אני מאוד מרוצה מעצמי בימים האחרונים.
לא, זה לא בגלל שזכיתי בפרס מטעם מכון וולקני על זן הבזיליקום העמיד בפני ציפורים שפיתחתי (בזיליבסקו = עלי בזיליקום שמשפריצים עליהם טבסקו כדי שהציפורים המקוללות האלה יפסיקו לאכול לי את הפסטו בפוטנציה. תודה ששאלתם).
וזה לא בגלל שהעברתי צהרים בלצייר ביקינים ובגדי גוף נוצצים מספרינקלז ושוקולד לבן על עוגיות זהבה ושלושת הדובים עם מורקייק האחת והיחידה. כלומר, זה גם בגלל זה, כי דובים בבגדי גוף נוצצים ואכילים זה אדיר וגם מורקייק היא אדירה. אבל את הנושא הזה אכסה בפרוטרוט כשנתקרב יותר לאולימפיאדה.
ובכן הסיבה שאני כל כך מרוצה מעצמי הוא שפיתחתי מתכון לעוגת לימונענע. מחיפוש בגוגל גיליתי שאני לא היחידה שחשבה על הרעיון הזה, אבל לפחות חשבתי עליו באופן עצמאי. המתכון שלי גם שונה מעט מהמתכונים האחרים, בעיקר בזה שהוא מבוסס על שמן, כלומר העוגה פרווה ללא מרגרינה, כיאה לרוח הבלוג.
מאיפה הרעיון אתם שואלים? (תשאלו. נו.. תשאלו! תודה.)
לפני המון זמן ראיתי ב-tastespotting מתכון מבלוג איטלקי לעוגה עם עלי נענע טריים, שנטחנים בבלנדר מוט לתוך השמן. ניסיתי פעם אחת בלי הבלנדר מוט כי לא היה לי כוח, סתם קצצתי את הנענע, וקיבלתי כעונש עוגה בטעם "ירוק" (השלב הבא בעוגות ברוח הקיץ: עוגת דשא! בקרוב בבישול בזול).
עבר זמן, הטראומה שכחה, ונמשכתי בחזרה למתכון. המרכיב החלבי היחיד במתכון המקורי הוא חלב, ולא היה שום סיבה לא לנסות להחליף אותה, ובכך להפוך את העוגה לפרווה. כמובן שלימון הולך עם נענע ומשם כל העניין כבר התגלגל בטבעיות.
לא רציתי להוסיף את גרידת הלימון לעוגה עצמה כדי לתת לנענע לתפוס את מרכז הבמה, לכן היא התגלגלה לציפוי - שכבה דקה, מתוקה ולימונית, שמתייבשת ומתקשה לאחר כמה דקות ונותנת כמעט אפקט של ארטיק.
התוצאה היא עוגה מתוקה-חמצמצה עם ניחוח נענע ולימון משגע, שנותנת הרגשה של תמצית הקיץ. היא גם נראית חמודה מאוד עם ציפוי לבן צהבהב בהיר, וחתיכות קטנטנות של עלי נענע שמשבצות את העוגה מבפנים.
בקיצור, אם אתם אוהבים לימונענע, או סתם רוצים עוגה קיצית קלילה וכיפית, אני ממליצה בחום.
(והופ! קיבלתם עוד עוגה על בסיס שמן, פרווה וללא מרגרינה לאוסף)
עוגת לימונענע (פרווה ללא מרגרינה)
מאת: בישול בזול, בהשראת מתכון מהבלוג Dulcis in Furno
עלות: כ-8 ש"ח
כמות: 1 תבנית אינגליש קייק, כ-12 מנות
מרכיבים
לעוגה:
2/3 כוס שמן
35 עלי נענע מופרדים מהגבעול (עלים מ- 5-6 גבעולים)
2 ביצים
2/3 כוס סוכר
1 ו-7/8 כוס קמח (1 ו-3/4 כוס + 2 כפות)
2 כפיות אבקת אפייה
מיץ מלימון אחד + מים שישלימו ל-3/4 כוס נוזלים
לציפוי:
1/2 כוס אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד
2 ו-1/2 כפיות מים, או לפי הצורך
הוראות הכנה
טוחנים את השמן ועלי הנענע במעבד מזון או בכוס, בעזרת בלנדר מוט, עד שכל העלים טחונים לפיסות קטנטנות. השמן יקבל צבע קצת ירוק-חום-אפור ויראה כמו בִיצה לא אטרקטיבית במיוחד.
מקציפים במערבל את הביצים והסוכר במשך 3-4 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. לשאלתכם, עדיף לא להשתמש במטרפה ידנית, כי כנראה לא תוכלו להגיע לרמת התפיחות הרצויה, והעוגה תצא קצת דחוסה ופחות אוורירית.
מוסיפים את שמן הנענע לתוך תערובת הביצים בזרם דק, תוך כדי ערבול.
מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים לסירוגין עם מי הלימון. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וריחנית, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
בתום האפייה נותנים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית אם רוצים, ומכינים את הציפוי:
מערבבים בקערה קטנה את הסוכר וגרידת הלימון, ומוסיפים בהדרגה את המים, עד שמתקבלת מרקם נוזלי מעט שניתן למריחה, אבל לא נוזלי מדי.
מורחים את הציפוי על העוגה ומשהים כ-10 דקות עד להתקשות הציפוי.
זורז'ט עושה סטיילינג וגם מדגמנת |
איזה רעיון נפלא.
