יום ראשון, 9 במרץ 2014

חיקוי צ'ואי - חטיף קווקאקר ללא אפייה

כפי שאמרתי בפוסט הקודם, נכנסתי חזק לעסקי חטיפי האנרגיה, כשחיקוי ביתי לצ'ואי היה היעד המרכזי. למי שלא מכיר, צ'ואי הוא חטיף מתוק ונגיס (=chewy) של קוואקר, לפעמים עם תוספות כמו שוקולד צ'יפס, פירות יבשים וכדומה. לא היה לי מושג איך לשחזר את הטעם והמרקם. אחרי כמה נסיונות כושלים שכללו אפייה, נעזרתי בחברי הטוב גוגל, שהבהיר לי שאת החטיף הזה כלל לא אופים. מייצרים עבורו סוג של סירופ בבישול קצר, מכניסים את כל המרכיבים הייבשים ומערבבים שכולם יידבקו, משטחים בתבנית וזהו. עשיתי מישמש של כמה מתכונים שמצאתי, הורדתי טיפה את כמויות הסוכר ואת חלק מהדבש החלפתי בסילאן (כמה שהאמריקאים אוהבים מתוק...). והרי התוצר לפניכם.

כדי לייצב את החטיפים צריך להשתמש בשומן מוצק. אם אין לכם בעיה שהחטיף יהיה חלבי, השתמשו בחמאה. אם אתם רוצים חטיף פרווה, אפשר להשתמש במרגרינה, או אם אתם נמנעים ממרגרינה, חלק מהמתכונים שראיתי המליצו להשתמש בשמן קוקוס. לא ניסיתי את העניין בעצמי, אבל אני משערת שזה יעבוד סבבה.

אני לא צריכה להזכיר לכם שעוד מעט פורים עכשיו, לדעתי החטיף הזה יכול להיות אחלה בחלה למשלוח מנות. מקורי, טעים אבל גם קצת בריא, ומחזיק סבבה כמה ימים בטמפ' החדר.

חטיף קוואקר בסגנון צ'ואי

מאת: בישול בזול, מבוסס על בליל מתכונים מהרשת עם שינויים שלי
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: כ-10 חטיפים

מרכיבים
2 כוסות קוואקר דק (מהיר הכנה)
1 כוס פצפוצי אורז
קורט מלח
55 גרם חמאה, מרגרינה או שמן קוקוס
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1/4 כוס סוכר חום

הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקוואקר, פצפוצי האורז והמלח. מחממים בסיר קטן את החמאה, הדבש, הסילאן והסוכר תוך כדי ערבוב עד שהתערובת רותחת. נותנים לתערובת הסוכר לרתוח 2 דקות ושופכים/מערבבים לתוך תערובת הקוואקר. משטחים לתוך תבנית אינגליש קייק ומהדקים היטב (איזה מהדקים? דוחסים במרץ! ככל שתדחסו יותר טוב ככה החטיפים יהיו יותר מוצקים). מחכים לפחות חצי שעה עד שהחטיף קר לגמרי וחותכים ל-10 חטיפים אישיים. החטיפים נשמרים כמה ימים בטמפ' החדר, או יותר, בהקפאה.
גיוונים: אפשר להוסיף לתערובת לפני השיטוח בתבנית כמה כפות של שוקולד צ'יפס.אפשר להוסיף לתערובת הקוואקר מעט צימוקים ו/או אגוזים, וקורט קינמון.


22 תגובות:

  1. נראה מתבקש להוסיף חמאת בוטנים פנימה, לא? :)

    השבמחק
  2. נראה מעולה וטעים!
    בדיוק התחלתי לבדוק מה צריך לסיים לקראת פסח ומצאתי חבילה שלמה של קוואקר שלא ידעתי מה לעשות איתה...
    יש לי 2 שאלות: הקוואקר שיש לי הוא עבה, זה משנה?
    והאם אני יכולה לשים קורנפלקס ששברתי במקום הפיצפוצי אורז, פשוט כי אין לי... ואם לא מה אני יכולה לשים כתחליף לפיצפוצי אורז?
    תודה על הפוסטים המופלאים!

    השבמחק
    תשובות
    1. עדיף דק. אפשר לטחון אותו קצת במעבד מזון כדי שהיהי קצת יותר דק. נגיד 30 שניות.
      קורנפלקס... לא יודעת. אולי זה יעבוד. לא ניסיתי. אם את\ה בקטע של נסיונות קולינריים את\ה מוזמנת לנסות לדווח.

      מחק
    2. עשיתי עם קורנפלקס במקום פצפוצי אורז, כי לא היו לי. (מעכתי קצת את הקורנפלקס, לא יותר מדי)
      ויצא ממש טוב!

