קשה לי לתאר בכותרת את המרק הזה. מצד אחד, הוא קרמי וטעים ויפה. מצד שני, ההקרמה נעשית בעזרת מרכיב סודי (ששש!!) כך שהמרק לא מכיל מוצרי חלב - הוא טבעוני, פרווה למהדרין, ובריא מאוד. ניתן להגיש אותו לרגישים ללקטוז, לשומרי כשרות בארוחה בשרית או חלבית, לטבעונים, לדיאטטים, וכמובן, סתם לאנשים רגילים. מצד שלישי, רוב האנשים לא בדיוק מתחילים להזיל ריר למשמע התיאורים "פרווה" או "טבעוני" בכותרות של מתכונים ופוסטים. מכיוון שלא רציתי להבריח קוראים פוטנציאלים, החלטתי להשתמש בטריק הידוע והמסריח קמעה - לשים את המילה "סודי" בכותרת. זה תמיד עובד. תודו - אם הייתי מעלה פוסט בשם "מתכון מפתיע לקרח" או "קורנפלקס עם חלב, המתכון הסודי" לא הייתם קוראים? אני הייתי קוראת. בכל מקרה, אם תחושו אכזבה בסוף הפוסט תוכלו לפנות אלי ולקבל את כספכם בחזרה.
הופתעתי לגלות לאחרונה שלברוקולי יש עונה. אני בבורותי חשבתי שלפעמים אפשר להשיג, לפעמים לא, וזה תמיד יקר. אבל בשבועות האחרונים, לשמחתי כי רבה, ראיתי גם בשוק וגם ברמי לוי ברוקולי ב-6 שקל לקילו. זה נפלא! זה מרגש! ברוקולי הוא ירק כל כך יפה ובריא וטעים. הפרחים שלו נראים כמו עצים קטנים עם עלווה מוריקה ופסטורלית. הוא גם טעים מאוד, עם טעם רענן אבל לא חריף או עשבי מדי, שלא לדבר על ערכיו התזונתיים מרקיעי השחקים. בקיצור, אני לא צריכה להסביר לכם שיש מליון סיבות טובות לאכול ברוקולי.
החלטתי לחגוג את הגילוי המרגש שלי במרק שהתכוונתי להכין כבר מלא זמן. אתם בטח כבר מתפוצצים מסקרנות בגלל הסוד שהבטחתי, אז הבה ואקל עליכם. הסוד פה הוא שמשתמשים בשיבולת שועל כדי להסמיך את המרק. נשמע מוזר, אבל זה עובד. לא אשלה אתכם, אין פה את הטעם החלבי שנותנים חלב או שמנת, אבל המרק יוצא סמיך וקרמי ולא מימי ורדוד כמו שמרקי ירקות לפעמים יוצאים. המרק הזה רענן, קליל, אבל לא דליל או חסר טעם, וכאמור, פרווה, טבעוני, דיאטטי וכו'. אם נמאס לכם קצת מקדירות חורף מהבילות (טעים טעים, אבל לא תמיד יש זמן לישון אחר כך שעתיים), זה המרק בשבילכם.
מרק קרם ברוקולי פרווה/טבעוני
מבוסס על: מתכון מתוך הספר האהוב The Moosewood Restaurant Daily Special
עלות: כ-10 שקלים (תלוי במחיר הברוקולי. ותבדקו מה המחיר! לרוב הוא סביבות ה-17 שקל לקילו, ואז המרק קצת פחות זול...)
