יום רביעי, 28 במאי 2014

מלא תפוחי אדמה ממולאים

מחפשים עיקרית מעניינת ומרעננת לשבועות?
אם אתם מחפשים משהו שהוא לא פשטידה או לזניה, אולי תנסו תפוחי אדמה ובטטות ממולאים?

יתרונות:
  • אפשר למלא במילויים שונים על פי הדמיון והטעם האישי.
  • המנה חגיגית וצבעונית ויפה! מגש רחב ידיים של תפוחי אדמה ובטטות בשלל מילויים שונים זה ה-דבר.
  • המנה ללא גלוטן. אם יש בין אורחיכם צליאקים, מנות שבועות קלאסיות עשויות להיות מאוד בעייתיות עבורם.
  • תפוחי אדמה ממולאים מעלים ב-30% את כישורי הקאנדי קראש שלכם.
(גילוי נאות: אחד מהיתרונות שהועלה לעיל טרם הוכח חד משמעית בתנאי מעבדה ריגורוזיים)

אז מה עושים?

קודם כל אופים תפוחי אדמה ובטטות בתנור בשלמותם.
אז חוצים אותם ומרוקנים את תוכנם ל-2 קערות, אחת לבטטה, אחת לתפוח אדמה. אתם יכולים כמובן לערבב אם אתם רוצים אבל אני חושבת שיותר יפה כשחלק מהמילויים כתומים וחלק לבנים/צהובים, ולא כולם באותו הצבע.
אז מוסיפים למחיות גבינות ותוספות שונות ליצירת מילויים שונים. אני פיצלתי כל קערה ל-2, וכך קיבלתי 4 סוגי מילוי.
ממלאים את סירות הבטטה ותפוח האדמה במילויים שיצרנו ואופים טיפה להתאחדות המילוי.
זהו!

שימו לב, מדובר במתכון גדול. יתקבלו 20 סירות בטטה/תפו"א ממולאים, שזה מספיק לעשרה סועדים לפחות.
אתם מוזמנים כמובן לפשט את המתכון - לא חייבים להכין את כל סוגי המילויים השונים, במקום מילוי שלא אוהבים אפשר להכין כמות כפולה מזו שכן. לא חייבים להשתמש גם בבטטה וגם בתפו"א, אפשר רק באחד. מה שמתאים לכם.


תפוחי אדמה ובטטות ממולאות

מאת: בישול בזול
עלות: כ-45 ש"ח, תלוי בעלות המילויים
כמות: 20 סירות תפו"א/בטטה ממולאות

מרכיבים
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 בטטות בגודל תפוחי האדמה
2 חבילות קוטג'
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפיות חרדל
1/2 כפית מלח

תוספות בוחרים מתוך האופציות הבאות:
  • 3/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, בצל ירוק... עדיף לפחות 2 סוגים)
  • 3/4 כוס אפונה קפואה + 2 שיני שום קצוצות
  • 15 עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 קופסא טונה (בשמן או מים) מסוננת
  • 3/4 כוס גרגרי תירס
  • 1/2 כוס זיתים קצוצים
  • 3/4 כוס ירקות אפויים כמו פלפל או קישוא, חתוכים לקוביות קטנות

הוראות הכנה
שוטפים את התפו"א והבטטות, דוקרים במזלג, עוטפים כל אחד בנייר כסף ואופים בתנור בחום גבוה במשך כשעה עד שהם מבושלים מבפנים. אפשר לבדוק על ידי דקירה במזלג - אם אין התנגדות הם מוכנים.
נותנים לתפו"א ולבטטות להתקרר, חוצים אותם ומרוקנים את תוכנם ל-2 קערות גדולות - הבטטות לאחת והתפו"א לשניה. השאירו ב"סירות" תפוחי האדמה/בטטה שלכם שוליים של 1-2 ס"מ, לא רק קליפה יבשה. מועכים את תוכנם של תפוחי האדמה והבטטות במזלג לקבלת פירה (עדיין בקערות נפרדות כזכור). מערבבים לתוך קערת פירה התפו"א 1 קוטג', מחצית מהגבינה, 1 כפית חרדל ו-1/4 כפית מלח. כך גם לפירה הבטטות מערבבים פנימה 1 קוטג', מחצית מהגבינה, 1 כפית חרדל ו-1/4 כפית מלח.
כעת, יש לנו 2 קערות מילוי, אחת של תפו"א, אחת של בטטה. מעבירים מחצית מכל קערת מילוי לקערה נפרדת. כעת יש לנו 4 קערות מילוי, 2 של תפו"א ו-2 של בטטה. עכשיו זמן התוספות! לכל קערה הוסיפו תוספות על פי הכמויות המתוארות לעיל. אני הוספתי את עשבי התיבול לקערת הבטטה הראשונה, את האפונה והשום לקערת הבטטה השניה, את העגבניות המיובשות לקערת התפו"א הראשונה, ואת הטונה לקערת התפו"א השנייה. כעת יש לנו 4 סוגי מילוי עם תוספות מעניינות.
ממלאים את סירות תפוחי האדמה והבטטה במילויים שהכנתם, ומסדרים אותם על תבניות אפייה (כנראה שלא כולם ייכנסו לתבנית אחת). המילוי לא חייב להיות תואם לסירה החיצונית, זה אפילו יותר יפה כשהם לא תואמים - מילוי בטטה בסירת תפו"א ולהיפך.
אופים את תפוחי האדמה והבטטות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות, רק עד שהגבינות נמסות והמילוי מתאחד מעט.




תגובה 1: