יום שבת, 2 ביוני 2012

עדכון בלוח השידורים

חשבתי לאחרונה שכשאני כותבת את בישול בזול, אני כותבת בעצם לאנשים שבאים כבר עם הבנה כלשהי בתחום. 
כשאני אומרת שמצאתי מתכון שווה לעוגת גבינה שמתבססת על מוצרים בפיקוח, יש באמירה שלי המון הנחות יסוד אודות הידע המוקדם שלכם. אני מניחה שאתם יודעים מה זה מוצרים בפיקוח, ולמה עוגת גבינה שמבוססת עליהם עשויה להיות זולה יותר. אני מניחה שאתם יודעים שאפשר להשוות את המחיר של מתכונים על פי סכום מחירי המרכיבים, ושהמחירים האלה ישפיעו על גובה החשבון בסופר. אני מניחה שאתם מקבלים בכלל את הטענה שיותר זול להכין עוגת גבינה בעצמך מאשר לקנות אותו מוכן בסופר או בקונדיטוריה.
המון הנחות, שכדאי לפרוס אותם בצורה יותר מסודרת, לטובת אלה שנכנסים רק עכשיו לעולם החסכון באוכל.
לכן בשבועות הקרובים אני אתחיל להעלות סדרת פוסטים שתשטח את העקרונות הבסיסיים שמנחים אותי בעולם הבישול בזול.
מבוא לבישול בזול, אם תרצו.
אני מתנצלת בפני מי שהדברים כבר ברורים לו. על אף שכיף לי מאוד לנהל שיח עם אנשים שחולקים איתי ערכים משותפים - צניעות, התנהלות כלכלית אחראית, חוסר נכונות לתת לצרכנות להשתלט על החיים וכולי - אני לא רוצה רק לשכנע את המשוכנעים. אני רוצה להשפיע על הצורה שבה המוני אנשים קונים ומבשלים ואוכלים. אני רוצה לתת כלים לאנשים שמרגישים את המצוקה בקופה של הסופר, אבל לא יודעים איך, או אם אפשר בכלל, לשפר את המצב.
כדי לעשות את זה, כדאי שאתחיל מההתחלה, בצורה מסודרת.
אם אי פעם תהיתם מה המחשבה שעומדת מאחורי בישול בזול, מה מנחה אותי כשאני כותבת, קונה ובוחרת מתכונים, אתם מוזמנים להצטרף.

בינות לפוסטים הקצת כבדים יותר, אנצל את הזמן להעלות כמה מתכונים פשוטים ובסיסיים. כאלה שאני רוצה שיהיו בבלוג, אבל שלא מצריכים המון מלל או הסברים, ושהייתי מרגישה קצת מצחיק להעלות בתור פוסט בלעדי.

4 תגובות:

  1. אני סקרנית לראות אם אגלה ככה דברים שלא ידעתי על קיומם. בכל מקרה - רעיון מצוין.

    השבמחק
  2. אני לא רואה את עצמי כקהל היעד של התוכנית הזו, אך כל הכבוד.

    השבמחק
  3. ביז, אני מרגישה כאילו העלית על הכתב את נאום הדלקת המשואה שלך. הידד לך!
    ולנו!

    השבמחק
    תשובות
    1. ולכל בית ישראל!
      כן. לפעמים. אני. מדברת. בפאטוס. זה. נכון.

      מחק