יום שישי, 9 באוגוסט 2013

סוף סוף, פאי פירות פרווה ללא מרגרינה

עד כה כשנשאלתי אם יש לי מתכון טוב לפאי פירות פרווה ללא מרגרינה עניתי בשלילה. ניסיתי כמה מתכונים וזה פשוט לא היה זה. הקלתית היתה קשה מדי, החלק מתחת לפירות נהיה רטוב ומושי... בקיצור לא משהו.

באחד מעלעולי בספר הקינוחים של מוסווד נתקלתי במתכון לחיתוכיות עם חמוציות ושוקולד. הקלתית היתה עם חמאה מומסת, שם קוד ל-נסי להכין את המתכון ולהחליף את החמאה המומסת בשמן! אז התחלתי להכין את המתכון. החלפתי את החמאה בשמן, הוספתי עוד מים ושיניתי כמויות קמח, החלפתי את החמוציות והשוקולד בפירות קיץ חתוכים עם קצת סוכר ואפיתי הכל בתבנית פאי במקום בתבנית מלבנית. בקיצור די אין זכר למתכון המקורי. אבל מה אני אגיד לכם, יצא אחלה פאי, פרווה ללא מרגרינה. סוף סוף!

בקלתית יש קצת יותר רכיבים מאשר 3-4 המרכיבים בבצק פריך רגיל. יש בה קוואקר, שמונע מושיות והופך את הפאי לנגיס ובריא יותר. יש בה גם ביצה שמשפרת את המרקם. מצד שני, את הקלתית מכינים בקלות בקערה אחד ללא מיקסר ושאר עזרים טכנולוגיים, ומשטחים אותו בתבנית עם האצבעות, ללא מערוך ורידודים. 

המילוי הוא עניין של טעם אישי. אפשר להשתמש בכל פרי שמתאים לפאי - אפרסקים, שזיפים, תפוחים, אגסים, משמשים, ענבים, דובדבנים... מה שיש במקרר, במיוחד פירות ששוכבים שם המון זמן שאף אחד לא רוצה לאכול סתם כך, אבל חבל לזרוק. אפשר כמובן גם להשתמש בתערובת פירות כמו שעשיתי פה. תהיו גמישים עם כמות הסוכר. אם הפירות מתוקים ובשלים מאוד, יכול להיות שצריך מעט סוכר, אם בכלל. המתכון של היום עושה שימוש בפירות קיץ, ולקראת ראש השנה (אמא'לה! קרוב!) אעלה גרסא תפוחית ומיוחדת שמתאימה לחג.

פאי פירות קיץ, פרווה ללא מרגרינה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-12 ש"ח, תלוי בעלות הפירות
כמות: כ-12 מנות

מרכיבים
1.5 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס סוכר חום
1 ביצה
1/2 כוס שמן
3-4 כפות מים
כ-5 כוסות פירות קיץ חתוכים, אני השתמשתי ב-4 שזיפים ו-4 אפרסקים
1 כף קמח
6 כפות סוכר, או יותר או פחות לפי הטעם

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקוואקר, הקמח, אבקת האפייה המלח והסוכר. מערבבים פנימה את הביצה והשמן. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק לא דביק מדי. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בינונית, רצוי תבנית מתפרקת או תבנית פאי, אבל לא חובה.
מערבבים בקערה (אפשר אותה קערה מהכנת הקלתית, חבל ללכלך עוד אחת...) את הפירות החתוכים, כף הקמח והסוכר ושופכים לתבנית עם הקלתית. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, 45-50 דקות עד שהפירות רכים, ריחניים ומבעבעים.



43 תגובות:

  1. נראה מעולה, ומגיע בול בזמן!
    שאלה- יש לי צנצנת של דובדבנים משומרים, נראה לך שאפשר לאמץ אותם למתכון?
    שבת שלום

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שבדיוק תהיתי. רע זה לא יהיה, אבל נראה לי שדובדבנים משומרים צריכים פחות אפייה. נראה לי ש-45 דקות אפייה עשוי לפרק אותם. אולי הייתי אופה קצת את הקלתית לפני, איזה 10 דקות ואז מכניסה את מלית הדובדבנים ואופה עוד 20 דקות? אני מנחשת פה. אם יש לך ביטחון במטבח ואת מוכנה לנסיונות הייתי אומרת שזה בהחלט שווה נסיון.

      מחק
  2. הכנתי. מעולה.
    שילוב מנצח של עוגיית קוואקר ופאי פירות :)

    השבמחק
  3. זה נראה לך יתאים גם למילוי אחר שהוא לא פירות?

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שכן אבל מן הסתם זה ישנה את זמני האפייה על פי איזה מילוי מדובר...

      מחק
  4. תמונת מקסימות ממש ואחלה מתכון!!
    שמרתי:)

    השבמחק
  5. הקוואקר עבה או דק?!

    השבמחק
  6. אבל אין שום דבר שמחבר את הפירות, איזו עיסונת?

    השבמחק
    תשובות
    1. יש שם כף קמח, יחד עם הנוזלים שהפירות מגירים והסוכר, הם נדבקים קצת אחד לשני, אבל בלי להפוך לגוש.

      מחק
  7. נראה מעולה וינוסה בקרוב! נראה לי שאני אוסיף גם קינמון איפהשהוא שם... רק שאלה:סוכר חום כהה או דמררה?

    השבמחק
  8. מה דעתך? ילך טוב עם מלית אגוזים? יש לי מתכון ישן של סבתות בו מעל הבצק מניחים אגוזים, ושופכים מעל סוכר חום מומס בריץ'.. מה את אומרת? זה מתאים לקלתית הזאת? אני ככ אוהבת פאי אגוזים!

