יום רביעי, 6 בפברואר 2013

עוגיות נוגט עם 5 מרכיבים ופירוט שריטותי בנוגע לממרח שוקולד


לא היה אצלנו ממרח שוקולד בילדותי. הורי האמריקאים לא יכלו לקבל את התפיסה הישראלית שכריך עם שוקולד זה אחלה ארוחה. לא יקום ולא יהיה. שוקולד=קינוח. במקום, נאלצתי להסתפק בסנדוויצ'ים עם גבינה צהובה, חומוס, וכמובן הקלאסיקה הכל אמריקאית: חמאת בוטנים וריבה. האם ישנו הבדל בריאותי משמעותי בין ממרח שוקולד שמן ומתוק לשילוב של חמאת בוטנים שומנית עם ריבה עתירת סוכרת? לדוד סם הפתרונים.

עקב החסכים המצערים הללו פיתחתי אובססיה קלה לממרח שוקולד. כריך עם ממרח שוקולד ייצג הן את הישראליות האידיאלית והן את הממתק הנחשק והבלתי מושג. נקודת האור בחופשים משפחתיים הייתה עבורי ארוחת הבוקר. גם באכסניות ובתי ספר שדה צנועים ביותר, היא תמיד כללה קערה רחבת ידיים של ממרח שוקולד. במשך 2-3 בקרים זכיתי ללכת בשביל האושר בין סלסלת הלחם האחיד לקערת השוקולד לשולחן המשפחתי (וחוזר חלילה, אם לא תפסו אותי). 

אז הגיע המשבר. סמינריון הדרכה בפנימייה של כפר נוער אי שם במרכז הארץ. שם גיליתי את צדו המכוער של ממרח השוקולד. ככה"נ המטבח שם היה מצטייד בסטוקים של ממרח שוקולד פעם בכעשור ומגישה אותם בכל ארוחת בוקר. כשלנו היה העונג להיפגש עם הממרח הוא כבר נפרד לגמרי, ואריזות הפלסטיק השקופות הציגו בפנינו מבנה שכבות פסאודו גיאולוגי דוחה במיוחד. שכבה צהבהבה עכורה של שמן ומתחתיה מוצקים קשיחים בצבע חום נוטה לשחור לקראת קרקעית האריזה. 
מאז, ממרח השוקולד איבד את קסמו בעיני. למה לאכול ממרח בטעם שוקולד, עשיר בשומן צמחי מוקשה חלקית ומלא בטעמי לוואי, כשאפשר פשוט לאכול שוקולד? 
לא שהחרמתי טוטאלית את הממרח שפעם כה התאוויתי אליו, אם כי בעצם, אולי היה עדיף ככה. בתקופת הצבא מצבי רעב קיצוניים הביאו אותי לבצע מעשים קולינרים מגונים בדמות סנדוויצ'ים של לחם יבשושי עם ממרח שוקולד וגבינה לבנה. אל תשפטו אותי.

לאחרונה תחום הממרחים המתוקים זוכה לעדנה, במיוחד בשימוש כחומר גלם לאפייה. הנוטלה מככבת במוסים, עוגות וממתקים, ומי מכם שקורא בלוגי אוכל לא היה יכול להתעלם מיום הנוטלה הרשמי שנחוג אתמול. ממרח הספקולוס, המבוסס על עוגיות הלוטוס הפופולריות עשה גם הוא עלייה ממש לאחרונה. 
חברת השחר העולה לא שקטו על השמרים והחליטו לצאת עם כמה ממרחים חדשים מהז'אנר הזה. 
יד על הלב - אני לא אוהבת שוקולד השחר. אבל ראיתי לאחרונה את ממרח הנוגט אגוזים החדש שלהם שהפציע בסופרמרקט, ותמורת מחיר היכרות של 10 ש"ח לאריזה, החלטתי ששווה להתנסות. היה חביב. מאוד אגוזי ומתוק. בדרך כלל אני משתדלת לתת מתכונים עם מרכיבים גנריים, ולא כאלה שמיוצרים על ידי חברה ספציפית.  אבל וואללה, עם ממרח הנוגט הזה דגדג לי להכין משהו. במיוחד לאור התסכול שלי מהמחיר האסטרונומי של אבקת נוגט, שכל המתכונים המפונפנים משתמשים בו. העם דורש קינוח נוגט במחיר סביר!
כך נולדו עוגיות הנוגט של היום. הן מעט יקרות יותר מרוב העוגיות פה בבלוג, אבל עדיין בתחום הסביר לדעתי. הן מיוחדות ושונות עם טעם נוגט ברור, והן סופר מהירות וקלות להכנה, עם 5 רכיבים בלבד. שווה לנסות. במיוחד אם אתם צריכים להכין איזה מאפה ביתי טעים בזמן מינימלי (מישהו אמר משלוחי מנות?).

