יום רביעי, 25 באפריל 2012

קטנה ליום העצמאות

שוב הגענו ליום הזכרון/עצמאות - הולכים לטקסים, שומעים את הסיפורים וזוכרים, אבל זוכרים גם לעבור בסופר לקנות את הקבב בשקל. עבור חלקנו זה יותר קל, עבור חלקנו זה הרבה יותר קשה. 
כנראה שהייתי צריכה לתזמן את הפוסט הזה שיעלה לפני יום הזיכרון. מרגיש לי קצת לא במקום ללהג על מתכונים בזמן שכולנו חושבים על החיילים שנהרגו כדי שאנחנו נוכל להמשיך בקיומנו היומיומי. 
לכן הפוסט הזה יהיה מינימליסטי למדי. אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט שלי משנה שעברה, עם שלל טיפים למנגל חסכוני. באמת, תקראו, אחלה פוסט.
היום באמתחתי מתכון קליל לפרוסות חזה עוף במרינדת סויה ותפוזים שכולם יאהבו, גדולים וקטנים. הסוד לחזה עוף עסיסי הוא פשוט - לא לצלות יותר מדי! כמה דקות מכל צד, וזהו. 
שיהיה לכולכם יום זיכרון משמעותי וחג עצמאות שמח!

חזה עוף במרינדת תפוזים וסויה
מאת: בישול בזול
עלות: כ-15 ש"ח
כמות: כ-8 פרוסות עוף (יספיק לכ-3 סועדים כמנת בשר בלעדית, וליותר אם יש עוד סוגי בשר במנגל)


מרכיבים
1 חזה עוף פרוס לשניצלים
1 תפוז
2 כפות סויה
1 כף שמן

הוראות הכנה
מגררים את הגרידה מהתפוז, וסוחטים ממנו את המיץ. מערבבים את המיץ, הגרידה, הסויה והשמן ומשרים את העוף במרינדה לפחות שעה, ועד 24 שעות.
צולים במנגל או במחבת פסים 3-4 דקות מכל צד, עד שהעוף מלבין ויש עליו פסי חריכה קלים.





טוזיג פטריוטי

תגובה 1: