נכון שדיברתי בפוסטים קודמים על להhנות מכל הדברים הנעימים שיש לקיץ להציע? ובכן אני נהנית עכשיו משפעת קיצית חביבה שמאפשרת לי חצאי שעות של שינה חטופה בינות התקפי שיעול. הכי קיץ שיש. על כן, תקבלו פוסט קצר היום. קצר, אך שימושי מאוד, אני מקווה.
מחפשים עוגה טעימה וביתית לשבת? כזאת שכווולם יאהבו? הגעתם למקום הנכון. העוגה הזאת רכה, מנוקדת בשברי שוקולד, ועם ציפוי דביק ומתוק. כזה שצריך שמלקקים בעדינות מקצות האצבעות כשאף אחד לא מסתכל. והכי כיף, היא פשוטה להכנה - אין הפרדות ביצים, ואין צורך במיקסר. אני מעדיפה לקצוץ שוקולד לצ'יפס בעצמי, כי זה יותר טעים וחסכוני (שימו לב גם שהמתכון משתמש בדיוק בחבילת 100 גרם שוקולד לעוגה ולציפוי ביחד), אבל אתם יכולים להשתמש גם בצ'יפס מוכנים כדי לחסוך בזמן.
כמובן, כמיטב מסורת הבלוג, העוגה פרווה, וללא מרגרינה.
גילוי נאות - תרם גיליתי מה הפטנט שיגרום לעוגה ולצ'יפס להיחלץ מתבנית הקוגלהוף מסיליקון בצורה חלקה. תמיד יש כמה צ'יפס שנאחזים בתחתית התבנית ומונעים מהעוגה לצאת בשלמותה. לקמח את השוקולד צ'יפס לא עזר, כשהנחתי את הצ'יפס מעל הבלילה הם לא שקעו כמעט בכלל. אפילו ניסיתי להכניס שליש מהבלילה בלי צ'יפס לתבנית קודם, ואז להוסיף את הצ'יפס ליתר הבלילה ולהוסיף אותה למעלה. לא עזר. אז בינתיים אנחנו אופים את העוגה בתבניות אחרות, אוכלים אותה מתוך התבנית, או מנסים להסתיר את חלקי העוגה החסרים עם כמות נדיבה של צפוי. אם יש לכם תובנות בעניין, אשמח לשמוע.
את המתכון מצאתי במקור בפורום של נשים דתיות אמריקאיות (לגלוש שם זו חוויה אנתרופולוגית מרתקת...), אבל הוא שונה ועודכן מספיק כך שנראה לי שכבר מותר לי לקרוא למתכון שלי. עד כמה שמתכון לעוגה בחושה יכול להיות שייך למישהו.
עוגת שוקולד צ'יפס קלה ומהירה (פרווה, ללא מרגרינה)
מאת: בישול בזול
עלות: כ-9 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות
מרכיבים
לעוגה:
80 גרם שוקולד מריר
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
לציפוי:
2 כפות קקאו
2 ו-1/2כפות סוכר
2 כפות מים
20 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
מכינים את העוגה:
קוצצים את השוקולד לצ'יפס ושומרים בצד.
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, המיץ, הוניל והסוכר. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה בעדינות את השוקולד הקצוץ.
מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (באיזה צורה שאתם אוהבים - עגולה, מרובעת, קוגלהוף...), ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.
כשהעוגה מתקררת מעט, מכינים את הציפוי:
מערבבים בסיר קטן את הקקאו והסוכר, ומנסים תוך כדי למעוך קצת את הקקאו, שלא יהיו גושים. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שוב, שלא ייווצרו גושים. מחממים את התערובת על אש קטנה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהיא מגיעה לרתיחה, מרתיחים 30 שניות ומכבים את האש. מוסיפים פנימה את השוקולד, מערבבים מעט שהשוקולד יימס והתערובת תתאחד, ושופכים מיד מעל העוגה.
פה העוגה חולצה מהתבנית, אתם מוזמנים להתעלם מהשברים בצד |
פה העוגה פשוט נאכלה מתוך התבנית, עוגת סבתא סטייל. הכי עוגה ביתית. |
ביז! איזה תמונות יפות!!!!!!
השבמחקבא לי ביס
אין על עוגות בחושות
דרך אגב! אין לנו בדיוק אותה תבנית!
