אכליני לאלתר |
בעוגיות האלה אני ממליצה לנסות ולתפוש את הנקודה הקסומה הזאת בדיוק בין לא אפוי לפריך. זמן אפייה מדוייק יניב עוגיות פאדג'יות ומושחתות. זמן אפייה ארוך יותר יניב עוגיות פריכות, שזה סבבה אם אתם בקטע של פריכות. זמן אפייה קצר מדי עשוי להניב סלמונלה. סתם שתדעו.
רק בקשה אחת אחרונה - שמישהו בבקשה ימצא מונח עברי ראוי למילה צ'אנקס. גושים לא נראה לי מתאים, וגושישים נשמע כמו מינוח ביולוגי לא מפתה בעליל.
עוגיות שוקולד עם צ'אנקס שוקולד ללא מרגרינה
מבוסס על: מתכון כשמצאתי בפורום שאומר שהוא ממגזין בשם Binah עם עיבודים ושינויים שלי
עלות: כ-9 שקלים
כמות: כ-50 עוגיות
מרכיבים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קקאו
2 ביצים
1 כפית וניל
כוס וחצי קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חבילת שוקולד מריר קצוצה (100 גרם)
הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד עד שהתערובת חלקה, במיקסר או ביד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מסדרים כפות גדושות מהבצק בתבנית משומנת קלות ואופים בחום בינוני 7-10 דקות עד שהן אפויות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים (כלומר, לא שחומות מדי. זה קצת עניין של ניסוי וטעייה עד שמזהים את הזמן המדוייק שמתאים לתנור ולטעם שלכם).
את פשוט מדהימה עם הבלוג !! כל כך פשוט להכין עוגיות שוקולד על רמה.
השבמחקתומר מ-
סדנת שוקולד
עוגיות מעולות, עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי ממש טוב! ממליצה בחום :)
השבמחקתודה רבה על המתכון!יצא ממש נחמד, אבל כמות ממש קטנה(כ20 עוגיות...)
השבמחקשוב תודה!!
Chunks = נתחים.
השבמחקאין בעד מה :)
היי,בת 22,מתחילה את צעדיי הראשונים במטבח,בטח בעולם האפייה.
השבמחקאלו העוגיות הראשונות שאני אופה{לבד!!}והפעם השנייה שאני אופה בכלל!
מתכון קליל להפליא וכל כך טעים!
העוגיות יוצאות פריכות,אוריריות,מתוקות בדיוק במידה וכמעט ונמסות בפה!
הזמנתי את כל המשפחה וקיבלתי רק מחמאות:)
תודה!
{ואכן ליתר דיוק-20עוגיות בגודל סביר}
איזה יופי! כל הכבוד לך! נכון שזה כיף? :)
השבמחקאם יש לך שאלות כלשהן בדרכך החדשה, אני פה. אל תתפדחי לשאול, גם אם זה משהו ש"אמור להיות לך ברור" או משהו כזה.
אל תדאגי אני לא פוחדת.........................!!!!
מחקעשיתי נגלת נסיון של העוגיות- לכבוד שבת חתן, אבל לא נראה שישאר משהו לשבת כי הן כ"כ טעימות שאני לא מצליחה לצאת מהמטבח...
השבמחק:) מזל טוב!
השבמחקהכנתי אמש
השבמחקיצא טעים מאד מאד מאד
ובגלל שאני עוד יותר חסכנית, אז השתמשתי רק בחצי חבילת שוקולד
ועם החצי השני הכנתי את העוגיות שוקולד צ'יפס
תודה על המתכונים המעולים!
דרך אגב, מבחינתי העוגיות האלו היו בחינם
כי מצרכים שתמיד יש לי בבית- קמח סוכר שמן ביצים וכו'
זה לא נחשב שקניתי אותם (לפחות לא במיוחד)
ואת השוקולד לקחתי מאחותי (יש לה המון חבילות בבית)
בקיצור ממש בישול בזול ;)
צל"ש על החסכון :) בא לך להלוות לי את אחותך? גם אני רוצה שוקולד בחינם ;)
השבמחקאת מתכוונת לקמח תופח???תודה ויום טוב
השבמחקלא. קמח רגיל. לכן יש במתכון גם סודה לשתייה, להתפחה.
