יום שבת, 19 במאי 2012

עשה זאת בעצמך, מהדורת המחלבה

שוקלים להכין גבינות מעשה בית לקראת חג השבועות?
הכנת גבינות בבית היא לא רק כיפית ("תראו! זאת גבינה! ואני הכנתי אותה!! כשרונותיי הלקטוזיים עולים על כל דמיון!!!") ופשוטה, היא בדרך כלל גם זולה משמעותית מקנייה של גבינות מוכנות בסופר. אמנם כמעט תמיד יותר זול להכין משהו בעצמך מאשר לקנות אותו, אבל במוצרי חלב זה בולט במיוחד. הסיבה לכך היא שיש כמה מוצרי חלב בסיסיים שהם בפיקוח - שהמדינה קובעת עבורם מחיר מקסימלי. לכן לדוגמא, אתם יכולים להכין חצי קילו ריקוטה עם 2 ליטר חלב ו-500 מ"ל רוויון תמורת כ-16 ש"ח, חצי ממחיר הריקוטה המוכנה. רוצים לדעת עוד על המוצרים בפיקוח? יש לי פה פוסט עם הסברים, רשימת כל המוצרים בפיקוח, ורעיונות פשוטים ליישום שעזרו לכם לחסוך המון כסף בקלות.


לקראת הילולת מוצרי החלב השנתית אני מרכזת לנוחיותכם כמה מתכונים לגבינות ומוצרי חלב אחרים שאתם יכולים להכין בעצמכם בבית. חלק מהמתכונים ניסיתי, חלק לא, אבל הם מגיעים ממקורות מהימנים. יש לכם עוד מתכונים מוצלחים למוצרי חלב ביתיים? שתפו!


גבינת שמנת ביתית - קרמי, עשיר ומקבל באהבה שלל תוספות (שום שמיר, בזיליקום, סלמון מעושן ועירית...). כל מה שצריך זה שמנת חמוצה ובד חיתול או מגבת מטבח. לא צריך אפילו להדליק את הגז. הנה ההסברים שלי.


גבינת ריקוטה - יש המון וורסיות ברשת (חומץ או לימון, רוויון, או שמנת או רק חלב...). אני עוד לא הספקתי לנסות, אבל מצאתי לכם כמה לינקים טובים, של בצק עלים ושל Pastaghetti.


יוגורט - חמצמץ וים תיכוני, בהחלט שווה לנסות להכין. לאוהבי המתכונים המפורטים והמדייקים יש את המתכון של גיק במטבח, וב-xnet ילנה ויינברג מביאה גרסא למשקיענים וגרסא לעצלנים.


לבנה - נו? הכנתם כבר יוגורט? גם אם לא הכנתם בעצמכם, אתם יכולים לרכוש כד של 1.5 ליטר יוגורט ולהכין ממנו לבנה. אכן כן, כד 1.5 ליטר יוגורט. יש דבר כזה. לשם ההשוואה, אם תקנו 8 גביעי יוגורט אישיים של 200 מ"ל תשלמו לפחות 18.4 ש"ח, כשהכד עולה רק כ-15 ש"ח. וגם קצת מעצבן לפתוח ולרוקן 8 גביעי יוגורט. סורו לבישולוג להוראות.


שמנת מתוקה - קוראת אדיבה הפנתה את תשומת לבי למתכון שמסתובב ברשת לשמנת מתוקה: מערבלים 100 גרם חמאה ו-200 מ"ל חלב רותח בבלנדר לכמה עשרות שניות. מי שעוקב אחר העמוד של בישול בזול בפייסבוק הבחין שלא יכולתי להישאר אדישה למידע החדש הזה ואצתי רצתי לנסות את הפטנט. ההצלחה היתה מעורבת. השמנת שנוצרה תיפקדה סבבה הן בתערובת של טראפלים, והן בתבנית של ירקות מוקרמים בתנור. תוך כדי קירור השמנת, היא התחילה להיפרד מעט ונוצרה שכבה שומנית יותר למעלה ונוזלית יותר למטה. אמנם הצלחתי להקציף את השמנת וליצור קצפת, אבל בתחתית הקערה הצטברו גם נוזלי חלב והקצפת יצאה לא משהו. מסקנה - אם אתם נתקעים בלי שמנת ב-3 לפנות בוקר ואתם חייבים להכין איתה משהו למחר, זה פטנט מעניין. אבל למען שלוות הנפש שלכם והצלחת עוגות המוס שלכם, עדיף לקנות שמנת מתוקה.