מחקאני משמנת את שלי היטב וזה מספיק כדי שהיא לא תתפרק (כמובן שצריך לחכות שהיא תהיה קרה לגמרי -אפילו מהמקרר,ואז היא נחלצת בקלות)
כדי שיהיה לך קל, תשמני היטב ואז תפזרי שכבה דקה ואחידה של קמח או סוכר על כל התבנית, זה מאד עוזר למניעת אסונות.
איזה תמונות יפות!!
השבמחקגם בחושה, גם שוקולד וגם פרווה- מה עוד אפשר לבקש?
עוגה פשוטה וטובה - ילדי המשפחה אצלי מאד אוהבים עוגת שוקולד צ'יפס
השבמחקרק בלי מיץ (הם לא אוהבים). אני משתמשת בחלב סויה
חלב סויה זה רעיון מעולה!
מחקחילוץ עוגה מתבנית קוגלהוף סיליקון: הפטנט שראיתי לראשונה אצל קרין גורן, של ריסוס התבנית בשמן לפני יציקת הבלילה, עובד אצלי נהדר
השבמחקנשמע נהדר. ואם זה מגיע מפורום של נשים אמריקאיות דתיות, אדרבא. ינוסה בהקדם.
השבמחקביז, נראה פשוט וקל וטעים ומעולה.
השבמחקואם צריך לאכול את העוגה ישירות מהתבנית - בסדר, אפשרי.
לצפות אותה בנדיבות ולאכול? נו טוב.
את יודעת.. אם צריך אז צריך.
את מהווה השראה מור!
מחקנראה יאמי, יאמי.
השבמחקבדרך כלל אני מקמחת את שברי השוקולד לפני הוספתם לבלילה והדבר מונע את שקיעתם לתחתית התבנית.
רפואה שלמה שתהיה...
השבמחקאת חושבת ששפעת בקיץ מפחיתה את הסיכוי לשפעת בחורף? אני תוהה מה עדיף..
בחורף אפשר להתכרבל בשמיכה ולהחזיק כוס תה עם הבעה מסכנה כזאת. אבל בחורף לחצי עולם יש שפעת.
ובקיץ.... את הרבה יותר מיוחדת כשיש לך שפעת!! וכולם הרבה יותר מרחמים עלייך. אולי זה שווה את זה?
בכל אופן אני שולחת רפואה שלמה (ורחמים, ליתר ביטחון).. ;)
אה, והעוגה נראית נהדר.
אני כמעצבת דעת קהל שנמצאת תמיד בחזית הקוליות העולמית אכן משתדלת לתזמן את מחלותי כדי למקסם את המיוחדות והמגניבות שהם מקנים לי. איזה כיף שמבינים אותי! :)
מחקעוגה יפה ומזמינה.
השבמחקלא הבנתי איך את מתמחרת ב- 9 ש"ח אם שקית שוקולד צ'יפס עולה 17 ש"ח. ומה עם תנור וכד'?
תודה :)
מחקלשאלתך, לכן לא קונים שוקולד צ'יפס. זה יקר טיכו. קונים שוקולד מריר בשישיות שעולות 19 ש"ח (של ורד הגליל), ואז כל חפיסה של 100 גרם עולה כ-3.20 ש"ח. לעוגה הזאת צריך בדיוק 100 גרם שוקולד מריר. אז נשאר עוד קצת פחות מ-6 ש"ח לעלות חומרי העוגה עצמה, שהם די זולים.
אני לא מחשבת בתוך עלות המתכון את עלות הפעלת מוצרי החשמל. כשמדובר בתנור, העלות תהיה בסביבות שקל, אבל זה מאוד תלוי בתנור. לתחשיב שלם של עלויות שוליות (חשמל, גז מים, וכו') אפשר לראות את ההערה שלי על הפוסט הזה:
http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/06/2.html
יש לי תמונה של עוגה דומה שאפיתי לפני כמה חודשים ולא הצלחתי לחלץ מהתבנית אז ציפיתי אותה בשוקולד כשהיא תקועה בתבנית ובתמונה פשוט רואים ארובה באמצע העוגה. קצת התחרטתי אחר כך שלא שמתי כמה פרחים בחור. אם כבר...
