כפי שאמרתי בפוסט הקודם, נכנסתי חזק לעסקי חטיפי האנרגיה, כשחיקוי ביתי לצ'ואי היה היעד המרכזי. למי שלא מכיר, צ'ואי הוא חטיף מתוק ונגיס (=chewy) של קוואקר, לפעמים עם תוספות כמו שוקולד צ'יפס, פירות יבשים וכדומה. לא היה לי מושג איך לשחזר את הטעם והמרקם. אחרי כמה נסיונות כושלים שכללו אפייה, נעזרתי בחברי הטוב גוגל, שהבהיר לי שאת החטיף הזה כלל לא אופים. מייצרים עבורו סוג של סירופ בבישול קצר, מכניסים את כל המרכיבים הייבשים ומערבבים שכולם יידבקו, משטחים בתבנית וזהו. עשיתי מישמש של כמה מתכונים שמצאתי, הורדתי טיפה את כמויות הסוכר ואת חלק מהדבש החלפתי בסילאן (כמה שהאמריקאים אוהבים מתוק...). והרי התוצר לפניכם.
כדי לייצב את החטיפים צריך להשתמש בשומן מוצק. אם אין לכם בעיה שהחטיף יהיה חלבי, השתמשו בחמאה. אם אתם רוצים חטיף פרווה, אפשר להשתמש במרגרינה, או אם אתם נמנעים ממרגרינה, חלק מהמתכונים שראיתי המליצו להשתמש בשמן קוקוס. לא ניסיתי את העניין בעצמי, אבל אני משערת שזה יעבוד סבבה.
אני לא צריכה להזכיר לכם שעוד מעט פורים עכשיו, לדעתי החטיף הזה יכול להיות אחלה בחלה למשלוח מנות. מקורי, טעים אבל גם קצת בריא, ומחזיק סבבה כמה ימים בטמפ' החדר.
הוראות הכנה
כדי לייצב את החטיפים צריך להשתמש בשומן מוצק. אם אין לכם בעיה שהחטיף יהיה חלבי, השתמשו בחמאה. אם אתם רוצים חטיף פרווה, אפשר להשתמש במרגרינה, או אם אתם נמנעים ממרגרינה, חלק מהמתכונים שראיתי המליצו להשתמש בשמן קוקוס. לא ניסיתי את העניין בעצמי, אבל אני משערת שזה יעבוד סבבה.
אני לא צריכה להזכיר לכם שעוד מעט פורים עכשיו, לדעתי החטיף הזה יכול להיות אחלה בחלה למשלוח מנות. מקורי, טעים אבל גם קצת בריא, ומחזיק סבבה כמה ימים בטמפ' החדר.
חטיף קוואקר בסגנון צ'ואי
מאת: בישול בזול, מבוסס על בליל מתכונים מהרשת עם שינויים שלי
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: כ-10 חטיפים
מרכיבים
2 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
1 כוס פצפוצי אורז
קורט מלח
55 גרם חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 כוס סוכר חום
2 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
1 כוס פצפוצי אורז
קורט מלח
55 גרם חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 כוס סוכר חום
הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקוואקר, פצפוצי האורז והמלח. מחממים בסיר קטן את החמאה, הדבש, הסילאן והסוכר תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת. נותנים לתערובת הסוכר לרתוח 2 דקות ושופכים/מערבבים לתוך תערובת הקוואקר. משטחים לתוך תבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב (איזה מהדקים? דוחסים במרץ! ככל שתדחסו יותר טוב ככה החטיפים יהיו יותר מוצקים). מחכים לפחות חצי שעה עד שהחטיף קר לגמרי וחותכים ל-10 חטיפים אישיים. החטיפים נשמרים כמה ימים בטמפ' החדר, או יותר, בהקפאה.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת לפני השיטוח בתבנית כמה כפות של שוקולד צ'יפס.אפשר להוסיף לתערובת הקוואקר מעט צימוקים ו/או אגוזים, וקורט קינמון.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת לפני השיטוח בתבנית כמה כפות של שוקולד צ'יפס.אפשר להוסיף לתערובת הקוואקר מעט צימוקים ו/או אגוזים, וקורט קינמון.
נראה מעולה
השבמחקנראה מתבקש להוסיף חמאת בוטנים פנימה, לא? :)
השבמחקנראה מעולה וטעים!
השבמחקבדיוק התחלתי לבדוק מה צריך לסיים לקראת פסח ומצאתי חבילה שלמה של קוואקר שלא ידעתי מה לעשות איתה...
יש לי 2 שאלות: הקוואקר שיש לי הוא עבה, זה משנה?
והאם אני יכולה לשים קורנפלקס ששברתי במקום הפיצפוצי אורז, פשוט כי אין לי... ואם לא מה אני יכולה לשים כתחליף לפיצפוצי אורז?
תודה על הפוסטים המופלאים!
