יום שישי, 31 באוגוסט 2012

עוגת שוקולד צ'יפס פרווה - פשוט וטעים לשבת


נכון שדיברתי בפוסטים קודמים על להhנות מכל הדברים הנעימים שיש לקיץ להציע? ובכן אני נהנית עכשיו משפעת קיצית חביבה שמאפשרת לי חצאי שעות של שינה חטופה בינות התקפי שיעול. הכי קיץ שיש. על כן, תקבלו פוסט קצר היום. קצר, אך שימושי מאוד, אני מקווה.

מחפשים עוגה טעימה וביתית לשבת? כזאת שכווולם יאהבו? הגעתם למקום הנכון. העוגה הזאת רכה, מנוקדת בשברי שוקולד, ועם ציפוי דביק ומתוק. כזה שצריך שמלקקים בעדינות מקצות האצבעות כשאף אחד לא מסתכל. והכי כיף, היא פשוטה להכנה - אין הפרדות ביצים, ואין צורך במיקסר. אני מעדיפה לקצוץ שוקולד לצ'יפס בעצמי, כי זה יותר טעים וחסכוני (שימו לב גם שהמתכון משתמש בדיוק בחבילת 100 גרם שוקולד לעוגה ולציפוי ביחד), אבל אתם יכולים להשתמש גם בצ'יפס מוכנים כדי לחסוך בזמן.
כמובן, כמיטב מסורת הבלוג, העוגה פרווה, וללא מרגרינה.
גילוי נאות - תרם גיליתי מה הפטנט שיגרום לעוגה ולצ'יפס להיחלץ מתבנית הקוגלהוף מסיליקון בצורה חלקה. תמיד יש כמה צ'יפס שנאחזים בתחתית התבנית ומונעים מהעוגה לצאת בשלמותה. לקמח את השוקולד צ'יפס לא עזר, כשהנחתי את הצ'יפס מעל הבלילה הם לא שקעו כמעט בכלל. אפילו ניסיתי להכניס שליש מהבלילה בלי צ'יפס לתבנית קודם, ואז להוסיף את הצ'יפס ליתר הבלילה ולהוסיף אותה למעלה. לא עזר. אז בינתיים אנחנו אופים את העוגה בתבניות אחרות, אוכלים אותה מתוך התבנית, או מנסים להסתיר את חלקי העוגה החסרים עם כמות נדיבה של צפוי. אם יש לכם תובנות בעניין, אשמח לשמוע.
את המתכון מצאתי במקור בפורום של נשים דתיות אמריקאיות (לגלוש שם זו חוויה אנתרופולוגית מרתקת...), אבל הוא שונה ועודכן מספיק כך שנראה לי שכבר מותר לי לקרוא למתכון שלי. עד כמה שמתכון לעוגה בחושה יכול להיות שייך למישהו.

עוגת שוקולד צ'יפס קלה ומהירה (פרווה, ללא מרגרינה)
מאת: בישול בזול
עלות: כ-9 ש"ח
כמות: תבנית בינונית, כ-12 מנות

מרכיבים
לעוגה:
80 גרם שוקולד מריר
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כוס מיץ
1 כפית תמצית וניל
1 ו-1/4 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

לציפוי:
2 כפות קקאו
2 ו-1/2כפות סוכר
2 כפות מים
20 גרם שוקולד מריר

הוראות הכנה:
מכינים את העוגה: 
קוצצים את השוקולד לצ'יפס ושומרים בצד.
מערבבים בקערה את הביצה, השמן, המיץ, הוניל והסוכר. מערבבים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה בעדינות את השוקולד הקצוץ.
מעבירים את הבלילה לתבנית בינונית משומנת (באיזה צורה שאתם אוהבים - עגולה, מרובעת, קוגלהוף...), ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה מעט, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי.

כשהעוגה מתקררת מעט, מכינים את הציפוי:
מערבבים בסיר קטן את הקקאו והסוכר, ומנסים תוך כדי למעוך קצת את הקקאו, שלא יהיו גושים. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שוב, שלא ייווצרו גושים. מחממים את התערובת על אש קטנה-בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שהיא מגיעה לרתיחה, מרתיחים 30 שניות ומכבים את האש. מוסיפים פנימה את השוקולד, מערבבים מעט שהשוקולד יימס והתערובת תתאחד, ושופכים מיד מעל העוגה.


פה העוגה חולצה מהתבנית, אתם מוזמנים להתעלם מהשברים בצד

פה העוגה פשוט נאכלה מתוך התבנית, עוגת סבתא סטייל. הכי עוגה ביתית.