כמות: 5-6 מנות
מרכיבים:
1 כף שמן
1 בצל גדול
2 ענפי סלרי ללא עלים
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
2 ראשי ברוקולי בינוניים או 1 גדול
1/2+4 כוסות ציר ירקות או מים
1/3 כוס שיבולת שועל מהיר הכנה (אם יש לכם רק שיבולת שועל שלא מהיר הכנה השתמשו בקצת פחות מחצי כוס ורסקו אותו בבלנדר במשך 15 שניות)
1 כף שמיר טרי קצוץ (לא היה לי שמיר טרי, במתכון טוענים שאפשר מיובש, אני העדפתי להשתמש בבזיליקום טרי)
1 כף מיץ לימון (אני השתמשתי ב-3 כפות בערך)
1/2 כפית פלפל שחור טחון (אני השתמשתי בכמה סיבובים הגונים ממגרסת הפלפל)
הוראות הכנה:
קוצצים גס את הבצל, הסלרי והשום. מניחים בסיר יחד עם השמן והמלח ומבשלים מכוסה על חום בינוני במשך כעשר דקות.
בינתיים שוטפים את הברוקולי, וקוצצים אותו. שומרים בצד בערך 2 כוסות של פרחים קטנים.
כשהירקות בסיר מתרככים, מוסיפים את הברוקולי, למעט הפרחים ששמורים בצד, ו-4 כוסות ציר או מים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים לסיר את שיבולת השועל, ומערבבים. מבשלים כעשר דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך והירקות רכים, ומכבים את האש.
מוסיפים לסיר את השמיר, מיץ הלימון והפלפל השחור, וטוחנים בבלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר וטוחנים בנאגלות).
בסיר קטן נפרד, מביאים לרתיחה את 1/2 הכוס הנוספת של המים או הציר, מוסיפים את הפרחים ששמרנו בצד ומאדים 2-3 דקות עד שהם ירוקים מאוד ורכים-פריכים.
מערבבים את הפרחים ומי האידוי לתוך המרק הטחון (אפשר לשמור חלק מהפרחים להגשה אם רוצים).
מגישים מעוטר פרוסות לימון דקות, שמיר או עירית קצוצים, ושבבי פרמז'ן, אם הסועדים מאפשרים זאת.
הופתעתי לגלות לאחרונה שלברוקולי יש עונה. אני בבורותי חשבתי שלפעמים אפשר להשיג, לפעמים לא, וזה תמיד יקר. אבל בשבועות האחרונים, לשמחתי כי רבה, ראיתי גם בשוק וגם ברמי לוי ברוקולי ב-6 שקל לקילו. זה נפלא! זה מרגש! ברוקולי הוא ירק כל כך יפה ובריא וטעים. הפרחים שלו נראים כמו עצים קטנים עם עלווה מוריקה ופסטורלית. הוא גם טעים מאוד, עם טעם רענן אבל לא חריף או עשבי מדי, שלא לדבר על ערכיו התזונתיים מרקיעי השחקים. בקיצור, אני לא צריכה להסביר לכם שיש מליון סיבות טובות לאכול ברוקולי.
החלטתי לחגוג את הגילוי המרגש שלי במרק שהתכוונתי להכין כבר מלא זמן. אתם בטח כבר מתפוצצים מסקרנות בגלל הסוד שהבטחתי, אז הבה ואקל עליכם. הסוד פה הוא שמשתמשים בשיבולת שועל כדי להסמיך את המרק. נשמע מוזר, אבל זה עובד. לא אשלה אתכם, אין פה את הטעם החלבי שנותנים חלב או שמנת, אבל המרק יוצא סמיך וקרמי ולא מימי ורדוד כמו שמרקי ירקות לפעמים יוצאים. המרק הזה רענן, קליל, אבל לא דליל או חסר טעם, וכאמור, פרווה, טבעוני, דיאטטי וכו'. אם נמאס לכם קצת מקדירות חורף מהבילות (טעים טעים, אבל לא תמיד יש זמן לישון אחר כך שעתיים), זה המרק בשבילכם.
מרק קרם ברוקולי פרווה/טבעוני
מבוסס על: מתכון מתוך הספר האהוב The Moosewood Restaurant Daily Special
עלות: כ-10 שקלים (תלוי במחיר הברוקולי. ותבדקו מה המחיר! לרוב הוא סביבות ה-17 שקל לקילו, ואז המרק קצת פחות זול...)
