יום רביעי, 2 במאי 2012

קוראת בקוואקר


נכון שבא לכם לחם עכשיו? משהו חם וממלא, קצת פריך מבחוץ רך ומתקתק מבפנים... 
אהא! אני לגמרי קולטת אתכם.
יש לי כשרון כזה, אני סוג של קוראת בקפה. רק שהיום אנחנו נכין לחם עם קוואקר, אז נקרא לזה קוראת בקוואקר. נראה לי שזה הגיוני באותה מידה. יש גרגרים, אפשר לנענע אותם בכוס, לעשות פרצוף מבועת ולאיים על לקוחותיך במשהו עמום כמו "אני רואה כאב בעתיד שלך" או "אתה הולך להידרס מחר ב-10:42 בבוקר על ידי פורד פוקוס שנת 2006 יד ראשונה מרופא". 
מה אתם אומרים? שאשקול הסבת מקצוע?


עד שאתחיל את הקריירה המהוללת שלי כמגדת עתידות (בזול, בטח בזול), אני מנסה להתקדם קצת בתחום הצילום. את התמונות של הפוסט היום צילמתי באור יום, והתלהבתי עד מאוד מזה שאני יכול סוף סוף לשלוט על עומק השדה של התמונה. פתאום אני יכולה לפקס כמו שצריך על האובייקט שלי (לחם קוואקר מהיר, שיוצג עוד מעט), והרקע מתעמעם ויוצר את אפקט ה"בוקה" המיוחל. אני כבר לא צריכה לפנות את כל החפצים הלא ממש אסטטיים בחלל החדר שנכנסים לתוך הפריים, כי הם פשוט מתעמעמים להם. ארונות, מטבחים מלוכלכים ומתלי כביסה הופכים כולם לטשטוש חביב ובלתי מחייב. מרוב התלהבות השתמשתי בערך המינימלי של הצמצם, וכך גיליתי שיש דבר כזה טו מאץ' אוב איי גוד טינג.
טשטוש קצת מוגזם, אפילו בשביל חובבת טשטוש שכמותי
אבל אני לומדת.
עכשיו שקשקשתי לכם קצת יותר מדי בשכל נעבור ללחם הקוואקר. לחמים עם שמרים אתם מכירים - לישה, תפיחה וכל הג'ז הזה שגורם לשמרים לפלוט פחמן דו חמצני שמתפיח את הלחם . לחם מהיר לעומת זאת מותפח באמצעים כימיים - אבקת אפייה ו/או סודה לשתייה, שמגיבים עם מרכיבי הבצק (מים ו/או מרכיבים חומציים) ופולטים פחמן דו חמצני שגורם ללחם לתפוח. בדיוק אותו המכניזם שפועל כשאתם אופים עוגה בחושה או מאפינס.
לחם מהיר נשמר פחות טוב מאשר לחם שמרים. עדיף לאכול אותו באותו יום, גג יום למחרת. אבל אם אתם מחפשים מאפה מהיר וטעים לארוחת ערב, או פינוק טרי וריחני לפיקניק ספונטני, לחמים מהירים הם חבריכם הטובים ביותר. מערבבים את המרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים, מערבבים פנימה תוספות, והופ לתנור.
המתכון של היום מבוסס על קמח מלא וקוואקר, עם מעט פירות יבשים לעניין ולהמתקה קלה. הוא בריא למדי, אבל עדיין מצליח להיות מאוד טעים, במיוחד כשהוא מוגש בפרוסות עבות וחמימות, מרוחות בחמאה. אחלה ארוחת בוקר (ואתם כבר זוכרים כמה אני קשה עם ארוחות בוקר...).


לחם מהיר עם קוואקר ופירות יבשים
מבוסס על: המתכון הזה מהאתר allrecipes.com עם שינויים קלים שלי
עלות: כ-5 ש"ח
כמות: 1 כיכר בגודל של תבנית אינגליש קייק

מרכיבים
1 כוס קוואקר (להכנה מהירה, כזאת שהפתיתים בה קטנים יחסית, ולא שלמים. אפשר גם להשתמש בשיבולת שועל רגילה ולטחון אותה במעבד מזון במשך כמה עשרות שניות)
1 כוס קמח מלא
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס חלב
2 כפות שמן
1 וחצי כפות סילאן
כ-1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (אני השתמשתי ב-2 תאנים, 2 תמרים ו-2 משמשים)


הוראות הכנה
מערבבים בקערה את הקוואקר, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים פנימה את החלב, השמן, והסילאן, רק עד שהתערובת אחידה. מקפלים פנימה בעדינות את הפירות היבשים הקצוצים, ומעבירים את הבצק לתבנית אינגליש קייק משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שהלחם זהוב ותפוח.


19 תגובות:

  1. ללא ספק, מגדת עתידות בזול!

    השבמחק
  2. בלי שמץ של קמח לבן? כל הכבוד. ברוב המתכונים שנתקלתי עד כה חיפפו ושילבו גם לבן בשביל שלא יהיה כבד מדי. ההצעה שלך מסקרנת, אני חייבת לנסות מתישהו (אבל לא עכשיו. בחום הזה אני מסוגלת רק לשתות מיץ אננס - לא לעמוד מול תנורים מהבילים).

    השבמחק
    תשובות
    1. כן, גם אני הופתעתי כשקראתי לראשונה את המתכון. הלחם אכן קצת כבד, אבל בצורה טובה - הקוואקר הופך אותו לנגיס וממלא כזה.
      אני בהחלט מזדהה עם הצורך לא לעמוד ליד תנור מהביל. במיוחד כשיש כל כך הרבה אבק באוויר שאפשר ללעוס אותו.

