יום רביעי, 25 בינואר 2012

מהר!


מכירים את המתכונים המעצבנים האלה של "ארוחת ערב שלמה ברבע שעה", "לחמניות צ'יק צ'ק" ודומיהם? האלה שמבטיחים זמן הכנה קצרצר, שתוך 300 שניות מרגע כניסתכם הביתה המנה כבר תהיה בתנור?
הרשו לי להרים גבה*.
אולי למיומני מטבח זה לוקח 5 דקות להכניס עוגה לתנור.
הנה מה שקורה כשאני מנסה להכין עוגה ב-5 דקות.


00:00 אוקי אז אמרנו עוגת שוקולד ב-5 דקות... אממ... איפה המתכון? אה נכון במייל. רגע, לא במייל הזה, במייל השני. אוף למה לא זכרתי להדפיס את זה בעבודה - ארררג! הדפדפן תקוע! למה אתה מתקין לי עכשיו תוספים למה??? לא משנה אני אפתח באקספלורר...


02:16 אוקי הנה זה. יאללה נניח את הלפטופ במקום שאני אוכל לראות אותו... אוי השולחן מבולגן לחלוטין. טוב נזיז קצת דברים שיהיה לי גם איפה לעבוד...


05:09 טוב, לפחות גם סידרתי קצת. אז לעבודה. נוציא את המרכיבים...


05:38 איפה הסודה לשתייה לעזאזל?? לא יכול להיות שנגמר, לפני שניה - אה אוקי הנה זה.


06:22 איפה הקערה והמרית? אויש הם בכיור. טוב אני אשטוף מהר...


08:06 טוב. הכל מוכן. נתחיל. חצי כוס שמן - אוי נו איפה הכוס מדידה עכשיו? 


08:34 שוב, חצי כוס שמן, כוס סוכר... אוי הסוכר נדבק לכוס עם השמן. טוב נוציא קצת עם האצבעות... איכס האצבעות שלי שמנוניות לגמרי, צריך לשטוף.


09:13 טוב איפה היינו - אוי נו! למה שומר מסך עכשיו? והידיים שלי רטובות... טוב לא נורא, ניבש קצת על החולצה. אז... וניל...


09:52 אויש נשפך קצת על השוליים. צריך להביא מגבת נייר.


10:31 טוב. ביצים...


11:27 עכשיו מה הצעד הבא- די! שוב שומר מסך! והידים שלי מלאות חלבון. טוב שוב נשטוף ידים...


11:59 עכשיו נשאר רק קמח, קקאו ואבקת אפייה. סבבה. 


12:22 נו קמח... למה אתה תקוע בשקית... תשתחרר כבר...


12:42 קמח משתחרר ועף לכל עבר. 


12:45 יופי באמת. למה ככה? עכשיו יש לי 2 כוסות קמח במקום 1 וחצי. שאני אחזיר את היתרה לשקית? עדיין יש קצת שמן על הכוס מדידה... טוב יאללה לא משנה נחזיר.


13:27 כמה קקאו צריך? חצי כוס? אוח. הכוס מדידה לא נכנסת לפתח של השקית. טוב נרחיב אותו קצת... אוף למה הפלסטיק העבה הזה לא נקרע? ננסה קצת עם השיניים...


13:51 ענן קקאו מתפזר ברחבי המטבח


13:53 אוף אני לא רואה כלום, יש לי קקאו על המשקפיים... טוב יאללה. כמעט סיימנו. 


14:17 נשאר רק כפית אבקת אפייה. רגע... זה לא...? אוי זה הסודה לשתייה. מזל ששמתי לב... 


15:01 איפה שמתי את המרית...?


16:52 אוקי, הבלילה מוכנה. עכשיו רק צריך להכניס לתבנית משומנת... אופס. טוב אני אשמן. רגע איפה התבנית...?


17:44 סבבה, נעביר לתבנית...


17:57 רגע, נשאר קצת על הצדדים של הקערה... מאמי! אתה רוצה לטעום קצת מהבלילה? טוב לא צריך. אני אטעם לבד. הממ... שוקולד על כל הפנים...איפה המגבת? 


18:46 מעולה. סיימנו. עכשיו מכניסים לתנור שחומם מראש... אה. אופס. טוב אני אדליק עכשיו ואתן לו 5 דקות. זה יספיק נכון? 


וזה עוד לא כולל שטיפת כלים וניקוי כל המשטחים שטינפתי בדרך.
אולי הם מתכוונים לחמש דקות בזמן של תוכניות בישול, שם יש מישהו שמוציא מראש את כל הכלים שצריכים, מודד את כל המצרכים ושם אותם בקעריות קטנות, וכמובן מנקה הכל כשמסיימים. חרף נסיונותי, תרם הצלחתי לשכנע את אישי שעליו לעשות זאת עבורי בכל פעם שאני מבקשת. מכיוון שהוא עשוי לדרוש הדדיות בעניין אני בוחרת שלא להתעקש.


