חברנו יחד כמה בלוגריות, בעלות כיוונים שונים והערכה משותפת, ל"פרוייקט ארוחות קיץ". במסגת הפרוייקט נגיש לכם אסופת מתכונים לארוחות קלות וקיציות שלא יצריכו שעות של עמל במטבח מהביל. כחומר גלם מאחד בחרנו את העגבניה, הכוכבת הקיצית האהובה על כולנו.
לפעמים אפשר להרגיש את השמש דרך הדברים שאנחנו אוכלים. כשאני אוכלת ירקות של קיץ - עגבניות, חצילים, קישואים, במיה - אני מרגישה שהם מתוקים יותר, צבעוניים יותר, עזי טעם יותר. אני מסתובבת בין הירקות למכירה, מריחה את עשבי התיבול, הלימונים, רואה את הפלפלים בכל צבעי הקשת ואני חושבת לעצמי, כמה מזל יש לי לחיות כאן ועכשיו, כשיש בנמצא כל כך הרבה יופי ושפע.
כדי לחגוג את החום, הצבעים והמתיקות של ירקות הקיץ הכנתי מעין פיצות על בסיס חצילים. הם פשוטים להכנה, דורשים ממש מעט התעסקות ומרכיבים, ואפשר כמעט לטעום דרכם את השמש. הם מושלמים למנה ראשונה, או לארוחה שלמה בימים שבהם אין כוח להשקיע בבישולים. הבעיה היחידה שיש איתם? ובכן... יש את עניין השם. פיצה על בסיס חציל זה קצת ארוך מדי, חציפיצות? נשמע... חצי משביע. בסוף החלטתי על פיצילים אפילו שזה נשמע קצת כמו פין פציל של M16. שום דבר לא מושלם.
רוצים לראות איך יתר חברות הפרוייקט עמדו באתגר? גלגלו לרשימת הלינקים בסוף הפוסט.
פיצילים, פיצה על בסיס חציל
מאת: בישול בזול
עלות: כ-10 ש"ח
כמות: 2-3 ארוחות שלמות או כ-6 מנות פתיחה
מרכיבים
1 חציל גדול
2-3 כפות שמן זית
3 עגבניות בינוניות חצויות ופרוסות דק
1/4 בצל סגול קטן קצוץ דק
כ-100 גרם גבינה מגוררת (צהובה, מוצרלה, פטה... מה שאתם אוהבים)
מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
פורסים את החציל לרוחב לקבלת 5-6 פרוסות חציל ארוכות בעובי של 2-3 ס"מ. אלה יהיו בסיסי הפיצה שלנו.
מסדרים את פרוסות החציל בתבנית גדולה ומברישים בשמן הזית בעזרת מברשת מטבח, או באצבעות (אני מעדיפה למרוח עם האצבעות).
מפזרים מעל החצילים מעט מלח ופלפל ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, במשך 10-15 דקות, עד שהחצילים מתרככים ומתחילים להשחים מעט.
מסדרים את פרוסות העגבנייה מעל בסיסי החציל, ומפזרים מעל את הבצל הסגול הקצוץ. אם יש נשאר לכם קצת מיץ שהעגבנייה הגירה בחיתוך שפכו גם אותו מעל החצילים. בוזקים מעל עוד קצת מלח ופלפל.
מחזירים את החצילים לתנור למשך של 15-20 דקות, עד שהבצל מתחיל להזהיב והעגבניות מיובשות ומקורמלות מעט.
מפזרים מעל החצילים את הגבינה המגוררת ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות, עד שהגבינה נמסה וניגרת.
לתוהים, אל דאגה, קיבלנו את ברכתו של מרן הרה"ג אייל שני שליט"א |
רוצים עוד מנפלאות העגבנייה הקיצית? בטח שאתם רוצים! הנה מה שיתר החברות בפרוייקט כתבו:
עגבניות ממולאות בורגול ועשבי תיבול של טולטולים
גריסיני עם ממרח עגבניות מיובשות של המערוך המקפץ
קינוח עגבניות ממולאות ועגבניות שרי בקרמל - לילות שימורים
אורז אפוי עם עגבניות מיובשות של מעז יצא מתוק
קיש עגבניות וקישואים על תחתית מקינואה של וויני מ"משהו מתוק - הבלוג של וויני"
זה נראה כל כך מעולה!
השבמחקאני הכי אוהבת פיצה עם חצילים. כשמורידים את הפחמימות זה אמנם לא מושלם,אבל זה פותר כמה בעיות אחרות :)
אני חייבת לנסות את זה מתישהו, כשיהיה לי כח להפעיל שוב את התנור :)
גם אני ישר חשבתי על המלחמה בפחמימות! אולי אנסה עם איזו גבינה מלוחה 5% (ואולי אפילו - ריקוטה מלוחה. בשביל האתגר).
השבמחקשילוב מושלם. אני מאוד מאוד אוהבת חצילים. שילבת כאן טעמים ומרקמים נהדרים ואהובים עליי מאוד. בטוח אכין את המנה הזו.
השבמחקסוף סוף הבנתי את המילה "פיצילים" (נו מה לעשות, האסימונים יורדים לי לאט בחום הזה)
השבמחקות'אמת זה ממש מגניבבבבבבבבבב
ראשית זה נראה מאד צבעוני ומושך את העיין, ושנית - זה קל, ואני מאדדדדדדדדדד אוהבת את השילוב של חציל עם עגבניה וגבינה.
אוקיי אני מודה שגם לי לקח זמן לא קצר בכלל לפצח את המילה "פיצילים". חיכיתי שמישהו יודה שגם לו זה קרה :)
השבמחקאז הכנתי את החצילים. בשינויים קלים. ויש ריח נהדר בבית! תודה!
השבמחקאיזה כיף לעבור מבלוג לבלוג - חגיגה! המתכון שלך פשוט גאוני - רשמתי לפני! וכמובן- תודה על הלינק (בפוסט הקודם)! היה כיף להפגש! ::))
השבמחקמה עם הטעם לוואי המר של החצילים? אני ממש רוצה לנסות את המתכון אבל אני רגילה להשרות את החצילים קודם...
השבמחקדוגרי, מעולם לא עשיתי את זה ומעולם לא חשתי מרירות. בפעם היחידה שכן המלחתי חצילים הם יצאו בעיקר נורא מלוחים.
מחקגיגלתי על זה קצת - יש הטוענים שממליחים לפני הטיגון כדי להוציא נוזלים, לא מרירות, כדי שייספג פחות שמן(מה שלא רלוונטי למקרה פה), יש שאומרים שהיום החצילים מכילים פחות גרעינים והם לא מרים כמו פעם. ויש שעדיין ממליחים. נסי בלי, תראי איך יצא. את עשוייה למצוא את עצמך חוסכת זמן.
אוף, קרה לי מה שהרבה פעמים קרה לי עם חצילים. הם לא יצאו לי מספיק רכים. וזה אפילו שהימרתי מראש שכך יקרה והוספתי זמן אפייה.
השבמחקנחום טרף את זה בכל מקרה. אבל... :/
כמה זמן אפית אותם? משהו שראיתי איפהשהו, אני לא יודעת אם זה עוזר אבל שווה לנסות - חורצים בחצילים חתכים לאורך ולרוחב עד בערך חצי מעובי הפרוסה, טוענים שזה אמור לעזור לשמן לחלחל פנימה קצת יותר.
מחקהכנתי היום ויצא מאדדדדדדדדדדדד טעים!
השבמחקאני עדיין בהלם כמה קל להכין את זה
הכנתי היום, יצא ממש מוצלח, תודה!
השבמחק