כל הבלוג הזה נשען על הנחת יסוד אחת, מאוד בסיסית:
כל אוכל יהיה יותר זול אם תכין אותו בעצמך
להכין ארוחת ערב בבית יהיה יותר זול מלצאת למסעדה, לאפות עוגה בבית יהיה יותר זול מלקנות אותה בקונדיטוריה.
לא משוכנעים? בואו נסתכל על כמה דוגמאות:
על ארוחת בוקר ישראלית לזוג תשלמו כ-80 ש"ח בבית קפה. הבה נחשב את העלויות להכנת ארוחת בוקר מפנקת בבית: 13 ש"ח לתבנית ביצים, 4 ש"ח ל-2 לחמניות, כ-16 ש"ח לקופסת גבינה בולגרית, 6 ש"ח לזוג עגבניות ומלפפונים, 15 ש"ח לשקית של תערובת חסות ועלי בייבי, 10 ש"ח לבקבוק מיץ תפוזים סחוט, ובואו נגיד 4 ש"ח ל-2 כוסות קפה. הוצאנו בסך הכל 68 ש"ח, והשתמשנו בפחות מחצי ממה שקנינו. עלות ארוחת הבוקר עצמה הייתה פחות מ-30 ש"ח לזוג, ונשארו לנו ביצים, גבינה, ירקות ומיץ שיהפכו בקלות לעוד כמה ארוחות בוקר בימים למחרת.
בואו נסתכל על עוד דוגמא:
פאי תפוחים בקונדיטוריה יעלה לכם כ-45 ש"ח, בקונדיטוריות המפונפנות אפשר גם לקנות ב-70 ש"ח ויותר.
לעומת זאת, אם תכינו את הפאי בבית תשלמו כ-10 ש"ח לקילו תפוחים, 4 ש"ח לקילו קמח, 4 ש"ח לקילו סוכר ו-8 ש"ח לחבילת חמאה גדולה, כלומר 26 ש"ח לפאי ביתי, ויישאר לכם גם קמח וסוכר לפאי הבא.
אתם מוזמנים להתנסות בעצמכם בחישובים - אני מבטיחה לכם שכמעט כל ארוחה או דבר מאכל שאפשר לקנות בחוץ, יצא זול יותר להכין אותו בבית.
אבל בישול ביתי לא רק חוסך 12 ש"ח פה ו-19 ש"ח שם, הוא מוביל לחיסכון מאסיבי בתקציב האוכל.
למה? בואו נשאל שאלה אחרת:
מה הארוחה הכי זולה שאפשר לקנות במסעדה, לעומת הארוחה הכי זולה שאפשר להכין בבית?
אם אתם קונים אוכל בחוץ, תתקשו למצוא ארוחה שעולה פחות מ-24 ש"ח לאדם. אולי אם תלכו לדוכני הפלאפל בשוק תוכלו לקנות מנה ב-15 ש"ח.
בבית, לעומת זאת, אתם יכולים להכין מה שאתם רוצים ולקנות באיזה איכות שאתם רוצים. חייבים לחסוך בטירוף? קנו לעצמכם קילו אורז (8 ש"ח) , קילו עדשים (10 ש"ח), בקבוק שמן(9 ש"ח) וכמה בצלים(5 ש"ח), ותכינו לעצמכם מג'דרה. מהכמות הזאת תוכלו להכין *המון* מג'דרה, לפחות איזה 15 מנות, ושילמתם בסך הכל 32 ש"ח. כלומר, כל ארוחה תעלה לכם קצת יותר מ-2 שקל. 2 שקל!!
רוצים להשקיע קצת יותר? אין בעיה. קנו לכם תבנית ביצים ב-13 ש"ח, כיכר לחם אחיד ב-5 ש"ח, ירקות לסלט ב-8 ש"ח ושש יחידות לבן ב-9 ש"ח. מהמצרכים הללו אתם יכולים להכין שש ארוחות עם חביתה גדולה, סלט ירקות, טוסט ולבן כשכל ארוחה עולה פחות מ-6 ש"ח.