בכל מקרה, זאת הסיבה שהמתכון שמצאתי לפסטה עם חומוס, בצל ואורגנו כל כך מרגש אותי. כי הוא אשכרה לוקח רבע שעה. אתם מסוגלים לבשל פסטה תוך רבע שעה? אתם מסוגלים לקלף לפרוס ולטגן בצל אחד + לפתוח פחית שימורים תוך רבע שעה? הידד! אתם יכולים להכין פסטה עם חומוס, בצל ואורגנו ברבע שעה. באמת.
לא מדובר במנה הכי גורמה שיש, זו מנה פשוטה עם טעמים פשוטים. אבל המתכון בריא, במיוחד אם משתמשים בפסטה מחיטה מלאה, הוא ממלא, והוא בעצם מהווה ארוחה שלמה. 
אה, ואם לא שמתם לב, מדובר גם במתכון מזווה. כל עוד יש לכם בצל במזווה, אורגנו במדף התבלינים וחבילת פסטה ופחית גרגרי חומוס בארון אתם מסודרים. לא צריך ריצות של הרגע האחרון לסופר. בקיצור, מתכון מושלם לימים האלה שחוזרים מאוחר, לבית קר, מקרר ריק ובטן מקרקרת. 
אפשר לגוון עם תבלינים אחרים כמו טימין או בזיליקום, אפשר לפורר מעל גבינה מלוחה ואפשר להוסיף קוביות של ירק מהיר בישול (כמו קישוא או פלפל), לבצל אחרי כמה דקות, אבל אז אני כבר לא יכולה לערוב לכך שזה יקח פחות מרבע שעה.


פסטה עם חומוס, בצל ואורגנו
מבוסס על: מתכון מהבלוג Lucullian Delights עם שינויים קלים שלי
עלות: כ-8 ש"ח
כמות: 3-4 מנות


מרכיבים
250 גרם פסטה (חצי חבילה), מהסוג האהוב עליכם
1 בצל
1 כף שמן זית
1/2 פחית גרגרי חומוס משומרים (אפשר גם לזרוק פנימה את כל הפחית אם אתם חובבי חומוס, כמוני)
1/2 כפית אורגנו
1 כף מים
2 כפות מיץ לימון


הוראות הכנה:
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
בינתיים פורסים את הבצל, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, 7-8 דקות. מוסיפים את גרגרי החומוס, והאורגנו ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומבשלים עוד דקה. 
מערבבים את תכולת המחבת לתוך הפסטה ומגישים חם.






* נו הרשיתם לי להרים גבה. מה אתם רוצים?
התמונה לא נכנסה למעלה.

12 תגובות:

  1. היי בישול בזול, אני חושב שהטיימליין שלך קצת אופטימי מדי. רק 19 דקות להכנת עוגה? נו, באמת. ובעניין הפסטה- מה שאני עושה כשאני עצלן: פסטה + שמן זית + שום+ מוסקט + פרמזן. פחות בריא, אבל מאוד עצלני.

    השבמחק
    תשובות
    1. דווקא עבור עוגה בחושה פשוטה, זה די מה שלוקח לי. לאיש זה לוקח אפילו פחות כי איכשהו הוא מצליח לעשות הכל בצורה יותר יעילה. אבל ברגע שזה מתכון חדש, או מתכון עם כמה שלבים של ציפוי, מלית וכאלה, ברור שזה לוקח יותר. פשוט לא רציתי להלאות אתכם ב-
      23:39 גוזרת את נייר האפייה לצורת עיגול לריפוד התבנית
      46:01 מחלצת בזהירות את העוגה החמה מהתבנית... רק עוד 2 בתנור!
      57:42 אוקי... איפה האבקת סוכר הפתוח שהשארתי על המדף במקרר...
      1:22:01 אררג! למה כל המריות בכיור?!
      1:47:00 למה למה למה החלטתי להכין עוגת 3 שכבות עם פרוסטינג?? מה שכחתי שאחרי פרוייקט כזה המטבח שלי נראה כמו מוכה הוריקן??
      וכולי.
      בזמן הקריאה כבר יכלתם לאפות בעצמכם עוגה ב"חמש דקות".

      פרמזן+שום+שמן זית = נפלא

      מחק
  2. אף פעם לא ניסיתי את החומוס בקופסת שימורים.
    הוא לא קצת קשה במקרה?
    כי כשאני מבשל חומוס, אני מחכה עד שזה רך רך, נמעך בקלות בין שתי אצבעות.

    השבמחק
    תשובות
    1. אכן גיל צודק. הם ממש רכים בקופסא.

      מחק
  3. החומוס מקופסת השימורים רך כבר בקופסא...

    השבמחק
  4. בוקר טוב.פוסט מקסים ומצחיק בטרוף.תענוג לפתוח ככה את הבוקר.תודה

    השבמחק
  5. תקשיבי זה נראה מה זה טוב!
    ואין דבר כזה מתכונים בחמש דקות. אל תאמיני להם! הם שקרנים.

    אפשר קצת מהפסטה שלך?

    השבמחק
    תשובות
    1. והם גם גורמים לך לחשוב שזה אשמתך. אם אתה לא מצליח להכין את העוגה ב-5 דקות כנראה שמשהו לא בסדר איתך... אבל כנראה שאני לא לבד :)
      בטח שאפשר! אני אתן לך גם אקסטרה חומוס אם את רוצה :)

      מחק
  6. איזה כיף- רוטב פסטה בלי עגבניות!! ועוד עם חומוס.. :) יאמי נמי! יצא נהדר..

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לשמוע. תודה על העדכון!

      מחק
  7. אתר נהדר
    פעם פגשתי אמרתי לה יש ספר עוגות ב5
    דקות והיא אמרה לי אני עושה עוגה ב1 דקה
    הולכת לקנות בדקה

    השבמחק