עוגיות נוגט עם חמישה רכיבים
מאת: בישול בזול
עלות: כ-16 ש"ח
כמות: כ-40 עוגיות

מרכיבים
1 חבילה ממרח נוגט אגוזים של השחר העולה
2 ביצים
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את ממרח הנוגט והביצים עד לקבלת בלילה אחידה. מערבבים פנימה את יתר המרכיבים.
מסדרים כפות מהבצק בתבנית משומנת, במרווחים של כמה ס"מ אחד מהשני, שיהיה לעוגיות מקום להתרחב. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-10 דקות, עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות טיפה.


שימו לב - ניסיתי את העוגיות האלה רק עם ממרח נוגט אגוזים של השחר. לא עם שום ממרח אחר.
האם זה יעבוד עם ממרחים אחרים? בהחלט ייתכן, אבל אני לא יכולה להתחייב שהפרופורציות נכונות.
אם אתם מנסים בהצלחה עם ממרח אחר אשמח אם תעדכנו.


שימו לב #2 - הממרח חלבי, אז כך גם העוגיות.

42 תגובות:

  1. "הורי האמריקאים"?
    ואני תמיד חשבתי שאת בכלל משוודיה

    השבמחק
    תשובות
    1. וואי וואי הפוסט אורח הזה בלבל את כולם נראה לי. את/ה מתייחס/ת לפוסט של ה-איך לבשל בזול כשאתה עולה חדש, נכון? כתבה אותו חברה סופר מוכשרת שלי, וניסיתי ממש להבהיר בכל מקום שזה פוסט אורח, ולו רק כי הבחורה הזו מהממת ואמיצה הרבה יותר ממני וחורה לי לקחת קרדיט על המגניבות האינסופית שלה. אבל כנראה שלא הבהרתי את העניין מספיק כי את/ה לא הראשונ/ה שהתבלבלת...

      מחק
  2. נראה פצצה!! איזה בלוג מקסים יש לך!! :)
    אבל.. שאלה.. העוגיות, מה הטעם שלהן? האם הן פריכות?, מתפוררות? רכות?
    חח אשמח לתגובה.. שיהיה לך סוף שבוע נפלא מלא בשוקולד!! :)

    השבמחק
    תשובות
    1. שאלה נהדרת. איך לא אמרתי את זה?? אז העוגיות רכות ונגיסות, קצת במרקם של פאדג' כזה. אם אופים אותן קצת יותר הן נהיות טיפה יותר קשות בצדדים.

      מחק
  3. הממרח זה 350 ג'?

    אגב, בבדיקה ב'מייסופרמרקט', אצל שופרסל לפחות, ממרח אגוזים של שחר יותר יקר מנוטלה.

    השבמחק
    תשובות
    1. ואללה. ברמי לוי זה זול יותר, הנחתי שזה ככה לכולם. אם כך אני מורידה את ההערה על המחיר היחסי של נוטלה כדי לא להטעות אנשים. תודה על חדות העין :)

      מחק
    2. והממרח הוא 350-400 גרם, כן, משהו כזה. לא זוכרת את הכמות המדוייקת. ממה שראיתי מוכרים אותו רק בגודל אחד.

