יום לפני בוקר הצילומים שקבעתי עם הדר מלילות שימורים ואני קצת בלחץ. אמנם אנחנו חצי מכירות עוד מקודם דרך חבר משותף, אבל אני מעולם לא הייתי מהמצטיינים בכישורים חברתיים. מה אם יגמרו לנו הדברים לדבר עליהם? מה אם היא תחשוב שהאוכל שהכנתי לא טעים? מה אם היא לא תאהב אותי???
אולי כדאי שאסביר. הדר ברוב אדיבותה הציעה לנדב את כישורי הצילום המאממים שלה (האתר עדיין בבנייה אבל בהחלט שווה להתרשם) לטובת הבלוג, ואני ששתי על ההצעה כמוצאת שלל רב. התכתבנו חודש בערך, מנסות למצוא את היום בשנה בו לשנינו יש כמה שעות פנויות כשאור בחוץ. על הדרך החלטנו שזה יהיה יותר זוג פוסטים חגיגיים ומשותפים לכבוד פסח. כדי לאזן את העניינים הצעתי שהיא תצלם לי ואני אצלם לה והיא הסכימה בתנאי שמיכאלנג'לו גם יופיע בתמונה. כנראה שלצב הזה יש כוחות פיתוי מרשימים, אחרת אין לי דרך להסביר את הסכמתה.
אז תכננו מה כל אחת מכינה ומביאה, דיברנו על איך נעצב (מיכאלנג'לו ופרחי שקדייה. אתם תראו את זה בעוד חודשיים על כל הספות באיקאה. חותמת לכם), והדר הציעה כותרת הולמת במיוחד.
אני ממש לא מהפולניות שצריכות שהאורחים יוכלו לראות את השתקפותם במרצפות, אז מה פתאום אני נתקפת בדחף עז לקרצף את הבית?
---
אוקי, הכל עבר בשלום. בטוב אפילו. דיברנו על אוכל, על צילום, על סטיילינג ("נראה לי שזה צריך פטרוזיליה"), על בלוגינג ועל החיים. הכנו מרציפן בורוד זוהר (אשמתי. 5 טיפות צבע מאכל זה יותר מדי מסתבר), וגיליתי שמרציפן ביתי זה טעים בטירוף. ואני משונאי המרציפן התעשייתי. תנסו את זה. באמת. זה מאכל אחר לחלוטין. כזה שהייתי שמחה לאכול את שאריותיו בכפית. לא שהייתי עושה את זה. בטח לא כשאני מארחת אורחת נכבדת בביתי.
טוב, שקר. לגמרי עשיתי את זה.
הדר הראתה לי גם איך בודקים טמפרטורה של סירופ סוכר בלי מדחום סוכר (תמיד קראתי על זה אבל אף פעם לא ראיתי מישהו עושה את זה), ויללתי מפחד כל פעם שהיא עשתה את זה. יש לי קצת פוביה מדברים חמים. עלינו גם על הבדל מנטליות מטבחי תהומי - אצלה במטבח משקל זה מאסט ואילו מדחום סוכר מאן דכר שמיה. אצלי, אני משתמשת במדחום סוכר מאז ומעולם, ואת המשקל שלי רכשתי רק לאחרונה עם תלושים שלא היה לי משהו יותר טוב לעשות איתם.
בהחלט ייתכן שגישתה הגיונית יותר.
רכנו מעל צלחת של בשר (חום) עם קניידלך (בז') ושזיפים (שחור) וניסינו לעצב אותו לכדי שלמות קולינרית סטייליסטית בעזרת כמה גבעולי פטרוזיליה עייפים (אבל ירוקים!). מי שלא ראה שתי נשים בוגרות בוחנות בריכוז צלחת עמוסת תבשיל, מזיזות כדורי קניידלך שתי סנטימטרים ימינה ושזיף חצי סנטימטר צפונה, במשך כעשרים דקות, לא ראה גיחוך מימיו.
ואז התחיל לרדת ברד כשהיא רכנה כמו נינג'ה מעל הסט, מנסה להוציא את התמונה המושלמת. היו תמונות שתיעדו את חירוף הנפש שלה, אבל נתבקשתי לשמור אותם במערכת.
