יום חמישי, 24 באוקטובר 2013

כנפי הודו בתנור - כשנמאס מכרעיים

לקראת ראש השנה התבשרנו שמחירי העוף, שבדרך כלל יורדים לקראת החג כדי למשוך קונים, דווקא יעלו השנה. מאז המצב לא השתפר בהרבה, למעשה, הוא בעיקר החמיר. הייתי רגילה לקנות חזה עוף בעשרים וקצת לקילו, לפעמים היינו קונים כרעיים אם הם היו במבצע באיזור החמשה עשר, כנפיים היה אפשר לקנות בפחות מעשר שקל לקילו. ועכשיו? נאחס. חזה עוף עולה בערך 30 שקל לקילו, כנפיים בארבע עשרה פלוס, עופות שלמים בעשרים ומשהו.

מאז עליות המחירים השנה ממש מיעטנו בקניית עוף. הרי ברמת המחיר הזאת אפשר כבר לקנות בשר - מס' 2, 3 או 8 קפואים. אפשר לקנות דגים כמו בקלה, זהבון, סול ונסיכת הנילוס. על כן, העוף מוחרם עד שיועיל בטובו לחזור למחיר שפוי. זה כמו מחאת הקוטג'. אוו! אולי נקרא לזה מחאת השניצל? ואז אנשים יצטרפו אלינו והמחירים ירדו?

עד שזה יקרה, את המשבצת הבשרית תופס כאמור הבשר הקפוא שאפשר להשיג בפחות מ-30 שקל לקילו. אופציה נוספת, כי יש גבול לכמה בשר אדום אפשר לאכול, היא הודו. יציאה מוצלחת שעלינו עליה לפני כמה זמן אבל עוד לא יצא לי לספר לכם עליה (כי התמונות לא משהו בלשון המעטה), היא כנפי הודו. הם עולים פחות מכרעיים, אבל ממלאים צורך דומה - כשבא לכם משהו שאפשר לזרוק לתנור עם תיבול מינימלי ואחרי שעה וחצי יש מנה עיקרית. בשבוע שעבר קניתי אותם ב-15 ש"ח לקילו, שזה מחיר מעולה יחסית לכרעיים כרגע. בניגוד לכנפי עוף, שיש שיתלוננו עליהם שיש בהם יותר מדי עור ועצמות ושהם לא שווים את המאמץ, כנפי הודו הם גדולים ויש עליהם הרבה בשר. כנף אחת תספיק למבוגר רעב, חצי כנף זה גם אחלה אם יש עוד מנה עיקרית או סתם עוד מנות בארוחה. 

לטעמי האישי בשר הודו מתאים יותר לטעמים פיקנטיים מאשר לטעמים מתוקים. אנחנו פשוט שמים אותם בתבנית, מפזרים מעל קצת פפריקה, פלפל שחור ואבקת שום ואופים. ובכך די סיפרתי לכם מה המתכון היום, אבל אני אכתוב לכם את זה בצורה מסודרת כמו שאתם רגילים. שימו לב - הפוסט לא נגמר עם התמונה, אחרי התמונה אספר על אפליקציה בתחום השוואת המחירים שהתחלתי להשתמש בה.

כנפי הודו בתנור
מאת: בישול בזול 
עלות: כ-18 ש"ח במחיר ההודו הנוכחי
כמות: 4-6 מנות

מרכיבים
4 כנפי הודו
פפריקה מתוקה ו/או חריפה
אבקת שום
פלפל שחור

הוראות הכנה
מניחים את הכנפיים בתבנית בינונית. מפזרים מעל את התבלינים (בערך חצי כפית מכל סוג, או סתם מה שיוצא), ואופים בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כשעה וחצי עד שהכנפיים זהובים וריחניים.

ביצוע סטיילינג למאכלי בשר ועוף זה לא הצד החזק שלי...

אם כבר אנחנו מדברים על השוואות מחירים בסופר, התוודעתי לאחרונה לאפליקציה בשם פרייסז - Pricez, שמנסה לעקוב אחרי מחירי מוצרים בסופרים שונים. אפשר ליצור לעצמך רשימות קניות ולשתף אותם, אפשר לראות את העלות של הרשימה בחנויות שונות, אפשר לראות את העלות של הרשימה ושל מוצרים ספציפיים לאורך זמן, ויש גם מידע על מבצעים מומלצים והתרעות... די מעניין (ומדכא לעיתים) להסתכל על גרף מחיר של מוצר ולראות איך הוא השתנה לאורך זמן ברשתות השונות.
לא כל הפיצ'רים עובדים בצורה מושלמת, וזה בעיקר קורה כשאין מספיק מידע. האפליקציה מקבלת מחירים משופרסל אונליין, רמי לוי באינטרנט וכדומה, אבל הם לא בהכרח משקפים את מה שקורה בסניפים, מה גם שיש הבדלים בין סניף לסניף. כדי שהאפליקציה תהיה באמת טובה צריך שמשתמשים יסרקו מחירים של מוצרים כדי שיהיו דיווחים מהשטח, סוג של ווייז לסופר. לא צריך לסרוק את כל עגלת הקניות, אבל לאחר שנעזרתי במידע של פרייסז כדי לתכנן את רשימת הקניות, רציתי לתת קצת בחזרה לקהילה, וביליתי את זמן ההמתנה (הארוכה!! 2 אנשים לפני עשו משלוח!!) בקופות בסריקת מוצרים. אחלה דרך להעביר את הזמן במקום לקלל את מי שעומד לפניך.
אם יש לכם סמארטפון, שווה להעיף מבט, וגם אם לא - את רוב המידע אפשר לראות בלי להירשם באתר האינטרנט - pricez.co.il. אם אתם רוצים לקבל רעיון של מה המחירים יהיו על מוצרים שונים לפני שאתם מתכננים את התפריט ואת רשימת הקניות, זו אחלה דרך.