השבמחקלגבי חתיכות השוקולד שנתקעות בתבנית - אני לא מבינה מה הבעיה. שאריות השוקולד הן רק תירוץ לקחת כפית ולאכול את הפירורים.
תכלס, הפירורים בתבנית הם הפרס לאופה החרוץ!
מחקהעוגה נראית טעימה מאוד.
השבמחקרציתי לשאול - עד כמה קריטי המיץ?
האם אפשר להחליף אותו בכוס קפה?
תודה רבה!
יהיה לעוגה טעם של קפה אבל זה נשמע דווקא רעיון מדליק. אולי אנסה גם...
מחקנראה מצויין,
מחקאבל,,, איזה מיץ ?
מה שיש לך. אני הכי אוהבת מיץ תפוחים כי יש לו טעם די ניטרלי בסופו של דבר, אבל הכנתי בעבר גם עם תפוזים, מנגו... יהיה לעוגה טיפה טעם של המיץ אז צריך רק לבחור אחד שאוהבים.
מחקסליחה על ההתערבות,אבל נשמע לי טוב קפה,באיזה יחס של אבקה ומים כדאי לשים?לדעתך עדיף מים רותחים או קרים?
מחקלדעתי פשוט כדאי להכין כוס קפה כמו שאוהבים עם היחסים הרגילים של קפה ומים 1-2 כפיות לכוס מים. אם משתמשים בקפה נמס אפשר להשתמש במים קרים או חמימים, אבל נראה לי שכל קפה אחר פשוט לא ימס במים לא רותחים לא?
מחקהכנתי את העוגה לכבוד החג היום "שמיני עצרת ושמחת תורה" והוספתי אינסטנט פודינג וניל כדי לכפר על הטעם של מיץ התפוזים ומכיוון שלא היה לי תמצית וניל.
השבמחקעוד לא טעמנו, אך בע"ה אחזור לדווח איך יצא
תודה רבה על המתכון, חג שמח והמשך שבוע נפלא :)
מיכל
עוגה טעימה מאד מאד!
השבמחקממש עסיסית
רק חבל שכל כך קטנה
אם להכפיל כמויות אז מכפילים הכל?
תודה
אכן כן :)
מחקשלום, האם תבנית אניגליש קייק מתאימה?אחת או שניים? רוצה להכין לשבת . אשמח לתשובה תודה ושבת שלום
השבמחקהיי סורי על העיכוב, לא ראיתי לפני שבת.
מחקאני לא בטוחה, אבל חוששת שזה יהיה יותר מדי לאינגליש קייק אחד ומעט מדי לשניים. מקסימום אפשר לעשות אינגליש קייק אחד וכמה קאפקייקס, או 2 אינגליש קייקים נמוכים.
העוגה נראית בהחלט נהדר האם ניתן להכין אותה ללא כוס מיץ? או שזה משפיע על טעמה ולכן כדאי ללכת לסופר
השבמחקאפשר להשתמש במים, אבל זה יותר טעים עם מיץ. אפשר גם חלב סויה או כוס קפה (או חלב אם לא משנה לך שזה יהיה פרווה). לא יודעת אם שווה לרוץ לסופר רק בשביל זה...
מחקמה קורה?
השבמחקסבבה. מה איתך?
השבמחקלמה מה קרה לך?
מחקשלום, האם אפשר לעשות את העוגה הזאת בעטרות נייר מספר 2 ולא בתבנית? אם כן,כמה לשים בכל עטרת נייר?
השבמחקבהחלט! ממלאים את העטרות בבלילה עד ל-2/3 גובהן. בהצלחה!
מחקשלום עשיתי את העוגה שהראית בדיוק כמו שהבאת במתכון והעוגה נראית סוף רציץי לדעת אם זה בסדר שהעוגה סוג של נמוכה? וגם אם זה בסדר שהעוגה היא סוג של עוגת פירורים?
השבמחקעוגה מעולה!!!! לא להאמין כמה רכה יכולה לצאת עוגה בחושה.
השבמחקהכנתי מראש כמות כפולה - מנסיוני עם הבלוג המקסים שלך - וכמובן שלא התאכזבתי :)
חבל שאין קליק הדפסה.
השבמחקדברי שני ביצה אחת זה מעט מאוד וגורם לדעתי לעוגה להיות נמוכה