טוב לנפש, קצת פחות טוב לחשבון הבנק.
קראו לי בלוגרית רעה, אבל אין לי תמונות לתיעוד החוויה. אף פעם לא הייתי מאלה שמסתובבים עם מצלמה מחוברת לעין, כי כשאני עם מצלמה אני לחוצה על איך זה יראה, ואם היא תיפול לי ומה יקרה אם ידחפו אותי והאם יש פה מספיק אור.... אני מרגישה שהמצלמה הופכת אותי לזאתי שמצלמת במקום זאתי שחווה. גם בטיולים, אני תמיד צריכה להזכיר לעצמי לעצור, להוציא את המצלמה ולתעד קצת, שבעוד כמה שנים אזכור שהייתי שם בכלל.
אז אמרנו עונת התותים נכון? נכון! כולי בהתרגשות, וככה"נ אכלתי כבר כמה וכמה קילוגרמים של תותים בכוחות עצמי. טוב להיות נשואה לבחור שלא ממש מחבב אותם ולא מתחרה איתי על הסחורה.
נכון שלפעמים עושים את הקטע המעצבן הזה עם חבילות התותים, שהתותים שבשכבה העליונה אדומות ויפות ומבריקות, ואז השכבה למטה קצת מהוהה ומצ'וקמקת ולא ממש כיף לאכול אותם? אז היום יש מתכון דווקא לתותים המעוכים/זקנים/מתפרקים שהם בהחלט אכילים, אבל לא בדיוק פוטוגנים, ולפעמים מצריכים חיתוך וסילוק של האיזורים הפגועים. מדובר בעוגת תותים בחושה, פרווה ללא מרגרינה כמובן, שמתאימה בול לשבת אביבית. העוגה לחה, פירותית ומתוקה, מאלה שכיף לחזור ליישר.
אם אתם מקפידים לאכול רק תותים טחונים מטעמי כשרות, גם לכם המתכון הזה מתאים. טוחנים כ-300 גרם תותים לקבלת כוס מחית תותים כמו שכתוב במתכון, ואת יתר התותים שפורסים ומוסיפים לבלילה אפשר להחליף בבננות, או בפרי רך אחר.
עוגת תותים בחושה
(פרווה, ללא מרגרינה)
מאת: בישול בזול
עלות: כ-12 ש"ח (בהתאם למחיר התותים)
כמות: 1 תבנית אינגליש קייק
מרכיבים:
500 גרם תותים שטופים
ומנוקים
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
1 ו-3/4 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
טוחנים כ-300 גרם
מהתותים במעבד מזון לקבלת כוס של מחית תותים. את יתר התותים חותכים לפרוסות
בינוניות ושומרים בצד.
מערבבים בקערה
את מחית התותים, הביצה, השמן, הוניל והסוכר. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח
ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה בעדינות את
התותים הפרוסים.
שיואו, זה נראה כה טוב!!! יש למישהו רעיון במה אפשר להחליף את הביצה?
השבמחקאני מה זה מבינה אותך. המחירים והסחורה בשוק שווים מאמץ, אבל תמיד אני קונה יותר ממה שאני חייבת.
תודה על השיתוף
ביצה אפשר להחליף ב-60 גרם רסק תפוחים. בד"כ זה עובד מצוין.
השבמחקבעניין הכשרות - נערה הייתי וגם זקנתי (ואף למדתי במיטב בתי הספר של החינוך הדתי), אבל על עניין עם כשרות בתותים עוד לא שמעתי. תוכלי להאיר את עיניי?
נראה לי שבגלל שאת כבר לא נערה (לדבריך כן? לא רומזת דבר), את לא מודעת לעניין. ישנן דעות שעולות בשנים האחרונות שאומרות שתותים נחשבים נגועים (תמיד, או שיש שנים מסויימות, תלוי מי שואלים), ולכן, נוסף על הורדת עלים והשרייה ובדיקה, אפשר לאכול אותם רק כשהם טחונים, כדי להימנע מלאכול ברייה שלמה. לא השיטה שלי, אבל יש כאלה שמקפידים, וחשבתי שיהיה נחמד לציין עבורם אופציה שמתאימה להם.
מחקגם אני סקרנית לגבי עניין הכשרות והתותים. מעולם לא שמעתי על זה. אפשר הסבר? תודה!
השבמחקעשיתי!!!! יצא מעולה!!!! הוספתי קצת יותר סוכר כי לא סמכתי על מתיקות התותים
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקעשיתי ויצא מדהים! יפה וטעים:) ובכל זאת שאלה, אם אני רוצה להוסיף שכבת קצפת בשביל היופי ועוד קצת טעם, ניתן לאחסן את העוגה במקרר??
השבמחקבהחלט! וקצפת זה אחלה בחלה :)
מחקהעוגה בתנור. בגלל המחיר השערורייתי של התותים (קילו ב-5 ש"ח! מיד קניתי שניים) הכנתי כמות כפולה בתבנית גדולה יותר.
השבמחקבינתיים הטעם של הבלילה מעולה. אם האפייה לא תהרוס אותו - זו כבר עוגה מעולה. אם היא תשפר - בכלל יהיה מצוין
מחכה בקוצרוח
בטעות נחתה עליי קופסת תותים אז הכנתי שתי עוגות ! יצא מצויין תודה על המתכון !
השבמחקהיא אצלי בתנור .............. נאמי !!
השבמחקשאלה - נוצר חתך למעלה - העוגה "התפקעה" איך אפשר למנוע את המצב הזה ??
תודה ליאת
גם לי זה קורה לפעמים, את יכולה לראות קצת בתמונה. זה קורה כשהחלק העליון נאפה קודם ומתקשה, ורק אז הבפנים מתחיל להתחמם ולתפוח והוא פורץ החוצה ושובר את הקרום שנוצר. בעיקרון אפשר למנוע את זה על ידי שימוש בתבנית יותר גדולה ו/או אפייה בחלק התחתון של התנור, בתחילת האפייה, כדי שהבלילה בלמטה/בפנים תתפח לפני שנוצר קרום על הלמעלה. אבל אני דווקא אוהבת את הלוק השבור והביתי הזה :)
מחקאפשר להוסיף שמנת חמוצה?
השבמחקאין לי מושג... אולי את/ה רוצה לצפות עם קצת שמנת חמוצה?
מחקאפשר להקפיא את העוגה?
השבמחקבהחלט! את רוב העוגות הבחושות אפשר להקפיא.
מחקהכנתי וחזרתי לעדכן שיצאה סופר-טעימה! אחת המוצלחות.
השבמחקמוצלחת מאוד, האם ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס למשפחה שלא יכולה בלי שוקולד?
השבמחקברור! לכל עוגה כמעט אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס.
מחקעל החתום, חולת שוקולד
חחח, כדי שלא אוכל את העוגה לבד נעניתי לרצון המשפחתי והוספתי בננה בשלה אחת ושוקולד צ'יפס , יצא מושלםםם, נטרפה מהר.
מחק