למה סיפרתי לכם את כל זה? כאמור, מידת הדיוק של המערכת מסתמכת על דיווחי משתמשים. אם יש לכם סמארטפון, ואם אתם אוהבים את בישול בזול, ובמיוחד אם אתם גרים בירושלים, תעשו טובה, תורידו את האפליקציה ותסרקו כמה מוצרים בקנייה הבאה שלכם. אני ממש רוצה שיהיה במערכת מידע אמין על המוצרים בסופרים שלי. שאני לא אצטרך להגיע לסופר, לגלות שמה שתכננתי בעצם סופר יקר ולתכנן מחדש את התפריט. אם תהיה לנו קהילה פעילה של סורקים, נוכל לתכנן את הקניות שלנו בצורה הרבה יותר מושכלת. ולהחרים את השניצל אם צריך...

אה ועוד דבר אחד - מפתחי האפליקציה פיתחו פלאגין לבלוגי אוכל שאיתו אפשר לייצר ולייצא רשימת קניות למתכונים. זה פיצ'ר שאתם הקוראים הייתם רוצים לראות בבלוג? או שזה נראה לכם מיותר?

8 תגובות:

  1. בהחלט היינו רוצים 'כטגוריה כזו

    השבמחק
  2. שלום, העוף יוצא עסיסי? כי פעם הכנתי עם כנפי הודו מרק עוף והם יצאו יבשים לחלוטין.

    השבמחק
    תשובות
    1. יוצא בהחלט עסיסי, כמו עוף בתנור. בישול המון זמן במרק באמת יכול לייבש עוף והודו.

      מחק
  3. גם אני לאחרונה גיליתי את כנפי ההודו, ואף גיליתי ששיטת ההכנה שלי לכנפי עוף עובדת עליהן באותה מידה. אז הגיע הזמן לחשוף את השיטה - אדפטציה על רעיון של השף מייקל סמית', ומבחינתי אין ושם סיבה להכין כנפיים בשום דרך אחרת אי פעם. כן, זה עד כדי כך מוצלח.

    מחממים תנור ל180 מעלות, רצוי על מצב טורבו

    בקערה גדולה מערבבים שתי כפות גדושות קמח, כפית מלח, כפית סוכר, וכפית אחת או שתיים של התיבול החביב עליכם. אבקת קארי יוצאת מוצלח במיוחד. גם פפריקה מעושנת ואבקת צ'ילי. טימין יתן טעם של עוף צלוי מתוחכם. פלפל קאיין לחובבי הכנפיים החריפות, ועוד היד נטויה.
    מוסיפיםן לקערה קילו של כנפיים מחולקות, ומקפיצים עד שהכנפיים מצופות לגמרי. נותנים לקערה לנוח עשר דקות וחוזרים על ההקפצה. בזמן הזה הלחות של הכנפיים תרטיב קצת את תערובת הקמח, וההקפצה הנוספת תגרום לעוד צפוי להדבק לכנפיים.
    את כל השלב הזה אפשר גם לעשות בתוך שקית זיפלוק גדולה ואטומה.

    מרפדים תבנית שטוחה וגדולה בנייר אפייה (אני לרוב שם מתחת כמה שכבות של נייר אלומיניום, כי אני שונא לנקות תבניות) ומשמנים את הנייר בכפית אחת של שמן (מורחים עם אצבע. הכי יעיל).
    מניחים את הכנפיים בשכבה אחת, ומזיזים אותן קצת והופכים, כך שיהיו משומנות טיפה משני צידיהן.

    מכניסים לתנור. אופים כארבעים וחמש דקות (שעה בשביל כנפי הודו) ומעלים את החום ל200 לעוד חמש דקות, עד שהכנפיים שחומות ופריכות בטירוף.

    השבמחק
    תשובות
    1. אתה לא בסדר אתה. עכשיו אני מפנטזת על כנפיים כבר שבוע אבל לא היה לי זמן ללכת לסופר. ינוסה בקרוב.

      מחק
  4. תשובות
    1. נכון. אני אף פעם לא שמה מלח על עוף. בגלל שמכשירים את העוף עם מלח הוא מלוח מספיק מעצמו.

      מחק
  5. אני מתה על הבלוג שלך!
    גם על המתכונים וגם על הטקסטים ....
    א-ב-ל לצלם בתקריב כנפי הודו עם נוצות עליהן, זה Big No No

    השבמחק