אז נכון שאתם רוצים לראות את פרי עמלנו? קבלו:
יפה נכון? איזה כיף זה כשמישהו שיודע מה הוא עושה מצלם את המאכלים החומים שלך, וגם עורך לך את התמונות. יש לציין שתמונת המרציפן היא שלי, ואני חושבת שהיא לא רעה בכלל, אם כי האובייקט שלי היה הרבה יותר קל לצילום, וגם את התמונות האלה הדר ערכה... :)
רוצים מתכונים? ברור שאתם רוצים! את המתכון למרציפן הקל להכנה, הכה טעים, והכשר לפסח כמובן, תוכלו למצוא בפוסט האח בבלוג לילות שימורים. סורו לשם. שם גם תוכלו לקרוא את הגרסא של הדר למפגש הפסגה שלנו.
אולי כדאי שאסביר. הדר ברוב אדיבותה הציעה לנדב את כישורי הצילום המאממים שלה (האתר עדיין בבנייה אבל בהחלט שווה להתרשם) לטובת הבלוג, ואני ששתי על ההצעה כמוצאת שלל רב. התכתבנו חודש בערך, מנסות למצוא את היום בשנה בו לשנינו יש כמה שעות פנויות כשאור בחוץ. על הדרך החלטנו שזה יהיה יותר זוג פוסטים חגיגיים ומשותפים לכבוד פסח. כדי לאזן את העניינים הצעתי שהיא תצלם לי ואני אצלם לה והיא הסכימה בתנאי שמיכאלנג'לו גם יופיע בתמונה. כנראה שלצב הזה יש כוחות פיתוי מרשימים, אחרת אין לי דרך להסביר את הסכמתה.
אז תכננו מה כל אחת מכינה ומביאה, דיברנו על איך נעצב (מיכאלנג'לו ופרחי שקדייה. אתם תראו את זה בעוד חודשיים על כל הספות באיקאה. חותמת לכם), והדר הציעה כותרת הולמת במיוחד.
אני ממש לא מהפולניות שצריכות שהאורחים יוכלו לראות את השתקפותם במרצפות, אז מה פתאום אני נתקפת בדחף עז לקרצף את הבית?
---
אוקי, הכל עבר בשלום. בטוב אפילו. דיברנו על אוכל, על צילום, על סטיילינג ("נראה לי שזה צריך פטרוזיליה"), על בלוגינג ועל החיים. הכנו מרציפן בורוד זוהר (אשמתי. 5 טיפות צבע מאכל זה יותר מדי מסתבר), וגיליתי שמרציפן ביתי זה טעים בטירוף. ואני משונאי המרציפן התעשייתי. תנסו את זה. באמת. זה מאכל אחר לחלוטין. כזה שהייתי שמחה לאכול את שאריותיו בכפית. לא שהייתי עושה את זה. בטח לא כשאני מארחת אורחת נכבדת בביתי.
טוב, שקר. לגמרי עשיתי את זה.
הדר הראתה לי גם איך בודקים טמפרטורה של סירופ סוכר בלי מדחום סוכר (תמיד קראתי על זה אבל אף פעם לא ראיתי מישהו עושה את זה), ויללתי מפחד כל פעם שהיא עשתה את זה. יש לי קצת פוביה מדברים חמים. עלינו גם על הבדל מנטליות מטבחי תהומי - אצלה במטבח משקל זה מאסט ואילו מדחום סוכר מאן דכר שמיה. אצלי, אני משתמשת במדחום סוכר מאז ומעולם, ואת המשקל שלי רכשתי רק לאחרונה עם תלושים שלא היה לי משהו יותר טוב לעשות איתם.
בהחלט ייתכן שגישתה הגיונית יותר.
רכנו מעל צלחת של בשר (חום) עם קניידלך (בז') ושזיפים (שחור) וניסינו לעצב אותו לכדי שלמות קולינרית סטייליסטית בעזרת כמה גבעולי פטרוזיליה עייפים (אבל ירוקים!). מי שלא ראה שתי נשים בוגרות בוחנות בריכוז צלחת עמוסת תבשיל, מזיזות כדורי קניידלך שתי סנטימטרים ימינה ושזיף חצי סנטימטר צפונה, במשך כעשרים דקות, לא ראה גיחוך מימיו.
ואז התחיל לרדת ברד כשהיא רכנה כמו נינג'ה מעל הסט, מנסה להוציא את התמונה המושלמת. היו תמונות שתיעדו את חירוף הנפש שלה, אבל נתבקשתי לשמור אותם במערכת.