רוצים עוף? ארבעה כרעי עוף יעלו לכם בסביבות ה-24 ש"ח. תוסיפו לתבנית תפוחי אדמה (3 ש"ח) וכמה ירקות חתוכים- קישוא, גמבה, בצל וכדומה (6 ש"ח), וקיבלתם 4 מנות של עוף בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ב-8.25 ש"ח למנה. אתם מכירים מסעדה שמוכרת ארוחה שלמה עם עוף בתנור עם ירקות ב-8 ורבע ש"ח?
כן, גם אני לא.
הבנתם את הקטע? כשמבשלים בבית יש לכם הרבה יותר שליטה. אתם יכולים ללכת לשוק ולסופרמרקטים הזולים כדי לקנות מוצרים שעולים פחות. אתם יכולים להחליט לצמצם את השימוש ברכיבים יקרים כמו בשרים וגבינות. אתם יכולים לקנות מוצרים שימושיים במבצע ולהשתמש בהם לאורך זמן. מי שרוצה לחסוך, יש לו איך.
במסעדות זה פשוט לא ככה. יש לכם מחיר שמתחתיו פשוט אי אפשר לרדת.
ולכן לבלוג שלי קוראים "בישול בזול" ולא "לאכול במסעדות זולות" (קליט אה?).
כשאתם מבשלים בבית יש לכם שליטה ויש לכם בחירה.
שליטה ובחירה הם עקרונות חשובים מאוד לחסכון ולהתנהלות כלכלית נבונה.
כשיש לכם שליטה אתם יכולים לקבוע איך יראו החיים שלכם. אתם מחליטים מה נכנס לעגלת הקניות שלכם ומה לא, על מה אתם מוכנים לשלם, ועל מה אתם מוותרים. אף אחד לא יגיד לכם כמה "צריכים" להוציא על אוכל, מה "חייבים" לקנות ועל מה "אסור" לוותר.
כשיש לכם בחירה, אתם יכולים להסתכל על כל האופציות שעומדות בפניכם ולהחליט מה מתאים לכם. יש לכם מינוס בחשבון שאתם מנסים לכסות? אתם יכולים לבחור מוצרים זולים יותר השבוע כדי לצמצם הוצאות. בשנה שעברה הוצאתם הון תועפות על האוכל לפסח, ושילמתם עליו בתשלומים עד ראש השנה? השנה אתם יכולים לבחור להכין אוכל צנוע יותר, בכמויות קטנות יותר.
יש המוני מוצרים בסופר, המוני סופרים, מכולות, שווקים וחנויות ברחבי הארץ, וזה מעניק לכם מרחב תמרון ענקי - מה אתם אוכלים? איפה אתם קונים? כמה? באיזה איכות? מתי?
כל זה נתון לבחירתכם.
ושם אני נכנסת.
הבלוג שלי מיועד לאנשים שיודעים שיש סקאלה של מחיר בבישול הביתי, ושרוצים למקם את הצריכה שלהם בצד החסכוני של הסקאלה.
אני מחפשת מתכונים, משווה מחירים, מחשבת עלויות, מבשלת, אופה, מתנסה... הכל כדי להביא לכם את המתכונים הזולים והמשתלמים ביותר, שהם גם טעימים כמובן. דפדפו לכם פה בבלוג ותגלו אוסף מתכונים מגוונים וחסכוניים שגדל מדי שבוע, ושלל טיפים לצמצום עלויות בקנייה ובבישול.
מוכנים לקחת את השליטה על האוכל לידים שלכם?
מוכנים לבחור בדרך של חסכון, של רווחה ושל חוסן כלכלי?
הצטרפו אלי למסע!
כל אוכל יהיה יותר זול אם תכין אותו בעצמך
להכין ארוחת ערב בבית יהיה יותר זול מלצאת למסעדה, לאפות עוגה בבית יהיה יותר זול מלקנות אותה בקונדיטוריה.
