יום שלישי, 8 בפברואר 2011

עוגיות שוקולד ללא מרגרינה

אכליני לאלתר
במעקב האובססיבי והלא פתטי בכלל שלי אחרי מקורות התנועה של הבלוג, שמתי לב שיש לי הרבה היטים מחיפושי עוגיות שוקולד ללא מרגרינה/עם שמן. הם מגיעים (כהתפשרות?) למתכון של עוגיות השוקולד צ'יפס ללא מרגרינה, אבל לא ראוי למנוע מהמחפשים את מבוקשם. אם כך, כהמשך השירות שלי לציבור בתחום, מוגשות לכם בזאת עוגיות שוקולד עם שוקולד צ'אנקס, אפויים עם שמן, ללא חמאה או מרגרינה. כזכור לכם, שוקולד צ'יפס קנויים זה למי שאוהב להוציא יותר כסף, ו/או למי שאוהב את הטעם של שומן צמחי מוקשה חלקית, לכן זה צ'אנקס ולא צ'יפס. 
בעוגיות האלה אני ממליצה לנסות ולתפוש את הנקודה הקסומה הזאת בדיוק בין לא אפוי לפריך. זמן אפייה מדוייק יניב עוגיות פאדג'יות ומושחתות. זמן אפייה ארוך יותר יניב עוגיות פריכות, שזה סבבה אם אתם בקטע של פריכות. זמן אפייה קצר מדי עשוי להניב סלמונלה. סתם שתדעו.

רק בקשה אחת אחרונה - שמישהו בבקשה ימצא מונח עברי ראוי למילה צ'אנקס. גושים לא נראה לי מתאים, וגושישים נשמע כמו מינוח ביולוגי לא מפתה בעליל.


עוגיות שוקולד עם צ'אנקס שוקולד ללא מרגרינה
מבוסס על: מתכון כשמצאתי בפורום שאומר שהוא ממגזין בשם Binah עם עיבודים ושינויים שלי
עלות: כ-9 שקלים
כמות: כ-50 עוגיות 


מרכיבים:
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס קקאו
2 ביצים
1 כפית וניל
כוס וחצי קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1 חבילת שוקולד מריר קצוצה (100 גרם)


הוראות הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני- 180 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים למעט השוקולד עד שהתערובת חלקה, במיקסר או ביד.
מוסיפים את השוקולד הקצוץ.
מסדרים כפות גדושות מהבצק בתבנית משומנת קלות ואופים בחום בינוני 7-10 דקות עד שהן אפויות מבחוץ אבל עדיין רכות מבפנים (כלומר, לא שחומות מדי. זה קצת עניין של ניסוי וטעייה עד שמזהים את הזמן המדוייק שמתאים לתנור ולטעם שלכם).




46 תגובות:

  1. את פשוט מדהימה עם הבלוג !! כל כך פשוט להכין עוגיות שוקולד על רמה.
    תומר מ-

    סדנת שוקולד

    השבמחק
  2. עוגיות מעולות, עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא לי ממש טוב! ממליצה בחום :)

    השבמחק
  3. תודה רבה על המתכון!יצא ממש נחמד, אבל כמות ממש קטנה(כ20 עוגיות...)
    שוב תודה!!

    השבמחק
  4. Chunks = נתחים.

    אין בעד מה :)

    השבמחק
  5. היי,בת 22,מתחילה את צעדיי הראשונים במטבח,בטח בעולם האפייה.
    אלו העוגיות הראשונות שאני אופה{לבד!!}והפעם השנייה שאני אופה בכלל!
    מתכון קליל להפליא וכל כך טעים!
    העוגיות יוצאות פריכות,אוריריות,מתוקות בדיוק במידה וכמעט ונמסות בפה!
    הזמנתי את כל המשפחה וקיבלתי רק מחמאות:)
    תודה!
    {ואכן ליתר דיוק-20עוגיות בגודל סביר}

    השבמחק
  6. איזה יופי! כל הכבוד לך! נכון שזה כיף? :)
    אם יש לך שאלות כלשהן בדרכך החדשה, אני פה. אל תתפדחי לשאול, גם אם זה משהו ש"אמור להיות לך ברור" או משהו כזה.

    השבמחק
    תשובות
    1. אל תדאגי אני לא פוחדת.........................!!!!

      מחק
  7. עשיתי נגלת נסיון של העוגיות- לכבוד שבת חתן, אבל לא נראה שישאר משהו לשבת כי הן כ"כ טעימות שאני לא מצליחה לצאת מהמטבח...

