שמישהו יסביר לי את העניין הזה של קמח תופח. ב"שופרסל ישיר" לצורך ההדגמה (נוח לחפש שם מחירים באינטרנט), מחירו של קילו קמח לבן רגיל ממותג שופרסל הוא 5 שקלים. לעומת זאת, קילו קמח תופח, מאותו המותג, עולה 8.5 שקלים. כלומר, אנשים משלמים 70% יותר כדי שמישהו יחליף להם כמה כפיות מהקמח שבאריזה באבקת אפייה.
אני בטוחה שקוראי בלוג זה, אנשים נבונים וצרכנים ממולחים עד האחרון שבהם, לא עושים דבר כזה. אבל לשם הפרוטוקול אכבד אתכם בטיפ מס' 8: אל תקנו קמח תופח, זה בזבוז כסף מוחלט. החליפו קמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפייה. על כל כוס קמח תופח במתכון, השתמשו בכוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה. לדוגמא, אם במתכון עושים שימוש בכוס וחצי קמח תופח, משתמשים בכוס וחצי קמח רגיל וכפית וחצי אבקת אפייה. אין פשוט מזה.
ואם בדברים פשוטים עסקינן, נביא היום מתכון פשוט לפשטידה פשוטה.
היום קוראי היקרים, פשטידת קישואים, לא בשרית (לצמחונים בארוחה בשרית), לא חלבית (לרגישים ללקטוז בארוחה חלבית), מתאימה כתוספת לכל ארוחה או כעיקרית קלה. אני מוצאת שאנשים שאינם אוהדי ירקות נוטים להיות יותר פתוחים לרעיון של ירקות בפשטידה. "אם אנחנו אוכלים ירקות, לפחות אלה ירקות שמישהו התעלל בהם קצת קודם" או משהו כזה. מכיוון שחשוב לי שכל אורחי יאכלו לפחות מנת ירק אחת (פולניות? שתלטנות? דפוסי התנהגות אמהיים אינסטינקטיביים?), פשטידה כזו היא תוספת טובה.
בטח יש לכם מתכון דומה, ווריאציות של המתכון הזה מסתובבות כמעט בכל בית בישראל. הנה הוורסיה המועדפת עלי.
פשטידת קישואים (פרווה)
מבוסס על: מתכון מהאתר matkontov.co.il, עם שינויים קלים שלי
כמות: מתאימה ל-12 אנשים לפחות כתוספת, ל-8 כעיקרית (בערך, כן?).
עלות: כ-13 שקלים (תלוי במחיר הקישואים)
מרכיבים
1 ק"ג קישואים (כ-5 קישואים בערך)
1 בצל
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כמה סיבובים ממגרסת הפלפל
הוראות הכנה
קוצצים את הבצל, ומגרדים את הקישואים על פומפייה גסה (לא מקלפים אותם).
סוחטים את הקישואים מהמים המיותרים (אם אתם שוכחים זה לא סוף העולם, מנסיון), ומערבבים עם הבצל.
מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעבירים לתבנית בינונית-גדולה.
אופים בחום בינוני - 180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה, 30-50 דקות (תלוי בתנור).
אני בטוחה שקוראי בלוג זה, אנשים נבונים וצרכנים ממולחים עד האחרון שבהם, לא עושים דבר כזה. אבל לשם הפרוטוקול אכבד אתכם בטיפ מס' 8: אל תקנו קמח תופח, זה בזבוז כסף מוחלט. החליפו קמח תופח בקמח רגיל ואבקת אפייה. על כל כוס קמח תופח במתכון, השתמשו בכוס קמח רגיל וכפית אבקת אפייה. לדוגמא, אם במתכון עושים שימוש בכוס וחצי קמח תופח, משתמשים בכוס וחצי קמח רגיל וכפית וחצי אבקת אפייה. אין פשוט מזה.
פשוט אמרו לא. |
ואם בדברים פשוטים עסקינן, נביא היום מתכון פשוט לפשטידה פשוטה.
היום קוראי היקרים, פשטידת קישואים, לא בשרית (לצמחונים בארוחה בשרית), לא חלבית (לרגישים ללקטוז בארוחה חלבית), מתאימה כתוספת לכל ארוחה או כעיקרית קלה. אני מוצאת שאנשים שאינם אוהדי ירקות נוטים להיות יותר פתוחים לרעיון של ירקות בפשטידה. "אם אנחנו אוכלים ירקות, לפחות אלה ירקות שמישהו התעלל בהם קצת קודם" או משהו כזה. מכיוון שחשוב לי שכל אורחי יאכלו לפחות מנת ירק אחת (פולניות? שתלטנות? דפוסי התנהגות אמהיים אינסטינקטיביים?), פשטידה כזו היא תוספת טובה.
בטח יש לכם מתכון דומה, ווריאציות של המתכון הזה מסתובבות כמעט בכל בית בישראל. הנה הוורסיה המועדפת עלי.
