אין כמו סלט עגבניות קטן ומתובל בפשטות כדי לאפשר לעגבנייה להשוויץ בטעמי הקיץ המתוקים שלה.
אין לי מתכון אחד יחיד לסלט עגבניות, כי יש כל כך הרבה וורסיות אפשריות - עם עשבי תיבול שונים, עם בצל, עם חומץ או לימון...
לכן היום, במקום מתכון, תקבלו נוסחה שאפשר לשחק איתה בהתאם למה שיש בבית.
נוסחה לסלט עגבניות
כמות: סלט קטן שיספיק ל-1-2 סועדים. אתם מוזמנים כמובן להכפיל כמויות.
עלות: פחות מ-1 ש"ח, תוספות יקרות יותר כמו גבינה ואגוזים יעלו את המחיר קצת כמובן
הנוסחה:
על כל עגבנייה אחת גדולה, או 2 עגבניות קטנות-בינוניות הוסיפו לסלט:
- 1/2 כפית שמן זית
- 1/8 כפית מלח (או לפי הטעם)
אם אתם רוצים טעמים קצת יותר מורכבים, בחרו לכם כמה תוספות. אפשר לבחור אחד, או שניים או את כולם:
- מעט עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום ו/או פטרוזיליה ו/או כוסברה ו/או בצל ירוק ו/או שמיר...
- משהו חרפרף: שן שום קצוצה ו/או רבע בצל קצוץ (לבן או סגול) ו/או גבעול בצל ירוק קצוץ ו/או מעט פלפל חריף קצוץ
- משהו חמצמץ: 1/2 כפית מיץ לימון סחוט או חומץ בלסמי או כל חומץ שאוהבים
- משהו עשיר: מעט גבינה מלוחה מפוררת ו/או אגוזי מלך קלויים ו/או קוביות אבוקדו טרי...
הוורסיות האהובות עלי
עגבניות עם פטרוזיליה ומיץ לימון (חמצמץ, מרענן ונקי)
עגבניות עם בזיליקום, בלסמי, ומעט גבינת פטה מפוררת (קלאסי)
עגבניות עם כוסברה, בצל סגול, שום ופלפל חריף (סלסה טרייה ופשוטה)
עגבניות עם לימון ואבוקדו (עם לחם מדובר בארוחה שלמה)
איך אתם אוהבים את סלט העגבניות שלכם?
נ.ב.- האיש התלונן שאם אני אומרת נוסחה, אז צריך שיהיה נוסחה אמיתית. לכן, קבלו (ברוב אדיבותו) נוסחה לסלט עגבניות בגרסת מדעי הטבע:
שימו לב לווקטור התיבול |
בדיעבד הייתי צריך לשים נגזרת על העגבניה... :)
השבמחקבדיעבד היית צריך לשים אינטגרל על הכל ולמצוא את הפונקציה הקדומה של הסלט הזה (כמובן שצריך קבועים כדי שתהיה פונקציה ספציפית ולא "עד כדי קבוע").
מחקאגב, יש יותר מדי משתנים בתוך הסוגריים המוארכים, לפי דעתי אמורים להיות שניים כמו N מעל K וכו.
בכל מקרה נראה שמה ששמת בסוגריים המוארכים יוצר מספר קבוע(כי אינו תלוי במשתנה עגבניה) כך שאם תגזור זה יהיה אפס ואם תאנטגרל יתווסף המשתנה לקבוע כלומר עגבניה.
בקיצור, את האוניברסיטה סיימתי לפני יותר מ30 שנה אז תרגיש חופשי לתקן זקנה כמוני.
ולאשה המיוחדת - אני חולה על עגבניות ובד"כ משלבת חומרים דומים לאופציות שנתת.
מממ... סלט עגבניות...
השבמחקביום שבת אחרי הצהריים, סלט עגבניות, טיפה בצל ופלפל חריף קצוצים דקדקדק, מלח ושמן זית, והסוד: זיתים שחורים כבושים בבית (במלח גס, זה הכל).
עם חלה שנשארה מארוחת הצהריים.
כמה פשוט, ככה טעים!
טעם של פעם :-)
גם אני רציתי להוסיף שזיתים שחורים זה נהדר. אמנם אני לא משקיעה כמוך ומכינה אותם בבית, אבל זה עדיין נהדר.
מחקאני אוהבת את הסלט שלי עם פיתה מטוגנת בשמן זית, זיתים, וזעתר. יאממממ
השבמחקהעיצוב של ז'ורז'ט הוא בהחלט חלומי, ויפה כמו העוגה על שמה, וכמו ז'ורז'ט עצמה. בזול, כל הכבוד על פיתוח הטעם היקר (בעיצוב, כמובן)!
מחקלכבוד האיש של בזול,
השבמחקאם אני מבינה את הנוסחה נכון, אתה מניח שעגבניה=כפית. לא ראיתי שמדובר בעגבניות שרי, ולכן אני חושבת שהנוסחה שגויה. ;-)
אין על עגבניות!
השבמחקיאמי של פוסט!
כל פעם שאני רואה שיש יותר מידי עגבניות שרי במקרר,
אני חוצה לשניים, מערבבת עם שמן זית+מלח+פלפל,
מפזרת על תבנית (קליפה כלפי מטה) ואופה כשעה על 180
מעדן!
מאוד מדעי. ממש אהבתי את הנוסחה!
השבמחקממממ - אני אוהבת מאד עם בזיליקום וגבינה.
השבמחקבאופן מפתיע בסלט ירקות אני לא כל כך אוהבת עגבניות, אבל בסלט נפרד - מאד!