    השבמחק
    תשובות
    1. נשמע לי אחלה בחלה! רק צריך לוודא שזמן האפייה תואם ולאפות את הבצק קצת לפני אם זמן האפייה של המלית לא מתאים לבצק.

      מחק
  9. חושבת שאפשר לעשות מזה פאי לימון פרווה? מתה לנסות :-)

    השבמחק
    תשובות
    1. יש מצב, אבל נראה לי שצריך לאפות את הקלתית בנפרד כי מילוי פאי לימון בדרך כלל מבשלים ומעבירים לקלתית אפויה לא? הכנתי פאי לימון בפעם האחרונה לפני שנים אז אני לא ממש זוכרת...

      מחק
  10. יצא מצוין! כמה חיפשתי מתכון כזה. תודה!

    השבמחק
  11. מה זה קוואקר דק?
    אני מכירה רק את זה:
    http://62.90.138.233/blogim/refua1965/images/%7b50DFC702-8956-4F4E-A43C-E4E900D5A204%7d.jpg

    השבמחק
  12. נראה מעולה!! יש אפשרות להכין מזה גם פאי שוקולד? מה יהיה זמן ההכנה? תודה רבה.. (:

    השבמחק
    תשובות
    1. את מתכוונת לשים בפנים מילוי ממתכון קיים? זה מילוי שמצריך אפייה? שלא מצריך אפייה...?

      מחק
    2. כו, זה מתכון שלא מצריך אפייה. אני שואלת לגבי זמן אפייה לקלתית.. תודה (:

      מחק
    3. אה אוקי :)
      אז הייתי אופה את זה נגיד 20 דקות ורואה מה המצב... אף פעם לא ניסיתי, אבל אני משערת שזה די דומה לבצק פריך רגיל.

      מחק
    4. ונראה לי סבבה בפאי שוקולד :)

      מחק
  13. הכנתי ויצא ממש טעים, הבעיה היחידה שהקלתית ממש נדבקה לתבנית ולא הצלחתי לחתוך חתיכות נורמליות. הכל התפרק כשניסיתי לחתוך. אז בסוף אכלנו עם כפית מהתבנית... הכנתי בתבנית פאי מפיירקס.
    מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? לשמן את התבנית יעזור?

    השבמחק
    תשובות
    1. הממ מוזר לא קרה לי. אבל לשמן תמיד עוזר במקרים כאלה. יכול להיות שהיא היתה לא אפויה מספיק או אפויה יותר מדי בחלק התחתון?

      מחק
  14. הי, האם אפשר להכין את העוגה ולהקפיא אותה?

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. הכל יהיה טיפה יותר מושי, יכול להיות שהפירות קצת יגירו נוזלים, והקלתית תהיה קצת פחות פריכה, אבל לא בצורה היסטרית.

      מחק
  15. האם אפשר לשמור את העוגה במקרר (מחשש מנמלים)?
    האם שילוב תפוחים ואגסים בפירות קיץ מתאים?
    תודה!

    השבמחק
  16. הכנתי לחג,וזה פשוט מושלם!!! שלא לדבר על הריח שהפאי הפיץ בכל הבית... וואו אחד גדול. תודה רבה, חג שמח!

    השבמחק
  17. הכנתי. פעמיים. פעם ארונה עם תפוחים ואפרסקים. יצא מעולה. האורחים בסוכה טרפו. אגב הכנתי עם קוואקר עבה(זה מה שהיה בבית ויצא מעולה... ישר כח. בבקשה עוד מתכונים.

    השבמחק
  18. רוצה לוודא... הסוכר החום לקלתית וכפות הסוכר למלית? לא הבנתי מההוראות... אם אני עושה מלית שוקולד ושמה אולי גם איזה ציפוי מרנג, היית ממליצה להוריד סוכר מהקלתית?
    תודה!

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן, צודקת זה לא הכי ברור. ה-1/2 כוס זה לבצק וה-6 כפות זה למלית. לגבי מילוי שוקולד... אולי הייתי שמה שליש כוס, אבל אני לא סגורה מה זה יעשה למרקם. יכול להיות שתצטרכי לאזן עם עוד טיפה קמח. בהצלחה, ואם זה עובד אשמח לעדכון.

      מחק
  19. היי
    רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא!
    אשמח לעזרתך :)

    השבמחק
  20. בתור רגישה ללקטוז שלא אוהבת להשתמש במרגרינה אני מאוד לך מאוד על המתוכנים שלך! :) רציתי לשאול האם אפשר לייצר מהבצק שנשאר קישוט של פסים מעל? אם כן, צריך לאפות את זה יחד העוגה מההתחלה או להכניס בשלב מאוחר יותר? אני מתכוונת להכין על בסיס המתכון הזה פאי תפוחים ורוצה להגיש יפה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. כיף לשמוע!
      לשאלתך, הבצק לא הכי נוח לעבודה מבחינת רידוד וחיתוך לצורות, הוא קצת דביק, אבל אפשר לנסות. הייתי אופה אותם יחד מההתחלה. בהצלחה, ואשמח לשמוע (ולראות!) איך יוצא :)

      מחק
  21. על הבצק הזה אפשר לשים רסק תפוחים ומעל לסדר רצועות תפוחים?

    השבמחק
  22. יהיה אפשר להמיר את הסוכר בדבש? לפחות חלקית?

    השבמחק
  23. תודה הכנו יצא מעולה יש לנו תחרות בישול ושלחנו לשם את הצילום עד כה העוגה גרפה רק מחמאות

    השבמחק