לא משוכנעים? בואו נסתכל על כמה דוגמאות:
על ארוחת בוקר ישראלית לזוג תשלמו כ-80 ש"ח בבית קפה. הבה נחשב את העלויות להכנת ארוחת בוקר מפנקת בבית: 13 ש"ח לתבנית ביצים, 4 ש"ח ל-2 לחמניות, כ-16 ש"ח לקופסת גבינה בולגרית, 6 ש"ח לזוג עגבניות ומלפפונים, 15 ש"ח לשקית של תערובת חסות ועלי בייבי, 10 ש"ח לבקבוק מיץ תפוזים סחוט, ובואו נגיד 4 ש"ח ל-2 כוסות קפה. הוצאנו בסך הכל 68 ש"ח, והשתמשנו בפחות מחצי ממה שקנינו. עלות ארוחת הבוקר עצמה הייתה פחות מ-30 ש"ח לזוג, ונשארו לנו ביצים, גבינה, ירקות ומיץ שיהפכו בקלות לעוד כמה ארוחות בוקר בימים למחרת.
בואו נסתכל על עוד דוגמא:
פאי תפוחים בקונדיטוריה יעלה לכם כ-45 ש"ח, בקונדיטוריות המפונפנות אפשר גם לקנות ב-70 ש"ח ויותר.
לעומת זאת, אם תכינו את הפאי בבית תשלמו כ-10 ש"ח לקילו תפוחים, 4 ש"ח לקילו קמח, 4 ש"ח לקילו סוכר ו-8 ש"ח לחבילת חמאה גדולה, כלומר 26 ש"ח לפאי ביתי, ויישאר לכם גם קמח וסוכר לפאי הבא.
אתם מוזמנים להתנסות בעצמכם בחישובים - אני מבטיחה לכם שכמעט כל ארוחה או דבר מאכל שאפשר לקנות בחוץ, יצא זול יותר להכין אותו בבית.
אבל בישול ביתי לא רק חוסך 12 ש"ח פה ו-19 ש"ח שם, הוא מוביל לחיסכון מאסיבי בתקציב האוכל.
למה? בואו נשאל שאלה אחרת:
מה הארוחה הכי זולה שאפשר לקנות במסעדה, לעומת הארוחה הכי זולה שאפשר להכין בבית?
אם אתם קונים אוכל בחוץ, תתקשו למצוא ארוחה שעולה פחות מ-24 ש"ח לאדם. אולי אם תלכו לדוכני הפלאפל בשוק תוכלו לקנות מנה ב-15 ש"ח.
בבית, לעומת זאת, אתם יכולים להכין מה שאתם רוצים ולקנות באיזה איכות שאתם רוצים. חייבים לחסוך בטירוף? קנו לעצמכם קילו אורז (8 ש"ח) , קילו עדשים (10 ש"ח), בקבוק שמן(9 ש"ח) וכמה בצלים(5 ש"ח), ותכינו לעצמכם מג'דרה. מהכמות הזאת תוכלו להכין *המון* מג'דרה, לפחות איזה 15 מנות, ושילמתם בסך הכל 32 ש"ח. כלומר, כל ארוחה תעלה לכם קצת יותר מ-2 שקל. 2 שקל!!
רוצים להשקיע קצת יותר? אין בעיה. קנו לכם תבנית ביצים ב-13 ש"ח, כיכר לחם אחיד ב-5 ש"ח, ירקות לסלט ב-8 ש"ח ושש יחידות לבן ב-9 ש"ח. מהמצרכים הללו אתם יכולים להכין שש ארוחות עם חביתה גדולה, סלט ירקות, טוסט ולבן כשכל ארוחה עולה פחות מ-6 ש"ח.
רוצים עוף? ארבעה כרעי עוף יעלו לכם בסביבות ה-24 ש"ח. תוסיפו לתבנית תפוחי אדמה (3 ש"ח) וכמה ירקות חתוכים- קישוא, גמבה, בצל וכדומה (6 ש"ח), וקיבלתם 4 מנות של עוף בתנור עם תפוחי אדמה וירקות ב-8.25 ש"ח למנה. אתם מכירים מסעדה שמוכרת ארוחה שלמה עם עוף בתנור עם ירקות ב-8 ורבע ש"ח?
