עוד מעט פורים! יאי! אתם יודעים כבר למה אתם מתחפשים? אני עוד לא סגורה, אבל הקאפקייקס שלי כבר יודעים למה הם מתחפשים.
מה זה? מה לחשתם לי שם? קאפקייקס לא מתחפשים לפורים?! בטח שהם מתחפשים!
היום אנחנו מכינים בורגרקאפקייקס - קאפקייקס בתחפושת המבורגר, הקאפקייק המושלם לפורים.
אני חשה שאתם מתחילים להילחץ.
אולי אתם חושדים שקאפקייקס זה רק לאשפי אפייה עם קורדינציה של נמר וחשבון פתוח בחנות אפייה?
ובכן אל דאגה. המתכון הזה איננו מהמתכונים ש"כל אחד יכול להכין" כש"כל אחד" מוגדר כ-"כל אחד שעשה קורס קונדיטוריה ויש לו כוח לכתת רגליו לחנות מתמחה כדי לקנות שלל אביזרים וחומרי גלם יקרים שהוא לא ישתמש בהם יותר בחיים".
את המתכון הזה באמת כל אחד יכול להכין.
אתם תידרשו לאפות קאפקייקס בתבנית שקעים, להמיס שוקולד לבן, לצבוע אותו בצבעי מאכל (האלה הפושטים מהסופר הם סבבה), ולטפטף אותו על הקאפקייקס עם שקית סנדוויץ מחוררת או כפית. זהו. בלי הזלפות מסובכות, בלי קרמים רגישים, בלי מיקסר אפילו.
חממו תנורים, אנחנו מתחילים!
בורגרקאפקייקס - קאפקייקס בצורת המבורגר
מאת: בישול בזול
עלות: כ-22 ש"ח
כמות: כ-20 בורגרקאפקייקס
מרכיבים
לקאפקייקס
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים
1 גביע שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2.5 כוסות סוכר
3.5 כוסות קמח
3.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית מלח
2 כפות קקאו
לציפוי
200 גרם שוקולד לבן
צבעי מאכל
הוראות הכנה
מכינים את הקאפקייקס:
טורפים את הביצים, השמן, המים, השמנת החמוצה, הוניל והסוכר עד שהתערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
מוסיפים את תערובת הקמח לתוך קערת הנוזלים ומערבבים רק עד שהבלילה אחידה.
מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (אפשר גם בלי מנז'טים אם יש לכם תבנית סיליקון ואתם בטוחים שתוכלו לחלץ ממנה את הקאפקייקס בשלמות).
משתמשים רק ב-2/3 מהבלילה וממלאים כל שקע בתערובת עד לכ – 2/3 מגובהו. אמורים לצאת לכם 20 קאפקייקס לבנים.
כעת מערבבים לתוך הבלילה הנותרת את הקקאו לקבלת בלילת שוקולד חומה.
ממלאים את יתר השקעים, שוב עד ל-2/3 גובה, אמורים לצאת לכם 10 קאפקייקס חומים.
אופים את הקאפקייקס בחום בינוני, 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהקאפקייקס תפוחים, ריחניים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש.
מקשטים את הקאפקייקס:
נותנים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר, מחלצים אותם מהתבנית ו/או המנז'טים ומסדרים על משטח העבודה. אם הקאפקייקס השוקולד שלכם יצאו תפוחים ומחודדים מדי, הורידו להם את החלק השפיצי העליון. הם צריכים לשבת מסונדווצ'ים בין 2 חצאי קאפקייקס לבנים, וקשה לעשות את זה אם הם לא שטוחים למדי.
קפד ראשו |
חוצים את כל הקאפקייקס לחצי, גם הלבנים וגם החומים.
מצוותים לכל 2 חצאי קאפקייק לבן, חצי קאפקייק אחד חום, ומניחים את החצי החום בין 2 החצאים הלבנים.
נכון שהם כבר די נראה כמו המבורגרים? |
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות ומערבבים בין כל פולס לפולס. כשהשוקולד מומס, מעבירים קצת יותר מחצי ממנו לקערה נפרדת, ומערבבים לתוכה 2-3 טיפות צבע מאכל ירוק בשביל ה"חסה".
מעבירים את השוקולד הלבן הצבוע לתוך פינה של שקית סנדוויץ', וחותכים את השקית ממש ממש בקצה. הנה תראו, יש לכם שקית זילוף!
השתמשו בטריק הזה רק עם שקיות סנדוויץ' עמידים יחסית. הזולים ו/או המתכלים נוטים להתפוצץ אם מזליפים חזק מדי. |
פותחים את סנדוויצ'י ההמבורגר שיצרנו, ומזליפים מהשוקולד הירוק בקצה ה"המבורגר"
חסה לתפארת |
זה לא צריך לצאת הכי יפה בעולם. אתם במילא רק תראו את הקצוות מבצבצים מתחת ל"לחמניה".