אז נכון שאתם רוצים לראות את פרי עמלנו? קבלו:
צלי בשר עם שזיפים וקניידלך. צילום: לילות שימורים |
מרציפן שקדים ביתי. צילום: בישול בזול |
קניידלמוס ואהובתו המרציפנית. צילום: לילות שימורים של מי היה הרעיון החולני לצלם את הכדורים ביחד אתם שואלים? של שנינו כמובן. גרייט מיינדז וגו'. |
יפה נכון? איזה כיף זה כשמישהו שיודע מה הוא עושה מצלם את המאכלים החומים שלך, וגם עורך לך את התמונות. יש לציין שתמונת המרציפן היא שלי, ואני חושבת שהיא לא רעה בכלל, אם כי האובייקט שלי היה הרבה יותר קל לצילום, וגם את התמונות האלה הדר ערכה... :)
רוצים מתכונים? ברור שאתם רוצים! את המתכון למרציפן הקל להכנה, הכה טעים, והכשר לפסח כמובן, תוכלו למצוא בפוסט האח בבלוג לילות שימורים. סורו לשם. שם גם תוכלו לקרוא את הגרסא של הדר למפגש הפסגה שלנו.
וכעת, צלי בשר עם שזיפים וקניידלך.
המתכון הזה הוא מתכון חגיגי אך פשוט שאהוב מאוד על משפחתי. אנחנו תמיד מוודאים שאחותי מכינה מתכון כפול של קניידלך כדי שיהיה לנו גם למרק וגם לצלי.
החלק הכי מסובך הוא הכנת הקניידלך, אותם אתם מוזמנים להכין על פי המתכון המועדף עליכם, או ממיקס, אני לא אגלה. ברגע שיש לכם קניידלך כל שעליכם לעשות הוא לטגן בצלים, להוסיף את הבשר, לבשל עם קצת מים, ולהוסיף את השזיפים והקניידלך לקראת הסוף. זהו. הבישול הארוך כבר ירכך את הבשר, ימזג את הטעמים וייצור תבשיל עשיר ומתקתק עם בשר נימוח וקניידלך אווריריים לספיגת הרוטב. אם אין לכם כוח להכין קניידלך, או שאתם לא אוהבים (לא ברור לי מי יכול שלא לאהוב אותם, אבל ניחא), בהחלט אפשר להשמיט לקבלת צלי בשר ושזיפים טעים וחגיגי אף הוא.
צלי בשר עם שזיפים וקניידלך
המתכון הזה הוא מתכון חגיגי אך פשוט שאהוב מאוד על משפחתי. אנחנו תמיד מוודאים שאחותי מכינה מתכון כפול של קניידלך כדי שיהיה לנו גם למרק וגם לצלי.
החלק הכי מסובך הוא הכנת הקניידלך, אותם אתם מוזמנים להכין על פי המתכון המועדף עליכם, או ממיקס, אני לא אגלה. ברגע שיש לכם קניידלך כל שעליכם לעשות הוא לטגן בצלים, להוסיף את הבשר, לבשל עם קצת מים, ולהוסיף את השזיפים והקניידלך לקראת הסוף. זהו. הבישול הארוך כבר ירכך את הבשר, ימזג את הטעמים וייצור תבשיל עשיר ומתקתק עם בשר נימוח וקניידלך אווריריים לספיגת הרוטב. אם אין לכם כוח להכין קניידלך, או שאתם לא אוהבים (לא ברור לי מי יכול שלא לאהוב אותם, אבל ניחא), בהחלט אפשר להשמיט לקבלת צלי בשר ושזיפים טעים וחגיגי אף הוא.
צלי בשר עם שזיפים וקניידלך
מבוסס על: מתכון מתוך ספרון מתכונים של היפרכל עם שינויים שלי (ראו פוסט קודם על זה)
עלות: כ-68 ש"ח, פחות אם אתם מכינים בלי הקניידלך
כמות: כ-8 מנות
מרכיבים
3 בצלים פרוסים
2 כפות שמן
נתח של כ- 1.6 ק"ג בשר המתאים לבישול ארוך - חזה (מס' 3), צלעות (מס' 2) או שריר הזרוע (מס' 8)
מלח
פלפל
מים
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים (בערך 150 גרם)
1 מתכון קניידלך מוכנים, על פי המתכון האהוב עליכם (אפשר גם מתערובת)
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר שיכול להכיל את נתח הבשר, ומטגנים את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב.