פשטידת קישואים (פרווה)
מבוסס על: מתכון מהאתר matkontov.co.il, עם שינויים קלים שלי
כמות: מתאימה ל-12 אנשים לפחות כתוספת, ל-8 כעיקרית (בערך, כן?).
עלות: כ-13 שקלים (תלוי במחיר הקישואים)
מרכיבים
1 ק"ג קישואים (כ-5 קישואים בערך)
1 בצל
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
כמה סיבובים ממגרסת הפלפל
הוראות הכנה
קוצצים את הבצל, ומגרדים את הקישואים על פומפייה גסה (לא מקלפים אותם).
סוחטים את הקישואים מהמים המיותרים (אם אתם שוכחים זה לא סוף העולם, מנסיון), ומערבבים עם הבצל.
מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעבירים לתבנית בינונית-גדולה.
אופים בחום בינוני - 180 מעלות, עד שהפשטידה מזהיבה, 30-50 דקות (תלוי בתנור).
מומלץ!
השבמחקנראה מעולה!
השבמחקאני אוהבת את הקראסט השחום מעל....
השבמחקנראה קל ,טעים ו....זול
תודה
חיה
שאלה:
השבמחקהאם אותו יחס גם לגבי קמח תופח מחיטה מליאה ?
שאלה נוספת:
האם יש לך מתכון לפשטידה עם פחות קמח בה?
1. אף פעם לא ניסיתי, אבל אני מנחשת שכן. נראה לי שבפעם הבאה שאכין אחליף בחצי קמח מלא חצי קוואקר, סתם לראות איך זה יוצא.
השבמחק2. מתכון עם פחות קמח לפשטידה כלשהי, או ספציפית לפשטידת קישואים? נראה לי שפשטידות שמבוססות רק על קישואים צריכות יותר קמח ו/או פחמימה אחרת כי קישואים הם מימיים יחסית, והם צריכים איזה פחמימה שתחזיק אותם. פשטידות עם בטטה, תפו"א, גזר וכד' יצטרכו פחות קמח. יש לי פה בבלוג מתכון לפשטידת תפו"א וגזר עם רק 2 כפות קמח, אם זה עוזר (יש שם גם סלמי באמצע, את יכולה להשמיט אם את לא בעניין).
שלום,
השבמחקאני אוהב מאוד את הבלוג ומעריך את התפיסה שבבסיסו. רציתי לשאול - אם אני רוצה להפוך את הפשטידה לחלבית מה כדאי להוסיף - קוטג', גבינה לבנה? וכמה (האם זה משפיע על הכמויות של יתר המרכיבים)?
תודה
היי דן,
השבמחקמצטערת שלא עניתי לך מיד. תודה על המחמאות.
לשאלתך, נראה לי שהייתי מוסיפה פשוט גביע שמנת חמוצה או קוטג' לבלילה (אני לא כל כך אוהבת גבינה לבנה בפשטידות אבל זה אישי), ואולי גם קצת גבינה צהובה מגוררת (אם זה ממילא חלבי...). רק תוודא שאתה באמת סוחט את הקישואים כמו שצריך כדי שהפשטידה לא תצא נוזלית מדי. אפשר גם להוסיף עוד קמח אם זה נראה נוזלי. אני לא מרגישה הכי בנוח להמליץ לך על משהו שלא ניסיתי בעצמי. אם אתה לא רגיל לאילתורי מטבח אולי כדאי פשוט לגגל פשטידות קישואים חלביות ולראות אם אתה מוצא שם משהו שנראה רלוונטי. רוב פשטידות הקישואים די דומות בסופו של דבר :)
בהצלחה, ואשמח אם תעדכן איך יצא.
הוספתי עוד גביע שמנת חמוצה 9% וחצי כפית כורכום ויצא מעולה.
השבמחקתודה רבה!
יש! תודה על העדכון :)
השבמחקחוויה מהשבת האחרונה,
השבמחקהכנתי כמות כפולה כדי שיהיה גם לסעודה שלישית, אממה, הנחתי על השולחן את שתי המנות, שיהיה. שלוש דקות ולא נשארו פירורים.
תודה :)
איזה כיף לשמוע! לא ידעתי שנשרים כל כך אוהבים פשטידות קישואים :)
מחקהי מקווה לנסותהיום את המתכון .
השבמחקדרך אגב, מסתבר שחודשי מאי ויוני היו חזקים במיחוד בקרב ספאם דובר אנגלית.
keep up the good work !
וואו איזה טירוף! בדרך כלל גוגל מוחקים את הספאם הזה אוטומטית. כנראה שהיה להם איזה באג במשך שבועיים שלושה... תודה שהסבת את תשומת ליבי!
מחקהכנתי את הפשטידה והיא יצאה נפלאה, הכנתי גם את המוס שוקולד, את פשוט עזרתי לי לצלוח את הארוחה המשפחתית בהצלחה רבה ,תודה !!
השבמחקיש לי טיפ מצוין.
השבמחקשמנו את התבנית ורפדו אותה בפירורי לחם.
גם מעל התערובת שימו פירורי לחם, זה משדרג את המראה והטעם.