יום שישי, 20 ביולי 2012

דלוריות או לא להיות


והיום פוסט אורח של שמואל. חבר, בשלן צמחוני ויצירתי (מישהו אמר גלידת עגבניות ובזיליקום?), ששותף גם הוא לחיפוש אחר מתכונים טעימים וזולים. 
קבלו אותו במחיאות כפיים סוערות!
----


הכותרת הממש צ'יזית הזאת באה לתאר מתכון טעים במיוחד שהמצאנו לאחרונה- דלורית במילוי גבינות. אני מודה לבישול בזול על האכסניה ועל האפשרות לחלוק אתכם קצת צ'יזיות עסיסית, במקום שאכתוב כהרגלי על אקטואליה משעממת... 


ובכן, היו אלה ימיהם האחרונים של ספירת העומר, רגע לפני הסתערות הגבינות הגדולה ואני ואשתי טיילנו להנאתנו בסופרמרקט החביב עלינו, ופתאום נחה עינינו על דוכן הדלורית. אולי זו העונה, או שמא קרה משהו לדלוריות, אבל כמעט כל הדלוריות היו קטנטנות, חמודות ממש. ואז, ממש שלא כהרגלנו, הבזיק במוחה של אשתי הרעיון- נמלא אותם בגבינות!
תמונה סקסית של דלוריות לפני אפייתן
ולמה אני אומר שלא כהרגלנו? לא על מנת לזלזל ביצירתיות של אשתי, חלילה, אלא פשוט כדי לתאר את המצב הרגיל שלנו: בכל יום רביעי, לפני שיוצאים לקניות, אנחנו יושבים ושוברים את הראש- מה ל%*#@^!@ נאכל השבוע?! הרבה פעמים התשובה מגיעה מהבלוג הנהדר הזה של חברתנו, בישול, שמנסה עלינו את מתכוניה בכל פעם שאנו מתארחים בבית משפחת בזול. לכן, ההברקה הזאת היא פשוט נס גלוי, לא פחות.  
המתכון שהמצאנו הוא פשוט מאוד. הוא מצריך אפייה מראש של הדלוריות, הוצאת כל הקישקעס שלהם החוצה, ולבסוף החזרתם פנימה. התוצאה היא מנה טעימה ומשביעה שאפשר להגיש בצלחות אישיות לכל סועד. 


דלוריות ממולאות בגבינות
מאת: שמואל הקוסם מ-il
עלות: כ-27 ש"ח
כמות: 6 מנות (גדולות)

מרכיבים
3 דלוריות קטנות
1 גביע קוטג'
כ-100 גר' גבינה מלוחה - פטינה, בולגרית או פטה, אנחנו משתמשים בחצי קובייה פטינה
50-100 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
תבלינים: 
מלח 
פלפל שחור
שום גבישי 
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
טימין


הוראות הכנה
שוטפים היטב את הדלוריות ומניחים אותם בתבנית אפייה. אופים ב-180 מעלות לשעה וחצי-שעתיים. 
מחכים שהדלוריות תתקררנה, חותכים אותן לחצאים לאורך. מוציאים עם כף את הגרעינים וזורקים, ואילו את ה'בשר' עצמו מוציאים לתוך קערה גדולה. יש לשמור על הקליפה של הדלורית שלמה. 
בקערה, מועכים את תוכן הדלוריות במזלג, מוסיפים את הקוטג' ומפוררים פנימה את הגבינה המלוחה. מתבלים במעט מלח, פלפל, טימין, קמצוץ שום גבישי ופפריקה מתוקה ומערבבים. 
מחזירים את המחית לתוך קליפות הדלורית. המחית אמורה לגלוש מעט מעבר לקליפה. 
מפזרים מעל את המוצרלה, ולאחר מכן עוד טימין, ומעט פפריקה חריפה (בזהירות). 
מחזירים לתנור ואופים כ-45 דקות נוספות. 


כתום וצ'יזי, כמו מיכאלנג'לו

בתיאבון!

6 תגובות:

  1. נראה מאוד טעים!
    הייתי עושה את זה עם דלעת ערמונים. היא טעימה בטירוף כשאופים אותה בתנור. דלורית, עדיין לא ניסיתי.

    האם יש וריאציה לטבעונים (כמוני) שלא אוכלים גבינות?

    השבמחק
    תשובות
    1. אולי שמרי בירה? שמעתי שהם מהווים תחליף גבינה מקובל. אבל אף פעם לא השתמשתי בהם בעצמי אז אני לא באמת יודעת.

      מחק
  2. נראה טוב.
    אני בד"כ ממלאת דלורית בבשר אבל אהבתי את הרעיון למלא בגבינות.
    ינוסה בקרוב :)

    השבמחק
  3. זה נראה מעולההההההההההההה
    ונשמע מאד טעים
    ויש לי בדיוק דלורית במקרר :)

    השבמחק
  4. הכנתי כבר פעמיים. טעים מאוד! והריחות בבית כשהדלורית מתבשלת לה בתנור פשוט מצוינים.

    בפעם השניה הפחתתי קצת מכמות הקוטג' כדי שיצא פחות נוזלי.

    תודה רבה על המתכון!

    השבמחק
  5. הכנתי את זה כבר כמה פעמים, יוצא נחמד (לטעמינו עדיף ללא פפריקה חריפה).
    לקראת הכנות לשבת חוה"מ פסח חיפסתי את המתכון ולא מצאתי אותו באופציות שלך לפסח וחבל! ממש מתאים לארוכה חלבית בפסח!
    חג שמח!

    השבמחק