יום ראשון, 5 בספטמבר 2010

עוגות תמרים אישיות חמות עם סורבה בננות ואגוזי מלך קלויים - קינוח רושם לראש השנה



בעולם יש חוקים.
דגי הסלמון ישובו לעולם למקום הולדתם כדי להתרבות ולמות.
גרמי השמים ינועו במסילותיהם.
כוכבים נולדים ייבחרו ויישכחו.
רשתות השיווק יכרכרו בעוז מולינו לקראת החגים, מציגים לראווה את מרכולתם המוזלת, מפזרים פליירים כנוצות ראווה.
ובלוגרים יפרסמו רשומות מנקרי עיניים ומלאי כל טוב לראש השנה.

ככה זה. אלה החוקים. אני לא יכולה להיות בלוגרית רצינית בלי לפרסם לפחות רשומה חגיגית אחת, ואני רוצה להיות בלוגרית רצינית. כבר יש לי איזה 70 היטים, לפחות 3 מהם לא שלי או של אישי היקר.
אז מה דעתכם שאני אפנק אתכם בקינוח שהוא גם מרשים, גם זול, גם לא מסובך במיוחד להכנה, גם פרווה כך שיתאים לארוחות החג עמוסות הבשר, וגם ללא מרגרינה. אה? אה? איך אני איתכם?

אז הרי לכם- עוגות תמרים אישיות חמות, עם מלית תמרים. כמו העוגות שוקולד החמות שיש במסעדות, רק בסגנון ראש השנה. הוסיפו לזה סורבה בננה ביתי קל להכנה, פזרו מעל אגוזי מלך קלויים וקצת סילאן ותקבלו וואחד קינוח ברוח החג.
"ברוח החג?" אתם שואלים? ובכן אפרט. 
יש פה שילוב עמוק ומשמעותי של אלמנטים הקשורים לראש השנה:
תמר (וסילאן) - מסימני ראש השנה המסורתיים, ה"יהי רצון" שלו- "שיתמו אויבנו" הוא לא ממש משכנע (חסר שם ר'!!!) אבל נו שויין. זה כבר מסורת.
אגוזי מלך - ראש השנה הוא גם יום המלכתו של מלך מלכי המלכים.
בננה - "יהי רצון מלפניך שיבנ(נ)ה בית המקדש במהרה בימינו".
אתם רואים?


ועכשיו למתכונים.
עוגת התמרים מתבססת על מתכון מהבלוג "קולינריא" בלוג ממש מעניין, עמוס מתכונים, כשהרבה מהם מותאמים לאכלנים בעלי צרכים מיוחדים - סוכרתיים, חולי צליאק ועוד. אם מישהו ממכריכם נופל תחת ההגדרות הללו, אוצו רוצו לקולינריא וגלו דרכים לפנק אהוביכם בקינוחים שהם יכולים לאכול, לשם שינוי.
אני טיפה שיניתי כמויות מהמתכון המקורי, הורדתי את האגוזים, העברתי לאפייה כעוגות אישיות, והוספתי את המלית.
הסורבה מכיל מרכיב אחד, וקשה להגיד שמישהו ספציפי המציא את הרעיון לטחון פירות קפואים במעבד מזון, אז אין לי ממש למי לתת קרדיט על זה.
זכרו שהמתכון מצריך הקפאה מראש של הבננות, כך שאם אתם נזכרים שאתם צריכים קינוח 5 שעות לפני החג, וותרו על הסורבה. 
אם אין לכם זמן, כוח או חשק להכין את הסורבה אתם יכולים להכין רק את עוגות התמרים, הן נפלאות בפני עצמן. ולמי מאורחיכם שבדיאטה, הגישו רק את הסורבה לקינוח בריא לעילא. 
שנה טובה!

עוגות תמרים חמות עם סורבה בננות ואגוזי מלך קלויים
מבוסס על: העוגה מבוססת על מתכון של תמי בן דוד מהבלוג "קולינריא" עם שינויים שלי.
כמות: כ-15 מנות
עלות: בערך 6 שקלים לעוגות עצמן, בערך 17 לכל הקונסטרוקציה (מאוד תלוי במחיר הבננות).

