היום עוד פוסט קטן שנשען על שלושת העקרונות של הפוסט הקודם: מחסל חמץ, מהיר הכנה, ואפילו טיפה בריא.
תמיד אומרים לנו שיוגורט ביו, שמכיל תוספות של כל מיני חיידקים ידידותיים, הוא טוב לבריאות. אמנם אני עוד לא משוכנעת שהחיידקים האלה הם באמת ידידותיים כמו שמציירים אותם, שכן אף אחד מהם מעולם לא החמיא לי על התספורת החדשה או פתח לי את הדלת, או סתם בירך אותי בבוקר טוב לבבי. אבל הם נמצאים ברשימת ה"דברים בריאים שמדי פעם אני נזכרת לעשות/לצרוך אותם". הם אפילו די גבוהים ברשימה, לצד "לפחות מנה אחת של ירק עלים כל יום" ו"לאכול דג פעם בשבוע" ו"לעזאזל תפסיקי כבר לאכול כל כך הרבה שוקולד! יש לך יכולת שליטה עצמית של ילדה בגן!". הבעיה היא שאני לא כל כך מתה על יוגורט, ויוגורט ממותק עם פירות אני בכלל לא סובלת. האיש שלי גם שותף, הן לרצון התיאורטי לאכול את החיידקי החיים להנאתם ביוגורט, והן לחוסר החיבה למאכל עצמו (על אף שכפיזיולוג הוא סובר שאין שום הבדל בין יוגורט רגיל ליוגורט ביו). לאחרונה עליתי על משהו אדיר - אפשר לעשות עוגת בסקוויטים מיוגורט! במעבר על המקרר מצאתי כמה יוגורטי ביו שקניתי בפרץ של רצון טוב, שהיו על סף תאריך התפוגה (לא מתחייבת מאיזה כיוון), והחלטתי לנסות לערבב עם פודינג וניל ולראות אם אפשר ליצור מהם משהו. תוספת של כמה ביסקוויטים ומנוחה ללילה במקרר הניבה עוגת בסקוויטים לתפארת, עם טעם טיפה חמצמץ, כמו של עוגת גבינה. אוכל בריאות זה לא, אבל יחסית לקינוח העוגה הזאת די בריאה. אחוזי שומן נמוכים - בלי שמנות וקצפות, ובלי כמויות מטורפות של סוכר.
מי מכם שזוכר שיש לי בעיה אקוטית בהערכת כמויות בכל הנוגע לקניית פתי בר (אריזת קילו אני אומרת לכם! מה חשבתי לעצמי??), יבין מדוע אני מעלה את המתכון הזה דווקא עכשיו, שבוע ושנקל לפני פסח.
אם גם אתם מחפשים דרך לאכול יותר יוגורט, או שסתם יש לכם כמה יוגורטים מיותמים במקרר שמחפשים בית, מומלץ לנסות.
שימו לב שיש כמה חברות שמייצרות יוגורט ביו. עד כה ראיתי שבדרך כלל תנובה הכי זולה, אבל שווה להשוות, כי המחירים משתנים בין החנויות ולפעמים יש מבצעים.
עוגת בסקוויטים על בסיס יוגורט ביו
מאת: בישול בזול
עלות: כ-15 ש"ח
כמות: 1 תבנית אינגליש קייק
מרכיבים
2 יוגורט ביו, 3% של תנובה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
כ-18 ביסקוויטים
לקישוט: רוטב שוקולד, שוקולד מגורר, סוכריות וכדומה
הוראות הכנה
טורפים בקערה את היוגורט והפודינג עד שהתערובת מתעבה.
מסדרים בתבנית אינגליש קייק 6 ביסקוויטים, ומעליהם חצי מהקרם. מסדרים מעל עוד 6 בסקוויטים, מורחים מעל את יתר הקרם, ומצפים ב-6 הביסקוויטים האחרונים. מקשטים ברוטב שוקולד, סוכריות ו/או שאר מתוקים המשמחים לבב אנוש.
מעבירים למקרר ומצננים ללילה, או לפחות כמה שעות, עד שהביסקוויטים מתרככים.
עוד ביסקוויט אחד של אהבה, לפני שמוכרים את החמץ |
הצילום מדהים.
השבמחקנשמע מרענן יוגורט במקום גבינה,עוגה קלילה וכייפית
תודה:)
מעולה! תמיד חיפשתי עוגת "גבינה" עם בסקוויטים שלא צריך בשבילה גבינה לבנה שאין להשיג מחוץ לישראל. תודה!
השבמחקכמה יוגורט יש בגביע בישראל?
תודה
שלי
יש 200 גרם בגביע סטנדרטי.
מחקשימי לב שהטעם לא יהיה זהה גם בגלל האינסטנט פודינג. מנסיוני, בחו"ל יש לו טעם שונה. הוא לא רע, זה רק לא הטעם הישראלי האופייני. ויש באריזה של אינסטנט פודינג כ-80 גרם, למקרה שתהית :)
תודה!
השבמחקשלי
עוגת ביסקוויטים מעולם לא נראתה מגניבה יותר
השבמחקהיי
השבמחקאפשר להשתמש ביוגורט במתיקות מעודנת?
בטח
מחקלמרות שהוא 1.6%?
מחקזה לא כזה הבדל מיוגורט 3% שומן. זה בכל מקרה די מעט שומן... הטעם סתם יהיה טיפה פחות עשיר מאשר עם יותר שומן.
מחקבמה אפשר להשתמש במקום אינסטנט פודינג? הוא מלא ב-Eים למינהם :/
השבמחק