      מחק
  3. האם ניסית גם ללא סוכר?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נראה לי שזה ילך. הסוכר מחזיק את החטיף. אם מורידים אותו נראה לי שיהיה לך ערימה של פירורים.

      מחק
  4. מצטרפת לשאלת הפיצפוצי אורז...

    חשבתי אולי שומשום. ילך?

    השבמחק
    תשובות
    1. לא נראה לי ששומשום יתן את אותו האפקט. פצפוצי האורז מוסיפים אווריריות וקראנץ'. אני לא יודעת מה יהיה האפקט של שומשום. אבל את מוזמנת לנסות ולחזור לדווח :)

      מחק
  5. נראה שווה נסיון! 2 שאלות: אפשר גם עם מחמאה, נכון?
    ובסוכר חום הכוונה לבהיר או לכהה?

    השבמחק
    תשובות
    1. 1. כן, זה כמו מרגרינה 2. כהה
      בהצלחה!

      מחק
  6. עשיתי עם קורנפלקס במקום פצפוצי אורז, כי לא היו לי. (מעכתי קצת את הקורנפלקס)
    ויצא ממש טוב!
    תודה :)

    השבמחק
  7. עשיתי אתמול לפי ההוראות- החטיף לא מחזיק את עצמו. מתפורר. טעים מאוד אבל לא מספיק.
    עשיתי בדיוק לפי ההוראות.
    מה ניתן להוסיף כדי שיהיה חזק ויחזיק את עצמו.

    תודה
    מירי

    השבמחק
    תשובות
    1. חשוב מאוד להדק את החטיפים כמו שכתוב במתכון, זה מה שגורם להכל להידבק. אם לא מהדקים זה באמת נשאר פירורי. לחלופין, ייתכן והיה לך יותר מדי מהיבשים - קוואקר ופצפוצי אורז, ופחות מדי מהסירופ. השתמשת בכוסות וכפיות מדידה סטנדרטיות? הדיוק במדידה די חשוב. לשים לפי העין וכוסות "בהריון" לא ממש עובד פה. אם בכל זאת יוצא לך פירורי הייתי פשוט שמה פחות קוואקר בפעם הבאה.

      מחק
    2. תודה, אולי הייתי קצת נדיבה מדי עם היבשים למרות שהשתמשתי בכוס מידה.
      הנחתי על זה משטח מברזל כדי להדק. מקווה שעשיתי נכון.
      זה ממש טעים לכן אני רוצה לנסות שוב.
      תודה על התשובה
      ינוסה בכבוד.
      מירי

      מחק
  8. באמת יש לי קווקר לסיים לפסח, ואני בזמנו הייתי מכורה לצ'ואי וכבר אין להשיג את זה בסופרים.
    ינוסה בהחלט!!
    השנה ירדתי ממתכוני עוגיות שצריכים גלגול ואפייה של מאתיים נגלות..
    אבל חיתוכיות זה לגמרי הכיוון החדש. תודה.

    השבמחק
  9. נראה טוב!
    אפשר גם עם שמן?
    תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. לא יודעת אם זה יחזיק ככה. נראה לי שצריך שומן מוצק...

      מחק
  10. הכנתי כמה פעמים.

    בפעם הראשונה הכנתי והוספתי לחצי מהתערובת בערך קינמון ולחצי השני שוקולד צ'יפס תוצרת בית. השוקולד נמס, ולצערי לא חילקתי את הסירופ בצורה שווה אז חלק יצאו קצת דביקים וחלק מתפוררים קצת יותר.

    פעם שניה שמתי את השוקולד כבר בסירופ, ויצא מצויין, מלבד זה שהתבלבלתי ושמתי רק 50 ג' שוקולד, ולמרות שיצא טעים אני אוהבת יותר שוקולד.

    עכשיו הכפלתי כמויות, חוץ מהמחמאה ששמתי 100 ג', ונראה שזה בסדר . לכן מעכשיו אעשה עם 50 ג' חמאה. זה כל כך יותר נוח!

    בכל מקרה, אני ממליצה לכולן לעשות את זה עם שוקולד. זה יוצא טעים כל כך שאני מוותרת על כך החטיפים התעשייתיים - זה כל כך יותר טעים!

    השבמחק
  11. האם אפשר להחליף את הדבש בסילאן? חבל לי לקנות צנצנת דבש רק בשביל שתי כפות

    השבמחק
    תשובות
    1. כן. יהיה לזה טעם פחות קרוב למקור, אבל עדיין יצא סבבה.

      מחק