      מחק
  4. מעניין, הרסת לי תיאוריה של שנים, שהתבססה על תצפית אחת (אני), שגורסת שמי שלא אכל ממרח שוקולד בתור ילד לא מבין את הקטע בתור מבוגר (שוקולד על לחם? מה הקשר בין השניים??).

    השבמחק
  5. בזכותך ובזכות הורייך הנפלאים זכיתי לכמות נכבדת ביותר של חמאת בוטנים לאורך שנים ארוכות. תודה על זה. מבחינתי זה ממרח נחשק הרבה יותר משוקולד- הרי את זה יש לי בבית :-P
    באהבה,
    זאתי.

    השבמחק
  6. האמת נראה ממש טוב אבל לפני שאני מתחילה להתלהב באמת... מה המרכיבים של הממרח?

    השבמחק
  7. הדברים הגרועים הרגילים אני מניחה. סוכר, שמנים צמחיים כלשהם, אבקת חלב, אגוזים וכו'. לא ממרח בריאות, זה בטוח.

    השבמחק
  8. היי קניתי לפני כמה ימים את הממרח הזה כי אני חולה על נוגט ועדיין לא נגעתי בו.. ועכשיו פתאום אני רואה את המתכון.. אז אני מחר חייבת לנסות אבל שאלה לי אלייך- חייב את כל הקופסא? זה לא יעבוד עם פחות? כי בא לי שישאר קצת לדברים אחרים.. ולא בא לי לקנות עוד חבילה.. (כרגע)

    השבמחק
    תשובות
    1. מממ כן די... את יכולה להכין חצי מתכון ולהשתמש בחצי קופסא אם את רוצה.

      מחק
  9. את חושבת שיכול לעבוד גם עם שוקולד השחר הרגיל?

    השבמחק
    תשובות
    1. אין לי שמץ. כאמור, ניסיתי אותו רק על הממרח הזה. אם בא לך לנסות ולדווח מה יוצא אשמח :)

      מחק
  10. נראה מדהים! אני חייב לנסות את זה :))

    השבמחק
  11. בישול היקרה שלום,

    ברצוני להכין את העוגיות הקסומות והמנחמות שפרסמת, אך לצערי אין לי בבית ממרח נוגט, ביצים, קמח, אבקת אפייה ומלח. האם אפשר להכין את המתכון גם בלעדיהם והוא עדיין ייצא טעים?
    בנוסף, האם במקום בתנור אפשר להשתמש בקומביין?

    השבמחק
  12. הכנתי את העוגיות עם המוצר השני שלהם ,אגוזים נוגט אגוזים ,עקב בלבול בסופר וזיכרון רעוע. יצא מוצלח ביותר

    השבמחק
  13. הממרח מיועד לאוכלי חלב נוכרי בלבד! וגיליתי את זה כשהגעתי הביתה מצוידת בשתי קופסאות נוצצות וחדשות. כל הבאסה. יש לך רעיון לעוגיות מממרח אחר? שישמרו על אפקט חמשת המרכיבים וקלות ההכנה?

    השבמחק
    תשובות
    1. באסה :( הממ... אולי יש ממרח דומה בלי אבקת חלב נוכרי? או שיש להם גרסת מהדרין? שווה לעשות סיבוב באיזה סופר מהדרין באיזור ולראות מה ההיצע. בתכלס סביר להניח שרוב הממרחים בסגנון יתאימו, אני פשוט לא רוצה להמליץ לך לעשות משהו בלי שניסיתי אותו קודם, אלא אם כן את מוכנה נפשית לכך שזה נסיוני...

      מחק
    2. עם ממרח שוקולד פרה הן יוצאות גם כן מעולה

      מחק
    3. אין ממרח אגוזים/ נוגט ללא אבקת חלב נוכרי!! קיוויתי דווקא פה לשמוע חדשות..