זה מה שהצלחתי לקושש ברחבי הרשת, אשמח אם תעשירו את האוסף שלי. 
המיקרופון עובר אליכם חברים.


(ולקינוח: פינת הכותרת האלטרנטיבית: 
"עשה זאת בעצמך יא פרה!", נגנז בשל חוסר עקביות זכר/נקבה, ומחשש לרגישות הציבור)

5 תגובות:

  1. תודה על אוסף משובח של טיפים.
    עשיתי נסיון השבת בהכנת עוגת גבינה אפויה ללא גבינה אלא רק עם שמנת חמוצה שסוננה.
    בתור ציפוי, השתמשתי ב- 2 שמנת חמוצה שעורבבו עם סוכר וניל.
    יצא מצויין .
    על כן בשבועות תוכן שוב (בציפוי קצפת ).

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה יופי! רוצה לשתף את המתכון?
      אני גם עובדת על מתכון כזה, אני מקווה להעלות אותו לבלוג מחר, ואשמח לשמוע איך את הכנת.

      מחק
    2. בבקשה:
      עוגת גבינה אפויה
      יש אפשרות להכין עם בסיס (בסקוויטים מרוסקים עם חמאה וסוכר/ עוגת ספוג / תערובת של כדורי שוקולד ופעם הכנתי עם בסיס של בראוניס, הכי אוהבים אצלנו את העוגה אפויה בלי תחתית :-))
      6 שמנת חמוצה (לסנן, בטח לסנן)
      4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
      כוס ורבע סוכר
      כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
      קליפה לימון מגוררת
      3 כפות גדושות קורנפלור (הפעם השתמשתי בקמח תפו"א - יצא מצויין)
      3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל (אני קונה את הקופסא של הקילו שעולה 24.99 ש"ח וכך תמיד יש אינסטנט פודינג בשלוף)

      ההכנה:
      לחמם תנור ל- 180 מעלות
      להקציף 4 חלבונים עם כוס ורבע סוכר לקצף יציב אבל לא נוקשה מידי
      בקערה לערבב את השמנת שסוננה עם החלמונים, קליפת לימון, קורנפלור ואינסטנט פודינג וניל (במידה ומשתמשים בתמצית וניל יש לערבב את התמצית עם הגבינה, אם משתמשים בסוכר וניל, מוסיפים אותו בהקצפת החלבונים).
      לקפל את תערובת החלבונים למסת השמנת בשיטת ב-1/3 ו- 2/3.
      לאפות בתבנית עגולה 26 (או בפיירקס מלבנית באותו נפח ) במשך כ-50 דקות.
      עד שהעוגה מזהיבה ומשתזפת לה בנעימים.
      פותחים את דלת התנור מעט ומשאירים בתנור הכבוי עד שמתקררת.
      אופציות לציפוי:
      2 שמנת חמוצה
      3 כפות סוכר וניל (או סוכר רגיל)
      מערבבים ומורחים על העוגה אחרי 50 דקות של אפיה ומחזירים לתנור הכבוי. מתקבל ציפוי לבן וחמצמץ קלות.
      או:
      שמנת מתוקה + 3/4 כוס חלב + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
      להקציף ביחד ולזלף/ למרוח על העוגה לאחר קירור העוגה.
      או:
      שמנת מתוקה + 2 כפות אבקת סוכר
      להקציף ולמרוח או לזלף על העוגה הקרה.

      זהו, מתקבלת עוגה גבינה גבוהה, אוורירית, טעימה, קלה להכנה וידידותית לכיס.
      חג שמח

      מחק
  2. אני עושה ריקוטה ביתית ומשתמשת במתכון הזה:
    http://www.food52.com/recipes/11403_creamy_homemade_ricotta
    ומאד אוהבת אותו

    השבמחק
  3. היום לבנה. היום
    ותודה על הטיפ של הגד יוגורט

    השבמחק