    השבמחק
  8. הכנתי אמש
    יצא טעים מאד מאד מאד
    ובגלל שאני עוד יותר חסכנית, אז השתמשתי רק בחצי חבילת שוקולד
    ועם החצי השני הכנתי את העוגיות שוקולד צ'יפס
    תודה על המתכונים המעולים!
    דרך אגב, מבחינתי העוגיות האלו היו בחינם
    כי מצרכים שתמיד יש לי בבית- קמח סוכר שמן ביצים וכו'
    זה לא נחשב שקניתי אותם (לפחות לא במיוחד)
    ואת השוקולד לקחתי מאחותי (יש לה המון חבילות בבית)
    בקיצור ממש בישול בזול ;)

    השבמחק
  9. צל"ש על החסכון :) בא לך להלוות לי את אחותך? גם אני רוצה שוקולד בחינם ;)

    השבמחק
  10. את מתכוונת לקמח תופח???תודה ויום טוב

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. קמח רגיל. לכן יש במתכון גם סודה לשתייה, להתפחה.
      בהצלחה!

      מחק
    2. אני חייבת לומר שהעוגיות יצאו מדהימות!! כמה פשוט ככה טעים!! תודה רבהה!!

      מחק
  11. תודה רבה על המתכון!
    האם אפשר להשתמש רק בסוכר חום בלי לבן בכלל?
    חוץ מבישול בזול אני מנסה גם בישול בריא...

    השבמחק
    תשובות
    1. מעולם לא ניסיתי. אני מניחה שזה ישנה קצת את המרקם והטעם אבל זה לא יהיה סוף העולם.
      אבל בנוגע לבריאות של העניין, אין באמת הבדל גדול בין סוכר לבן לסוכר חום. בחום יש טיפ טיפה יותר מינרלים, אבל זה די זניח. ראה לדוגמא:
      http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3179083,00.html

      בהצלחה! (והיי לחיות בריא זאת השקעה לטווח ארוך שבתקווה תשתלם גם כלכלית...)

      מחק
    2. תודה!
      בעלי (כדרכם של גברים) ממש אוהב שוקולד, ונחמד למצוא מתכון זול וללא מרגרינה...

      מחק
  12. אין לי מיקסר בבית והייתי צריך לעשות הכל עם כף עץ מה שאומר שלא השקעתי בלחלק את העיסה ל 50 חיתכות קטנות אז יצאו לי עוגיות שוקלד צ'אנק ע-נ-ק-י-ו-ת וטעימות !!

    השבמחק
  13. העוגיות יצאו מעולות, באמת אי אפשר להפסיק לאכול אותן.

    השבמחק
  14. הכנתי את העוגיות אתמול בשינויים קלים: הורדתי קצת מכמות הסוכר, ובמקום חבילת שוקולד שלמה שמתי רק חצי חבילה + חופן שקדים קצוצים (כי שוקולד מריר ושקדים זה יאמי).
    בהתחלה קצת חששתי שחירבשתי אותן, כי הבצק יצא קצת שמנוני ומוזר (אולי בגלל שהורדתי מכמות הסוכר?), אבל יצאו טעימות ופאדג'יות. :)
    תודה!

    השבמחק
  15. עוגיות מעולות!! אני הוספתי אגוזים במקום שוקולד...

    השבמחק
  16. כמה שאלות של בשלן מתחיל -
    א. אפשר להחליף את הסוכר החום בעוד חצי כוס סוכר לבן?
    ב. וניל הכוונה גם לתמצית וניל?
    ג. איך קוצצים את השוקולד?

    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך בשלן מתחיל!
      א. עדיף שלא. זה משפיע על המרקם כמו על הטעם. אני מניחה שבתכלס יצא סביר אבל אני לא יכולה להתחייב.
      ב. אכן, סליחה על חוסר הבהירות.
      ג. יש בפוסט הזה הסבר עם תמונות http://bishulbezol.blogspot.co.il/2010/08/blog-post_19.html
      אבל בגדול, מניחים את השוקולד על קרש חיתוך, לוקחים סכין גדולה וחותכים לאורך ואז לרוחב. לחילופין אפשר פשוט להשתמש בשוקולד צ'יפס אם אין לך כוח ו/או סכין מתאימה (זה לא ילך עם סכין קטנה).

      מחק
    2. תודה על התשובה הזריזה :-)
      רק כדי לוודא גם סוכר דמררה לא נחשב במקום סוכר חום, נכון?

      מחק
    3. בעיקרון לא, יש לזה מרקם אחר. שוב, העוגיות כנראה עדיין יהיו בסדר אבל אני לא יכולה להתחייב...