מחקבהצלחה!
אני חייבת לומר שהעוגיות יצאו מדהימות!! כמה פשוט ככה טעים!! תודה רבהה!!
מחקתודה רבה על המתכון!
השבמחקהאם אפשר להשתמש רק בסוכר חום בלי לבן בכלל?
חוץ מבישול בזול אני מנסה גם בישול בריא...
מעולם לא ניסיתי. אני מניחה שזה ישנה קצת את המרקם והטעם אבל זה לא יהיה סוף העולם.
מחקאבל בנוגע לבריאות של העניין, אין באמת הבדל גדול בין סוכר לבן לסוכר חום. בחום יש טיפ טיפה יותר מינרלים, אבל זה די זניח. ראה לדוגמא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179083,00.html
בהצלחה! (והיי לחיות בריא זאת השקעה לטווח ארוך שבתקווה תשתלם גם כלכלית...)
תודה!
מחקבעלי (כדרכם של גברים) ממש אוהב שוקולד, ונחמד למצוא מתכון זול וללא מרגרינה...
אין לי מיקסר בבית והייתי צריך לעשות הכל עם כף עץ מה שאומר שלא השקעתי בלחלק את העיסה ל 50 חיתכות קטנות אז יצאו לי עוגיות שוקלד צ'אנק ע-נ-ק-י-ו-ת וטעימות !!
השבמחקהעוגיות יצאו מעולות, באמת אי אפשר להפסיק לאכול אותן.
השבמחקהכנתי את העוגיות אתמול בשינויים קלים: הורדתי קצת מכמות הסוכר, ובמקום חבילת שוקולד שלמה שמתי רק חצי חבילה + חופן שקדים קצוצים (כי שוקולד מריר ושקדים זה יאמי).
השבמחקבהתחלה קצת חששתי שחירבשתי אותן, כי הבצק יצא קצת שמנוני ומוזר (אולי בגלל שהורדתי מכמות הסוכר?), אבל יצאו טעימות ופאדג'יות. :)
תודה!
עוגיות מעולות!! אני הוספתי אגוזים במקום שוקולד...
השבמחקכמה שאלות של בשלן מתחיל -
השבמחקא. אפשר להחליף את הסוכר החום בעוד חצי כוס סוכר לבן?
ב. וניל הכוונה גם לתמצית וניל?
ג. איך קוצצים את השוקולד?
תודה
שלום לך בשלן מתחיל!
מחקא. עדיף שלא. זה משפיע על המרקם כמו על הטעם. אני מניחה שבתכלס יצא סביר אבל אני לא יכולה להתחייב.
ב. אכן, סליחה על חוסר הבהירות.
ג. יש בפוסט הזה הסבר עם תמונות http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_19.html
אבל בגדול, מניחים את השוקולד על קרש חיתוך, לוקחים סכין גדולה וחותכים לאורך ואז לרוחב. לחילופין אפשר פשוט להשתמש בשוקולד צ'יפס אם אין לך כוח ו/או סכין מתאימה (זה לא ילך עם סכין קטנה).
תודה על התשובה הזריזה :-)
מחקרק כדי לוודא גם סוכר דמררה לא נחשב במקום סוכר חום, נכון?
בעיקרון לא, יש לזה מרקם אחר. שוב, העוגיות כנראה עדיין יהיו בסדר אבל אני לא יכולה להתחייב...
מחקתודה! העוגיות מעולות, יש לכולנו טעם של עוד. נגמר בשניה... :-) שבת שלום!
מחקלמען האמת אני עשיתי חצי לבן וחצי דמררה (כי זה הסוכר הכי חום שיש לי בבית... ) ויצא מעולה כמו כל התגובות פה, אז למי שמתעקש זה עדיין מעולה. :-)
מחקטוב לדעת. תודה שחזרת לעדכן!
מחקשלום לך!
השבמחקקודם כל תודה על המתכונים הנהדרים!
ולשאלתי- חייבים שוקולד או שזו סתם תוספת נחמדה? (יש לי שוקולד אבל אין לי כח לקצוץ אותו...)