כן, גם אני לא.
הבנתם את הקטע? כשמבשלים בבית יש לכם הרבה יותר שליטה. אתם יכולים ללכת לשוק ולסופרמרקטים הזולים כדי לקנות מוצרים שעולים פחות. אתם יכולים להחליט לצמצם את השימוש ברכיבים יקרים כמו בשרים וגבינות. אתם יכולים לקנות מוצרים שימושיים במבצע ולהשתמש בהם לאורך זמן. מי שרוצה לחסוך, יש לו איך.
במסעדות זה פשוט לא ככה. יש לכם מחיר שמתחתיו פשוט אי אפשר לרדת.
ולכן לבלוג שלי קוראים "בישול בזול" ולא "לאכול במסעדות זולות" (קליט אה?).
כשאתם מבשלים בבית יש לכם שליטה ויש לכם בחירה.
שליטה ובחירה הם עקרונות חשובים מאוד לחסכון ולהתנהלות כלכלית נבונה.
כשיש לכם שליטה אתם יכולים לקבוע איך יראו החיים שלכם. אתם מחליטים מה נכנס לעגלת הקניות שלכם ומה לא, על מה אתם מוכנים לשלם, ועל מה אתם מוותרים. אף אחד לא יגיד לכם כמה "צריכים" להוציא על אוכל, מה "חייבים" לקנות ועל מה "אסור" לוותר.
כשיש לכם בחירה, אתם יכולים להסתכל על כל האופציות שעומדות בפניכם ולהחליט מה מתאים לכם. יש לכם מינוס בחשבון שאתם מנסים לכסות? אתם יכולים לבחור מוצרים זולים יותר השבוע כדי לצמצם הוצאות. בשנה שעברה הוצאתם הון תועפות על האוכל לפסח, ושילמתם עליו בתשלומים עד ראש השנה? השנה אתם יכולים לבחור להכין אוכל צנוע יותר, בכמויות קטנות יותר.
יש המוני מוצרים בסופר, המוני סופרים, מכולות, שווקים וחנויות ברחבי הארץ, וזה מעניק לכם מרחב תמרון ענקי - מה אתם אוכלים? איפה אתם קונים? כמה? באיזה איכות? מתי?
כל זה נתון לבחירתכם.
ושם אני נכנסת.
הבלוג שלי מיועד לאנשים שיודעים שיש סקאלה של מחיר בבישול הביתי, ושרוצים למקם את הצריכה שלהם בצד החסכוני של הסקאלה.
אני מחפשת מתכונים, משווה מחירים, מחשבת עלויות, מבשלת, אופה, מתנסה... הכל כדי להביא לכם את המתכונים הזולים והמשתלמים ביותר, שהם גם טעימים כמובן. דפדפו לכם פה בבלוג ותגלו אוסף מתכונים מגוונים וחסכוניים שגדל מדי שבוע, ושלל טיפים לצמצום עלויות בקנייה ובבישול.
מוכנים לקחת את השליטה על האוכל לידים שלכם?
מוכנים לבחור בדרך של חסכון, של רווחה ושל חוסן כלכלי?
הצטרפו אלי למסע!
כן!!!
השבמחק(אבל עם שש יחידות לבן, לא שישה)
תוקן, תודה :)
מחקאו יההה! :)
מחקשכחת להוסיף שיש גם שליטה בכמות השמן במנות, כמות הסוכר והמלח, וכו'. או בקיצור- זה גם הרבה יותר בריא לאכל בבית.
השבמחקשלא לדבר על הכיף של קפה בפיג'מה...
צודק/ת בהחלט. אני מתכוונת להתייחס לזה באחד הפוסטים הבאים.
מחקאת אדירה.
השבמחקו ו א ו , כמה חשבון יש בפוסט הזה, איזה כיף!!!