כמות: 5-6 מנות
מרכיבים:
1 כף שמן
1 בצל גדול
2 ענפי סלרי ללא עלים
2 שיני שום
1/2 כפית מלח
2 ראשי ברוקולי בינוניים או 1 גדול
1/2+4 כוסות ציר ירקות או מים
1/3 כוס שיבולת שועל מהיר הכנה (אם יש לכם רק שיבולת שועל שלא מהיר הכנה השתמשו בקצת פחות מחצי כוס ורסקו אותו בבלנדר במשך 15 שניות)
1 כף שמיר טרי קצוץ (לא היה לי שמיר טרי, במתכון טוענים שאפשר מיובש, אני העדפתי להשתמש בבזיליקום טרי)
1 כף מיץ לימון (אני השתמשתי ב-3 כפות בערך)
1/2 כפית פלפל שחור טחון (אני השתמשתי בכמה סיבובים הגונים ממגרסת הפלפל)
הוראות הכנה:
קוצצים גס את הבצל, הסלרי והשום. מניחים בסיר יחד עם השמן והמלח ומבשלים מכוסה על חום בינוני במשך כעשר דקות.
בינתיים שוטפים את הברוקולי, וקוצצים אותו. שומרים בצד בערך 2 כוסות של פרחים קטנים.
כשהירקות בסיר מתרככים, מוסיפים את הברוקולי, למעט הפרחים ששמורים בצד, ו-4 כוסות ציר או מים. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים לסיר את שיבולת השועל, ומערבבים. מבשלים כעשר דקות נוספות, עד שהמרק מסמיך והירקות רכים, ומכבים את האש.
מוסיפים לסיר את השמיר, מיץ הלימון והפלפל השחור, וטוחנים בבלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר וטוחנים בנאגלות).
בסיר קטן נפרד, מביאים לרתיחה את 1/2 הכוס הנוספת של המים או הציר, מוסיפים את הפרחים ששמרנו בצד ומאדים 2-3 דקות עד שהם ירוקים מאוד ורכים-פריכים.
מערבבים את הפרחים ומי האידוי לתוך המרק הטחון (אפשר לשמור חלק מהפרחים להגשה אם רוצים).
מגישים מעוטר פרוסות לימון דקות, שמיר או עירית קצוצים, ושבבי פרמז'ן, אם הסועדים מאפשרים זאת.
מה דעתך על שקדים במקום שיבולת שועל?
השבמחקנראה לי שתצטרכ/י יותר שקדים טחונים כדי להסמיך, וזה לא יהיה בדיוק אותו המרקם - זה יהיה קצת פחות קרמי. מצד שני זה יוסיף טעם. אבא שלי מכין מרק ארטישוק ירושלמי ממש טעים עם שקדים טחונים. בקיצור, שווה לנסות.
השבמחקעשיתי את המרק אתמול וכשאשתי טעמה היא לקחה פאוזה ואמרה באנגלית (היא אמריקאית) who are u?? this is ..this is gorme stuff right here..
השבמחקבקיצור יצא מעולה! תודה!
איזה כיף לשמוע! תודה לשניכם :)
השבמחקאני השתמשתי בשקדים - וזה מאוד משפיע על הטעם, יש לזה טעם אופייני ולדעתי לא כל אחד יאהב את זה.
השבמחקלא בשלתי לחוד פרחי ברוקולי, כי בשלתי לעצמי ולא לאורחים:)
באמת מרק טעים מאוד! תודה.
תודה לך :)
השבמחקאת צודקת זה מוסיף טעם אופייני. נראה לי שזו תוספת טובה לחובבי שקדים, ו/או טבעונים שמנסים להעשיר את המרק.
מצד אחד, זה נראה מגניב. מצד שני, אני ממש מפחדת לנסות.. לא מרגישים את שיבולת השועל?