      מחק
    2. פתאום גיליתי שיש לי את כל המרכיבים בבית - חוץ מסילאן. זה כנראה סימן מלמעלה.

      מחק
    3. הכל זה מלמעלה (ד. אהרון, שם, שם.)

      ואת יכולה להחליף את הסילאן בדבש אם יש לך.

      מחק
  3. יש!!! התגעגענו!

    השבמחק
  4. חחחחחחחח קוראת בקוואקר - גדול!!

    הלחם מוצא חן בעיני. אבל זה באמת כמו לחם או בעצם יותר לכיוון עוגה (שזה נהדר בפני עצמו!)
    מאד מאד מיוחד

    השבמחק
    תשובות
    1. רוצה עוד תחזית אישית? קבלי -
      אני חוזה שבקרוב מאד אחד מהמרכיבים במתכון שתעלי יהיה קמח. אה וגם סוכר אינוורטי.
      איך אני?? ;)

      הוא יותר לחם מאשר עוגה. אין בו את מכת המתיקות הזאת שעוגה נותנת, כי בבצק עצמו יש רק כף וחצי סילאן (לעומת חצי כוס סוכר לפחות בעוגות רגילות). גם מבחינת המרקם הוא פחות עדין ופירורי מאשר עוגה. הקוואקר נותן ללחם יותר "גוף". אני מקווה שאני מצליחה לתאר בצורה אינפורמטיבית... בקיצור, זה לא יוצא כמו לחם רגיל שמכינים עם שמרים, זה יותר מתפורר ופחות חלק, אבל זה בכל זאת יותר לחם מאשר עוגה.

      מחק
    2. חחחחחח יש לך חושים על טבעיים. את ממש חוזה את העתיד!

      את חמודה!:)
      תודה על ההסבר, והצלחת יופי לתאר לי את מרקם הלחם.
      מאד מוצא חן בעיני
      אני גם הולכת להציע את המתכון הזה לידידה שלי - זה מאדדדדד מתאים לה. אני כבר יודעת שהיא תחליף את הקמח המלא בקמח כוסמין (שהוא דל בגלוטן), והיא תאהב את זה מאד

      מחק
  5. אני לא מאמין שאני אשכרה אומר את זה על מאפה קוואקר שטוח וחום אבל זה נראה מעורר תאבון ברמות ואני יושב ומזיל ריר במשרד.

    השבמחק
    תשובות
    1. אני מסוגלת להעלות בדעתי המון מאכלים שטוחים וחומים שגורמים לי להזיל ריר. בראוניז, פאדג', טבלאות שוקולד... להיות שטוח וחום זו נקודת פתיחה לא רעה בכלל בכל הנוגע לריור :)

      מחק
  6. רגע, אז הוא לא תופח? ואם רוצים שיתפח?

    השבמחק
    תשובות
    1. הוא תופח, אל דאגה- יש בו 2 כפיות אבקת אפייה. זה פשוט מרקם קצת אחר. אם את האודיה שאני חושבת שאת אז נראה לי שממש תאהבי את המתכון :)

      מחק
  7. א. אוי, אבל בדיוק נגמר לי הקמח המלא... וזה נראה כ"כ דורש התנסות!

    הקדמה ל- ב: כזה מתכון בריא ובכל זאת אני מחפשת המרות. סליחה אם אני מהמעצבנות האלה.. אבל.. אי סבילות ללקטוז וכאלו.

    ב עצמו: אז מה דעתך על חלב סויה במקום חלב? ילך? או אולי יוגורט, אם חלב סויה בלחם קוואקר מקמח מלא נשמע כבר ממש ממש מוגזם?

    (משום מה יוגורט עושה פחות כאבי בטן מחלב. אולי זה כל חיידקי הביו המפזזים להם שמלחיצים את הלקטוז....)

    תודה :)

    השבמחק
    תשובות
    1. א. אבל בכל מקרה כדאי שיהיה קמח מלא בבית אם את אוהבת מתכונים בריאים לא? אז הנה. פתרתי לך את הדילמה ;)
      ב. לגבי ההחלפות, מעולם לא ניסיתי בעצמי, אבל במתכון המקורי היא כותבת בהקדמה שאפשר להשתמש בחלב סויה. הידד!
      ואין צורך לדאוג שאת מעצבנת. לכבוד הוא לי שאת מנסה להתאים מתכון שהעליתי כדי שתוכלי להתנסות בו.
      לגבי היוגורט לעומת חלב, אני מכירה כמה נמנעי לקטוז שמרגישים ככה. במיוחד אם מדובר ביוגורט עיזים או כבשים. וואו, זה בטח יהיה ממש טעים עם יוגורט כבשים במקום חלב. הממ... נתת לי השראה...

      מחק
  8. החלפתי את הקמח המלא בקמח כוסמין מלא+גלוטן (הבעיה היא החיטה, לא הגלוטן)
    יצא נהדר!
    בהחלט לחם שונה ממה שרגילים אליו, אבל חביב מאוד.
    הוא גם ערמומי, הפרוסות קטנות אז זה מרגיש כאילו לא אכלת כלום..

    השבמחק
  9. המממ... הכנתי את ה"קדירת בשר למתחילים" שלך ואני רוצה להכין לחם בצד... אפשר להמיר מים במקום חלב לגרסה פרווה? ואפשר לוותר על הפירות?

    השבמחק
    תשובות
    1. בעקרון נראה לי שאפשר, אבל אלה כבר שינויים די מרחיקי לכת, אני לא יודעת מה יהיה אופי הלחם, ואם הוא יהיה טעים ככה... נראה לי כדאי למצוא מראש מתכון שהוא לא מתוק.

      מחק