השבמחקסוג של הוכחה מטמטית. טוב שלא כתבתי מש"ל בסוף :)
מחקחנונית.
מחקחכי חכי עד שתראי את הפוסט של היום... :)
מחקאת נהדרת! הזדהיתי עם כל מילה.
השבמחקאנחנו כבר מזמן הפסקנו לצאת לארוחת בוקר, גילינו שאנחנו מכינים ארוחת בוקר יותר טובה בבית עם לחם חם וטרי שבעלי אופה, ואחלה סלט שאני מעבירה במהירות במעבד מזון (שווה לנסות: כרוב-גזר- סלק טרי לימון ושמן זית).
העברתי את הפוסט הזה הלאה, לעוד כמה חברים...
את צודקת מאד אבל את צריכה לשקלל לתוך המחיר גם זמן ולהמיר אותו לכסף.
השבמחקכאשר המשכורת עומדת על משהו בסיסי מאד כמו 25 לשעה אז באמת עדיף לבשל בבית.
כאשר לעומת זאת מדובר על מישהו שעובד בהייטק ומקבל 80 לשעה וצריך לבזבז נגיד חצי שעה על להכין ארוחת בוקר ולשטוף כלים אחר כך, אז את צריכה להוסיף למחיר עוד 40 שקל בערך שזה הזמן שהוא בזבז.
יש פה גם עניין של מנוחה ואווירה. זה לא פשוט ברמת הכמה עולה כל דבר.
אל דאגה, לנושא הזה יוקדש פוסט נפרד... :)
מחקנו,מהרי נא עם פוסט התגובה בעניין ״מחירו של הזמן״(והמנוחה והאווירה בלה בלה בלה...)
השבמחקהוא מס' 3 בסדרה:
מחקhttp://bishulbezol.blogspot.co.il/2012/06/3.html
רק חיפשתי בגוגל "איך מכינים גבינה ביתית משמנת?" וההשגחה העליונה זימנה לי את בלוג המ-ד-ה-י-ם !!!!הזה.
השבמחקתודה לך תודה לך תודה לך תודה לך תודה לך תודה לך
ווואוו ככל שאני קוראת פוסט אחרי פוסט ליבי וכיסי ומצב רוחי(התשוש מארוחות מסוגננות ולעייפה) מתמלאים שמחה רננה ושלוות נפש
ולא,אני לא מגזימה
בדיוק התלוננתי בפניי בעלי על עוגמת הנפש שיש לי בלהשקיע שעות בהכנת אוכל שנגמר בעפעוף עיניים אחד.זה פשוט לא נורמלי.אנחנו זוג טרי(שנה וקצת) ואני חוצאת את עצמי שעות במטבח שלא נדבר על ארוחות חג ושבת(ימים) ולא מבינה איך אפשר עם ילדים בהמשך ובית יותר גדול לנקות.ובעלי איתי עוזר ומפזז ו...שעות וימים להכין ארוחה שנגמרת בפחות מעשר דקות.זה נורמלי???
לא!!!
אחרי שזכיתי בקצת הבנה וסימפטיה שוב תודה לך מחמדתי יקירתי.מרגע זיכני ה' לראות זה הבלוג חיי ישתנו ללא היכר.תודה
ותחתמי לשנה טובה ומתוקה בכל מכל כל
שלום לך וחג שמח,
השבמחקקודם כל הבלוג שלך מדהים, את מדהימה ואני שמחה ללמוד ממך המון דברים!!!
תמשיכי כך, את נהדרת.
לא ידעתי שאת מדנמרק וכל הכבוד לך על השליטה בשפה העברית, באמת מדהים!!!
חג שמח
חג שמח!
מחקאני רק חייבת לתקן, אני לא מדנמרק, נולדתי בארץ. מי שכתבה את הפוסט שאת מתייחסת אליו היא חברה שלי. היה מדובר בפוסט אורח, וחלילה לי מלקחת לה את הקרדיט על היותה בחורה באמת מדהימה :)
תודה רבה לך!
השבמחק