יום שלישי, 11 במרץ 2014

עוגיות זברה בטעם תפוז-קקאו

אז מה אתם מכינים השנה למשלוחי מנות??

היום עשינו את הסיבוב המסורתי בחנות החד פעמי. מדהים כמה מגוון יש. פעם היו צלחות פלסטיק, צילופן, ואולי איזו מפית צבעונית. זהו. כיום יש אינסוף צלחות, תבניות, מנז'טים עם דוגמאות, שקיות צילופן מקושטות... ליד המדפים עם תבניות הקאפקייקס עם כל הדוגמאות הצבעוניות ריירתי קצת, אבל התאפקתי. אולי אזמין לשנה הבאה מאיזה אתר דיסקאונט בסין.

אצלנו מכינים כמעט כל שנה לפחות סוג אחד של עוגיות, בדרך כלל פרווה, לטובת הנמנעים מחלב וכדי שיהיה אפשר להגיש אותן בסעודה בשרית. עוגיות שוקולד צ'יפס זה קלאסי, אבל לפעמים מתחשק לי לגוון ולהכין משהו קצת יותר מקורי. לכבוד החג הקרב ובא, פיתחתי שני מתכונים לעוגיות טעימות ומיוחדות. העוגיות קלות להכנה ואינן מצריכות מיקסר, הן פרווה, וכמובן ללא מרגרינה כהרגלי בקודש.
עוגיות מושלגות מכירים? קבלו את המתכון הראשון, גרסא הפוכה לעוגיות מושלגות, בה הבצק הבהיר מבצבץ מתוך שברי ציפוי הקקאו הכהה. משלוח של עוגיות הזברה האלה, עוגיות מושלגות, ואולי גם מושלגות לימוניות, יהיה משלוח יפה במיוחד.

עוגיות זברה בטעם תפוז-קקאו

מאת: בישול בזול
כמות: כ-32 עוגיות
עלות: כ-7 ש"ח

מרכיבים
1/4 כוס שמן
2 ביצים
1 כוס סוכר
גרידה מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 חבילה אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לציפוי:
2 כפות קקאו
1 כף סוכר

הוראות הכנה
טורפים בקערה את השמן, הביצים, הסוכר, הגרידה ואת מיץ התפוזים. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים את הקערה למקרר ומקררים את הבצק כחצי שעה כדי להקל על מלאכת גלגול העוגיות.
מערבבים בקערה את חומרי הציפוי - הקקאו והסוכר. יוצרים מהבצק כדורים בגודל שבין מסטיק עגול לאגוז מלך, ומגלגלים אותם בקערת הקקאו כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
מסדרים את כדורי הבצק בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, עם רווחים של כמה ס"מ ביניהם (העוגיות מתרחבות באפייה...). אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך 8-10 דקות עד שבצק העוגיות מתחיל להזהיב מעט. נותנים לעוגיות להתקרר במשך כמה דקות לפני שמורידים אותן מהתבנית.


11 תגובות:

  1. נראה גאוני ממש! חג שמח

    השבמחק
  2. שאלה שמסגירה את היותי לא יפה ולא אופה.
    כוס- מבחינת גודל- זה כמו הכוס החד פעמית הסטנדרטית?
    (סט כפות מדידה קיבלתי במתנה לאחד החגים. ומשקל אלקטרוני בשלושה דולרים מסין פותרים לי את בעיות הגרמים. אבל איך נהוג למדוד כוס? שלא לדבר על כוסות למתקדמים- האם יש לדחוס את האבקה בתוך הכוס או שמא לתת לה לחוות חופש מוחלט ופשוט לנוח שם?)

    תודה בכל מקרה!

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, סורי, לא כוס חד פעמית. יש כוסות מדידה סטנדרטיים כמו שיש כפות מדידה.
      את האבקה לא דוחסים. אני ממלאת ואז מנענעת את הכוס כדי שתתיישר לקו המדידה שאני רוצה, ואם צריך מוסיפה עוד.

      מחק
  3. יצא טעים מאוד! רק עם בעיה אחת קטנה - התחתית נשרפת לי בגלל הקקאו...
    ב-batch אחר ניסיתי לבזוק את האבקת סוכרקאו מעל הכדור (כדי שלא יהיה בתחתית) וזה יצא יותר טוב, אבל פחות יפה מבחינת הזברתיות של העוגיה...
    יש לך רעיונות איך להתמודד עם זה (מלבד לשנות מיקום תבנית בתנור וכד')?

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא נתקלתי בבעיה כזאת. נשמע לי מוזר שזה בגלל הקקאו ולא פשוט בגלל התנור. אפשר לשים תבנית ריקה מתחת לתבנית העוגיות כדי שתחצוץ בינן לבין החום שמגיע מהתחתית? חוץ מזה אין לי ממש רעיונות...

      מחק
    2. העוגיות יצאו טעימות גם ללא הציפוי קקאו ?
      נגמר הקקאו :/

      מחק
  4. אם אני מודדת את הקמח הכוסות חד פעמי
    כמה כוסות צריך ?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת. אני משתמשת רק בכוס סטנדרטית. אולי תחפשי המרה מדוייקת בגוגל?

      מחק
  5. תקשיבי, יצא טעים, הילדים לא אהבו את הטעם של התפוז, הבעל כן אהב
    פעם הבאה נעשה בלי הגרידה (הרוב קובע!)
    ובדיוק מצאתי מתכון חביב נורא לעוגיות שוקולד מגולגלות באבקת סוכר (גם פשוטות עם קקאו לא עם שוקולד אמיתי, חלילה)
    אם נעשה גם וגם, אז זה יהיה ממש ונהפוכו :)

    רק העיסה די קשה לעבודה, כלומר להפך, דביקית, אבל שרדנו את זה

    בקיצור, נראה לי רעיון למשלוח מנות!

    השבמחק
    תשובות
    1. אופס, פתאם קלטתי שאת כבר הצעת עוגיות מושלגות בקישור
      ממש כיוונתי לדעת גדולים
      אבל במתכון שאני מצאתי (הוא דומה) משתמשים בכל הביצה, ולא צריך להפריד, התנחמתי.

      מחק
    2. ששש! אל תגלי, אבל לפעמים אני גם משתמשת בביצה שלמה במתכון המושלגות שלי...

      מחק