      מחק
    4. גם לא באושר עד/רמי לוי מהדרין וכל מיני סופרים באיזורים חרדים?

      מחק
  14. עשיתי רק חצי כמות כי הייתי קצת סקפטית....
    יצא ממש טעים!!!
    נתתי לעוגיות עוד קצת זמן תנור והן יצאו קריספיות ומענגות.

    נראה לי שווה להוסיף אליהן כל מיני פיצפוצים ופינוקים כמו שוקולד לבן או פקאנים.
    תודה על מתכון מדליק ומקורי.

    השבמחק
  15. מת על עוגיות שלא מצריכות חמאה (ברור שהממרח שמן מספיק), ובאמת נראה לי שכל הסופרים כרגע עושים מבצע על הממרחים האלו

    השבמחק
  16. תודה על אתר מקסים ביותר!!!!

    השבמחק
  17. אוף! לא יצאו לי פיצוצים יפים כאלה כמו בתמונה... יצאו לי סתם עוגיות אפויות (טעימות, אבל חסרות סקס אפיל)

    מה עשיתי לא טוב?

    השבמחק
    תשובות
    1. דוגרי? אין לי שמץ. אולי זה תלוי באופי של התנור? אם את/ה רוצה להוסיף סקס אפיל אפשר להזליף מעל טיפה שוקולד מומס בקישקושים כאלה יעני נונשלנטים. יותר מזה אין לי כל כך הצעות, סורי...

      מחק
    2. לא נורא.. הן יצאו טעימות בטירוף אז אני מוותרת על הסקסיות..

      מחק
    3. אם מעוניינים בכך אפשר לגזור מתשובתך מסר כלשהו לחיים. הממ...

      מחק
  18. הכנתי עכשיו עם נוטלה (למעשה, ממרח אגוזים של המותג הלבן של רשת הסופרמרקטים המקומית), יצא מעולה!

    אז כתשובה לתוהים לגביי החלפה בממרח אחר - אפשר עם ממרחי אגוזים אחרים, 360 גרם החבילה :)

    תודה ביזול!

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע! תודה על העדכון :)

      מחק
  19. הכנתי :) !!! איזה מתכון מעולה וקל בטירוף - הוספתי טיפונת פצפוצי שוקולד ואגוזים קצוצים ויצא מעולה :) !!! לא דומה בכלל לאלו שלך עם החריצים היפים , אבל עדיין טעים ושווה את כל הנגלות שעשיתי בטוסטר אובן הפצפון שלנו ( קשה כי כל נגלה היא 8 עוגיות שנאפות ועושות חשק לגמור את השמונה שיצאו לפני שנייה ) . תודה רבה רבה על המתכון וכרגיל אשמח לראות עוד המון מתכונים קלים וזולים + דיווחי רמי לוי ואושר עד :)

    השבמחק
  20. I'm watching the Poineer woman on the food net work . she is wonderful nad I like the way she introduce her food preparation.

    השבמחק
  21. האם לא חסר שמן/ חמאה במתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא, יש המון שומן בממרח, זה מספיק בהחלט.

      מחק
  22. היי!
    מישהו ניסה להכין את המתכון עם קרם לוטוס?
    אני מתה להכין משהו עם לוטוס, משהו קליל ונחמד..

    השבמחק
    תשובות
    1. לא ניסיתי אבל דווקא עשית לי חשק לנסות... אם כן אחזור ואדווח

      מחק
  23. חמאת בוטנים באמת לא בריאה יותר משוקולד! עד השבוע הייתי אמא משקיעה שלא מרשה שוקולד - רק חמאת בוטנים. השבוע התברר לי לתדהמתי שבחמאת בוטנים סקיפי יש יותר שומן טרנס מבשוקולד עלית, ורק 2.4 גר' חלבון יותר לכל כף - לא משמעותי מבחינה תזונתית. בנוגע לוויטמינים - מה כבר נשאר אחרי תהליך העיבוד של הבוטנים? כך מתנפץ לו מיתוס...:(

    השבמחק