שמחה שזה עוזר :)
מחקלשאלתך, זה לא יהרוס את העוגייה או משהו, יתקבלו פשוט עוגיות שוקולד פשוטות.
אוקי, עשיתי אותם גם, התחסלו תוך דקות... אילולי הייתי מגבילה לא היה נשאר לשבת. מתכוונת להכין שוב... תודה!
השבמחקאני רוצה לשאול לגבי אופציה של שיטוח העיסה כולה בתנית ואפיה כיחידה אחת שתחתך לריבועים קטנים אחרי האפיה - כך אני עושה גם בשוקולד-ציפס רגילות, בגלל הסודה לשתיה שמותירה טעם לוואי כשהעיסה מחכה לנגלות הבאות (כך אצלי בכולופן..)
השבמחקמה את אומרת?
וכשזה כך בשוקולד-ציפס הרגילות הן יוצאות מעולות ומתחסלות מהר. כשזה כך אני אופה יותר זמן מהרגיל כך שהכל יאפה היטב ועל אמת, אך לא יגיע לקשיות של אבן..
מחקאין בעיה, עשיתי את זה בעבר. יוצא סבבה.
מחקמעולה! תודה רבה! נראה לי שאכין אותם למנה הראשונה של סיום הצום ביום כיפור. אחזור לדווח איך יצא.. גמר חתימה טובה, שנה מלאה בעשייה טעימה וכיפית.. בלהה.
מחקבוקר טוב הכנתי את העוגיות הן יצאו מעולות!!
השבמחקשאלה, רק אצלי העוגיות שיצרתי השתטחו והתפרסו לכל עבר?? יצאו לי עוגיות ענקיות..
איך אפשר למנוע את זה? אולי להניח את הבלילה בעטרות?
לדעתך אפשר להחליף את השמן בבננה רכה או רסק תפוחים?
המון תודה!
אף פעם לא קרה לי. כלומר העוגיות כן משתטחות, אבל לא בטירוף. כמו כל עוגייה אחרת. הן לא צריכות עטרות נייר. יכול להיות שלא הוספת מספיק קמח? או ששכחת איזה רכיב? יכול להיות ששמת יותר מדי בצק בכל עוגייה?
מחקאם תחליפי את השמן העוגייה תהיה יותר עוגתית ופחות פריכה, וגם פחות עשירה. הייתי מתחילה בלהחליף רק חצי מהשמן ולראות אם יוצא לרוחך.
אם את באמת עושה את ההחלפה תחזרי לדווח איך יצא? מעניין אותי.
מחקהיי
מחקהתכוונתי שבזמן ששמתי כף מהבלילה בתבנית היא השתטחה מאוד ולא הצלחת לסדר את זה..
אנסה פעם הבאה להחליף חצי מהשמן
היי,
השבמחקתודה רבה על המתכונים שאת מביאה לנו!
העוגיות יצאו מאד טעימות! נטרפו מהר
יש לי שאלה.. באיזה גודל של כוס את משתמשת?
תודה רבה ולילה טוב :)
שלום לך! שמחה לשמוע שיצא טוב. אני משתמשת בכוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל.
מחקזה פשוט נפלא הכנתי פעמיים בפחות משבוע
השבמחקאפשר להחליף את הקקאו בשוקולית ? אין לי קקאו בבית...
השבמחקלא. שוקולית זה הרוב סוכר אז זה יהרוס את המרקם של העוגיות ויהפוך אותן למתוקות מדי. סורי.
מחקהי,
השבמחקאפשר להקפיא אחרי האפיה?
יצא מעולה👌👌
השבמחקהכנתי ויצא מעולה אך כשעשיתי כמות כפולה הן יצאו שחורות ולא טעימות כלל. מוזר ביותר...
השבמחקדי טעים סתם עוד לא י6דעים עוד לא הכנו. .����������
השבמחקטעים מאוד. תודה רבה!!
השבמחקרק מציינת שהן ממש משתטחות בתנור אז צריך רווחים
היי תודה על המתכון .
השבמחקהאם את אופה על טורבו אן שתי פסים?
ממש טעים!
השבמחקעשיתי לפי המתכון ויצא מושלם!!
ממליצה! :) 🍪❤️