מכוער? לא משנה, בסוף הרוב יוסתר על ידי החצי הלבן העליון. |
אם אין לכם שקית סנדוויץ' עמידה מספיק או שאין לכם כוח להתנסות בהזלפות אפשר גם להשתמש פשוט בכפית ולטפטף/למרוח את השוקולד על הקאפקייקס
המבורגר במצב כפית |
מכסים מיד את הקאפקייקס המוזלף בחצי הלבן העליון שלו כדי שהשוקולד יתמצק וידביק את הלחמנייה להמבורגר.
אחרי שהזלפתם את החסה, אתם יכולים להחליט אם אתם טיפוסים של קטשופ, חרדל, מיונז, או גם וגם וגם, ולצבוע את יתר השוקולד המומס בהתאם (יכול להיות שהוא יצטרך עוד כמה שניות במיקרו לריכוך, אם הוא התמצק בזמן שהזלפתם).
אני החלטתי הפעם להסתפק בקטשופ בלבד, וצבעתי את יתר השוקולד באדום כהה.
מתחילים בלטפטף כמה טיפות שוקולד על החלק העליון של הלחמנייה התחתונה ולהדביק אותה להמבורגר מלמטה, כדי לסגור את ההמבורגר שלא יתפרק.
אז מטפטפים כמה טיפות של "קטשופ" על כל המבורגר. יותר קל לעבוד כשההמבורגר שוכב על הצד.
ודאו שאתם לא מטביעים את החסה בקטשופ. שישאר הרבה ירוק מבצבץ. |
אתם מוזמנים להזליף גם "חרדל" (צבעו את השוקולד בצהוב) או "מיונז" (השאירו אותו לבן), ואפשר להזליף גם בחלק התחתון של ההמבורגר (כשהכנתי הפעם לא היה לי כוח והזלפתי רק בחלק העליון). אפשר גם לפזר שומשום מעל ה"לחמניות". מה שבא לכם.
נו, מה אתם חושבים על התחפושת?
מוקדש לגיסיי ד'+י' האהובים שביקשו הקדשה :) |
חג פורים שמח אנשים!
בדיוק השבוע דיברתי על אוכל מתחפש! גאוני.
השבמחקאיזה יופי, נראה כמו אלה באגאדיר אמבאסי :)
השבמחקבדיוק חיפשתי היום דרכים יצירתיות לקישוט עוגת יומולדת, אבל לא נראה לי שזה יתאים. מתישהו אכין את הקפקייקס האלה.
יותר יצירתי מעוגת יומולדת בצורת שמלה של צב נינג'ה? ;) http://bishulbezol.blogspot.com/2011/11/blog-post_29.html
מחקגדול! וקאפקייק מקושט זה הרבה יותר חמוד מעוגה שלמה מקושטת
השבמחקברור, זה לילות שימורים מפורש :) http://shimurim.wordpress.com/2012/02/29/mishloach-manot/
מחק[ובפינת הקטנוניות: גיסיי. שתי יו"ד]
השבמחקהמממ... אל תיעלבי... כנראה שאוכל מחופש לא עושה לי את זה. כמו שמעולם לא הבנתי את המוצר הבזוי ששמו "מחמאה".
ומה? לנגוס בעוגה מתוקה אבל שנייה לפני הביס בלוטות הרוק מתכווננות לטעם של חמוצים ורוטב אלף האיים? אני צריכה סדר בחיים: מתוק זה מתוק; חמוץ זה חמוץ; חריף זה חריף :)
אבל את חמודה ומשעשעת
וחג שמח לך ולמשפחה :)
אם כך אני מניחה שאת לא ממש חובבת את טרנד האוכל המולקולרי עם כל מיני קציפות וקרמים בטעמים שלא שיערום אבותינו... אל דאגה, לא נעלבת :)
מחקותודה על התיקון. אתקן עכשיו, לפני שהם יראו :)
חג שמח גם לך וליקיריך!
את נהדרת,
השבמחקקודם נותנת לנו לטעום ונהנית מהמבט המופתע (כשאנחנו נהנים מהטעם),
ואחר כך מגלה לנו איך לעשות לבד :)
ועכשיו גם יש לי לינק לשלוח לכל האנשים שסיפרתי להם על זה בהתלהבות.
חמודה את :)
מחקחג שמח!
רעיון מגניב! הקאפקייקס ממש חמודות.:)
השבמחקאיזה כיף שכל פעם את מפתיעה אותי מחדש.
השבמחקמדליק לאללה!!
הכנתי היום (למרות שפורים כבר עבר) ויצא טעים מאוד ולא בריא מאוד! :)
השבמחקרק איך הירוק והאדום יצאו לך כאלה צבעים חזקים? הוספתי מלא צבע מאכל ועדיין הם יצאו בצבעים דהויים וחיוורים... (רק הצהוב איכשהו נראה כמו חרדל)
שמחה לשמוע :)
מחקכמה זה מלא בשבילך? האדום שבתמונות האלה הוא באמת עם צבע מאכל ג'ל שחברה הורישה לי (היי ns!), שהוא יותר מרוכז ונותן צבעים יותר עזים (והוא דווקא יצא כהה מדי לדעתי), אבל הירוק הוא צבע מאכל פושט מהסופר. השתמשתי ב- 4-5 טיפות.