השבמחקסליחה שלא עניתי עד עכשיו... בכל מקרה, בכלל לא מרגישים את שיבולת השועל. היא פשוט נמסה לתוך המרק.
מחקמצטער אבל זה אחד המרקים הדוחים ביותר שטעמתי. אני מכין הרבה מרקים מכל מיני מתכונים, אבל כזה?! עוד לא היה לי "הכבוד". חבל על המצרכים והמאמץ.
השבמחקאני חולקת עליך, המרק היה טעים לי. הכנתי אותו כמה וכמה פעמים.
מחקנכנסתי במקרה כי חיפשתי מתכון של מרק ברוקולי. נהניתי לקרוא את המתכון - הוא מעניין ושונה (ולא פחות מכך, מהכתיבה).
מחקהתגובה שלך כ״כ מגעילה שהייתי חייב להגיד זאת. לפעמים, אם אין לך משהו טוב להגיד, עדיף לא להגיד כלום. קצת דרך ארץ.
אנונימי3,
מחקלמה מותר לרשום שהמרק "מצוין", "טעים", "gorme", אבל אסור לרשום שהוא "דוחה" ?
עדיף היה אם היינו מתארים את המרק כ"טוב" או "רע" בלבד?
זו האיכות באוצר המלים בעברית, ועל איכות לא מתפשרים.
ואני חולק על דעתך שאם אין משהו טוב להגיד, עדיף לא להגיד. זה משפט מאוד ילדותי וחסר הגיון,
וזכותו של אנונימי1 להביע דעתו גם אם המילים בהם השתמש לא מוצאות חן בעיניך.
יצא פשוט מצויין! החתולים שלי ליקקו את הצלחת! (את השאריות שבקושי השארנו להם. אז הם קיבלו תוספת)
השבמחקאיזה אנשים הזויים.. המרק פשוט מעולה!
השבמחקטעים מאוד והמקרם מושלם!
אנונימי, אף אחד לא יגיד לך בפנים שהילד שלך מכוער ודוחה אלא ישתמש במילים האלה רק אם הוא מגיב באינטרנט בצורה אנונימית. כך גם לגבי המרק.
התגובה מעידה יותר על הבן אדם שמאחורי המקלדת מאשר על המתכון שללא ספק טעים למי שאוהב ברוקולי.
ולמי שמשתמש בכל מגוון המילים שבשפה העברית מבלי לשקול את משמעותן כשהן מתחברות למשפט, בהצלחה בחיים כי תזדקק לזה.
היי, נכנסתי למתכון הזה עכשיו והדבר השני אחרי קריאת המתכון גלגלתי למטה לתגובות.- בדבר התגובה של " גם דוחה"- אם כל התגובות היו חיוביות בכל אתר אוכל שהייתי נכנסת אליו, לא הייתה לי אינדיקציה לכלום. מותר לכל אחד שהכין לכתוב פידבק, אם אהב, לא אהב, לא יצא כן יצא- לכל אחד שהכין יש זכות מלאה להגיב. ואם כבר תגובות לא קשורות, הייתי מעדיפה שאנשים יפסיקו לתת סופרלטיבים למפרסם המתכון או למתכון עצמו כשבכלל לא הכין. זה לגמרי לא מובן לי
השבמחקהיי
השבמחקאפשר להקרים גם עם סובין שיבולת שועל . גם לא משפיע על הטעם וגם בריא מאוד .
המתכון נראה מצוין הולכת לנסות אותו .
תודה
תודה על המתכון הטעים ביותר!!!
השבמחק2 כפות קורונפלור בכוס מים פושרים ואח ישפוך למרק יכול להחליף את שיבולת השועל.
השבמחקהי אנונימי. אני כותב מהטלפון של אישתי. כרגע סימתי לאכול את המרק הזה. מרק מעדן כזה לא טעמתי מזמן.גם בריא גם טעים, שתי צלחות סימתי בקלות.כל יום הייתי מוכן כזה.
השבמחק