      מחק
    4. תודה! העוגיות מעולות, יש לכולנו טעם של עוד. נגמר בשניה... :-) שבת שלום!

      מחק
    5. למען האמת אני עשיתי חצי לבן וחצי דמררה (כי זה הסוכר הכי חום שיש לי בבית... ) ויצא מעולה כמו כל התגובות פה, אז למי שמתעקש זה עדיין מעולה. :-)

      מחק
    6. טוב לדעת. תודה שחזרת לעדכן!

      מחק
  17. שלום לך!

    קודם כל תודה על המתכונים הנהדרים!
    ולשאלתי- חייבים שוקולד או שזו סתם תוספת נחמדה? (יש לי שוקולד אבל אין לי כח לקצוץ אותו...)

    השבמחק
    תשובות
    1. שמחה שזה עוזר :)
      לשאלתך, זה לא יהרוס את העוגייה או משהו, יתקבלו פשוט עוגיות שוקולד פשוטות.

      מחק
  18. אוקי, עשיתי אותם גם, התחסלו תוך דקות... אילולי הייתי מגבילה לא היה נשאר לשבת. מתכוונת להכין שוב... תודה!

    השבמחק
  19. אני רוצה לשאול לגבי אופציה של שיטוח העיסה כולה בתנית ואפיה כיחידה אחת שתחתך לריבועים קטנים אחרי האפיה - כך אני עושה גם בשוקולד-ציפס רגילות, בגלל הסודה לשתיה שמותירה טעם לוואי כשהעיסה מחכה לנגלות הבאות (כך אצלי בכולופן..)
    מה את אומרת?

    השבמחק
    תשובות
    1. וכשזה כך בשוקולד-ציפס הרגילות הן יוצאות מעולות ומתחסלות מהר. כשזה כך אני אופה יותר זמן מהרגיל כך שהכל יאפה היטב ועל אמת, אך לא יגיע לקשיות של אבן..

      מחק
    2. אין בעיה, עשיתי את זה בעבר. יוצא סבבה.

      מחק
    3. מעולה! תודה רבה! נראה לי שאכין אותם למנה הראשונה של סיום הצום ביום כיפור. אחזור לדווח איך יצא.. גמר חתימה טובה, שנה מלאה בעשייה טעימה וכיפית.. בלהה.

      מחק
  20. בוקר טוב הכנתי את העוגיות הן יצאו מעולות!!
    שאלה, רק אצלי העוגיות שיצרתי השתטחו והתפרסו לכל עבר?? יצאו לי עוגיות ענקיות..
    איך אפשר למנוע את זה? אולי להניח את הבלילה בעטרות?

    לדעתך אפשר להחליף את השמן בבננה רכה או רסק תפוחים?
    המון תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אף פעם לא קרה לי. כלומר העוגיות כן משתטחות, אבל לא בטירוף. כמו כל עוגייה אחרת. הן לא צריכות עטרות נייר. יכול להיות שלא הוספת מספיק קמח? או ששכחת איזה רכיב? יכול להיות ששמת יותר מדי בצק בכל עוגייה?
      אם תחליפי את השמן העוגייה תהיה יותר עוגתית ופחות פריכה, וגם פחות עשירה. הייתי מתחילה בלהחליף רק חצי מהשמן ולראות אם יוצא לרוחך.

      מחק
    2. אם את באמת עושה את ההחלפה תחזרי לדווח איך יצא? מעניין אותי.

      מחק
    3. היי
      התכוונתי שבזמן ששמתי כף מהבלילה בתבנית היא השתטחה מאוד ולא הצלחת לסדר את זה..

      אנסה פעם הבאה להחליף חצי מהשמן

      מחק
  21. היי,

    תודה רבה על המתכונים שאת מביאה לנו!
    העוגיות יצאו מאד טעימות! נטרפו מהר

    יש לי שאלה.. באיזה גודל של כוס את משתמשת?
    תודה רבה ולילה טוב :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שלום לך! שמחה לשמוע שיצא טוב. אני משתמשת בכוס מדידה סטנדרטית של 240 מ"ל.

      מחק
  22. זה פשוט נפלא הכנתי פעמיים בפחות משבוע

    השבמחק
  23. אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית ? אין לי קקאו בבית...

    השבמחק
    תשובות
    1. לא. שוקולית זה הרוב סוכר אז זה יהרוס את המרקם של העוגיות ויהפוך אותן למתוקות מדי. סורי.

      מחק
  24. הי,

    אפשר להקפיא אחרי האפיה?

    השבמחק