השבמחקנשמע שילוב מושלם ..אני חייבת לנסות
אושיב את בעלי להפריד את עלי הנענע כמובן.. :-)
יכולה לדמיין את הריח הנהדר של העוגה..בקרוב אצלי.
בשביל זה מתחתנים לא? ;)
מחקאל תשכחי לעדכן איך יצא!
הכנתי ויצא מדהים, טעים מאד, תודה.
מחקוואהו נשמע טעים!
השבמחקעשיתי פיניננג ואנסה בקרוב!:)
העוגה ניראית נהדר, ונשמעת מעניינת
השבמחקאני לא מחובבי הנענע אבל בעוגה עם לימון נשמע לי מעניין ביותר ומסקרן.
אוי, את בעצמך אדירה! וזה נורא מרגש אותי שאני מצליחה לזהות את הבית שלך ברקע של אחת התמונות - שכולן, אגב, מעולות מעולות מעולות. וגם העוגה נשמעת שווה לאללה. במיוחד כי הכמויות בה כל כך משונות ויש כל כך הרבה שברים (כוס ושבע שמיניות קמח? נהדר).
השבמחקמזלך שלא ביקשתי שורש 2 סוכר או e כוסות קמח :)
מחקיש! פוסט! אני אמביוולנטית לגביי המשקה, אבל אני ממש אוהבת עוגות. ולכן העוגה תנוסה (אני אעדכן איך יצא). אה, והתמונות ממש יפות, העוגה ממש מזמינה לאכול אותה!!
השבמחקתודה :)
מחקביז העוגה שלך נראית מעולה! אני חולה על עוגות לימון! השילוב עם נענע נשמע מרענן במיוחד, ואני מניחה שזה שטוחנים את עלי הנענע לתוך השמן שומר על הטעם שלה באפייה.
השבמחקוחייבת לשאול-זה באמת עובד הקטע עם הטבסקו? אני אשמח לסלק כמה ציפורים זללניות.
אני לא סגורה על זה. נראה לי שזה הוריד את תדירות הביקורים אבל לא חיסל אותם לגמרי. חבר המליץ לי לתקוע גם שיפודים ליד הדפנות כדי שלא יהיה לציפורים שום מקום לנחות שממנו הם יוכלו להגיע לעלים ולנשנש. אבל הבזיליקום עדיין קצת בעמדת מגננה :(
מחקמה אוכלים לך? גם בזיליקום?
אוכלים הכל! גם את עשבי התבלין וגם הנוי, בעיקר כשהן מתחילות לחפש דברים כדי לבנות קינים
מחקאבל זה בתקופות..הו וול
עזבי אותך עוגה של צפונבונים. רוצה לראות ביקינים.
השבמחקכבוד הרבנית! אני מתפלאת עלייך!
מחקנשמע מאד טוב, והסטיילינג עושה לבלוג הזה רק טוב.
השבמחקאצלי, אגב, החרקים מעדיפים את האורגנו, אבל גם הבזיליקום לא מקופח. תודה ששאלת.
איזו עוגה גאונית! ניסיתי היום, ויצא נהדר - קיצי, מרענן, לימוני ועם גוון עדין של נענע (ממש לא טעם משחת שיניים כפי שחששתי). אמנם הצבע טיפה לא שגרתי, אבל זה כל כך טעים, שממש לא נורא שהלוק מזכיר פירה עם עשבי תיבול. מה שבעיקר שבה את ליבי הוא הזיגוג - הייתי אוכלת אותו בכפית אם לא הייתי מודעת מדי לכך שמדובר בסוכר לבן טהור. נראה לי שאני עומדת לשים אותו על כל עוגה בחושה בהירה מהיום והלאה! (אם כי גם הוא יצא לי טיפה מאותגר בתחום המראה)
השבמחקאהבתי את התיאור :)) פירה עם עשבי תיבול... אני יושבת ומגכחת לי פה עכשיו :)
מחקהעוגה נכנסה לתנור... בקרוב דיווח!
השבמחקמממ יוצא נהדר!
השבמחקעוגה מרעננת, בפעם הבאה אני אוסיף קצת ערק ;)
ערק! לייק!
מחקהכנתי לשבת שתי תבניות, ויצא מעולה, תודה על המתכון המרענן הזה!
השבמחקאצלי בד"כ לא הולכות עוגות "לבנות", רק שוקולד, אבל בני הבית גם אהבו מאד..
תם (קוראת קבועה מאד שאף פעם לא מעיזה להגיב..)
עשיתי לפני שבועיים ויצאה ממש ממש טעימה. כולם אהבו!
השבמחקבסופ"ש הזה הפכתי את המתכון לעוגת תפוזים - הוצאתי את הנענע, ואת כל הנוזלים (מיץ לימון ומים) החלפתי במיץ תפוזים (2 תפוזים נתנו בערך 3/4 כוס מיץ), ועל הציפוי ויתרנו. יצא טעים לאללה.
יאי איזה כיף! תודה על העדכון!
מחקיצא מעולה.
השבמחקטיפה לח במרכז (אשמח לדעת איפה טעיתי)אבל טעים מאוד
אולי הוא צריך עוד טיפה אפייה בחלק התחתון של התנור? שהבפנים יאפה בלי שהלמעלה יישרף...
מחקיצא עכשיו מהתנור לכבוד בעלי שחזר ממילואים. יצא מעולה!! טעים ממש!
השבמחק