבלוג. שמעתי שאת מכינה אחלה קאפקייקס.

אז אפרופו גוגל, פלטפורמת בלוגר -ששייכת לגוגל ושעליו נמצא הבלוג הזה- מאפשר לי לראות את מילות החיפוש שהביאו אנשים לבלוג. שמתי לב שהרבה (יחסית, כן? מד הפופולריות שלי טרם הגיע לאלף היטים, וחצי ממה שיש שם זה רק אני משחקת עם העיצוב וטוענת את הדף שוב ושוב) מגיעים לפה בגלל חיפושים כמו "אפייה עם שמן" ו-"עוגיות ללא מרגרינה". כשאני חיפשתי דברים כאלה, לפני שפתחתי את הבלוג, לא ממש מצאתי תוצאות רלוונטיות. מתכון פה ושם, קצת דיונים בפורומים, אבל לא מאגר מרוכז ומאיר עיניים.
אז זאת אחת מהשאיפות שלי פה בבלוג. אם אתם רוצים לאפות בשמן בגלל סיבות בריאותיות, חסכניות, כשרותיות, כי יש לכם מניות במפעל לייצור שמנים, או כל סיבה שלא תהיה, אני רוצה ליצור פה כתובת שלא תגרום לכם להרגיש מוגבלים באופציות. אחלו לי בהצלחה.

לשם כך, נלך היום על עוד מתכון לעוגיות עם שמן וללא חמאה ומרגרינה - עוגיות ג'ינג'ר (זנגויל), הקרוייות באנגלית Ginger Snaps. מדובר בעוגיות נגיסות, כהות ומבושמות. מביני עניין יודעים שבג'ינג'ר סנאפ המסורתי יש כמובן גם מולסה, תוצר לוואי בתהליך יצירת הסוכר. למולסה יש טעם מורכב, עמוק, מתוק וקצת מריר, כמו החום בסוכר חום בחזקת 10. אבל, קצת קשה למצוא מולסה בסופר השכונתי, וגם אם כן תמצאו, לא בהכרח תרצו לקנות בקבוק שלם (ולא זול) בשביל מתכון אחד. לכן, ניסיתי להכין את המתכון עם סילאן, (שאת זה כבר באמת כדאי שיהיה לכם בבית) ונחלתי הצלחה. אמנם העוגיות לא מסורתיות לגמרי, אבל הן דומות מאוד למקור ונחמדות מאוד בפני עצמן.
אם כן, לעבודה.


עוגיות ג'ינג'ר ללא מרגרינה

מבוסס על: מתכון מבלוג בשם Sweet Pea's Kitchen (שלקח את זה מבלוג אחר שלא נותן מקור), עם שינויים שלי
כמות: כ-35 עוגיות
עלות: כ-6.5 שקלים 

מרכיבים:
2 כוסות קמח
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות קינמון
2 כפיות ג'ינג'ר
1 כפית ציפורן טחונה
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן (מולסה במקור, אם יש לכם, השתמשו במולסה)
2/3 כוס שמן
1 ביצה

סוכר לבן לגלגול העוגיות (יוצא לי בין חצי כוס לכוס)



הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את 6 המרכיבים הראשונים: קמח - מלח.
בקערה נפרדת טורפים במרץ (או במיקסר) את יתר המרכיבים, *לא כולל* הסוכר הלבן לגלגול. 
מערבבים את התערובת הראשונה לתוך השנייה, עד שהתערובות מתאחדות לבצק.
מכסים את הקערה ומקררים במקרר, לפחות 20 דקות.
מחממים את התנור ל-180 מעלות, חום בינוני, ומשמנים קלות כמה תבניות אפייה.
יוצרים כדורי בצק בגודל שבין מסטיק עגול לאגוז מלך, מגלגלים כל כדור בסוכר הלבן עד לציפוי, ומניחים בתבנית עם מרווחים בין העוגיות, שיהיה להם לאן להתרחב קצת.
אופים 8-10 דקות, בהתאם למידת הפריכות הרצוייה. יותר זמן=עוגיות פריכות יותר.
תנו לעוגיות להתקרר במשך כמה דקות לפני שאתם מורידים אותם מהתבנית.



עוגיה
עוגיה ולהקתה




15 תגובות:

  1. בלוג מקסים יש לך...וכן יש לי מולסה ,בקבוק שלם!!!! כך שנראה לי שאלך על זה עם מולסה.
    תודה חיה.

    השבמחק
  2. במתכון המקורי כתוב כפיות ולא כפות: קנמון, זנגביל....
    זה השדרוג שעשית או שמדובר בטעות??

    השבמחק
  3. וואו וואו וואו טעות קטלנית. תודה. אתקן עכשיו.

    השבמחק
  4. אכן קטלני...
    :S
    נאלצת לזרוק את הכל לפח :(

    אבל לפחות היה לי אחר צהריים מהנה עם הבת שלי :-)

    השבמחק
  5. אין לי מושג למה אבל לעוגיות יש טעם טיפה מלוח למרות כל הסוכר, ממש נזהרתי על הכמות של המלח , למה זה קורה?

    השבמחק
    תשובות
    1. יכול להיות ששמת יותר מדי סודה לשתייה? לפעמים הוא נותן טעם קצת מלוח. אם לא, אני לא יודעת כל כך מה להגיד לך. או שיש משהו לא בסדר באחד המרכיבים שהשתמשת בהם, או שלא הקפדת על הכמויות (או שאת/ה ממש רגישה לטעם של מלח?).

      מחק
  6. הכנתי עם מולסה, ובמקום כל התבלינים שמתי תערובת של pumpkin pie spice אמריקאי- יצא משובח ביותר. וברוח "בישול בזול", במקום לגלגל בסוכר, טבלתי את עיגולי הבצק בסוכר, כך שהן מכוסות רק מלמעלה בסוכר, אבל השתמשתי בהרבה פחות. תודה על המתכון!

    השבמחק
  7. מה כוס המדידה שלך? 240 מ"ל?

    1 כוס קמח= 140 גרם?

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן, כוס סטנדרטית, 240 מ"ל. אני משתמשת בכוסות, לא במשקל, אבל אני מניחה שההמרה המקובלת של 140 גרם היא נכונה.

      מחק

  8. שלום

    אפשר להשתמש בג'נג'ר מגורד?
    (יש לי שורש ג'ינג'ר ואני אגרד אותו עם פומפיה)

    האם עדיין לשים 2 כפיות?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יהיה לזה בדיוק את אותו הטעם. האמת לא יודעת מה להגיד לך. יכול להיות שיצא פיקנטי ומעניין, יכול להיות שיצא גושים חריפים ולא נעימים, ויכול להיות שלא יטעמו בכלל. אם את במצברוח הרפתקני את מוזמנת לנסות ולחזור לדווח איך יצא. בכל מקרה הייתי אומרת לשים יותר טרי, כי המיובש יותר מרוכז. הייתי שמה לפחות כף ג'ינג'ר טרי, אולי 2 כפות.

      מחק
  9. העוגיות האלה מדהימות!
    מזקן ועד טף כולם טרפו אותם

    השבמחק
  10. היוש,
    בעיין הג'ינג'ר- לאישו צורה שלו התכוונת?
    טרי? כתוש קפוא? משהו אחר?
    אשמח לפירוט, נראה יאמי :)

    השבמחק
    תשובות
    1. משהו אחר - ג'ינג'ר טחון. הוא נמכר עם שאר התבלינים היבשים.
      בהצלחה :)

      מחק