ממליחים ומפלפלים קלות את נתח הבשר, מסיטים את הבצלים לצדדים, מוסיפים אותו לסיר, ומטגנים כמה דקות מכל צד.
מוסיפים לסיר מים עד ל-3/4 מגובה הבשר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי. הופכים פעם או פעמיים את הנתח במהלך הבישול כדי שכל חלקיו יתבשלו בנוזלים.
מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד רבע שעה.
מוסיפים את הקניידלך (אם משתמשים) ומבשלים עוד חצי שעה. אם אתם לא משתמשים בקניידלך, פשוט מבשלים עוד 45 דקות מזמן הוספת השזיפים.
כשהתבשיל מתקרר פורסים את הבשר ומסדרים יפה בכלי הגשה, מוקף בשזיפים וקניידלך.
מגישים חם.
עלות: כ-68 ש"ח, פחות אם אתם מכינים בלי הקניידלך
כמות: כ-8 מנות
מרכיבים
3 בצלים פרוסים
2 כפות שמן
נתח של כ- 1.6 ק"ג בשר המתאים לבישול ארוך - חזה (מס' 3), צלעות (מס' 2) או שריר הזרוע (מס' 8)
מלח
פלפל
מים
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים (בערך 150 גרם)
1 מתכון קניידלך מוכנים, על פי המתכון האהוב עליכם (אפשר גם מתערובת)
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר שיכול להכיל את נתח הבשר, ומטגנים את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב.
ממליחים ומפלפלים קלות את נתח הבשר, מסיטים את הבצלים לצדדים, מוסיפים אותו לסיר, ומטגנים כמה דקות מכל צד.
מוסיפים לסיר מים עד ל-3/4 מגובה הבשר, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי. הופכים פעם או פעמיים את הנתח במהלך הבישול כדי שכל חלקיו יתבשלו בנוזלים.
מוסיפים את השזיפים ומבשלים עוד רבע שעה.
מוסיפים את הקניידלך (אם משתמשים) ומבשלים עוד חצי שעה. אם אתם לא משתמשים בקניידלך, פשוט מבשלים עוד 45 דקות מזמן הוספת השזיפים.
כשהתבשיל מתקרר פורסים את הבשר ומסדרים יפה בכלי הגשה, מוקף בשזיפים וקניידלך.
מגישים חם.
והנה מיכאלנג'לו כמובטח. חג שמח אנשים! |
אוי, איזה יופי לכן!! גם אני רוצה יום כיף כזה!
השבמחקהתמונות מהממות, של שתיכן, אבל זה בסדר אם אני אומר שהמרציפן קצת נראה לי כמו כדורים של בשר נא? הוורוד בדיוק בגוון הזה...
תגידי, מה מיכאלאנג'לו עושה בפסח? הוא כבר התארגן על פיצה מקמח מצה?
טוב, עכשיו אני הולכת לקשקש משהו גם אצל הדר. אי אפשר להתייחס רק לפוסט תאום אחד, השני ייעלב.
והצבע הזה הוא אחרי שגלגלתי את הכדורים באבקת סוכר ושקדים כדי שהוא יהיה קצת פחות זועק...
מחקלמעשה מיכאלנג'לו מקפיד על שרויה, ועל כן אנחנו שולחים אותו להעביר את החג במלון גלאט כשר בים המלח. ככה זה עם צבי נינג'ה. מפונקים.
רעיון גאוני לשלב קניידלך בתוך צלי בקר- נשמע מעניין ובהחלט ינוסה בחג הקרוב
השבמחקהתמונות יפיפיות, ממש נשמע שנהינתן מכל רגע
ביזולה המקסימה!
השבמחקהרבה זמן שלא נכנסתי לבלוג (מאווווודדד עסוקה)
אבל כרגיל, כשנכנסתי להתעדכן הרגשתי כמו אמא פולנייה שגאה בבתה המוכשרת:-)
כל הכבוד!
נראה מעולה נראה לי שאני אנצל את הסופ"ש הקרוב להכין מרציפנים
אני גם רוצה לאפות איתך!!!!!!
שאלה- אם אני רוצה להכין ולחלק, איך לשמור עליהם במיטבם?