37 תגובות:

  1. ביז! איזה תמונות יפות!!!!!!
    בא לי ביס
    אין על עוגות בחושות

    השבמחק
    תשובות
    1. דרך אגב! אין לנו בדיוק אותה תבנית!
      אני משמנת את שלי היטב וזה מספיק כדי שהיא לא תתפרק (כמובן שצריך לחכות שהיא תהיה קרה לגמרי -אפילו מהמקרר,ואז היא נחלצת בקלות)
      כדי שיהיה לך קל, תשמני היטב ואז תפזרי שכבה דקה ואחידה של קמח או סוכר על כל התבנית, זה מאד עוזר למניעת אסונות.

      מחק
  2. איזה תמונות יפות!!
    גם בחושה, גם שוקולד וגם פרווה- מה עוד אפשר לבקש?

    השבמחק
  3. עוגה פשוטה וטובה - ילדי המשפחה אצלי מאד אוהבים עוגת שוקולד צ'יפס
    רק בלי מיץ (הם לא אוהבים). אני משתמשת בחלב סויה

    השבמחק
  4. חילוץ עוגה מתבנית קוגלהוף סיליקון: הפטנט שראיתי לראשונה אצל קרין גורן, של ריסוס התבנית בשמן לפני יציקת הבלילה, עובד אצלי נהדר

    השבמחק
  5. נשמע נהדר. ואם זה מגיע מפורום של נשים אמריקאיות דתיות, אדרבא. ינוסה בהקדם.

    השבמחק
  6. ביז, נראה פשוט וקל וטעים ומעולה.
    ואם צריך לאכול את העוגה ישירות מהתבנית - בסדר, אפשרי.
    לצפות אותה בנדיבות ולאכול? נו טוב.
    את יודעת.. אם צריך אז צריך.

    השבמחק
  7. נראה יאמי, יאמי.
    בדרך כלל אני מקמחת את שברי השוקולד לפני הוספתם לבלילה והדבר מונע את שקיעתם לתחתית התבנית.

    השבמחק
  8. רפואה שלמה שתהיה...
    את חושבת ששפעת בקיץ מפחיתה את הסיכוי לשפעת בחורף? אני תוהה מה עדיף..
    בחורף אפשר להתכרבל בשמיכה ולהחזיק כוס תה עם הבעה מסכנה כזאת. אבל בחורף לחצי עולם יש שפעת.
    ובקיץ.... את הרבה יותר מיוחדת כשיש לך שפעת!! וכולם הרבה יותר מרחמים עלייך. אולי זה שווה את זה?
    בכל אופן אני שולחת רפואה שלמה (ורחמים, ליתר ביטחון).. ;)

    אה, והעוגה נראית נהדר.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני כמעצבת דעת קהל שנמצאת תמיד בחזית הקוליות העולמית אכן משתדלת לתזמן את מחלותי כדי למקסם את המיוחדות והמגניבות שהם מקנים לי. איזה כיף שמבינים אותי! :)

      מחק
  9. עוגה יפה ומזמינה.

    לא הבנתי איך את מתמחרת ב- 9 ש"ח אם שקית שוקולד צ'יפס עולה 17 ש"ח. ומה עם תנור וכד'?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה :)
      לשאלתך, לכן לא קונים שוקולד צ'יפס. זה יקר טיכו. קונים שוקולד מריר בשישיות שעולות 19 ש"ח (של ורד הגליל), ואז כל חפיסה של 100 גרם עולה כ-3.20 ש"ח. לעוגה הזאת צריך בדיוק 100 גרם שוקולד מריר. אז נשאר עוד קצת פחות מ-6 ש"ח לעלות חומרי העוגה עצמה, שהם די זולים.
      אני לא מחשבת בתוך עלות המתכון את עלות הפעלת מוצרי החשמל. כשמדובר בתנור, העלות תהיה בסביבות שקל, אבל זה מאוד תלוי בתנור. לתחשיב שלם של עלויות שוליות (חשמל, גז מים, וכו') אפשר לראות את ההערה שלי על הפוסט הזה:
      http://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/06/2.html

      מחק
  10. יש לי תמונה של עוגה דומה שאפיתי לפני כמה חודשים ולא הצלחתי לחלץ מהתבנית אז ציפיתי אותה בשוקולד כשהיא תקועה בתבנית ובתמונה פשוט רואים ארובה באמצע העוגה. קצת התחרטתי אחר כך שלא שמתי כמה פרחים בחור. אם כבר...
    לגבי חתיכות השוקולד שנתקעות בתבנית - אני לא מבינה מה הבעיה. שאריות השוקולד הן רק תירוץ לקחת כפית ולאכול את הפירורים.

    השבמחק
    תשובות
    1. תכלס, הפירורים בתבנית הם הפרס לאופה החרוץ!

      מחק
  11. העוגה נראית טעימה מאוד.
    רציתי לשאול - עד כמה קריטי המיץ?
    האם אפשר להחליף אותו בכוס קפה?

    תודה רבה!

    השבמחק
    תשובות
    1. יהיה לעוגה טעם של קפה אבל זה נשמע דווקא רעיון מדליק. אולי אנסה גם...

      מחק
    2. נראה מצויין,
      אבל,,, איזה מיץ ?

      מחק
    3. מה שיש לך. אני הכי אוהבת מיץ תפוחים כי יש לו טעם די ניטרלי בסופו של דבר, אבל הכנתי בעבר גם עם תפוזים, מנגו... יהיה לעוגה טיפה טעם של המיץ אז צריך רק לבחור אחד שאוהבים.

      מחק
    4. סליחה על ההתערבות,אבל נשמע לי טוב קפה,באיזה יחס של אבקה ומים כדאי לשים?לדעתך עדיף מים רותחים או קרים?

      מחק
    5. לדעתי פשוט כדאי להכין כוס קפה כמו שאוהבים עם היחסים הרגילים של קפה ומים 1-2 כפיות לכוס מים. אם משתמשים בקפה נמס אפשר להשתמש במים קרים או חמימים, אבל נראה לי שכל קפה אחר פשוט לא ימס במים לא רותחים לא?

      מחק
  12. הכנתי את העוגה לכבוד החג היום "שמיני עצרת ושמחת תורה" והוספתי אינסטנט פודינג וניל כדי לכפר על הטעם של מיץ התפוזים ומכיוון שלא היה לי תמצית וניל.
    עוד לא טעמנו, אך בע"ה אחזור לדווח איך יצא
    תודה רבה על המתכון, חג שמח והמשך שבוע נפלא :)
    מיכל

    השבמחק
  13. עוגה טעימה מאד מאד!
    ממש עסיסית
    רק חבל שכל כך קטנה
    אם להכפיל כמויות אז מכפילים הכל?
    תודה

    השבמחק
  14. שלום, האם תבנית אניגליש קייק מתאימה?אחת או שניים? רוצה להכין לשבת . אשמח לתשובה תודה ושבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. היי סורי על העיכוב, לא ראיתי לפני שבת.
      אני לא בטוחה, אבל חוששת שזה יהיה יותר מדי לאינגליש קייק אחד ומעט מדי לשניים. מקסימום אפשר לעשות אינגליש קייק אחד וכמה קאפקייקס, או 2 אינגליש קייקים נמוכים.

      מחק
  15. העוגה נראית בהחלט נהדר האם ניתן להכין אותה ללא כוס מיץ? או שזה משפיע על טעמה ולכן כדאי ללכת לסופר

    השבמחק
    תשובות
    1. אפשר להשתמש במים, אבל זה יותר טעים עם מיץ. אפשר גם חלב סויה או כוס קפה (או חלב אם לא משנה לך שזה יהיה פרווה). לא יודעת אם שווה לרוץ לסופר רק בשביל זה...

      מחק
  16. סבבה. מה איתך?

    השבמחק
  17. שלום, האם אפשר לעשות את העוגה הזאת בעטרות נייר מספר 2 ולא בתבנית? אם כן,כמה לשים בכל עטרת נייר?

    השבמחק
    תשובות
    1. בהחלט! ממלאים את העטרות בבלילה עד ל-2/3 גובהן. בהצלחה!

      מחק
  18. שלום עשיתי את העוגה שהראית בדיוק כמו שהבאת במתכון והעוגה נראית סוף רציץי לדעת אם זה בסדר שהעוגה סוג של נמוכה? וגם אם זה בסדר שהעוגה היא סוג של עוגת פירורים?

    השבמחק
  19. עוגה מעולה!!!! לא להאמין כמה רכה יכולה לצאת עוגה בחושה.
    הכנתי מראש כמות כפולה - מנסיוני עם הבלוג המקסים שלך - וכמובן שלא התאכזבתי :)

    השבמחק
  20. חבל שאין קליק הדפסה.
    דברי שני ביצה אחת זה מעט מאוד וגורם לדעתי לעוגה להיות נמוכה

    השבמחק