אפשר למצוא ממרח תמרים באיזור
מוצרי האפייה בסופר
מרכיבים:
לעוגות:
1 כוס + 3 כפות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן
1/3 כוס סוכר חום
1/2 כוס סילאן
1/4 כוס מיץ תפוחים (אפשר מתרכיז. אם אין אפשר להחליף במים)
ממרח תמרים למילוי (סה"כ השתמשתי ב-3 כפות בערך)
לסורבה:
8 בננות בינוניות
להגשה:
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס (ראו הוראות לקלייה פה).
סילאן להזלפה

הוראות הכנה:
מכינים את הסורבה:
כ-8 שעות לפני ההכנה מקלפים את הבננות, חותכים לחתיכות גסות ומקפיאים בכלי גדול ושטוח. המטרה היא שהבננות ייגעו אחת בשניה כמה שפחות. אתם לא רוצים להסתובב עם חתך באגודל שנגרם מהפרדה בכוח של גוש בננות קפואות.
לאחר שחתיכות הבננה קפאו, טוחנים אותם במעבד מזון עד לקבלת מחית (לא חייב להיות חלק לגמרי), תוך עצירות להרמה וערבוב של המחית שמצטברת בתחתית מעבד המזון. אם אתם מקבלים מרקם פירורי יותר, ומחית-י פחות, הוסיפו כפית או 2 של מים בהדרגה, כדי להחליק את התערובת. יכול להיות שתצתרכו לבצע את השלב הזה ב-2 נאגלות בהתאם לגודל מעבד המזון שלכם.
ממרח תמרים נח בבלילה, לפני הכיסוי
מאחסנים בפריזר עד להגשה.
מכינים את העוגות:
מערבבים יחד בקערה את המרכיבים היבשים: קמח, סודה, תבלינים ומלח.
בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, השמן, הסוכר, הסילאן במשך 4 דקות (אפשר ביד, אבל לטרוף במרץ. לא להתעצל).
מערבבים לתוך התערובת הרטובה את המיץ ואת התערובת היבשה לסירוגין, רק עד להתאחדות הבלילה.
משמנים תבנית שקעים וממלאים בבלילה עד לחצי גובה השקעים. מניחים באמצע כל שקע כחצי כפית ממרח תמרים(אפשר יותר אם אתם מעריצי תמרים), ומכסים בבלילה עד ל-3/4 מגובה השקע.
אופים בחום בינוני - 180 מעלות, במשך כ-15 דקות, או עד שהמאפים שחומים ויציבים.
עוגות אפויות צופנות בחובן הפתעות
מקררים כמה דקות, מעבירים סכין בדפנות כל שקע ומחלצים בזהירות את העוגות.
מרכיבים את המנה:
מוציאים את הסורבה לריכוך 5-10 דקות לפני ההגשה.
מחממים את המאפים במיקרו במשך כמה עשרות שניות, או בתנור או פלטה לכמה דקות, עד שהמאפים חמים, אבל לא לוהטים.
מרכיבים צלחות אישיות - מניחים בכל צלחת מאפה חם, כדור סורבה, מזליפים קצת סילאן לקישוט ומפזרים מעל מהאגוזים הקלויים.



שיואו.
הגשה בלי הסורבה והאגוזים.


ועוד אחד עם. כי לא יכלתי להתאפק.

3 תגובות:

  1. אין מילים! קינוח גורמה לכל דבר! אנח חייבת לטעום אחת כזאת - בחמש הדקות הקרובות אחרת אני לא אחראית למעשי! והמתכון לא נשמע מסובך מדי :)

    השבמחק
  2. נשמע מעולה!
    אם אוותר על הג'ינג'ר, האם זה ישפיע בצורה דרמטית?

    השבמחק
    תשובות
    1. ממש לא :) אפשר להחליף עם ציפורן, אגוז מוסקט, או פשוט להשמיט.

      מחק