עדיף דק. אפשר לטחון אותו קצת במעבד מזון כדי שהיהי קצת יותר דק. נגיד 30 שניות.
מחקקורנפלקס... לא יודעת. אולי זה יעבוד. לא ניסיתי. אם את\ה בקטע של נסיונות קולינריים את\ה מוזמנת לנסות לדווח.
עשיתי עם קורנפלקס במקום פצפוצי אורז, כי לא היו לי. (מעכתי קצת את הקורנפלקס, לא יותר מדי)
מחקויצא ממש טוב!
האם ניסית גם ללא סוכר?
השבמחקלא נראה לי שזה ילך. הסוכר מחזיק את החטיף. אם מורידים אותו נראה לי שיהיה לך ערימה של פירורים.
מחקמצטרפת לשאלת הפיצפוצי אורז...
השבמחקחשבתי אולי שומשום. ילך?
לא נראה לי ששומשום יתן את אותו האפקט. פצפוצי האורז מוסיפים אווריריות וקראנץ'. אני לא יודעת מה יהיה האפקט של שומשום. אבל את מוזמנת לנסות ולחזור לדווח :)
מחקנראה שווה נסיון! 2 שאלות: אפשר גם עם מחמאה, נכון?
השבמחקובסוכר חום הכוונה לבהיר או לכהה?
1. כן, זה כמו מרגרינה 2. כהה
מחקבהצלחה!
עשיתי עם קורנפלקס במקום פצפוצי אורז, כי לא היו לי. (מעכתי קצת את הקורנפלקס)
השבמחקויצא ממש טוב!
תודה :)
תודה על העדכון!
מחקעשיתי אתמול לפי ההוראות- החטיף לא מחזיק את עצמו. מתפורר. טעים מאוד אבל לא מספיק.
השבמחקעשיתי בדיוק לפי ההוראות.
מה ניתן להוסיף כדי שיהיה חזק ויחזיק את עצמו.
תודה
מירי
חשוב מאוד להדק את החטיפים כמו שכתוב במתכון, זה מה שגורם להכל להידבק. אם לא מהדקים זה באמת נשאר פירורי. לחלופין, ייתכן והיה לך יותר מדי מהיבשים - קוואקר ופצפוצי אורז, ופחות מדי מהסירופ. השתמשת בכוסות וכפיות מדידה סטנדרטיות? הדיוק במדידה די חשוב. לשים לפי העין וכוסות "בהריון" לא ממש עובד פה. אם בכל זאת יוצא לך פירורי הייתי פשוט שמה פחות קוואקר בפעם הבאה.
מחקתודה, אולי הייתי קצת נדיבה מדי עם היבשים למרות שהשתמשתי בכוס מידה.
מחקהנחתי על זה משטח מברזל כדי להדק. מקווה שעשיתי נכון.
זה ממש טעים לכן אני רוצה לנסות שוב.
תודה על התשובה
ינוסה בכבוד.
מירי
באמת יש לי קווקר לסיים לפסח, ואני בזמנו הייתי מכורה לצ'ואי וכבר אין להשיג את זה בסופרים.
השבמחקינוסה בהחלט!!
השנה ירדתי ממתכוני עוגיות שצריכים גלגול ואפייה של מאתיים נגלות..
אבל חיתוכיות זה לגמרי הכיוון החדש. תודה.
נראה טוב!
השבמחקאפשר גם עם שמן?
תודה
לא יודעת אם זה יחזיק ככה. נראה לי שצריך שומן מוצק...
מחקהכנתי כמה פעמים.
השבמחקבפעם הראשונה הכנתי והוספתי לחצי מהתערובת בערך קינמון ולחצי השני שוקולד צ'יפס תוצרת בית. השוקולד נמס, ולצערי לא חילקתי את הסירופ בצורה שווה אז חלק יצאו קצת דביקים וחלק מתפוררים קצת יותר.
פעם שניה שמתי את השוקולד כבר בסירופ, ויצא מצויין, מלבד זה שהתבלבלתי ושמתי רק 50 ג' שוקולד, ולמרות שיצא טעים אני אוהבת יותר שוקולד.
עכשיו הכפלתי כמויות, חוץ מהמחמאה ששמתי 100 ג', ונראה שזה בסדר . לכן מעכשיו אעשה עם 50 ג' חמאה. זה כל כך יותר נוח!
בכל מקרה, אני ממליצה לכולן לעשות את זה עם שוקולד. זה יוצא טעים כל כך שאני מוותרת על כך החטיפים התעשייתיים - זה כל כך יותר טעים!
האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן? חבל לי לקנות צנצנת דבש רק בשביל שתי כפות
השבמחקכן. יהיה לזה טעם פחות קרוב למקור, אבל עדיין יצא סבבה.
מחקטעיםםם ומפתיע!!
השבמחקכמה קלוריות? :)
הכנתי עם שמן זית יצא סוף הדרך.
השבמחקיותר מתפורר אבל לא נורא